Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

szia!h astra 17 cdti gyorsitok 100km oránál kivilágit a szervizlámpa és nem gyorsul az autó csak tartja a sebességet.leállitom utána megy gyorsul rendesen 150.km orára.ez mi a f.sz lehet megint.turbó??az egyik keréknyomás 2. a másik kerék 2,7 ez lehet ?ez a kocsi kinyir idegileg segitsetek már lécci.

Megosztás:

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem, a problémám a következő:

hosszabb út után, tehát nem városi közlekedés esetén, -legalábbis ott nem jelentkezett olyan gyakran-, az a gond,h ha megállok, leállítom az autót,és kb 5 perc után újra indulnék, alig akar beindulni az autó. Sokáig kell tekertetnem, gázpedállal játszani, míg végre beindul :-(

A motor Z16XER, 2007es.

Mi lehet a hiba?

Kösz a segítséget!!

Megosztás:

szia!h astra 17 cdti gyorsitok 100km oránál kivilágit a szervizlámpa és nem gyorsul az autó csak tartja a sebességet.leállitom utána megy gyorsul rendesen 150.km orára.ez mi a f.sz lehet megint.turbó??az egyik keréknyomás 2. a másik kerék 2,7 ez lehet ?ez a kocsi kinyir idegileg segitsetek már lécci.

Ki kell olvastatni a hibát és utána lehet az okra tippelni.

Megosztás:

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem, a problémám a következő:

hosszabb út után, tehát nem városi közlekedés esetén, -legalábbis ott nem jelentkezett olyan gyakran-, az a gond,h ha megállok, leállítom az autót,és kb 5 perc után újra indulnék, alig akar beindulni az autó. Sokáig kell tekertetnem, gázpedállal játszani, míg végre beindul :-(

A motor Z16XER, 2007es.

Mi lehet a hiba?

Kösz a segítséget!!

Egyik ismerősömnek is ugyanez a gondja, csak a "mi autónkkal". Azt mondja, hogy ha ráadja a gyújtást, és megvárja, amíg elalszik minden ellenőrző lámpa a műszerfalon, akkor indul gond nélkül.

Megosztás:

Villáskulcsos kisautó villog, ha immobiliser gond van. Kontrollámpák világítanak miközben indítani próbálsz?

Ha jól tudom az a villogó villáskulcsos autó jelzőlámpa konkrétan: Motorvezérlő elektronika, sebességváltó vezérlőegység, indításgátló, dízelüzemanyag szűrő meghibásodás!!! De nem akartam okoskodni...

Megosztás:

üdv

A gyertyákhoz hogyan tudok hozzáférni? Le kell a komplett borítást szerelni a motorról?

Van egy keskeny burkolat a motor közepén,a jobb szélén rajt egy jobbra nyíllal (ha szemben állsz az autóval), azt szedd le először, majd utána kicsavarozod (2db csavar) a gyújtótrafót, azt felfelé kiemeled,és alatta lesznek a gyertyák.

Megosztás:

Egyik ismerősömnek is ugyanez a gondja, csak a "mi autónkkal". Azt mondja, hogy ha ráadja a gyújtást, és megvárja, amíg elalszik minden ellenőrző lámpa a műszerfalon, akkor indul gond nélkül.

Kösz a választ, meg fogom próbálni!

Azért még érdekelne, hogy ezt mi is okozza, vmi sztem nem kóser...

Megosztás:

Szia! Nekem hasonló volt a probléma, a nyomásszabályzó szelep volt "letapadva". Üdv.

Megosztás:

Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki, hogy a hűtővíznek mennyi a normális üzemi hőmérséklete?

A GID az mutatja (Coolant), hogy 92 fok. Ezt egy kicsit soknak találom. Ez a GID mennyire mutatja a valós értékeket? Mert pl. az aktuális üzemanyag mennyiségét nem jól mutatja, 3 literrel kevesebbet ír ki.

Köszi

Megosztás:

Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki, hogy a hűtővíznek mennyi a normális üzemi hőmérséklete?

A GID az mutatja (Coolant), hogy 92 fok. Ezt egy kicsit soknak találom. Ez a GID mennyire mutatja a valós értékeket? Mert pl. az aktuális üzemanyag mennyiségét nem jól mutatja, 3 literrel kevesebbet ír ki.

Köszi

Szia! A benzinesek felmennek 102 fok környékére, a dízelek 90 körül mozognak. A TEST MODE pontosan mutatja a hűtővíz hőmérsékletet.

Megosztás:

Tud nekem valakii abba segíteni, hogy melyik biztosíték biztosítja a hátsó lámpa áramellátását!

Köszi

Egyik adatbázisomban sincs benne, így elkezdtem kiszedegetni a REC-ből a biztosítékokat. A 3-as jelűben van egy 7,5A-os. Ha azt kihúzom elmegy a hátsó helyzetjelző. Próbáld meg, hátha! De nézd át a többit is, hátha valamelyik kiment.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.