zsombi01 Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Üdvözlök mindenkit! Segítséget kérek, az "általános műszaki problémák" között kérdeztem, de lehet, hogy inkább ide való a kérdés! Ha tud valaki segítsen, a kérdésem http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=844275? Opel szakszerviz telefonba azt mondta, természetesen csak akkor javítható, ha beviszem ;) , mert vagy mechanikai vagy elektromos probléma a hiba forrás, kizárt, hogy a "kulcs nyomogatása" orvosolná a gondot! Várom a javaslatokat, tapasztalatokat. Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Úgy néz ki összejön, ugyan az a cd30 a lejátszó. Megvan hozzá a kód is, kijelzőhöz keret és a kábelt is kapom. a kijelző hátulján ez van; se gm 13178570 0.4.07.05-11 siemensvdo 5wk70036 hwd5psw59 13f5 Ez a ketsoros GID, ismeri az Opcom, igy elvileg hozza tudjuk majd idomitani a jarganyodhoz ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október25, 2011 Megoszt Elküldve Október25, 2011 Üdvözlök mindenkit! Segítséget kérek, az "általános műszaki problémák" között kérdeztem, de lehet, hogy inkább ide való a kérdés! Ha tud valaki segítsen, a kérdésem http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=844275? Opel szakszerviz telefonba azt mondta, természetesen csak akkor javítható, ha beviszem ;) , mert vagy mechanikai vagy elektromos probléma a hiba forrás, kizárt, hogy a "kulcs nyomogatása" orvosolná a gondot! Várom a javaslatokat, tapasztalatokat. Előre is köszönöm! Ha eppen akkor sikerult nyitni az ajtot, amikor zarodni akart, akkor valoban lehet mechanikai gond is... Esetleg ugy probalj jatszani, hogy a kulso, vagy belso kilincs huzasa kozben nyitsz/zarsz a gombbal. Utana jon a szetszedes, es a szerkezet osszehasonlitasa a jo oldallal ;) Szoval kiserletezes, vagy perkalas a szervizben sajnos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Borokafa Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Ez a ketsoros GID, ismeri az Opcom, igy elvileg hozza tudjuk majd idomitani a jarganyodhoz ;) Ha küldenél privátban egy telefonszámot megbeszélhetnénk a továbbiakat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Most szerelem be a Waeco ülésfűtést a kárpit alá. Jó móka.... ;) a. Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Sziasztok! Még mindig a világítós napellenző bekötésével kapcsolatban lenne kérdésem olyan szakembertől, aki jól ismeri a kapcs.rajzot az Astrához. A linken a belső világítás (Component Code: E68 - Body & Assembly - Lamp passenger compartment - Interior lights (not rear electronic module)) kapcs.rajza látható, szerkesztve. A "not rear electronic module" = nincs REC modul az autóban? A "Sunshade" = napellenző? Az "E67 Lamp" = az utastér belső középső világítása? Mindkettőnek van kék-piros vezetéke. Ha jól értem, a piros vonalak a 12V, ami kék-piros vezeték. A kapcs.rajz alapján létezhet, hogy a belső világítás és a napellenző (E120L, E120R) párhuzamosan van kötve? Vagy ez mégsem olyan egyszerű? Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 A "not rear electronic module" = nincs REC modul az autóban? A rajz olyan kocsira vonatkozik, amelyikben nincs. A "Sunshade" = napellenző? Az "E67 Lamp" = az utastér belső középső világítása? Igen... A kapcs.rajz alapján létezhet, hogy a belső világítás és a napellenző (E120L, E120R) párhuzamosan van kötve? Miert ne letezhetne? Az akkura minden parhuzamosan van kotve ;) A fold oldalon van az elteres, a belso vilagitas onnan kapja a tavvezerlest. De a pozitiv veget akkor hasznalhatod ezek szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 A fold oldalon van az elteres, a belso vilagitas onnan kapja a tavvezerlest. Köszi a választ. Ezt most hirtelen nem értem a "fold"-del kapcsolatban. Mi van a távvezérléssel, mi ez? Most akkor a napellenzőnek nem kéne kapnia "távvezérlést"? ;) Az "eltérés", amit írsz, az ejtett gondolkodóba, hogy azt máshova kell kötni, mint a belső világítás földjét? De hát ennek is kell földet kapnia. Csak ezt máshonnan? Légszíves okosíts fel. Föld és föld között van különbség? Mit kell érteni azon, hogy "a föld oldalon van az eltérés"? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Ezt most hirtelen nem értem a "fold"-del kapcsolatban. Mi van a távvezérléssel, mi ez? Most akkor a napellenzőnek nem kéne kapnia "távvezérlést"? ;) A napellenzoben van egy kapcsolo, nem akarod, hogy az ajto nyitasara is vilagitson. A belso vilagitashoz alul ket vezetek megy, az egyik az X125-rol. Ha abban az allasban van a kapcsolo, akkor ez a vilagitas tavvezerlodik, azaz nem kezzel kapcsolod, hanem az ajto, vagy a zar nyitasa, stb. Nem a kulcsban levo gomb nyomkodasara gondoltam, bar tortenetesen az is a vezerlesenek az egyik modja. Es mindez nem a pozitiv oldalon tortenik, hanem a testnel, amit poriasan foldnek hivtam ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 A napellenzoben van egy kapcsolo, nem akarod, hogy az ajto nyitasara is vilagitson. A belso vilagitashoz alul ket vezetek megy, az egyik az X125-rol. Ha abban az allasban van a kapcsolo, akkor ez a vilagitas tavvezerlodik, azaz nem kezzel kapcsolod, hanem az ajto, vagy a zar nyitasa, stb. Nem a kulcsban levo gomb nyomkodasara gondoltam, bar tortenetesen az is a vezerlesenek az egyik modja. Es mindez nem a pozitiv oldalon tortenik, hanem a testnel, amit poriasan foldnek hivtam ;) Ok, így már világos. Erre nem is gondoltam. Akkor jól gondolom, hogy a belső világításban nincs olyan vezeték, ami nem távvezérlődik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Ok, így már világos. Erre nem is gondoltam. Akkor jól gondolom, hogy a belső világításban nincs olyan vezeték, ami nem távvezérlődik? Van olyan ;) Az E67 aljan a baloldali vezetek a tavvezerelt, a jobboldali nem. A kapcsoloval tudod kivalasztani az uzemmodot; harom allasa van: tavvezerelt, fixen sotet, fixen vilagit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Van olyan ;) Az E67 aljan a baloldali vezetek a tavvezerelt, a jobboldali nem. A kapcsoloval tudod kivalasztani az uzemmodot; harom allasa van: tavvezerelt, fixen sotet, fixen vilagit. Akkor a 4-es, "641"-es Ground, barna vezeték jó nekem. A "3"-as az szürke. Nekem az a vezeték kell, ami fixen világít, mert a napellenző kapcsolója egyébként is kikapcsolja a lámpát. Akkor így lesz jó ugye? Most már csak egyet nem értek, hogy ha kiválasztom az E67-et, bejön annak a kapcsoló diagramja, amiben viszont csak két vezetéket mutat. Ez meg hogy lehet? Jó kérdés mi? Valszeg tévedek. Csak azt mutatja, hogy 1-6-ig van csatlakozási pont. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Akkor a 4-es, "641"-es Ground, barna vezeték jó nekem. A "3"-as az szürke. Nekem az a vezeték kell, ami fixen világít, mert a napellenző kapcsolója egyébként is kikapcsolja a lámpát. Akkor így lesz jó ugye? Persze; ha megnezed, a napellenzok alatt is 641 van. Most már csak egyet nem értek, hogy ha kiválasztom az E67-et, bejön annak a kapcsoló diagramja, amiben viszont csak két vezetéket mutat. Ez meg hogy lehet? Jó kérdés mi? Miert, minek tobb? A fixen sotet allapohoz nem kell vezetek ;) Vagy nem ertem, mit hianyolsz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Október26, 2011 Megoszt Elküldve Október26, 2011 Persze; ha megnezed, a napellenzok alatt is 641 van. Miert, minek tobb? A fixen sotet allapohoz nem kell vezetek ;) Vagy nem ertem, mit hianyolsz... Csak azt mutatja, hogy melyik az 1-es és melyik a 6-os csatlakozási pont. Remélem jó lesz. Köszönöm a segítségedet. Majd jelzem mire jutottam. Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Elég furcsa, hogy a szivargyújtó nem kapcsolt 12 v-os. Akkor is megy, ha nincs gyújtás. Erre nem kötöm az ülésfűtést. A rádióról kell levennem a kapcsolt 12 V-ot a reléhez. Biztos rajta van a rádión, de azért megkérdezem, melyik szín a kapcsolt 12 V a rádió kötegében? a. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Elég furcsa, hogy a szivargyújtó nem kapcsolt 12 v-os. Akkor is megy, ha nincs gyújtás. Erre nem kötöm az ülésfűtést. A rádióról kell levennem a kapcsolt 12 V-ot a reléhez. Biztos rajta van a rádión, de azért megkérdezem, melyik szín a kapcsolt 12 V a rádió kötegében? A radio allando tapot kap, es vagy a sajat gombjaval, vagy a CAN buszon at adott vezerlessel kapcsolhato be. Tehat a gyujtassal nem a tapjat kapcsolgatod -- ezek kerem rafinalt elektronikus szerkezetek ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 A radio allando tapot kap, es vagy a sajat gombjaval, vagy a CAN buszon at adott vezerlessel kapcsolhato be. Tehat a gyujtassal nem a tapjat kapcsolgatod -- ezek kerem rafinalt elektronikus szerkezetek ;) hmm, akkor honnan szedjek kapcsolt 12 V-ot? Ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 hmm, akkor honnan szedjek kapcsolt 12 V-ot? Ötlet? A vészvillogó kapcsolópanelban van kapcsolt 12V (multiméterrel kimérhető könnyen, inkább hozzáférni nehéz). Azért azt mindenképpen javaslom figyelembe venni, hogy ezeken a helyeken nem túl nagy áramok kóricálnak, ezért a vezetékek is erre vannak méretezve. Az ülésfűtés laponként kb.: 25-30W ami a két ülésnél 100-120W terhelést jelent. Esetleg a szivargyújtóról kellene egy relével kapcsolt táp, a relét pedig a vészvillogóból jövő gyújtás fesz kapcsolja (Bár nem tudom, hogy a relék mennyire bírnak ekkora áramot). Üdv: Laci Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 A vészvillogó kapcsolópanelban van kapcsolt 12V (multiméterrel kimérhető könnyen, inkább hozzáférni nehéz). Azért azt mindenképpen javaslom figyelembe venni, hogy ezeken a helyeken nem túl nagy áramok kóricálnak, ezért a vezetékek is erre vannak méretezve. Az ülésfűtés laponként kb.: 25-30W ami a két ülésnél 100-120W terhelést jelent. Esetleg a szivargyújtóról kellene egy relével kapcsolt táp, a relét pedig a vészvillogóból jövő gyújtás fesz kapcsolja (Bár nem tudom, hogy a relék mennyire bírnak ekkora áramot). Üdv: Laci a relé kapcsolásához kell leszednem ezt a tápot, a főági pozítív a relére az akksiról jön. A Waeco ad hozzá mindent, biztit, relét, kapcsolót, vezetéket, csak be kell kötni, Na akkor keresgélek egy kicsit délután a vezetékek közt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Majd jelzem mire jutottam. Hurrá! Sikerült bekötni és még világít is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
torpenewl Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 CANBUS helyzetjelző Ez a fajta foglalat való a H Astra-ba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsombi01 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Ha eppen akkor sikerult nyitni az ajtot, amikor zarodni akart, akkor valoban lehet mechanikai gond is... Esetleg ugy probalj jatszani, hogy a kulso, vagy belso kilincs huzasa kozben nyitsz/zarsz a gombbal. Utana jon a szetszedes, es a szerkezet osszehasonlitasa a jo oldallal ;) Szoval kiserletezes, vagy perkalas a szervizben sajnos... Szia Csaba66! Köszönöm a választ! A húzogatásos - külső és belső kilincs - lépéseken túl vagyok. Azért gondoltam, hogy "tanult" a technika mert, ha kilincses nyitás közben kulccsal zárok akkor nem nyitja a többi ajtót, csak az, ami nem műkszik. És vissza tudom neki "tanítani" arra, hogy nyisson minden ajtót zárás után a külső kilincs. Nem tudom de a inkább elektromos akadályt sejtek, mert abban az ajtóban a zár nem is kattan bent a kaszniban, ha zárni akarom központival. Nem tudom egy biztosítékon van-e elhelyezve a négy ajtó elektronikája? Ennek meg ellent mond, hogy ha a kilinccsel nyitok van kapcsolat, mert nyitni mindent nyit, vagyis elvileg vezeték nem szakadhatott !!??? A perkálást egyenlőre halasztanám. Hogy lehet az ajtó kárpitot leszedni, hol kezdjem el? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 Nem tudom de a inkább elektromos akadályt sejtek, mert abban az ajtóban a zár nem is kattan bent a kaszniban, ha zárni akarom központival. Nem tudom egy biztosítékon van-e elhelyezve a négy ajtó elektronikája? A vezerles kozos, ugyhogy egy biztositeknal biztos bonyolultabb ugy... Ha lebontod a karpitot (nem tudom, mik a trukkok, Opelen meg nem csinaltam ;)), meg lehet nezni, kap-e feszultseget a motor, amikor mozdulnia kene... Van egy kapcsolo, gondolom, a zarba integralva, esetleg az akadt ki, es kavarja meg a dolgokat... Pl. ha mindig azt jelzi, hogy nyitva az ajto, akkor nyilvan nem is probalja a motort rangatni az elektronika. Persze ilyenkor a tobbit sem illene, ugyhogy nem igazan jo megoldas ez sem sajnos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsombi01 Elküldve Október27, 2011 Megoszt Elküldve Október27, 2011 A vezerles kozos, ugyhogy egy biztositeknal biztos bonyolultabb ugy... Ha lebontod a karpitot (nem tudom, mik a trukkok, Opelen meg nem csinaltam ;)), meg lehet nezni, kap-e feszultseget a motor, amikor mozdulnia kene... Van egy kapcsolo, gondolom, a zarba integralva, esetleg az akadt ki, es kavarja meg a dolgokat... Pl. ha mindig azt jelzi, hogy nyitva az ajto, akkor nyilvan nem is probalja a motort rangatni az elektronika. Persze ilyenkor a tobbit sem illene, ugyhogy nem igazan jo megoldas ez sem sajnos. Köszi a választ! Azt hiszem a hétvégén magamhoz veszek egy-két szerszámot és egy Multimetert aztán küzdeni fogok vele. Eredményt később közlöm okulásunkra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Október28, 2011 Megoszt Elküldve Október28, 2011 Köszi a választ! Azt hiszem a hétvégén magamhoz veszek egy-két szerszámot és egy Multimetert aztán küzdeni fogok vele. Eredményt később közlöm okulásunkra. A hátsó kárpit lebontása egyszerű. Vannak a látható és a rejtett torx csavarok. A rejtettek: az ajtónyitó mögött takarja egy kis műanyag fedlap és a kapaszkodó fedelét kell pattintani felfelé és alá van még eldugva 2 csavar mélyen. A csavarok eltávolítása után én alul szoktam elkezdeni kipattintani a patentokat és haladok felfelé. Van alul vagy 3 és oldalanként is kb 3 patent. Aztán ki kell akasztani az ajtónyitó bowdent és tolni felfelé a kárpitot, hogy kiakadjon az ablaknál fent is a gumigéder. Ha van villany ablak, akkor annak a csatiját is le kell húzni persze. üdv a. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts