csaba66 Elküldve Augusztus15, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2018 9 perce, huggybear írta: Okés, holnap kipróbálom, leveszem a kis kábelt és multiméterrel megmérem, hogy mit mutat, mikor indítózunk. A csavar nekem stabilnak tűnik, semmi furcsát nem láttam rajta. A direkt áramot a kis csatlakozónak adhatom a nagyobb, fix 12V-ról, mondjuk egy dróttal és úgy ráindítok? Köszi. G. Adhatod, de kezifek be, valto nullaba, mert egybol elkezd majd forogni a starter. Gyujtas csak akkor kell ra, ha azt akarod, hogy be is roffenjen a motor, de nem ez a kerdes, hanem hogy a starter rendben mukodik-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Augusztus16, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2018 20 órája, csaba66 írta: Adhatod, de kezifek be, valto nullaba, mert egybol elkezd majd forogni a starter. Gyujtas csak akkor kell ra, ha azt akarod, hogy be is roffenjen a motor, de nem ez a kerdes, hanem hogy a starter rendben mukodik-e. Sziasztok! Kipróbáltam, megmértem lekötve a kis drótot, olyan 4.5-10.5 V-ot mutat a műszer. Nem tudom elég-e, viszont a másik módszert nem mertem kipróbálni, nem tudom miért... Lehet holnap veszek egy önindítót, nem hinném, hogy kábelhiba van, semmi nincs beoxidálódva, minden jónak tűnik. Van még tippetek? Köszi. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus16, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2018 46 perce, huggybear írta: Sziasztok! Kipróbáltam, megmértem lekötve a kis drótot, olyan 4.5-10.5 V-ot mutat a műszer. Nem tudom elég-e, viszont a másik módszert nem mertem kipróbálni, nem tudom miért... Lehet holnap veszek egy önindítót, nem hinném, hogy kábelhiba van, semmi nincs beoxidálódva, minden jónak tűnik. Van még tippetek? Köszi. G. Igazából a két csavar összekötése a nagykönyv szerinti eljárás az önindító kipróbálására és egyben a gyujtáskapcsoló kiiktatására. Vastag csavarhúzó-villáskulcs ajánlott a művelethez, addig nincs értelme önindítót venni. Egyrészt...másrészt lehet venni külön behúzótekercset is, nem kell az egészet cserélni ( főleg potyára). Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Augusztus16, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2018 1 órával ezelőtt, huggybear írta: Sziasztok! Kipróbáltam, megmértem lekötve a kis drótot, olyan 4.5-10.5 V-ot mutat a műszer. Nem tudom elég-e, viszont a másik módszert nem mertem kipróbálni, nem tudom miért... Lehet holnap veszek egy önindítót, nem hinném, hogy kábelhiba van, semmi nincs beoxidálódva, minden jónak tűnik. Van még tippetek? Köszi. G. Ha okvetlenul szorni akarod a penzt... Az 5-10 volt egyaltalan nem eleg, az a hiba, hogy nem 12-t mersz azon a kabelen. De ha kiprobalnad, azt is latnad, hogy a starter jo. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Augusztus16, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2018 1 óra, csaba66 írta: Ha okvetlenul szorni akarod a penzt... Az 5-10 volt egyaltalan nem eleg, az a hiba, hogy nem 12-t mersz azon a kabelen. De ha kiprobalnad, azt is latnad, hogy a starter jo. Azon gondolkodom, hogy beszerelt állapotban nem fogok beférni csavarhúzóval vagy villáskulccsal úgy, hogy véletlenül hozzá ne érjek valamihez. Emlékeim szerint kiszerelve kipróbáltam ezt, hogy az állandó 12V volt a felső csavaron, a test a fülön és úgy érintettem hozzá a szénkefés csavarhoz a vezetéket, de működött... Ezek szerint akkor nem itt lesz a bibi... G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Augusztus16, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2018 36 perce, huggybear írta: Azon gondolkodom, hogy beszerelt állapotban nem fogok beférni csavarhúzóval vagy villáskulccsal úgy, hogy véletlenül hozzá ne érjek valamihez. Emlékeim szerint kiszerelve kipróbáltam ezt, hogy az állandó 12V volt a felső csavaron, a test a fülön és úgy érintettem hozzá a szénkefés csavarhoz a vezetéket, de működött... Ezek szerint akkor nem itt lesz a bibi... G. Nem letszukseglet a proba, de ott csak a bendix behuzo arama folyik, tehat drottal is mehet. Sot, akar a muszerrel is rovidre zarhatod, ha van rajta 10 vagy 20 amperes mereshatar, es akkor azt is latod, mekkora aramot vesz fel. Utana a drot es a csatlakozo koze kotve a muszert az is lathato, hogy mennyivel kevesebb aram folyik, amikor nem indul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
arnoldline Elküldve Augusztus17, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2018 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hibakód olvasást illetőleg. Kaptam 4 darab hibakódot Opel H Astra Z17DTH motorkódú autómra: ECN 33529 ECN 50074 ECN 5007F ECN 21397F Tudnátok ebben segíteni, hogy melyik mit jelenthet? Köszönöm előre is, Üdv, Arnold Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Augusztus17, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2018 22 órája, csaba66 írta: Nem letszukseglet a proba, de ott csak a bendix behuzo arama folyik, tehat drottal is mehet. Sot, akar a muszerrel is rovidre zarhatod, ha van rajta 10 vagy 20 amperes mereshatar, es akkor azt is latod, mekkora aramot vesz fel. Utana a drot es a csatlakozo koze kotve a muszert az is lathato, hogy mennyivel kevesebb aram folyik, amikor nem indul. Sziasztok! Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat, a mágneskapcsolót kicseréltem és minden tökéletesen működik. Köszi még egyszer. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
M Gyuri Elküldve Augusztus21, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2018 Sziasztok opel Astra H van és a generátora füstöl de már a töltés lámpa is világit mi lehet a baja a tudnátok segiteni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Augusztus21, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2018 1 órával ezelőtt, M Gyuri írta: Sziasztok opel Astra H van és a generátora füstöl de már a töltés lámpa is világit mi lehet a baja a tudnátok segiteni Ha füstöl akkor NE használd az autót mert kigyulladhat. Valószínű valami zárlatos. De hogy mi ? azt innen senki meg nem mondja. Hivj autóvillamossági szerelőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Augusztus21, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2018 On 2018. 08. 17. at 11:57, arnoldline írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hibakód olvasást illetőleg. Kaptam 4 darab hibakódot Opel H Astra Z17DTH motorkódú autómra: ECN 33529 ECN 50074 ECN 5007F ECN 21397F Tudnátok ebben segíteni, hogy melyik mit jelenthet? Köszönöm előre is, Üdv, Arnold Főtengely jeladó hiba. Valószínű csere. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
arnoldline Elküldve Augusztus23, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2018 On 2018. 08. 21. at 10:23, Zsolti25 írta: Főtengely jeladó hiba. Valószínű csere. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levi85 Elküldve Augusztus30, 2018 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2018 Szaisztok, A mai napon azzal szembesültem a benzinkútnál, hogy nem működik a központi záram a kulccsal, illetve nem nyílik az üzemanyagtartály ajtaja. Kezdetben a távirányítóról még ment a központi zár, de aztán, miután kivettem és visszaraktam a hátsó biztosíték panelon a 38-as számú (központti zár, 30-as pólus feliratú 25-ös biztosítékot) már a központi zár sem működik távirányítóról sem. Van ezzel kapcsolatban bármi ötletetek, van Opel Astra H-n (2012) vésznyitó az üzemanyagtöltő nyíláshoz? Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv., Levi Link to comment Megosztás: More sharing options...
norbika74 Elküldve Szeptember4, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2018 On 2018. 08. 30. at 19:57, Levi85 írta: Szaisztok, A mai napon azzal szembesültem a benzinkútnál, hogy nem működik a központi záram a kulccsal, illetve nem nyílik az üzemanyagtartály ajtaja. Kezdetben a távirányítóról még ment a központi zár, de aztán, miután kivettem és visszaraktam a hátsó biztosíték panelon a 38-as számú (központti zár, 30-as pólus feliratú 25-ös biztosítékot) már a központi zár sem működik távirányítóról sem. Van ezzel kapcsolatban bármi ötletetek, van Opel Astra H-n (2012) vésznyitó az üzemanyagtöltő nyíláshoz? Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv., Levi Link to comment Megosztás: More sharing options...
norbika74 Elküldve Szeptember4, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2018 Sziasztok! Olyan problémám lenne,hogy semmi visszajelzésem nincs a műszerfalon,se fordulatszám,se kilométeróra,se tankvisszajelzés minden mutató nullán áll,és semmi fényvisszajelzésmi lehet a probléma? Köszönöm előre is a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Szeptember4, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2018 19 perce, norbika74 írta: Sziasztok! Olyan problémám lenne,hogy semmi visszajelzésem nincs a műszerfalon,se fordulatszám,se kilométeróra,se tankvisszajelzés minden mutató nullán áll,és semmi fényvisszajelzésmi lehet a probléma? Köszönöm előre is a válaszokat. A biztosoitekot kell megnezni, ha kiment, akkor valoszinuleg valami oka is van. Jobb hijan rakj be egy ujat, aztan ha az is elszall, marad maga a muszeregyseg, vagy a kabelek. Ha esetleg jo a biztositek, akkor nincs sok mas lehetoseg, mint hogy a muszeregyseg hibas (felteve, hogy egyebkent minden mas mukodik). https://fusesdiagram.com/opel-vauxhall/fuse-box-diagram-astra-h.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
norbika74 Elküldve Szeptember4, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2018 35 perce, csaba66 írta: A biztosoitekot kell megnezni, ha kiment, akkor valoszinuleg valami oka is van. Jobb hijan rakj be egy ujat, aztan ha az is elszall, marad maga a muszeregyseg, vagy a kabelek. Ha esetleg jo a biztositek, akkor nincs sok mas lehetoseg, mint hogy a muszeregyseg hibas (felteve, hogy egyebkent minden mas mukodik). https://fusesdiagram.com/opel-vauxhall/fuse-box-diagram-astra-h.html Köszönöm szépen a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mark716 Elküldve Szeptember9, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2018 Sziasztok! Sajnos a németeknél meghúzták a kocsit. De azon gondolkozok hogy javítgatás helyett komplett ajtókat cserélnék ha elfogadható áron találnék színazonost. Viszont hátul most tekerős az ablak. Az elektromos ablak be lehet húzva hátra csak a csatit rádugom és működik? Vagy nagyon optimista vagyok? Mert ha legalább a kábelezés meglenne és max tanítani kellene akkor keresnék elektromos ablakos ajtókat hátra. 2005 5ajtós 1.9 Sport Válaszokat előre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gola Elküldve Szeptember9, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2018 3 órája, Mark716 írta: Sziasztok! Sajnos a németeknél meghúzták a kocsit. De azon gondolkozok hogy javítgatás helyett komplett ajtókat cserélnék ha elfogadható áron találnék színazonost. Viszont hátul most tekerős az ablak. Az elektromos ablak be lehet húzva hátra csak a csatit rádugom és működik? Vagy nagyon optimista vagyok? Mert ha legalább a kábelezés meglenne és max tanítani kellene akkor keresnék elektromos ablakos ajtókat hátra. 2005 5ajtós 1.9 Sport Válaszokat előre is köszönöm Hali! Többnyire ezeket lebontva árulják, tehát csak az ajtót kapod a kárpit és minden egyéb nélkül. Ha mégis van olyan aki a kárpittal együtt adja és elektromos akkor pedig a kárpitnak is stimmelnie kell. Szerintem elég kicsi rá az esély hogy találsz ugyanolyat. Én úgy tudom, hogy nem kell programozni semmit, összedugod és működik, persze akkor ki kell cserélned a bal első ajtóban levő panelt is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tothzoli70 Elküldve Szeptember15, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2018 Üdvözlök mindenkit. Nekem van egy 2007 Astra H 1,3cdti,az a problémám vele hogy központi zárral bezárom de a bal hátsó ajtó külső kilincset meg húzva kinyitja az összes ajtót. Mi lehet a gond vele? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Szeptember15, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2018 (edited) 22 perce, tothzoli70 írta: Üdvözlök mindenkit. Nekem van egy 2007 Astra H 1,3cdti,az a problémám vele hogy központi zárral bezárom de a bal hátsó ajtó külső kilincset meg húzva kinyitja az összes ajtót. Mi lehet a gond vele? Köszönöm. Az ajtó alján lévő átvezető kábelek (tipushiba miatt) elszakadnak. Ha magadnak csinálod a vezeték toldásokat az nagy kínlódás, de rendkívül olcsó. Ha szakember javítja (esetleg megvásárolt toldókészlettel) az rendkívül drága. Sok szó esett már erről. Módosítva Szeptember15, 2018 : Zsolti25 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tóth Ferenc Sándor Elküldve Szeptember20, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2018 (edited) Sziasztok! OPel Combo C Van 1,7 DT Hiba kód p0370 Sárga szervíz lámpa akkor gyullad ki és dadog egyet a motor, ha 2600 fölé megy a fordulat. Mit cseréljunk, vagy javítsunk. Köszi mindenkinek aki segít. Módosítva Szeptember20, 2018 : Tóth Ferenc Sándor Link to comment Megosztás: More sharing options...
premium Elküldve Szeptember21, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2018 Sziasztok! Astra H, 2009 azzal szórakoztat, hogy kinyit a zár magától. Távirányítóra lezár, kinyit, minden rendben, de néha amire visszaérek az autóhoz nyitva van. Néha zárva, de a kilincset meghúzva kinyit minden ajtót... A hátsó ajtók kábelei ebben is sérültek voltak a hajtásnál, kicseréltem, de a helyzet változatlan.. hetente 1-2 alkalommal nyitva van... Ez a hiba olyan idegesítő, mert nem lehet megfogni, cseréljem ki az összes zármotort??? Elképzelhető, egyik mikrokapcsoló szívat a motorban, de melyikben?? Tudja valaki, milyen mikrokapcsolók vannak benne? Mert akkor vennék, kicserélném mindet, de olyan macera ripityára szedni, aztán gyalog rohangálni érte.. De ez is csak tipp... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Szeptember24, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2018 On 2018. 09. 21. at 10:46, premium írta: Sziasztok! Astra H, 2009 azzal szórakoztat, hogy kinyit a zár magától. Távirányítóra lezár, kinyit, minden rendben, de néha amire visszaérek az autóhoz nyitva van. Néha zárva, de a kilincset meghúzva kinyit minden ajtót... A hátsó ajtók kábelei ebben is sérültek voltak a hajtásnál, kicseréltem, de a helyzet változatlan.. hetente 1-2 alkalommal nyitva van... Ez a hiba olyan idegesítő, mert nem lehet megfogni, cseréljem ki az összes zármotort??? Elképzelhető, egyik mikrokapcsoló szívat a motorban, de melyikben?? Tudja valaki, milyen mikrokapcsolók vannak benne? Mert akkor vennék, kicserélném mindet, de olyan macera ripityára szedni, aztán gyalog rohangálni érte.. De ez is csak tipp... Akkor valószínű a többi átvezető kábeled is hibás (első + csomagtér) Link to comment Megosztás: More sharing options...
premium Elküldve Szeptember24, 2018 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2018 Szia! A zár nem CAN-BUS-on megy? Vagy akkor mihez megy az ajtóba a CAN? Mert megy, a sordott érpár az az... Mert ha CAN-es, akkor nem tud ilyet azon keresztül.. Mindegy, szétcincálom a többit is..Úgy is ráfér egy kis szilikon zsír a kábelekre, így nem törnek meg "soha"... Megnézem holnap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts