mantec Elküldve Március1, 2012 Megoszt Elküldve Március1, 2012 T harmlevi! Ezt a gyárit a Bosch gyártja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március1, 2012 Megoszt Elküldve Március1, 2012 T harmlevi! Ezt a gyárit a Bosch gyártja. T mantec! Köszönöm, ezzel én is tisztában vagyok, a tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a sima Boschokkal is szokott probléma lenni, a GM-essel viszont egyáltalán nem, ráadásul az árkülönbség korántsem szignifikáns! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Március1, 2012 Megoszt Elküldve Március1, 2012 T harmlevi! Mégegyszer, lassan. A "gyári" és a Bosch ugyanaz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március1, 2012 Megoszt Elküldve Március1, 2012 Biztos,hogy lemeríti,ha kikapcsolna akkor nem csipogna a kulcs kivételekor. Igazából azért kérdeztem, mert más autónál láttam ilyet. Igaz, az egy fiat volt. Gondoltam ez is tudja, de kipróbálni nem akarom, most vettem új akksit. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március1, 2012 Megoszt Elküldve Március1, 2012 T harmlevi! Mégegyszer, lassan. A "gyári" és a Bosch ugyanaz. T mantec! Köszönöm ismételten, idézem magamat "ezzel én is tisztában vagyok" ergo tudom, vettem és értem, nincsen nehéz felfogásom, ennek ellenére én csak a GM feliratú BOSCH-t venném, hiába elvileg "tökugyanaz", a tapasztalatok szerint mégsem és ez nem 1 ember véleménye... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zemann Elküldve Március2, 2012 Megoszt Elküldve Március2, 2012 Sziasztok! 2005-ös Astra H kombimban a fűtéssel bajlódunk. Egyes,kettes fokozatban súroló hangot lehet hallani.Ha leveszem a ventit róla,akkor ez a hang elhallgat.Ráadom a ventit és a motor fordulatát emelem kb. 1200-2000 közzé,akkor egyre erősödik ez a hang és gyórsul szerintem egy kicsit a venti sebessége is.Most azt vettem észre,hogy a surlódó hang tónusában semmilyen változás nem érzékelhető az egyes és kettes fokozat között. Első gondoltaunk az volt,hogy elkopott benne a csúszócsapágy vagy megkopott a tengelye.Szétszedtük,de mindent rendben találtunk.Enyhe olajozás után visszaraktuk.A hang kb. 2 napra távozott is.Természetesen nem örökre.... :( Vettem hozzá egy bontott ventit is.De egy pár nap után ugyan az a baj vette elő.... Nincsen valami tippetek? Nem cirippelő hang! Nem ér hozzá sehova sem....Légterelők állásához semmi köze sincsen.Ezeket végigjátszottuk már. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március2, 2012 Megoszt Elküldve Március2, 2012 Igazából azért kérdeztem, mert más autónál láttam ilyet. Igaz, az egy fiat volt. Gondoltam ez is tudja, de kipróbálni nem akarom, most vettem új akksit. :) Barmelyik auto tudja, ahol "kezzel" megy a kapcsolas. Ha elektronika is van a jatekban, akkor annak illik figyelnie az akku feszultseget, es adott limit alatt lezarni, illetve akar allo motor eseten is, hiszen elvileg nincs olyan helyzet, amikor allo motor mellett kell a tompitott fenyszoro. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március3, 2012 Megoszt Elküldve Március3, 2012 Na, akkor hogy tisztán, világosan értse mindenki: egy fiatból kiszállt a csaj, lezárta az autót, az indexek villogtak. A tompított égett. Mire ki akartam menni az üzletből (kb30-40mp) hogy szóljak, hogy világít a tompított, magától lekapcsolt. Kérdés: az Opel astra H tud ilyet? , mert ha nem, akkor természetesen oda kell figyelni a lekapcsolására. Érthető a kérdésem? És ha lehet, aki válaszol tegye meg, hogy "igen, tudja", vagy a "nem, nem tudja" válaszokat használja. (Bocs Csaba66 :)) Előre is köszi, aki válaszol... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március3, 2012 Megoszt Elküldve Március3, 2012 Na, akkor hogy tisztán, világosan értse mindenki: egy fiatból kiszállt a csaj, lezárta az autót, az indexek villogtak. A tompított égett. Mire ki akartam menni az üzletből (kb30-40mp) hogy szóljak, hogy világít a tompított, magától lekapcsolt. Kérdés: az Opel astra H tud ilyet? , mert ha nem, akkor természetesen oda kell figyelni a lekapcsolására. Érthető a kérdésem? És ha lehet, aki válaszol tegye meg, hogy "igen, tudja", vagy a "nem, nem tudja" válaszokat használja. (Bocs Csaba66 :)) Előre is köszi, aki válaszol... Hat pont ezt sajnos nem tudja... Nem kell csajnak kiszallni belole, es nem var nehany masodpercet, de a motor lezarasakor lekapcsol, amint azt a #2124 -ben mar megirtam. Viszont a helyzetjelzo egve marad, amint ugyanott batorkodtam leirni, tehat figyelj oda, mert az is lemeritheti az akkut. Elnezest, hogy tul bonyolult valaszt adtam, igy megprobalom tomoren is osszefoglalni: nem, nem tudja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március3, 2012 Megoszt Elküldve Március3, 2012 Na, akkor hogy tisztán, világosan értse mindenki: egy fiatból kiszállt a csaj, lezárta az autót, az indexek villogtak. A tompított égett. Mire ki akartam menni az üzletből (kb30-40mp) hogy szóljak, hogy világít a tompított, magától lekapcsolt. Kérdés: az Opel astra H tud ilyet? , mert ha nem, akkor természetesen oda kell figyelni a lekapcsolására. Érthető a kérdésem? És ha lehet, aki válaszol tegye meg, hogy "igen, tudja", vagy a "nem, nem tudja" válaszokat használja. (Bocs Csaba66 :)) Előre is köszi, aki válaszol... valami follow to home a neve :) én ennyit tudok :) harmlevi-nek múkszik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Március3, 2012 Megoszt Elküldve Március3, 2012 Na, akkor hogy tisztán, világosan értse mindenki: egy fiatból kiszállt a csaj, lezárta az autót, az indexek villogtak. A tompított égett. Mire ki akartam menni az üzletből (kb30-40mp) hogy szóljak, hogy világít a tompított, magától lekapcsolt. Kérdés: az Opel astra H tud ilyet? , mert ha nem, akkor természetesen oda kell figyelni a lekapcsolására. Érthető a kérdésem? És ha lehet, aki válaszol tegye meg, hogy "igen, tudja", vagy a "nem, nem tudja" válaszokat használja. (Bocs Csaba66 :)) Előre is köszi, aki válaszol... Te ami világított a Fiaton az nem a hazakísérő fény volt, ugyanis az szokott olyan 30 mp múlva kikapcsolni! Igen egyébként az Astránál is kikapcsol a világítás ha úgy marad és bezárod a kocsit olyan 20-30 perc elteltével. Úgy mint a rádió az is lekapcsol 30 perc múlva ha be volt kapcsolva meg még a tobbi belső világítás az utastérben! De ha kétségeid vannak efelől akkor hagyd nyitva pl. a kesztyűtartót zárd be a kocsit és majd nézd meg 20 perc elteltével hogy fog e világítani az nem fogyaszt sokat :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Március3, 2012 Megoszt Elküldve Március3, 2012 Te ami világított a Fiaton az nem a hazakísérő fény volt, ugyanis az szokott olyan 30 mp múlva kikapcsolni! Igen egyébként az Astránál is kikapcsol a világítás ha úgy marad és bezárod a kocsit olyan 20-30 perc elteltével. úgy mint a rádió az is lekapcsol 30 perc múlva ha be volt kapcsolva meg még a tobbi belső világítás az utastérben! De ha kétségeid vannak efelől akkor hagyd nyitva pl. a kesztyűtartót zárd be a kocsit és majd nézd meg 20 perc elteltével hogy fog e világítani az nem fogyaszt sokat :icon1: Hali Ezt a hazakisérő fényt csak programozassal lehet bekapcsolni, vagy van esetleg egyedi/egyszeri bekapcsolási lehetőség is ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március3, 2012 Megoszt Elküldve Március3, 2012 Hali Ezt a hazakisérő fényt csak programozassal lehet bekapcsolni, vagy van esetleg egyedi/egyszeri bekapcsolási lehetőség is ? géppel kell engedélyezni Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve Március3, 2012 Megoszt Elküldve Március3, 2012 valami follow to home a neve :) én ennyit tudok :) harmlevi-nek múkszik Ilyen az enyémben is van, gyárilag benne volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március3, 2012 Megoszt Elküldve Március3, 2012 Ilyen az enyémben is van, gyárilag benne volt! igen ez benne van,csak nem mindegyikbe van bekapcsolva :) gondolom ez is valami nagyon jó modulos/canbusos okosság :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március3, 2012 Megoszt Elküldve Március3, 2012 Hali Ezt a hazakisérő fényt csak programozassal lehet bekapcsolni, vagy van esetleg egyedi/egyszeri bekapcsolási lehetőség is ? Ha engedelyezve van, akkor egyedi es egyszeri modon tudod bekapcsolni az indexkar meghuzasaval. Tehat nem arrol van szo, hogy minden esetben fel perccel tovabb eg a tompitott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Március3, 2012 Megoszt Elküldve Március3, 2012 Hali Ezt a hazakisérő fényt csak programozassal lehet bekapcsolni, vagy van esetleg egyedi/egyszeri bekapcsolási lehetőség is ? Ugy probáld meg, hogy: -kihuzod a kulcsot -kiszálsz -az index kart a kormány felé huzod (magad felé) -akkor kapcsol be a tompitott és ugy marad, majd becsukod az autot és ugy 30 mp után el is alszik a lámpa - persze ahogy ezt irták feljebb, csak egyszeri alkalom, ha mindig végrehajtod ezt a muveletet :icon1: Ha nem megyen igy akkor gépre kell tenni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Március4, 2012 Megoszt Elküldve Március4, 2012 Ugy probáld meg, hogy: -kihuzod a kulcsot -kiszálsz -az index kart a kormány felé huzod (magad felé) -akkor kapcsol be a tompitott és ugy marad, majd becsukod az autot és ugy 30 mp után el is alszik a lámpa - persze ahogy ezt irták feljebb, csak egyszeri alkalom, ha mindig végrehajtod ezt a muveletet :icon1: Ha nem megyen igy akkor gépre kell tenni! Bekapcsol még a tolatólámpa is hogy ha arra mennél ott is legyen fény(hazakísérő fény).elvileg szabályozható az intervallum de nem tudom meddig(tech 2 ?)ha balra indexet nyomod bal oldali helyzetjelzők,jobbra a jobb oldaliak égnek(parkolófény vagy mi)de az nem tudom lekapcsol e . én is hallottam a 20 vagy 30 perces lekapcsolásról de nem próbáltam.5éves akksi(csillaggarázsos a vas) simán lekapcsolná magát teljesen 30 perces lámpateszt után nullára :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március4, 2012 Megoszt Elküldve Március4, 2012 Hali! Köszi a válaszokat, hazakísérő fény nincs benne, sajnos. Pontosabban nincs aktiválva. De a belsőtér világítást 20 perc után lekapcsolja. Majd 1x, ha járok Tech2 közelében, aktiváltatom. :) Üdv, és széles utat mindenkinek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
system Elküldve Március4, 2012 Megoszt Elküldve Március4, 2012 Én kipróbáltam nekem működik. nem mértem, de 0,5-1 perc múlva lekapcsolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve.n Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 Sziasztok, ha beindításkor sikító hangot hallok(kb. 1sec-ig) a motortérből az önindító probléma? üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 Sziasztok, ha beindításkor sikító hangot hallok(kb. 1sec-ig) a motortérből az önindító probléma? üdv. inkább csúszik a szíj ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve.n Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 inkább csúszik a szíj ;) Az szíj csúszás nem ilyen. Amit én hallok az karistoló-sikító. Az nem lehet hogy nem húz vissza az önindító és a főtengely visszapörgeti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 Az szíj csúszás nem ilyen. Amit én hallok az karistoló-sikító. Az nem lehet hogy nem húz vissza az önindító és a főtengely visszapörgeti. akár az is lehet jutubra rakjál videjót :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
steve.n Elküldve Március6, 2012 Megoszt Elküldve Március6, 2012 Amúgy hol található az önindító? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts