8x57js Elküldve December16, 2019 Megoszt Elküldve December16, 2019 (edited) Hmm... no majd megnézzük... És amúgy a fél órás áramszünettől a BC1 BC2 is nullázódik? BC2 15000km óta számlál Módosítva December16, 2019 : 8x57js Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve December16, 2019 Megoszt Elküldve December16, 2019 1 óra, 8x57js írta: Hmm... no majd megnézzük... És amúgy a fél órás áramszünettől a BC1 BC2 is nullázódik? BC2 15000km óta számlál Igen, a BC értékek is nullázódnak (csak a BC2 átlagfogyasztás marad, de hogy miért azt nem tudom). Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve December16, 2019 Megoszt Elküldve December16, 2019 27 perce, koco írta: Igen, a BC értékek is nullázódnak (csak a BC2 átlagfogyasztás marad, de hogy miért azt nem tudom). Vegulis nem okvetlenul kell az akkut lekotni; eleg kiszedni a megfelelo biztositekokat. Ahogy nezem, a REC-ben levo 1. biztositek tartozik az elso ablakokhoz, de nem biztos, hogy ez eleg, mert valahogy a kozponti zarral is kapcsolatban van, amit az UEC visz, igy annak is el kene venni a tapjat... Szoval ha nagyon meg akarod orizni a BC ertekekeket, akkor behatoan kell tanulmanyozni a kapcsolasi rajzot 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba81 Elküldve December17, 2019 Megoszt Elküldve December17, 2019 Szia, Astra H kombi utólagos első ködlámpa beszereléséhez mekkora biztosítékot kell használni? A biztosíték táblában hol van a pontos helye?Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve December17, 2019 Megoszt Elküldve December17, 2019 33 perce, csaba81 írta: Astra H kombi utólagos első ködlámpa beszereléséhez mekkora biztosítékot kell használni? A biztosíték táblában hol van a pontos helye?Köszi http://astra-3.pl/tip-astra-h-fuses-relays-engine-bay#up 15A, 13-as biztositek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba81 Elküldve December17, 2019 Megoszt Elküldve December17, 2019 Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Caruss Elküldve December18, 2019 Megoszt Elküldve December18, 2019 (edited) Sziasztok! Segítséget kérnék abban, hogy hogyan tudnám kikapcsolnám a menetstabilizátort. Nincs "SPORT" gomb és "settings" gomb sem a műszerfalon. Opel Astra 1.6 H benzines Köszönöm! Módosítva December18, 2019 : Caruss Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December18, 2019 Megoszt Elküldve December18, 2019 2 órája, Caruss írta: Sziasztok! Segítséget kérnék abban, hogy hogyan tudnám kikapcsolnám a menetstabilizátort. Nincs "SPORT" gomb és "settings" gomb sem a műszerfalon. Opel Astra 1.6 H benzines Köszönöm! Kicsit olvasd el itt a hozzászólásokat, pont erről van szó: https://www.opelforum.hu/topic/1022-elektronikák-elektromos-kérdések/?page=124 ( kb az oldal közepén van) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba81 Elküldve December18, 2019 Megoszt Elküldve December18, 2019 Szia, 2004-es Astra H kombi utólagos első ködlámpa beszereléssel van egy kis gondom. Az autó vásárlásakor kérdeztem, hogy lehet-e utólag első ködlámpákat beszerelni eladó mondta persze, kell lámpa, burkolat, világítás kapcsoló csere, vezeték a lökhárító mögött gyárilag ki van építve. Nos, meg vettem mindent, beépítés lett volna ma de, vezetéket nem találtam sehol. Ebben kérném a segítségeteket van valami plusz kábel amivel meg tudom oldani vagy autóvillamosság szerelőt keressek?Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve December18, 2019 Megoszt Elküldve December18, 2019 2 órája, csaba81 írta: 2004-es Astra H kombi utólagos első ködlámpa beszereléssel van egy kis gondom. Az autó vásárlásakor kérdeztem, hogy lehet-e utólag első ködlámpákat beszerelni eladó mondta persze, kell lámpa, burkolat, világítás kapcsoló csere, vezeték a lökhárító mögött gyárilag ki van építve. Nos, meg vettem mindent, beépítés lett volna ma de, vezetéket nem találtam sehol. Ebben kérném a segítségeteket van valami plusz kábel amivel meg tudom oldani vagy autóvillamosság szerelőt keressek?Köszönöm. Nem kizart, hogy ott a vezetek, csak a lokharitora nincs lehuzva, hanem valahol fent parkol egy nagyobb kotegre rogzitve. Egyebkent kell egy rele is, megpedig a K4-es. Elso korben meg kell nezni, hogy a kapcsolo benyomasakor ez a rele behuz-e. Ha megsincs kabel, akkor a rele 87-es labarol megy a pozitiv, test pedig csak akad valahol, szoval nem okvetlenul kell szerelo, de ezt nem tudjuk helyetted eldonteni. Amugy en meg sosem lattam jobban bekapcsolt kodlampa mellett, de arra azert jo, hogy a szembol jovo inkabb eszrevesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba81 Elküldve December18, 2019 Megoszt Elküldve December18, 2019 Köszi. Utána járok a dolgoknak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bartalix Elküldve December30, 2019 Megoszt Elküldve December30, 2019 (edited) On 2019. 12. 18. at 20:58, csaba81 írta: Köszi. Utána járok a dolgoknak. Simán ki lehet építeni, ha van Rec modul. az Uecből kell húzni 2 vezetéket+test. Programozás, relé+bizti és kész. Én csináltam ilyent. Módosítva December30, 2019 : bartalix Link to comment Megosztás: More sharing options...
oatis Elküldve Január13, 2020 Megoszt Elküldve Január13, 2020 Üdv! Adott egy H Asra kombi. Sikerült hozzá jutnom egy multidiag prohoz és kiolvastattam a hibákat vele kettő programmal. Mindkettőnél ugyan azok a hibák jönnek elő törlés után, de a műszerfalon semmi nyomuk nincs. Ezek a kódok: U2100,U2113,U2116,U2117,U2140,U2141. Valahol a fórumon olvastam hogy ezek a hibák nem is biztos, hogy hibák, de akkor is kissé tanácstalan vagyok velük kapcsolatban. Valakinek valami ötlete erre? Például a 2116- ra az a magyarázat hogy kommunikáció a műszerfal csoporttal-szakadt. Egyszer a kocsi egyik gyújtás trafója meghalt-kigyulladt a check engine lámpa, csere után a hibajelzés megszűnt. Az olajcsere ciklusokat is mutatja. A kormánykeréken viszont a rádió vezérlő gombok eléggé érdekesen üzemelnek, össze vissza, kivéve a hangerő szabályzó. Kicsit most tanácstalan vagyok a dologban. Az autóban van két mozgásérzékelő is az utastérben, de nem tudom mi a funkciója. Nekem riasztót még soha nem sikerült beüzemelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Karsai87 Elküldve Február5, 2020 Megoszt Elküldve Február5, 2020 Sziasztok! Lehet már volt kérdés, de jobb első index izzót, hogy lehet a legegyszeűbben kicserélni? Köszönöm szépen előre is válaszaitokat! Norbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
iolesz Elküldve Február10, 2020 Megoszt Elküldve Február10, 2020 Sziasztok, Megosztok egy érdekes sztorit hátha másnak is hasznos lesz. Nmrég Astra H autómon (Z16XEP), kigyulladt a check engine lámpa, és beállt pár DTC. P0141 és a P0443 DTC-k álltak be melyek rendre O2 Sensor Heater Circuit Bank 1 és EVAP System Purge Control "A" circuit A hiba mint utólag kiderült a 26-os számú biztosíték elolvadása miatt lépett fel. (Motortér jobb felső részében lévő biztosíték tábla 26 -os biztosíték) A fent említett DTC-k egyike sem utalt a valós hibára, ugyanis ezen a 26-os biztosíték körön több eszköz is fel van fűzve (amelyet a 26-os biztosíték véd), mint tankszellőztető légtömegmérő szenzor elemei, Lambda szondák, Termosztát előmelegítő áramköre. Mivel mindent kicserélni nem lehetett ki kellett nyomozni mi is volt a tényleges hiba. Nyomozás után kiderült, hogy a gyári termosztátban lévő előmelegítő áramkör (egy stekker ami a termosztát házra van rádugva) volt zárlatos. Kicserélve gyárira a teljes termosztátházat és a biztosítékot a hiba megszűnt és minden megoldódott. Érdekességnek írtam, hogy a fenti DTC-k egyike sem utalt a tényleges hibára, ha kimegy egy biztosíték mindig meg kell nézni az áramkörön csücsülő összes eszközt melyik is a zárlatos. -Zsolt 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Február15, 2020 Megoszt Elküldve Február15, 2020 (edited) Sziasztok! Szeretném az autót multikormányossá tenni (2007-es évjárat.) A baj csak az, hogy nincsenek benne a kormányban a kezelőszervek kábelei. Látom a helyét, ahol át kellene vezetni, a takarólemez alatt is szerintem elég hely lenne. Lehetséges, hogy a kormányban lévő alaplapon meg van a kábelek helye? Vagy ilyenkor 100% hogy azt is cserélni kell? Módosítva Március21, 2020 : TomH Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sandor01 Elküldve Március4, 2020 Megoszt Elküldve Március4, 2020 Üdvözlök mindenkit.Új vagyok az oldalon!Opel f astra 2000 évjáratú 1.6-os A motorja túlpörög indításkor,alapjáratra nem megy vissza. Új olajjal lett feltöltve,alapjárati motor jó,vákumcső helyén,folytó szelepház teljesen kitakarítva,folytószelepház tömítése kicserélve.Ki is lett villogtatva,a hibakódot nem találom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csiga68 Elküldve Március9, 2020 Megoszt Elküldve Március9, 2020 Üdv! Izzítógyertyát cserélnék 1,9be a prémiumok közül ki melyiket javasolná? Vagy esetleg ki tudja alapba mivel szerelte a gyár ezeket a motorokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mczJoey Elküldve Március10, 2020 Megoszt Elküldve Március10, 2020 Sziasztok! Olvasgattam a fórumot, azonban nem találtam ilyen kérdést. (vagy átsiklottam felette) Adott egy 2006-os Opel Astra H GTC. Op-commal van lehetőség a ködlámpákat kanyarkövető fényszóróként használni? Mivel nem xenonos az autóm, így gondolom a síma halogén esetében a foncsort nem képes forgatni, de van-e ennél a típusnál lehetőség valamilyen kanyarkövetés utólagos beállítására? Amennyiben vezetéket kell kötni, azt is szívesen meghallgatom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabzz Elküldve Március11, 2020 Megoszt Elküldve Március11, 2020 Sziasztok! Az utóbbi időben nem tudtam bezárni a hátsó ajtokat, illetve ha jobb hatsora ranyitottam kinyitotta az összes ajtót? Tudja esetleg valaki hogy melyik biztosíték tartozik hozza? Hatha nem kell kompletten a central zárat cserélni. koszonom Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabzz Elküldve Március11, 2020 Megoszt Elküldve Március11, 2020 Sziasztok, Opel astra h 2005 az utóbbi időben nem tudtam bezárni a hátsó ajtókat, illetve a jobb hatsot ha nyitottam, kinyitotta az összes ajtót. Tudja esetleg valaki hol lehet a biztosítéka? Hatha nem kell kompletten central zárat cserélni. koszonom Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március12, 2020 Megoszt Elküldve Március12, 2020 15 órája, Szabzz írta: Sziasztok, Opel astra h 2005 az utóbbi időben nem tudtam bezárni a hátsó ajtókat, illetve a jobb hatsot ha nyitottam, kinyitotta az összes ajtót. Tudja esetleg valaki hol lehet a biztosítéka? Hatha nem kell kompletten central zárat cserélni. Nincs kulon biztositeka a hatso ajtoknak, nem az a gond... A kabelek szoktak eltorni, vagy kidorzsolodni es osszeerni az atvezeteseknel, azokat nezd meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KPeter01 Elküldve Március17, 2020 Megoszt Elküldve Március17, 2020 Sziasztok. Z17DTH Astra H kapcsán volna egy generátorhoz kapcsolódó kérdésem. A hiba valószínű okát tekintve nem teljesen elektromos, de talán ebben a témába a legjobb megkérdezni. 2 generátor csere után, ismét ugyan az a jelenség merül fel, még pedig a tekercs külső részén elég nagy menyyiségű olaj jelenik meg - lásd csatolt kép. (4 hónapos) Ez később, teljes töltés vesztéshez vezet, ami ugye generátor cseréhez. Kérdésem az volna, hogy vajon honnan jöhet az olaj? Létezik, hogy a vákuumpumpából? Mivel ez a második egység, uyan azzal a hibamóddal, nem vagyok benne biztos. Viszont mást nem látok a környéken, ahonnan jöhetne. A válaszokat, elöre is köszönöm. https://drive.google.com/file/d/1qj0Vd4ygs3Be0RpjQtl21s_SkJXXNGvL/view?usp=drivesdk Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március17, 2020 Megoszt Elküldve Március17, 2020 16 perce, KPeter01 írta: Sziasztok. Z17DTH Astra H kapcsán volna egy generátorhoz kapcsolódó kérdésem. A hiba valószínű okát tekintve nem teljesen elektromos, de talán ebben a témába a legjobb megkérdezni. 2 generátor csere után, ismét ugyan az a jelenség merül fel, még pedig a tekercs külső részén elég nagy menyyiségű olaj jelenik meg - lásd csatolt kép. (4 hónapos) Ez később, teljes töltés vesztéshez vezet, ami ugye generátor cseréhez. Kérdésem az volna, hogy vajon honnan jöhet az olaj? Létezik, hogy a vákuumpumpából? Mivel ez a második egység, uyan azzal a hibamóddal, nem vagyok benne biztos. Viszont mást nem látok a környéken, ahonnan jöhetne. A válaszokat, elöre is köszönöm. https://drive.google.com/file/d/1qj0Vd4ygs3Be0RpjQtl21s_SkJXXNGvL/view?usp=drivesdk Johet a vakuumpumpabol, de az nagyon furcsa, ha csak a tekercs olajos, a kornyek pedig tiszta... A generatort a pumpaval egyutt csereltek? Ha igen, akkor garanciaval kene probalkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
KPeter01 Elküldve Március17, 2020 Megoszt Elküldve Március17, 2020 1 óra, csaba66 írta: Johet a vakuumpumpabol, de az nagyon furcsa, ha csak a tekercs olajos, a kornyek pedig tiszta... A generatort a pumpaval egyutt csereltek? Ha igen, akkor garanciaval kene probalkozni. Sajnos nem tudtam még alá menni, elképzelhető, hogy a ház is olajos a pumpa oldalon. Együtt lett cserélve a kettő, elvileg még garanciális. Csakkörbe akartam járni a dolgot, hogy biztosan ez lehet-e a hiba oka..kicsit furcsálom, hogy 2 generátor megy tönkre lassan, ugyan abból az okból. Viszont más ötletem egyelőre nincs az olaj eredetére. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts