Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Szia!

Az autódban van egy gyári telefonkihangosító. Ez lehet UHP2 vagy UHP4. Az UHP4 már bluetooth-os. A képen pedig egy alap dokkoló látszik. Erre lehet rápattintani a telefonodnak megfelelő tartót (szintén Opelnél beszerzendő). Így ha telefont cserélsz, akkor csak ezt a tartót kell cserélned. Ennél frissebb megoldás a bluetooth-os. Én nemrég vettem egy UHP4-et mikrofonnal, és viszonylag könnyen be tudtam szerelni. Ezt ugye a kormányról és a rádióról is tudod vezérelni, és a kijelzőre írja az infókat.

Meg kéne nézetni Tech2-vel vagy opcom-mal hogy mi van benne. Lehet, hogy csak a bluetooth-ot kell aktíválni a műszerrel. Bár az AUX-os rádiók azt hiszem a 2007-es évjárattól léteznek, és akkor már nem szerelték az UHP2-ket. De ez nem biztos.

Szerintem a CD50 már nem annyira kényelmes, ahhoz kell egy autós (SIM)kártyát is venni.

Üdv: Laci

Sziasztok!

Szerintem eljutottam egy képig. Ide töltöttem fel.

http://kepfeltoltes.hu/view/110429/telefon...ltoltes.hu_.jpg

Köszönöm a segítségeteket!

Üdv ben_o

Megosztás:

Szia!

Az autódban van egy gyári telefonkihangosító. Ez lehet UHP2 vagy UHP4. Az UHP4 már bluetooth-os..........

Tisztelt Laci!

Köszönöm válaszod kérdésemre.

Összegezve hogy jól értem-e: Megnézetem, ha UHP4-es akkor aktiváltatom a BT-t és kész, ha nem akkor dokkoló vagy UHP4 vétel.

Gugliba irtam az UHP4-et nem nagy eredményt hozott, mi az? nem vagyok a témában.

Ezt szerelőm aki számítógéppel olvassa a hibakódokat meg tudja csinálni vagy spec szaki kell?

Köszönettel ben_o

Megosztás:

Szia!

Igen, jól értetted, bár lehet venni más gyártó kihangosítóját is (Nokia, SonyEricsson, Parrot, stb.). Ezekkel nekem csak az a gondom, hogy egy gombot, meg némelyiknél még egy kijelzőt is el kell helyezni az autóban. Ráadásul neked be van már vezetékelve az autó.

Az UHP4 a kihangosító egység neve/típusa az Opelnél. UHP4 az ebay-en

Ha jól emlékszem, akkor opcom-mal is ki lehet olvasni a típusát, Tech2-vel pedig még frissíteni is lehet a szoftverét (hogy az újabb telefonokkal is tudja az összes funkciót).

Ha van még kérdés, jöhet!

Tisztelt Laci!

Köszönöm válaszod kérdésemre.

Összegezve hogy jól értem-e: Megnézetem, ha UHP4-es akkor aktiváltatom a BT-t és kész, ha nem akkor dokkoló vagy UHP4 vétel.

Gugliba irtam az UHP4-et nem nagy eredményt hozott, mi az? nem vagyok a témában.

Ezt szerelőm aki számítógéppel olvassa a hibakódokat meg tudja csinálni vagy spec szaki kell?

Köszönettel ben_o

Megosztás:

Szia!

Igen, jól értetted, bár lehet...........

Tisztelt Laci!

Leveled olvasása után a régi mondást követtem " ha nem sikerül, olvasd el a kezelési utmutatót". Letöltöttem a netről beültem a kocsiba és bűvészkedtem.

http://www.opel.hu/content/dam/Opel/Europe...VI_2587-4_H.pdf

ÍGY MÁR A DOKKOLÓ NEM SZÁMÍT. Sikerült a BT kapcsolatot feléleszteni!!!! Hurá.

Remélem a megvenni kívánt készüléket felismeri, mert a kicsi feleségem Samsung BT-át felismerte MŰKÖDIK!

A képet azért megcsináltam:

http://kepfeltoltes.hu/view/110503/P802012...ltoltes.hu_.jpg

Egy kérdésem azért lenne: A kijelzőt ha színesre cserélem akkor térkép is lessz a kijelzőn a navinál nem csak nyilak, vagy az csak a DVD90-nél van?

És tudtok e beszerzési forrást elfogatható áron?

Köszönöm a segítségeteket! ben_o

Megosztás:

Tisztelt Laci!

Leveled olvasása után a régi mondást követtem " ha nem sikerül, olvasd el a kezelési utmutatót". Letöltöttem a netről beültem a kocsiba és bűvészkedtem.

Remélem a megvenni kívánt készüléket felismeri, mert a kicsi feleségem Samsung BT-át felismerte MŰKÖDIK!

Egy kérdésem azért lenne: A kijelzőt ha színesre cserélem akkor térkép is lessz a kijelzőn a navinál nem csak nyilak, vagy az csak a DVD90-nél van?

Egy színes kijelző(CID) kb 80-100ezer, szóval nagyon drága és szerintem nem ér annyit!

De te tudod... :D

Megosztás:

Egy színes kijelző(CID) kb 80-100ezer, szóval nagyon drága és szerintem nem ér annyit!

De te tudod... :D

... plusz kell hozzá egy színes kijelző kábel, ami további ~20e Ft. :D

Viszont CID kijelzővel látható lesz a gyári navi térképe CD70 esetén is.

Íme egy hazai beszerzési forrás, jó sok képpel:

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1454647455.html

Megosztás:

Tisztelt Laci!

Hello!

DVD90-nel rendelkezem de a kijelzőn nekem csak a 3 fül van, hiányzik a telefonos...

Elolvastam a használati útmutatót de ott sem találok róla semmi infót, hogy be lehetne-e külön kapcsolni. Nem lenne rossz ha valahogy elő lehetne varázsolni a Bluetooth-ot rajta.

Szerintetek van rá esély, vagy ha nincs a kijelzőn alapból akkor bukta?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Megosztás:

Hello!

DVD90-nel rendelkezem de a kijelzőn nekem csak a 3 fül van, hiányzik a telefonos...

Elolvastam a használati útmutatót de ott sem találok róla semmi infót, hogy be lehetne-e külön kapcsolni. Nem lenne rossz ha valahogy elő lehetne varázsolni a Bluetooth-ot rajta.

Szerintetek van rá esély, vagy ha nincs a kijelzőn alapból akkor bukta?

Előre is köszönöm a válaszokat.

A kijelzon elo lehet varazsolni, de mukodni csak akkor fog, ha egy UHP4 modult is beraksz.

Megosztás:

Sziasztok!

Gratulálok! Opel szervízben Tech2-vel frissíthető az UHP4 szoftvere. Ezzel csak a kompatibilis telefonok köre bővül és ha eddig nem volt, akkor lesz egy szűrő opció a telefonkönyv résznél.

Színes kijelzőt a német ebay-en kellene még megnézni, olyan 230-250 eur között ki lehet fogni egy-egy darabot, a szállítás általában 17-20 eur. Ennek is leválasztottnak kell lennie, és ha már áldozol rá, akkor háromsorosat kellene nézni (BN kód van a hátulján). Az RGB kábel valóban 20-24 eFt, és kell még egy kijelző keret, 4 eFt. A mutatvány így 100 eFt-ból jönne ki, a GID-et 25-30 eFt körül lehet eladni.

A színes kijelző egyébként nagyon feldobja az autó belső hangulatát. Kapcsolódó megjegyzésem: nekem a GID mindig éjjel módban volt, mert a nappali mód nagyon zavart. A CID viszont nagyon kellemes nappali módban, és napsütésben az éjjeli mód kevésbé jól látható. De ha elhagyott a lakott területet fel kell kapcsolni a lámpát, amitől átvált éjjeli módba. Ha mindig nappaliban hagyod, akkor meg este lesz zavaró a fénye.

Az autómban automata világítás van, ehhez még bekapcsoltam a nappali menetfény funkciót (5-ös verziót). Így világosban világít a tompított fény (első helyzetjelző nélkül), a hátsó helyzetjelző 70 %-on, és a műszerfal-középkonzol világítás kikapcsolt, CID nappali módban. Sötétedésre bekapcsol a rendes világítás, és a műszerfal-kozépkonzol is világít, A CID átvált éjjelire.

A CD70 és DVD90 a térkép meghajtóban különbözik (illetve a DVD lemezen van még bővített turisztikai információ is), a kezelése, funkciói, kijelzése megegyezik.

Tomi28!

A kihangosítást egy külön egység végzi, független a rádiótól. A canbus-on keresztül kommunikálnak egymással az eszközök, ezért látod az egység közlendőit a kijelzőn, és ezért tudod irányítani a kormányról, vagy a rádióról. Ha csak három fül van a kijelzőn, akkor nincs benne a kihangosító.

Az UHP4-et szintén a német ebay-en kellene megnézni, 110-140 eur az ára (mikrofonnal együtt), plusz szállítás kb.: 15 eur. Kell még hozzá csatlakozó és némi vezeték. Utána már csak be kell dobni. :D

Ha bent van a cucc, akkor kell aktiválni a kijelzőben, és még egy csomó helyen felprogramozni a jelenlétét.

Megosztás:

Sziasztok!

Nagyon hasznos a forum, mindenkinek köszönöm a segítséget!

A Navival többet nem foglalkozom, használom így és kész!

Kérdés: Van értelme motorvezérlő szoftver frissítésnek egy 2008.05 havi astrának?

Üdv:Ben_o

Megosztás:

Sziasztok!

Gratulálok! Opel szervízben Tech2-vel frissíthető az UHP4 szoftvere. Ezzel csak a kompatibilis telefonok köre bővül és ha eddig nem volt, akkor lesz egy szűrő opció a telefonkönyv résznél.

Színes kijelzőt a német ebay-en kellene még megnézni, olyan 230-250 eur között ki lehet fogni egy-egy darabot, a szállítás általában 17-20 eur. Ennek is leválasztottnak kell lennie, és ha már áldozol rá, akkor háromsorosat kellene nézni (BN kód van a hátulján). Az RGB kábel valóban 20-24 eFt, és kell még egy kijelző keret, 4 eFt. A mutatvány így 100 eFt-ból jönne ki, a GID-et 25-30 eFt körül lehet eladni.

A színes kijelző egyébként nagyon feldobja az autó belső hangulatát. Kapcsolódó megjegyzésem: nekem a GID mindig éjjel módban volt, mert a nappali mód nagyon zavart. A CID viszont nagyon kellemes nappali módban, és napsütésben az éjjeli mód kevésbé jól látható. De ha elhagyott a lakott területet fel kell kapcsolni a lámpát, amitől átvált éjjeli módba. Ha mindig nappaliban hagyod, akkor meg este lesz zavaró a fénye.

Az autómban automata világítás van, ehhez még bekapcsoltam a nappali menetfény funkciót (5-ös verziót). Így világosban világít a tompított fény (első helyzetjelző nélkül), a hátsó helyzetjelző 70 %-on, és a műszerfal-középkonzol világítás kikapcsolt, CID nappali módban. Sötétedésre bekapcsol a rendes világítás, és a műszerfal-kozépkonzol is világít, A CID átvált éjjelire.

A CD70 és DVD90 a térkép meghajtóban különbözik (illetve a DVD lemezen van még bővített turisztikai információ is), a kezelése, funkciói, kijelzése megegyezik.

Tomi28!

A kihangosítást egy külön egység végzi, független a rádiótól. A canbus-on keresztül kommunikálnak egymással az eszközök, ezért látod az egység közlendőit a kijelzőn, és ezért tudod irányítani a kormányról, vagy a rádióról. Ha csak három fül van a kijelzőn, akkor nincs benne a kihangosító.

Az UHP4-et szintén a német ebay-en kellene megnézni, 110-140 eur az ára (mikrofonnal együtt), plusz szállítás kb.: 15 eur. Kell még hozzá csatlakozó és némi vezeték. Utána már csak be kell dobni. :D

Ha bent van a cucc, akkor kell aktiválni a kijelzőben, és még egy csomó helyen felprogramozni a jelenlétét.

Kösy az infót, hát akkor jó lesz nekem anélkül is, fölösbe nem akarok ennyi pénzt beleölni. Még1szer kösy!

Megosztás:

Sziasztok!

Valaki tudja mit jelentenek a következő hibakódok:

ECN 161450, ECN 141650

Ezek már 3 hónapja mindig előjönnek és mindig elviszem kitöröltetni és nem tudják mitől jön vissza...és minden hónapban 6ezer forintomba kerül!

Már jó lenne a végére járni ennek a dolognak!

Megosztás:

Sziasztok!

ECN 161450, ECN 141650

Ezek már 3 hónapja mindig előjönnek és mindig elviszem kitöröltetni és nem tudják mitől jön vissza...és minden hónapban 6ezer forintomba kerül!

Szia!

Én a (ECN161450) kulcs és az indításgátló közötti kommunikáció problémára tippelek.

Megosztás:

Szia!

Én a (ECN161450) kulcs és az indításgátló közötti kommunikáció problémára tippelek.

Én is erre jutottam, mert néha nem indul el az autó csak villog a szervizlámpa...meg múltkor ki se tudtam nyitni!

Lehet ráférne egy CIM modul csere??

Vagy van más megoldás?

De mikor kiíratom a hibát, akkor miért csak egy hónap múlva jelentkezik újra?

Megosztás:

Szia!

Én is erre jutottam, mert néha nem indul el az autó csak villog a szervizlámpa...meg múltkor ki se tudtam nyitni!

Vagy van más megoldás?

Megosztás:

Vagy van más megoldás?

Sajna többet nem tudok róla, de talán van itt sokkal okosabb fórumozó, aki többet tud segíteni.

Megosztás:

Sziasztok!

ECN 161450, ECN 141650

En ezt találtam róla

P1416 Port Air Circuit Malfunction/ (AIR) System Bank 2

P1614 SBDS Interactive Codes -P1614 Rossz transzponder immobilizer kulcs B-006

Megosztás:

Sziasztok!

ECN 161450, ECN 141650

nekem is volt valami ilyesmi hibakód,előtte sikeresen leejtettem 2szer a kulcsomat.amiatt lehet hogy megbolondulhat az immo.

és 3800ba fájt 1szer

asszem nekem a 161...es volt meg még valami

Megosztás:

Ma vittem be a szervizbe, ott is kellet hagynom holnapig!

Telefonon azt mondták, hogy CIM modul cserére van szükség(ami nem hangzik túl jól)!

Már anyagilag sem... :D

Ha kicserélik a CIM modult, akkor a kulcsokat is cserélni kell??

Mert az plusz költségeket vonna maga után!

Megosztás:

Telefonon azt mondták, hogy CIM modul cserére van szükség(ami nem hangzik túl jól)!

Kulcsot nem fognak cserélni!

Megosztás:

Szia!

Szerintem majdnem mindegyik H Astránál lehetne CIM modult cserélni :D Majd írd meg, hogy mennyibe került, mert nekem kb 1 éve még 130 ezret mondtak!

Üdv

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.