Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Az is gyari, amelyik sokat fogyasztott... Ha egy ejjel lemerul az akku, akkor ott valami amper nagysagu aramot eszik. Be kell kotni egy arammerot, es sorban szedni ki a biztositekokat, aztan lesni, melyiknel mulik el.

az a baj hogy én ehhez nem értek

hova kell kötni az árammérőt? járó motornál vagy nem?

és tulajdonképpen minek kell elmúlnia?

Megosztás:

az a baj hogy én ehhez nem értek

hova kell kötni az árammérőt? járó motornál vagy nem?

és tulajdonképpen minek kell elmúlnia?

Nem kell jarjon a motor, hiszen az a panasz, hogy allas kozben szivja le az akkut, nem? Le kell kotni az akku valamelyik sarujat, es az arammero kozbeiktatasaval visszakotni, azaz merni a felvett aramot. Ennek az aramnak kell jelentosen csokkennie, amikor a biztositek kiszedesevel megszunteted a hibas resz fogyasztasat.

De ha ennyire nem vilagos a dolog, inkabb egy hozzaertovel egyutt csinald. Egyenaramot is mero lakatfogos multimeterrel meg le sem kell kotni az akkut.

Megosztás:

Sziasztok!

Ezer éve nem járta erre, helyesebben 2 éve, akkor lopták el a G Astrámat....Szóval most van egy H Astrám, 1.3 dízel, érdeklődni szeretnék hogy tempomatot lehet-e utólag beletenni, és tudtok-e valakit ajánlani.

Előre is köszönöm!

Szia! Vaterán szokott lenni 12ezerért, csere kb 5 perc, tanítás szervizben kb 5ezer.

Megosztás:

Sziasztok!

Friss tulajdonosa vagyok egy 2008/12 havi 1,7 cdti caraván astrának.

A következő kérdéseim lennének remélem tudtok benne segíteni:

BC hogyan tudom úgy aktiválni, hogy motorhőmérsékletet illetve egyéb adatokat is mutasson

Manuális klima van a gépbe, hogyan tudnám átalakítani digitté? megéri e?

Megosztás:

Sziasztok!

Friss tulajdonosa vagyok egy 2008/12 havi 1,7 cdti caraván astrának.

A következő kérdéseim lennének remélem tudtok benne segíteni:

BC hogyan tudom úgy aktiválni, hogy motorhőmérsékletet illetve egyéb adatokat is mutasson

Manuális klima van a gépbe, hogyan tudnám átalakítani digitté? megéri e?

szia,

a szervízmenühöz a SETTINGS gombot csippanásig tartsd nyomva, majd utána a BC gomb többszöri megnyomásával tudsz lépegetni (hűtővíz=Coolant)

a digitklímával ne szenvedj, túl sok minden kell hozzá, nem éri meg

üdv:

Tamás

Megosztás:

Hello!

Olyan gondom lenne a CID kijelzőmmel, mikor az autót leállítom és bezárom bevillan fehéren a kijelző 1 pillanatra bezárás után kb. fél perc múlva.

Tegnap tapasztaltam hasonlót csak akkor az autót már bezártam kb. 1,5 órája és épp kint voltam és észrevettem. Az autó 4 hónapja van nálam és eddig most tapasztaltam másodszor ezt a jelenséget amit észrevettem.

Valakinek esetleg ötlete, tippje h merrefelé induljak el??

Aksit télen cseréltem, annak elvileg jónak kell lennie.

Előre is köszönöm.

szia,

ne aggódj, nehogy elvidd szervízbe, mert csak lehúznak. Ez teljesen normális dolog, az enyém is mindig csinálja. A lényeg az, hogy a CAN-BUS-on mindig mennek az adatok ide-oda, ezért ez az egy-egy villanás

Megosztás:

szia,

ne aggódj, nehogy elvidd szervízbe, mert csak lehúznak. Ez teljesen normális dolog, az enyém is mindig csinálja. A lényeg az, hogy a CAN-BUS-on mindig mennek az adatok ide-oda, ezért ez az egy-egy villanás

Szia!

Köszönöm válaszod, valami hasonlóban bíztam, hogy semmi baja nincs a kijelzőnek. Arra gondoltam még hátha elektromosan nem ok valami (bezárás után 1,5 h-ra villan, az volt kicsit furcsa, de ha mennie kell az adatnak akkor menjen).

Mégegyszer köszönöm.

Esetleg abban tud segíteni valaki, hol tudnék rendelni Open&Start (PEPS) rendszerhez kulcsot? Opeléknél 35.000 azt 1 kicsit sokkalom és eddig Opelékon kívül csak 1 helyet találtam ahol be tudják szerezni utángyártottat 33.000-ét B)

Előre is köszönöm.

Megosztás:

Köszönöm válaszod, valami hasonlóban bíztam, hogy semmi baja nincs a kijelzőnek. Arra gondoltam még hátha elektromosan nem ok valami (bezárás után 1,5 h-ra villan, az volt kicsit furcsa, de ha mennie kell az adatnak akkor menjen).

Attol, hogy a CAN buszon esetleg forgalom van, a kijelzonek nem kene egy pillanatra sem bekapcsolnia, tehat ez hiba. Legfeljebb ha mindegyik ezt teszi, akkor nem egyedi hiba, hanem egy ilyen betegre sikerult konstrukcio.

Megosztás:

Sziasztok!

GID kijelzős, gyárilag CD30-cal szerelt autómba sikerült szereznem egy jó állapotú, kipróbált és utána szakszerűen leválasztott CD70 NAVI készüléket, gyári térkép CD-vel.

Mivel az eladó nem akarta megbontani az autója tetőkárpitját, a GPS antennát nem szerelte ki hozzá, de azt mondta, hogy megfelelő (Fakra) csatlakozójú univerzális GPS antennával is kell, hogy működjön a navigáció.

A készülék hátán kék színű GPS antenna csatlakozó van, utánanéztem, és a Fakra GPS antennáknak valóban ilyen színű és kialakítású csatija van.

A kérdésem az, hogy ha szerzek egy fakrás GPS antennát, és a CD70 feltanítása után egyszerűen rádugom a hátoldali kék csatlakozóra, akkor fogja-e látni a jelet a navi, vagy szükség van esetleg egyéb bűvészkedésre...?

Tudom, próba-szerencse, de hátha valakinek volt már hasonló ügye.

Köszi,

HG

u.i.: lehet, hogy inkább a zene topikba való a kérdés, de nem annyira az audio, inkább a navi funkció miatt tettem ide.

Megosztás:

Szia!

A kék csatlakozó pontos neve: FAKRA C type blue male. Ez azért fontos, mert a kis kapaszkodója, meg a bevágás több szögben is lehet, neked a C típusú kell. Erre majd mindenképpen figyelj oda. Az én rádióm is utólagos GPS antennával működik, hibátlanul, tehát emiatt nem kell aggódnod.

Én a meglévő nekem tetsző antennatalpba szereltem be, ezért gyártattam hozzá adott csatlakozóval, megfelelő hosszúságú kábellel szerelt antennát.

Egyébként a kijelző mögé is beteheted majd az antennát, onnan kiválóan fog működni.

Mielőtt beüzemeled a rádiót rá kell dugni a navi antennát is, mert hibakódot fog tárolni (bár ez a működését nem akadályozza)

Antenna adatlap

2J402 aktív GPS antenna

Innen megrendelheted az antennát tetszőleges hosszú kábellel és a Fakra C típusú male csatlakozóval.

Üdv: Laci

Sziasztok!

GID kijelzős, gyárilag CD30-cal szerelt autómba sikerült szereznem egy jó állapotú, kipróbált és utána szakszerűen leválasztott CD70 NAVI készüléket, gyári térkép CD-vel.

Mivel az eladó nem akarta megbontani az autója tetőkárpitját, a GPS antennát nem szerelte ki hozzá, de azt mondta, hogy megfelelő (Fakra) csatlakozójú univerzális GPS antennával is kell, hogy működjön a navigáció.

A készülék hátán kék színű GPS antenna csatlakozó van, utánanéztem, és a Fakra GPS antennáknak valóban ilyen színű és kialakítású csatija van.

A kérdésem az, hogy ha szerzek egy fakrás GPS antennát, és a CD70 feltanítása után egyszerűen rádugom a hátoldali kék csatlakozóra, akkor fogja-e látni a jelet a navi, vagy szükség van esetleg egyéb bűvészkedésre...?

Tudom, próba-szerencse, de hátha valakinek volt már hasonló ügye.

Köszi,

HG

u.i.: lehet, hogy inkább a zene topikba való a kérdés, de nem annyira az audio, inkább a navi funkció miatt tettem ide.

Megosztás:

A GID-et át kell állítani navis verzióra, ezt ha jól tudom, csak tech2-vel lehet.

Szia Laci!

Köszönöm szépen a részletes infókat, az antennát már megrendeltem, kép alapján néztem össze a csatlakozómmal, és jónak tűnt a hornyok kiosztása - remélem, valóban összeillenek. Akkor addig nem taníttatom rá a kocsira a rádiót, amíg meg nem érkezett az antenna. Tech2-ős emberhez viszem majd a gépet, aki pár hónapja a Tőled vásárolt GID-et is berakta az autómba B).

Én is a kijelző mögé gondoltam valahogy rögzíteni a GPS antennát, az egyik angol fórumon láttam, hogy valaki a szélvédő tövében lévő 7. hangszóró helyére rakta be. Sőt, talán pont abban a fórumban láttam, hogy létezik direkt ebbe a keretbe gyártott keret alakú antenna is, de annak a beszerzésével már nem vesződök.

Üdv,

HG

Megosztás:

Sziasztok!

Összel vettem egy Astra H -t. Külföldről behozott CD70 van benne. Van a kézifék fölött telefon csatlakozási panel, de nem a telefon csatlakozik rá hanem egy adapter szerű kütyü. Valaki tanács hol keressek? szeretnék venni telefont de szerintem a csatlakozó is számít.

Köszönet minden hozzáértőnek.

Megosztás:

Sziasztok!

Összel vettem egy Astra H -t. Külföldről behozott CD70 van benne. Van a kézifék fölött telefon csatlakozási panel, de nem a telefon csatlakozik rá hanem egy adapter szerű kütyü. Valaki tanács hol keressek? szeretnék venni telefont de szerintem a csatlakozó is számít.

Köszönet minden hozzáértőnek.

Ott nem a rádió AUX bemenete van??? B)

Megosztás:

Szia!

AUX is van csak melette van egy "dokkoló", ami teljesen gyárinak néz ki.

Szeretnék egy képet felétenni, de nem sikerül.

Pedig a kép sokat segítene, neten nincs hozzá hasonló??

Fel kell tölteni valhova, utána ott a kép beszúrása "ikon" és kész is...

Megosztás:

Sziasztok!

Előzőekben feltett kérdésem "hogy mia sz. a kéziféknél" igazábol érdekel, de a fontosabb, hogy telefont hogyan csatlakoztathatok a CD70-es cucomhoz?

A kormányon van vezérlő, egy samsung telcsi blutot probáltam azt nem ismeri fel?

Köszönettel a válaszokért: ben_o

Megosztás:

Sziasztok!

Előzőekben feltett kérdésem "hogy mia sz. a kéziféknél" igazábol érdekel, de a fontosabb, hogy telefont hogyan csatlakoztathatok a CD70-es cucomhoz?

A kormányon van vezérlő, egy samsung telcsi blutot probáltam azt nem ismeri fel?

Köszönettel a válaszokért: ben_o

Vehetsz hozzá Bluetooth adaptert, amit rá lehet kötni a rádió hátsó telefonbemenetére (illetve szerintem a nagy FAKRA csatlakozóra), és akkor külső hangforrásként fogja érzékelni a telefon használatát. A hívások hangja az autó hangszóróin fog megszólalni, közben a rádió/CD hangja elnémul. A szett része egy kis mikrofon is, amit többnyire a napellenző vagy a belső tükör mellé szerelnek. Létezik gyári Opel is (ez elég drága), de van más márkából is, kevesebbért. Nem tudom, milyen csatlakozó kell hozzá, de GSM szaküzletben vagy Opelt ismerő villamosságis emberek biztosan tudnak segíteni.

Nekem ilyen utólagos BT adapter van benne.

Ha nagyon integrált megoldásra vágysz, ott a CD50 Phone rádió, aminek van gyári SIM kártyahelye, és a kijelzőre listázza ki a telefonkönyvet, a kormányról indíthatsz/fogadhatsz hívást, sőt tán még hangvezérlés is van benne, de ennek a beszerzése szép kihívás. ... és igazából egy CD70-et nem is cserélnék le egy ilyenre.

Üdv,

HG

Megosztás:

Ha nagyon integrált megoldásra vágysz, ott a CD50 Phone rádió, aminek van gyári SIM kártyahelye, és a kijelzőre listázza ki a telefonkönyvet, a kormányról indíthatsz/fogadhatsz hívást, sőt tán még hangvezérlés is van benne, de ennek a beszerzése szép kihívás. ...

Egyaltalan nem akkora kihivas; aki ilyenre vagyik, forduljon hozzam B)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.