benkoa Elküldve Február1, 2012 Megoszt Elküldve Február1, 2012 Üdvözlök Mindenkit! Vonóhorog elektromos bekötéséhez kérek segítséget. Az autóm 2007-es REC nélküli Astra H Kombi. Már megvettem a vonóhorgot és a bekötőszettet is. A bekötőszett sajnos nem az én autómhoz való (így feleslegessé vált), hanem a REC moduloshoz. Az érdekelne, hogy milyen gyártmányú, típusú elektronikát vegyek és hol (esetleg irányár)? Nem szeretnék mégegy olyan terméket venni, ami nem jó a kocsimhoz. Aki már túl van ilyen szerelésen, vagy hozzáértő segítsen a megoldásban. köszönettel:benkoa Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Február1, 2012 Megoszt Elküldve Február1, 2012 Az aksit muszáj lekötni töltésnél, vagy bent lehet hagyni a kocsiban és úgy tölteni? nem fog valami zűrt okozni az elektronikában töltés során? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 A hűtővíz hőmérsékletet meg lehet nézni teszt módban!-> Gyújtást ráadni, Rádiót bekapcsolni, 2xSettings gomb, másodjára hosszan nyomva, búgó/csippanás szerű hangig, majd a BC gomb nyomogatása:)! Ha két soros kijelző van (TID) akkor az órabeállító melletti pöttyös közepű kijelzőgombot kell a BC gomb helyett nyomkodni... Kétsoros illetve háromsoros esetén (TID,BID) T: hőmérséklet, Grafikus esetén (GID) Coolant:hőmérséklet :)! Ennyi! :) Légyszi segíts kérlek mert nekem nem jön össze ez a víz hőfok kijelzés. Nyomom a settings gombot csippan majd nyomom a bc de nem jön be új info. 2006. 1.7 dízel Digi klimas. Nagy matrix kijelzős. Nehezen fűti be a kocsit. 16 km városi út után kabátban már jól érzem magam. De szerintem ettől gyorsabban kellene fűteni. Ezért kellene a hőfok. Koszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 Légyszi segíts kérlek mert nekem nem jön össze ez a víz hőfok kijelzés. Nyomom a settings gombot csippan majd nyomom a bc de nem jön be új info. 2006. 1.7 dízel Digi klimas. Nagy matrix kijelzős. Nehezen fűti be a kocsit. 16 km városi út után kabátban már jól érzem magam. De szerintem ettől gyorsabban kellene fűteni. Ezért kellene a hőfok. Koszi Ne csak egyszer, hanem többször nyomd meg a BC-t , be kell jönnie, nem létezik, hogy nem...:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Február3, 2012 Megoszt Elküldve Február3, 2012 Az aksit muszáj lekötni töltésnél, vagy bent lehet hagyni a kocsiban és úgy tölteni? nem fog valami zűrt okozni az elektronikában töltés során? Nem muszaj, en sem szoktam... De elvileg lehet az akkunak es/vagy a toltonek olyan hibaja, ami arthat az elektronikanak, tehat a hivatalos eljaras kiszedett akku, gumikesztyu, vedoszemuveg, stb. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
OTTOpel Elküldve Február3, 2012 Megoszt Elküldve Február3, 2012 Tudna nekem vki segíteni, hogyan lehet az Astra H-n a "tompított fényszóró automatikus bekapcsolása" funkciót kikapcsolni? Magyarán: a gyújtás bekapcsolásával együtt állandóan ég a tompított fáényszóró, akkor is, ha a világításkapcsoló ki van kapcsolva. Semmit nem találtam a neten erről. Előre is köszi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Február3, 2012 Megoszt Elküldve Február3, 2012 Tudna nekem vki segíteni, hogyan lehet az Astra H-n a "tompított fényszóró automatikus bekapcsolása" funkciót kikapcsolni? Magyarán: a gyújtás bekapcsolásával együtt állandóan ég a tompított fáényszóró, akkor is, ha a világításkapcsoló ki van kapcsolva. Semmit nem találtam a neten erről. Előre is köszi :) Tech 2-vel vagy OP-commal lehet kivenni szervizben, vagy olyan szerelővel akinek van ilyenje, 5 perces munka:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február3, 2012 Szerző Megoszt Elküldve Február3, 2012 Légyszi segíts kérlek mert nekem nem jön össze ez a víz hőfok kijelzés. Nyomom a settings gombot csippan majd nyomom a bc de nem jön be új info. 2006. 1.7 dízel Digi klimas. Nagy matrix kijelzős. Nehezen fűti be a kocsit. 16 km városi út után kabátban már jól érzem magam. De szerintem ettől gyorsabban kellene fűteni. Ezért kellene a hőfok. Koszi nehogyazthidd hogy ez rossz :) én 20-30 km-t megyek mire jó idő kezd lenni az utastérben.... ezek a dieselek ilyenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Február4, 2012 Megoszt Elküldve Február4, 2012 Sziasztok! Újabb kérdésem lenne: A beltér világítás izzója ki lett cserélve led-re. Újabban, természetesen menet közben néha néha ez a led villan egyet. Az viszont most vettem észre, hogy középállásban ez a ledecske nem alszik el teljesen, hanem nagyon halványan világít folyamatosan. Most visszacseréltem az eredeti izzóra. Miért csinálja ezt a led? A leddel van valami, vagy más oka lehet? Vagy egyébként is felejtsem el a ledek használatát? Köszi előre is. Nekem is világít a led benne, kikapcsolás után. De ez nem okozott eddig problémát. 3 éve van benne led. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vegita Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 Köszönöm a segítséget! Sikerült megnéznem, bár szerintem siralmas az eredmény. -10 fokba 18 km után 64 fok a hűtővíz. A hűtőhöz vezető csövek hidegek ahogy a hűtő is így sztem a termosztát jó, bár fene tudja. Esetleg nincs valakinek kapcsolási rajza 1.7 cdti hez? Sajna az órámba az izzítás visszajelzőm nem működik. Még 1x köszi a választ harmlevi ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február5, 2012 Szerző Megoszt Elküldve Február5, 2012 egyáltalán nem biztos hogy ez hiba... a diesel nem melegszik.... Az én Civicem is valami hasonlót produkálhat, csak nekem nincs kijelzőm csak mutatóm.... nekem simán kell menni 20-30 km-t hogy melegérzésem legyen az autóban.... és nekem még termosztát cserém is volt.... teljesen feleslegesen. akkor melegszik, ha ütöd-vágod, csak akkor cserébe szétesik idő elött.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február5, 2012 Szerző Megoszt Elküldve Február5, 2012 amugy mivel több hömérséklet szenzor van a vizkörben, így a computer tudja - látja ha a viz egyidőben melegszik a motorban és a hütőben, és a motorkontrol világit.... ugyanez igaz az izzitásra is, ha nem jó az izzitásod akkor is világit a motorkontrol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vegita Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 az izzításom működik /próba lámpázva/, csak a műszerfali visszajelző ikonja nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Február5, 2012 Megoszt Elküldve Február5, 2012 amugy mivel több hömérséklet szenzor van a vizkörben, így a computer tudja - látja ha a viz egyidőben melegszik a motorban és a hütőben, és a motorkontrol világit.... ugyanez igaz az izzitásra is, ha nem jó az izzitásod akkor is világit a motorkontrol. Megnéztem egy 2 órás út után a víz hőfokot: sajnos nem ment feljebb 70 foknál. jól gondolom, hogy termosztát cserével feljebb tudom ezt tornázni. Több féle termosztát van ? Vagy csak 1 féle ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február5, 2012 Szerző Megoszt Elküldve Február5, 2012 akkor az nemjó.... akkor termosztát csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vegita Elküldve Február8, 2012 Megoszt Elküldve Február8, 2012 hali! nincs vki-nek H astra kapcsolási rajza? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Február8, 2012 Megoszt Elküldve Február8, 2012 Üdv! A test-módban az -Ice-Active és az Ice-Ack. mit jelentenek? Tudja valaki? A következő jelenséggel találkoztam ma: a külső hőmérséklet -6,5° de a két Ice izé (nem tudom mit jelentenek, és minek a be nem kapcsolását jelzik) OFF-on "maradt". A 3° alatt jelző Slippery Road felirat sem jelenik meg. (talán az egyik Ice-.... pont ennek az állapotát jelzi?) A két kikapcsolt dolog okoz valamilyen problémát? Esetleg tönkre mehetett valami? A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Üdv! A test-módban az -Ice-Active és az Ice-Ack. mit jelentenek? Tudja valaki? A következő jelenséggel találkoztam ma: a kÜlső hőmérséklet -6,5° de a két Ice izé (nem tudom mit jelentenek, és minek a be nem kapcsolását jelzik) OFF-on "maradt". A 3° alatt jelző Slippery Road felirat sem jelenik meg. (talán az egyik Ice-.... pont ennek az állapotát jelzi?) A két kikapcsolt dolog okoz valamilyen problémát? Esetleg tönkre mehetett valami? A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu ha jól tudom akkor 3 alatt és minusz 5 között van slippery road kiijelzés a többi passz Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomee80 Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Sziasztok! Decemberben vettem egy astrát, a következő hiba lépett fel: Autó: Opel Astra H Caravan 1,7 cdti (Z17DTH) 2005.06 hó Hibajelenség:Az ESP lámpa (sárga) égve marad a motorindítás után isAz ABS lámpa (sárga) égve marad a motorindítás után isNem működik a sebességmérő óra (km óra), a megtett km-eket számolja Nem csak a visszajelzők világítanak, hanem valóban nincs sem ABS sem ESP. A hiba csak hideg (rendszerint a reggeli) indításnál jön elő. Meleg motornál motor leállít és újraindít, megszűnik a hiba és minden működik. Ez csak mióta ezek az iszonyú hidegek vannak (>-10co). Hó nélkül is csinálta, csak sima hidegben. Ezen kívül egy alkalommal még előfordult, hogy a motor elektronika lámpa menet közben kigyulladt (sárga villáskulcsos) és elment a turbó. Motor leállít/újraindít és jó. A hibát már 3 különböző szerelő is megnézte, múszerrel ki lett olvasva, a jobb első ABS szenzoron jelzett kontakthibát. Megcsinálták, de így sem jó. Reggeli indításnál ugyanaz. Ennyire nem bírják ezek a hideget? Azt már meg sem említem, hogy az első indítás nagyon nehézkes, de közvetlenül utána már pöccre indul. Valakinek volt hasonló hibája, esetleg van ötlete? Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 hali! nincs vki-nek H astra kapcsolási rajza? Küldj emailt. Van de orosz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Február9, 2012 Megoszt Elküldve Február9, 2012 Köszi a választ, valóban -5 alatt nem írogat. Üdv, Link to comment Megosztás: More sharing options...
wuszter Elküldve Február10, 2012 Megoszt Elküldve Február10, 2012 Sziasztok.Lenne egy kis problémám.Easytronicos Astrám van és a műszerfalon a "nagyobb" kijelző van és egy olyan problémám van vele hogy a kijelzőjéből jövő szalagkábel,ami csatlakozik a nyáklaphoz az levált az lcd kijelzőről.Tudja valaki hogy milyen módszerrel lehet azt visszaragasztani rá?Így még azt sem látom hányadik sebességi fokozatban van az autó!Ezer köszönet előre is! Erre gondoltam: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Február10, 2012 Megoszt Elküldve Február10, 2012 Sziasztok.Lenne egy kis problémám.Easytronicos Astrám van és a műszerfalon a "nagyobb" kijelző van és egy olyan problémám van vele hogy a kijelzőjéből jövő szalagkábel,ami csatlakozik a nyáklaphoz az levált az lcd kijelzőről.Tudja valaki hogy milyen módszerrel lehet azt visszaragasztani rá?Így még azt sem látom hányadik sebességi fokozatban van az autó!Ezer köszönet előre is! Erre gondoltam: Csak ugy fogta magat, es szetesett? Es hol van hozza a mechanikai resz? Az Opelet konkretan nem ismerem, de az ilyenek altalaban nem ragasztva vannak, hanem egy zebracsikos, vezeto reszeket tartalmazo gumicsik van a kontaktusok kozott, es az egesz mechanikusan van osszeszoritva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wuszter Elküldve Február10, 2012 Megoszt Elküldve Február10, 2012 Csak ugy fogta magat, es szetesett? Es hol van hozza a mechanikai resz? Az Opelet konkretan nem ismerem, de az ilyenek altalaban nem ragasztva vannak, hanem egy zebracsikos, vezeto reszeket tartalmazo gumicsik van a kontaktusok kozott, es az egesz mechanikusan van osszeszoritva. Át lett ledesítve és ahogy össze lett rakva szétjött,pedig odafigyeltünk rá,de ezek szerint nem eléggé.Jó lenne megcsinálni,mert hasznos dolgokat irkált kifele. :) Jó lenne megcsináltatni.De lehet vennem kell másik kilométerórát,bár easytronicosban nem lesz egyszerű találni.Szóljon valaki,aki tud eladót,ha lehet minél olcsóbban. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vegita Elküldve Február10, 2012 Megoszt Elküldve Február10, 2012 Küldj emailt. Van de orosz. :) Előrre is köszönöm! erik_2@citromail.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts