Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Udv

Az érdekelne hogy van e valakinek nappali LED-es fény szerelve a kocsijára? Mert szeretnék tenni rá, ki is néztem egy fajtát ami a MYCARR SJ-296E tipusa, nagyjából ez pászolna rá csak nem tom hogy fel lehetne-e szerelni rá! A ködlámpa mellé gondoltam tenni abba a műanyag rácsra.

Erről lenne szó http://www.mycarr.com/productInfo.php?PNo=10

Inkább tankold bele az árát! <_<

Megosztás:

Ez az 5-ös verzió lesz. (5 féle lehetőség közül lehet választani a programozásnál)

Lehet programoztatni Tech2-vel, hogy ha beindítod a motort akkor a tompított ill a hátsó helyzetjelzők égnek, de csak ezek a helyzetjelző meg a rendszám illetve a rádió-fűtés fényei nem:)!

Csak ennyi:)

Megosztás:

Vonóhorgot szeretnék a 2005 1.6 twinport (enjoy) kombi H Astrámra!

A horog sem valami olcsóság, de igazán nagyot a CANBUS kábel szett ára hallatán néztem! :angry:

Két kérdés:

1. Honnét tudom meg hogy nekem tényleg ilyen kell-e az autóba?

2. Amennyiben tényleg ilyen szett kell, akkor (jó magyar szokás szerint) van rá valami más megoldás? <_<

Megosztás:

Vonóhorgot szeretnék a 2005 1.6 twinport (enjoy) kombi H Astrámra!

A horog sem valami olcsóság, de igazán nagyot a CANBUS kábel szett ára hallatán néztem! :angry:

Két kérdés:

1. Honnét tudom meg hogy nekem tényleg ilyen kell-e az autóba?

2. Amennyiben tényleg ilyen szett kell, akkor (jó magyar szokás szerint) van rá valami más megoldás? <_<

Attól függ, van-e benne Rec modul, ha van akkor csak fel kell szerelni, és programozni:)!

http://www.opelbonto.hu/webshop/de/rec-lh

így néz ki mint a linken a kép, a csomagtartóban lévő ajtó mögött találod!

Ha nincs, (akkor így néz ki a helyén lévő egység http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://...=1t:429,r:0,s:0 ) mint ezen a képen,

akkor kell a CANBUS szett de szerintem nézz szét, biztosan van olyan vonóhorog is amihez nem kell a szett!

Megosztás:

Attól függ, van-e benne Rec modul, ha van akkor csak fel kell szerelni, és programozni:)!

http://www.opelbonto.hu/webshop/de/rec-lh

így néz ki mint a linken a kép, a csomagtartóban lévő ajtó mögött találod!

Ha nincs, (akkor így néz ki a helyén lévő egység http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://...=1t:429,r:0,s:0 ) mint ezen a képen,

akkor kell a CANBUS szett de szerintem nézz szét, biztosan van olyan vonóhorog is amihez nem kell a szett!

Biztos ami tuti lefotóztam!

http://kepfeltoltes.hu/view/110404/REC_www...ltoltes.hu_.jpg

Szóval ha jól értettem akkor nekem nem kell CANBUS szett?

Akkor mivel kössek össze mit?

A programozás már majd csak megy valahogy, de milyen kábelt vegyek amivel be tudom kötni ebbe a REC modulba vagy mibe?

Megosztás:

Biztos ami tuti lefotóztam!

http://kepfeltoltes.hu/view/110404/REC_www...ltoltes.hu_.jpg

Szóval ha jól értettem akkor nekem nem kell CANBUS szett?

Akkor mivel kössek össze mit?

A programozás már majd csak megy valahogy, de milyen kábelt vegyek amivel be tudom kötni ebbe a REC modulba vagy mibe?

Ne haragudj, de arról fogalmam sincs:D! Igen van REC modulod:)!

Ennyit tudok, hogy ez kell hozzá, így a can-bus szett árát megúszod:)!

Szerintem szakszervízben ha érdeklődsz tudnak segíteni:)!

Megosztás:

Ne haragudj, de arról fogalmam sincs:D! Igen van REC modulod:)!

Ennyit tudok, hogy ez kell hozzá, így a can-bus szett árát megúszod:)!

Szerintem szakszervízben ha érdeklődsz tudnak segíteni:)!

Köszi a gyors válaszokat!

Holnap rákérdezek a márkaszervizben is. Kicsit már jobb is lett a kedvem,hogy nem kell CANBUS szett! B)!

Megosztás:

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot és úgy tapasztalom, hogy hozzáértők is jelen vannak, nekem a következő kérdésem lenne:

autóm: Opel H Astra Kombi, 1.6 benzin, 2006-os évjárat, NJoy felszereltséggel

Utólag tetettem bele tempomatot (az indexkart neten vettem, a beszerelést Opel Schillernél csinálták), továbbá kértem, hogy a fedélzeti computert is aktiválják.

A tempomat és a computer és jónak tűnik, viszont a kijelzőmön (GID) csak a megtehető távot (Range) és az aktuális fogyasztást (Inst. consumpt.) mutatja, viszont az átlagos fogyasztást nem, azt csak a BC (Board Computer) menüből tudom megnézni.

http://www.mp3car.com/imagehosting/14674547ac1031ddda4.jpg

Mi szükséges ahhoz, hogy az átlagos fogyasztást is mutassa a kijelző a fő menüben?

Köszönöm,

Tihi

Megosztás:

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot és úgy tapasztalom, hogy hozzáértők is jelen vannak, nekem a következő kérdésem lenne:

Utólag tetettem bele tempomatot (az indexkart neten vettem, a beszerelést Opel Schillernél csinálták), továbbá kértem, hogy a fedélzeti computert is aktiválják.

A tempomat és a computer és jónak tűnik, viszont a kijelzőmön (GID) csak a megtehető távot (Range) és az aktuális fogyasztást (Inst. consumpt.) mutatja, viszont az átlagos fogyasztást nem, azt csak a BC (Board Computer) menüből tudom megnézni.

Mi szükséges ahhoz, hogy az átlagos fogyasztást is mutassa a kijelző a fő menüben?

Köszönöm,

Tihi

Szia!

Sajnos azon a kettőn nem lehet változtatni, illetve az újabb Gideknél amelyek három sorosak ezt is kiírja, de akkor ki kell cserélned a kijelződ, annyit meg nem ér:D!!

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1448207513.html

Ezt gondolom máshol adta el, mert idő előtt lezárta az aukciót, olyan 30-40 körül van ez amúgy:)!

Megosztás:

Másik kijelző!

A modellfrissítéssel a GID háromsoros lett (a CID is). Frissíteni nem lehet, sajnos tényleg csak a csere segít, frissebb szoftverrel rendelkezőre.

Elég nyűgös dolog: venni egy háromsorost (ami letanított, karcmentes), eladni a tiedet relatív jó áron (előtte leválasztani az autóról). Neked kell eldönteni, hogy megéri-e.

Üdv: Laci

Sziasztok!

Köszönöm,

Tihi

Megosztás:

Másik kijelző!

A modellfrissítéssel a GID háromsoros lett (a CID is). Frissíteni nem lehet, sajnos tényleg csak a csere segít, frissebb szoftverrel rendelkezőre.

Elég nyűgös dolog: venni egy háromsorost (ami letanított, karcmentes), eladni a tiedet relatív jó áron (előtte leválasztani az autóról). Neked kell eldönteni, hogy megéri-e.

Kedves Laci és harmlevi!

Köszönöm a hozzászólásaitokat. Azt gondoltam, hogy szoftveresen megoldható, viszont így a GID cseréjével túl költséges lenne.

Mégegyszer köszönöm!!!

Megosztás:

Nappali fény állítási lehetőségek:

Tagesfahrlicht_varianten_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Tagfahrlicht_varianten_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

UEC és REC modulban kell programozni.

3-as verzió: kiengedett kéziféknél.

5-ös verzió: lámpakapcsolóval ki-be kapcsolható.

szia

engem érdekelne hogy melyik verzió mit tud .ha tudod ird már le.

Megosztás:

[....]

Köszönöm mégegyszer a segítséget. Ha siker lesz, ígérem beszámolok!

Sziasztok!

Nos a hétvégén beszereltettem a kormányt, remekül működik! Pillanatok alatt kicserélték, majd egy gyors programozás, és már működik is.

base

Megosztás:

Hello!

Olyan gondom lenne a CID kijelzőmmel, mikor az autót leállítom és bezárom bevillan fehéren a kijelző 1 pillanatra bezárás után kb. fél perc múlva.

Tegnap tapasztaltam hasonlót csak akkor az autót már bezártam kb. 1,5 órája és épp kint voltam és észrevettem. Az autó 4 hónapja van nálam és eddig most tapasztaltam másodszor ezt a jelenséget amit észrevettem.

Valakinek esetleg ötlete, tippje h merrefelé induljak el??

Aksit télen cseréltem, annak elvileg jónak kell lennie.

Előre is köszönöm.

Megosztás:

Hello!

Olyan gondom lenne a CID kijelzőmmel, mikor az autót leállítom és bezárom bevillan fehéren a kijelző 1 pillanatra bezárás után kb. fél perc múlva.

Tegnap tapasztaltam hasonlót csak akkor az autót már bezártam kb. 1,5 órája és épp kint voltam és észrevettem. Az autó 4 hónapja van nálam és eddig most tapasztaltam másodszor ezt a jelenséget amit észrevettem.

Valakinek esetleg ötlete, tippje h merrefelé induljak el??

Aksit télen cseréltem, annak elvileg jónak kell lennie.

Előre is köszönöm.

Az Én kijelzőm is bevillan mikor bezárom az autót!

De kb.10 másodperc múlva el is alszik....

Megosztás:

Az Én kijelzőm is bevillan mikor bezárom az autót!

De kb.10 másodperc múlva el is alszik....

Nálam eddig csak egyszer villant be max. 2sec.-ra bezárás után mióta megvan az autó 4 hónapja(amúgy 4 éves), meg tegnap teljesen véletlenül szintén 2sec.-re bezárás után 1,5h-ra.

Fogalmam sincs mi lehet.

Megosztás:

Nálam eddig csak egyszer villant be max. 2sec.-ra bezárás után mióta megvan az autó 4 hónapja(amúgy 4 éves), meg tegnap teljesen véletlenül szintén 2sec.-re bezárás után 1,5h-ra.

Fogalmam sincs mi lehet.

Az enyém is pont 4éves most áprilisban!

Én szoktam figyelni, de nekem csak bezárás után csinál ilyet és akkor se sokáig!

Nekem még nem volt ilyen problémám, szerintem nézesd meg szervizesekkel...

Megosztás:

Nappali fény állítási lehetőségek:

Tagesfahrlicht_varianten_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Tagfahrlicht_varianten_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

UEC és REC modulban kell programozni.

3-as verzió: kiengedett kéziféknél.

5-ös verzió: lámpakapcsolóval ki-be kapcsolható.

Még az érdekelne hogy ez a programozás akkor is működik ha nincs a lámpakapcsoló mellett az AUTO -mód?

Megosztás:

Sziasztok!

három kérdésem van.1.Egy éves a kocsim és normális az,hogy a kulcs csak a vezetőoldali ajtót zárja,de a központi zárat nem működteti.

Egyébkénk a központi zár a riasztóval lezár.

2.Az információs kijelzőn semmi mást nem lehet megjeleníteni,csak az idő,rádió freki,audió beálítások stb.

Egyéb infókat nem lehet valahogy meg jelentetni? Vízhőfok vagy más adatok.

3.Beállítható az idő automatikus beállítása?mert azt írja ki,hogy kikapcsolva,de nem tudom sehogy sem beállítani automatikusra.

köszönöm ,ha válaszoltok,nem vagyok hülye ,de nem igazodok ki némely dolgokon.

Hello.

1. Teljesen normális,csak a bal elsőt zárja, viszont az összeset nyitja, az ajtók bezárása távirányító nélkül, ha akku jó: minden ajtó becsuk kivéve jobb első. Középkonzolon ajtózárgomb megnyom, jobb első ajtó becsuk. A kocsi így le van zárva. Nyitni kulccsal tudod a bal első ajtón.

Ha akku nincs, akkor minden ajtón van egy pici nyílás amin a kulcs tollát betolva előfeszíthető a zár, utána becsukod, és zárva lesz az ajtó. Nyitni csak a bal elsőt lehet kulccsal, a többit belülről az ajtó nyitókkal.

2. Settings gombot nyomd addig amíg nem csippan egyet a rádió (bekapcsolt rádió mellett) majd a Bc gombbal tudsz lépkedni a tesztmódban, ahol megtalálod a vízhőfokot, aktuális akku feszt stb-t. Fogyasztási adatok megjelenítését fel kell programoztatni tech2-vel.

3. Szerintem azt is tech2-vel lehet.

Megosztás:

sziasztok

nem ismer valaki egy megbízható villamossági szerelőt miskolc és környékén?

nagyon úgy fest, hogy valami leszívja a 2010. novemberben vásárolt akksimat

vagy esetleg valami ötlet azzal kapcsolatban, hogy bezárt állapotban csak egyik napról a másikra lemerült az akku

akksis bemérte, tökéletesen működik

csomagtér led, belső világítás ellenőrizve

gyári cd lejátszós magnó

van benne egy utólag beszerelt riasztó, állítólag az is szívhatja

előre is köszi

Megosztás:

sziasztok

nem ismer valaki egy megbízható villamossági szerelőt miskolc és környékén?

nagyon úgy fest, hogy valami leszívja a 2010. novemberben vásárolt akksimat

vagy esetleg valami ötlet azzal kapcsolatban, hogy bezárt állapotban csak egyik napról a másikra lemerült az akku

akksis bemérte, tökéletesen működik

csomagtér led, belső világítás ellenőrizve

gyári cd lejátszós magnó

van benne egy utólag beszerelt riasztó, állítólag az is szívhatja

előre is köszi

Szia!

Én tavaly jártam hasonlóképpen. A kijelzőm egy "TID" volt az autóban, amit kicseréltettem egy használtan vett "BID" kijelzőre. Másnap nem indult az autóm. Fetöltöttem, közlekedtem, majd leállás után harmadnap sem indult. Visszamentem a szereőhöz (ez Pest mellett van) és kimérte, hogy a "BID" kijelző állóhelyben energiát fogyaszt. Természetesen vissza kellett tenni a az eredeti kijelzőt, utána semmi baj nem volt vele.

Megosztás:

Szia!

Én tavaly jártam hasonlóképpen. A kijelzőm egy "TID" volt az autóban, amit kicseréltettem egy használtan vett "BID" kijelzőre. Másnap nem indult az autóm. Fetöltöttem, közlekedtem, majd leállás után harmadnap sem indult. Visszamentem a szereőhöz (ez Pest mellett van) és kimérte, hogy a "BID" kijelző állóhelyben energiát fogyaszt. Természetesen vissza kellett tenni a az eredeti kijelzőt, utána semmi baj nem volt vele.

az enyémben gyári a fejegység, meg a kijelző is

nem tudom mi lehet a bibi

Megosztás:

az enyémben gyári a fejegység, meg a kijelző is

nem tudom mi lehet a bibi

Az is gyari, amelyik sokat fogyasztott... Ha egy ejjel lemerul az akku, akkor ott valami amper nagysagu aramot eszik. Be kell kotni egy arammerot, es sorban szedni ki a biztositekokat, aztan lesni, melyiknel mulik el.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.