akzo Elküldve Augusztus7, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2007 Olyan kerdesem hatha tud nekem valaki segiteni ! Utolag szeretnk riasztó beszerni kicsi automba de van néhány kritérium! 1. a gyári kulcsrol tudjam vezérni (gondolom can bus miatt ez megoldható) 2. telefonos legyen azaz hivjon ha gáz van! gyakorlatilag ez a 2 legfontosabb kritérium! Ha tud valaki ajánlani valakit vagy hogy hol nézzem meg azt megköszönném! Köszönöm A riasztókérdés engem is érdekelne, bár nekem nem kell,h gyári kulcsról tudjam vezérelni... Viszont érdekelne,hogy a reteszelést alapból tudja-e az autó valahogy? Központis Cosmom van... Ha tudja,nem sikerült rájönnöm,hogyan:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Augusztus7, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2007 A riasztókérdés engem is érdekelne, bár nekem nem kell,h gyári kulcsról tudjam vezérelni... Viszont érdekelne,hogy a reteszelést alapból tudja-e az autó valahogy? Központis Cosmom van... Ha tudja,nem sikerült rájönnöm,hogyan:( Sporolás van! Hanem gyárilag riasztós az autód akkor retesz funkcio nincs benne! Ezért is kell nekem a GSM modul :) mert ha betörik az ablakot mar nyitva is az egéssz autó B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Augusztus7, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2007 Sporolás van! Hanem gyárilag riasztós az autód akkor retesz funkcio nincs benne! Ezért is kell nekem a GSM modul :) mert ha betörik az ablakot mar nyitva is az egéssz autó B) Nem hiszem el,hogy utólag nem lehet beletetetni valahogy a reteszelést... lehet,hogy butaságot mondok,de nincsen olyan riasztó,ami ezt is megoldja? Ha carbus-t kezelők vannak, ha vannak központi zár vezérlősök meg komfortzárasak meg minden... Valaki tud ilyesmiről? Utólagos reteszelés funkció akármilyen riasztó feature-ként? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Augusztus7, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2007 Nem hiszem el,hogy utólag nem lehet beletetetni valahogy a reteszelést... lehet,hogy butaságot mondok,de nincsen olyan riasztó,ami ezt is megoldja? Ha carbus-t kezelők vannak, ha vannak központi zár vezérlősök meg komfortzárasak meg minden... Valaki tud ilyesmiről? Utólagos reteszelés funkció akármilyen riasztó feature-ként? Nem a riasztóval van a baj! henem a zárból hiányzik a retesz mechanika azaz komplett 4 db zárcsere és akkor már van is retesz ha jol tudom 130.000ft + munkadijat emlitettek kb-ra nekem ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Augusztus7, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2007 Nem a riasztóval van a baj! henem a zárból hiányzik a retesz mechanika azaz komplett 4 db zárcsere és akkor már van is retesz ha jol tudom 130.000ft + munkadijat emlitettek kb-ra nekem ! :) köszi az infót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Augusztus7, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2007 :) köszi az infót! Ugyhogy én ezért fogok gsm modulos riasztot berakni! mert sajnos nincs retesz tehát nyilik az össze ajto belulről ha betörik az ablakot , Igy meg legalabb flhiv aztán nyulcipotveszek és futás aztán futás közben rendőrség és a legközelebbi mozditható vascsővel szétverem a fejét annak a kukinak Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Augusztus7, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2007 Ugyhogy én ezért fogok gsm modulos riasztot berakni! mert sajnos nincs retesz tehát nyilik az össze ajto belulről ha betörik az ablakot , Igy meg legalabb flhiv aztán nyulcipotveszek és futás aztán futás közben rendőrség és a legközelebbi mozditható vascsővel szétverem a fejét annak a kukinak én pedig ezért fogom biztonsági fóliáztatni az összes üveget... ok,ha valaki nagyon be akar,az bejut azon keresztül is, de riasztó mellé gondoltam:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Augusztus7, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2007 én pedig ezért fogom biztonsági fóliáztatni az összes üveget... ok,ha valaki nagyon be akar,az bejut azon keresztül is, de riasztó mellé gondoltam:) ja az nekem is lesz! Folia az biztos kicsit késlelteti a dogot :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Augusztus10, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2007 Teljes védelem nincs, és nem is lesz... Haverom kocsijából fényes nappal "kiütötték" a biztonsági fóliás üveget. (A gyújtógyertya/régi biztosítékok kerámia háza olyan széépen átmegy rajta - utána már csak be kell hajtogatni, el sem vágja a tolvaj kezét) Riasztóra meg nem figyelnek az emberek, manapság talán csak önmagunk megnyugtatására jó. A gyári riasztónak van annyi előnye, hogy van benne egy ajtó reteszelő funkció. Ha ez be van kapcsolva, belülről sem nyitható a kocsi. Talán a legjobb megoldás a Casco :) A rongálási kár nagy részét megtéríti, a kocsiba épített utólagos extrák pedig felár ellenében biztosíthatók... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Augusztus10, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2007 ja az nekem is lesz! Folia az biztos kicsit késlelteti a dogot :) Abban az esetben, ha valami normális fóliát raknak fel, és kiszedik az üvegeket, azaz a fólia széle az oldalsó sinekben van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Augusztus10, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2007 Mivel can-buszos rendszerű, ezért nem fogsz találni a fedélzeti elektromos rendszerben fordszámjelet. Viszont a motoron lehetséges hogy lehetne találni, de ehhez meg kell bontani a kábelköteget. Hehehe... nekem ott figyel a rádiónál. Már az elején éreztük, hogy szükség lesz rá. :) Jövő héten Computer upgrade projekt, ott lesz szükség ilyen finomságokra. Annyiban egyszerűbb dolgom lesz, hogy (elvileg) csak össze kell kötözgetni a kábeleket, rögzíteni kell pár dobozt, aztán mehet a kalibrálás... Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Augusztus10, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2007 Tech 2-vel szakszervízben programozható a biztonsági öv csipogó. Az első utasülésé csak akkor, ha be van építve egy súlyérzékelő. (sokan szídják, mert 5 kg-ra is bekapcsol, állítólag) A központi zárat nem tudja! A hazakisérő fény időtartama szintén programozható, meg pl., hogy le és felhúzza az ablakokat a távirányítóval akkor is, ha csak elől van el. ablak, meg hogy vészfékezéskor villogtassa a led-es féklámpát. Értelmes szervizek (pl. Interat Budakeszi) adnak ezügyben tanácsokat. Üdv: Hide5 Ez az 5kg-s dolog sajna hasonlóképp van...hátizsákom szokott mellettem utazni...és néha erős kanyarban becsippan...pedig nincs 5 kiló... de ha megpakolom, akkor az ülés előtt utazik mindig, mert akkor csipogna...amúgy elég sok múlik az elhelyezésen...ha 2 centivel arrébb rakom,már nem csipog:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 Abban az esetben, ha valami normális fóliát raknak fel, és kiszedik az üvegeket, azaz a fólia széle az oldalsó sinekben van... Miért,havernak nem így rakták be a fóliát? Biztonságiban is többféle vastagság létezik,ha jól tudom van 100as meg 125ös (vagy 150es??) gondolom a vastagabb erősebb (drágábbnak mindenképpen drágább)... persze van színezett meg átlátszó is, de átlátszóban is van 2féle vastagság... Link to comment Megosztás: More sharing options...
akzo Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 Tényleg, kissé lehet,h amatőr kérdés... Ha riasztót szeretnék vehetek minden további nélkül 'mezei' riasztót és CAN-BUSosat is? Miben jobb nekem ez utóbbi,ha nem követelmény,h gyári kulcsról menjen a riasztó kapcsolás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vid Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 Tényleg, kissé lehet,h amatőr kérdés... Ha riasztót szeretnék vehetek minden további nélkül 'mezei' riasztót és CAN-BUSosat is? Miben jobb nekem ez utóbbi,ha nem követelmény,h gyári kulcsról menjen a riasztó kapcsolás? CAN-BUS-hoz kell venned. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 A hétvége nagy kérdése: A gyári riasztós autónál (reteszes zárak rulllzzz...) mit csinálsz, ha megadja magát a központi zár? :) Tehát az utastérben lévő kapcsolóra sem reagál... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 A hétvége nagy kérdése: A gyári riasztós autónál (reteszes zárak rulllzzz...) mit csinálsz, ha megadja magát a központi zár? :) Tehát az utastérben lévő kapcsolóra sem reagál... Kinyitom kulccsal? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 Kinyitom kulccsal? Nekem is ez lett volna a legkézenfekvőbb ötletem, még akkor is ha nekem másznom kell a csomagtartón át mert az utastérajtókon már nincs kulcslyuk... viszont én így nem is tudom reteszelni mert a Cali zárát csak kulcsról lehetett, az meg már csak a csomagtérajtón van ugye, de onnan nem működik a reteszelés funkció. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alexxebb Elküldve Október1, 2007 Megoszt Elküldve Október1, 2007 Olyan kerdesem hatha tud nekem valaki segiteni ! Utolag szeretnk riasztó beszerni kicsi automba de van néhány kritérium! 1. a gyári kulcsrol tudjam vezérni (gondolom can bus miatt ez megoldható) 2. telefonos legyen azaz hivjon ha gáz van! gyakorlatilag ez a 2 legfontosabb kritérium! Ha tud valaki ajánlani valakit vagy hogy hol nézzem meg azt megköszönném! Köszönöm nem tudom sikerűlt e túl lépni a problémán ha aktuális még akkor tudok egy szerelőt,autóriasztós a mostani asztrámba is ő rakta be a riasztótmeg a központi zárat,stb,csak írj ha kell vagy valakinek Link to comment Megosztás: More sharing options...
gers Elküldve Október2, 2007 Megoszt Elküldve Október2, 2007 Sziasztok! Nemrég vettem külföldről egy 120 LE-s, 16 szelepes Opel Astra H 1.9 CDTI típusú autót . Motorkód: Z19DTH. Szerintetek rá lehet tölteni a 150 LE-s motor vezérlő programját? Eőre is köszi a válaszokat, véleményeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Október2, 2007 Megoszt Elküldve Október2, 2007 Sziasztok! Nemrég vettem külföldről egy 120 LE-s, 16 szelepes Opel Astra H 1.9 CDTI típusú autót . Motorkód: Z19DTH. Szerintetek rá lehet tölteni a 150 LE-s motor vezérlő programját? Eőre is köszi a válaszokat, véleményeket. Pontosan nem tudom de pl az 1.7cdti 82 Le nem lehet rátölteni a 101 sőőőt a 125 le se lehet Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Január6, 2008 Megoszt Elküldve Január6, 2008 Sziasztok! Van egy Astra H 1.4 es kocsim és észrevettem hogy a KM ora kijelzon megjelent gyujtásnál ill. a kulcs kihuzásával az hogy:InSP 0 Na és ez most mit is jelent tudja esetleg valaki?? mert nekem sejtelmem sincs! koszi :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január6, 2008 Megoszt Elküldve Január6, 2008 Sziasztok! Van egy Astra H 1.4 es kocsim és észrevettem hogy a KM ora kijelzon megjelent gyujtásnál ill. a kulcs kihuzásával az hogy:InSP 0 Na és ez most mit is jelent tudja esetleg valaki?? mert nekem sejtelmem sincs! koszi :huh: Nekem google ezt dobta ki: Ez a kötelező szervíz figyelmeztetése. Telo: Voltál már 60-as szervízen? Ha igen, akkor elvileg le kellett volna nullázniuk az InSP feliratot. De ezt egyébként te is meg tudod szüntetni... egy kis trükkel: gyújtás ki: "0" kulcsállás -> kilométernullázó benyom és nyomva tart -> gyújtás ráad, közben gomb még mindig nyomvatart amíg villog az InSP felirat (kb 2 mp) és meg nem jelenik a "----" felirat -> gombot elenged -> örül Bár ez a G astrára vonatkozik,lehet a "csoda" H-ra már nem müködik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Január6, 2008 Megoszt Elküldve Január6, 2008 Sziasztok! Van egy Astra H 1.4 es kocsim és észrevettem hogy a KM ora kijelzon megjelent gyujtásnál ill. a kulcs kihuzásával az hogy:InSP 0 Na és ez most mit is jelent tudja esetleg valaki?? mert nekem sejtelmem sincs! koszi :huh: INSP annyit jelent hogy Inspekció az szám a hátralévő kilométert addig. azaz vagy 1 éve volt olajcseréd vagy letelt a kilométered elvileg 1000km el hamarabb irja ki hogy insp 1000 és szépen megy lefele de ha neked kiirta hogy insp 0 és mast nem elötte akkor valszeg letelt az egy év. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Január6, 2008 Megoszt Elküldve Január6, 2008 INSP annyit jelent hogy Inspekció az szám a hátralévő kilométert addig. azaz vagy 1 éve volt olajcseréd vagy letelt a kilométered elvileg 1000km el hamarabb irja ki hogy insp 1000 és szépen megy lefele de ha neked kiirta hogy insp 0 és mast nem elötte akkor valszeg letelt az egy év. Igen kb 1 éve volt szervizben akkor volt rajta 26000KM korul, most van rajta 37000, de edig nem jelezte elore semmit csak most dobta ki hogy InSP 0 De akkor ne legyek megijjedve nem kel szerviz és csak probáljam meg kikapcsolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts