Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok !

Egy Astra H 2006 1.9 cdti 88kw büszke tulaja vagyok. Ködlámpa izzót szerettem volna cserélni, de amatőr módon összeért a + és - vagyis a két kábel, kicsi pukk után sajna nem működnek az első ködfényszóróim, akármilyen izzót rakok bele, miközben a hátsó tökéletesen üzemel. Valami tipp a probléma megoldására. Köszönöm a válaszokat !

Megosztás:

46 perce, konyaferi22 írta:

Egy Astra H 2006 1.9 cdti 88kw büszke tulaja vagyok. Ködlámpa izzót szerettem volna cserélni, de amatőr módon összeért a + és - vagyis a két kábel, kicsi pukk után sajna nem működnek az első ködfényszóróim, akármilyen izzót rakok bele, miközben a hátsó tökéletesen üzemel. Valami tipp a probléma megoldására. Köszönöm a válaszokat !

A biztositek nevu izek szolgalnak arra, hogy ha valakinek sikerul osszeerinteni a ket polust, akkor ne legyen tul hosszu tuzijatek :)

Ezek szerint az elso es hatso kodlampa nem azonos biztositikon van...

Megosztás:

37 perce, konyaferi22 írta:

Át bújtam a műszaki leírást és a ködlámpának nem találtam sehol biztosítékot, azt hiszem egyetlen reléje van, de az működik, mert a hátsó világít :( 

Mivel kulon kapcsolhatok, a kozos rele is meglepo lenne, akarcsak az, ha nem lenne biztositek.

http://fusesdiagram.com/opel-vauxhall/fuse-box-diagram-astra-h.html

Megneznem pl. a 13-as biztositekot...

Megosztás:

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha ki szeretném cseréltetni a kormányt multikormányra, annak pontosan milyen anyagszükséglete van a multikormányon és a kezelő kapcsolókon kívül?

Kell valamilyen kábelezést cserélni, esetleg plusz kábelt szerezni hozzá a gombok miatt? Ha valaki jártas ebben a dologban, nagyon megköszönném ha felvilágosítana, érdekelne az anyagköltség és a munkadíj is.

Tud valaki ajánlani szakembert aki megcsinálna egy ilyen átszerelést Aszód 50-60 km-es körzetében?

Módosítva : Pali982
Megosztás:

30 perce, Pali982 írta:

Érdeklődni szeretnék, hogy ha ki szeretném cseréltetni a kormányt multikormányra, annak pontosan milyen anyagszükséglete van a multikormányon és a kezelő kapcsolókon kívül?

Kell valamilyen kábelezést cserélni, esetleg plusz kábelt szerezni hozzá a gombok miatt? Ha valaki jártas ebben a dologban, nagyon megköszönném ha felvilágosítana, érdekelne az anyagköltség és a munkadíj is.

Tud valaki ajánlani szakembert aki megcsinálna egy ilyen átszerelést Aszód 50-60 km-es körzetében?

Elvileg eleg a kormanyt cserelni, es a CIM modulban szoftveresen aktivalni a gombokat. 

Ha markaszervizben csinaltatod, talan 200ezerbol kijon :)

Bontobol szerezz kormanyt, a munkaido max. fel ora annak, aki nem eloszor csinalja. Szerintem akar a bontost is rabeszelheted, hogy kicserelje; ha ki tudja szedni, akkor nyilvan berakni is tudja :) 

Az aktivalast meg barki tudja, akinek van OpComja.

Megosztás:

Szia Csaba66!

Bontott kormányban gondolkozom én is. A cserén csak az a nehéz, hogy légzsákos kormányt még nem cseréltem,a légzsákról semmit sem tudok, különben átcserélném én is. OpCom van egy helyi autóvillamosságis ismerősömnek. Furcsa módon a cromax külön cikkszámon jegyzi a kürtkábelt multikormányhoz és nem multikormányhoz. Nem ismerek senkit aki cserélt már ilyet.

Megosztás:

1 órával ezelőtt, Pali982 írta:

Bontott kormányban gondolkozom én is. A cserén csak az a nehéz, hogy légzsákos kormányt még nem cseréltem,a légzsákról semmit sem tudok, különben átcserélném én is. OpCom van egy helyi autóvillamosságis ismerősömnek. Furcsa módon a cromax külön cikkszámon jegyzi a kürtkábelt multikormányhoz és nem multikormányhoz. Nem ismerek senkit aki cserélt már ilyet.

Nem nagy ugy, plane, ha a bontott kormanyon tudsz gyakorolni :)  

Az akkut kosd le a legzsak piszkalasa elott, a kormanyt pedig kabelekkel egyutt vedd, akkor az sem lesz gond.

Ja, es vedd le a meglevo kormanyodrol a gombok helyeit fedo kupakokat, mert ha esetleg ott vannak a kabelek, akkor eleg csak gombokat venni.

Módosítva : csaba66
Megosztás:

Szaisztok!

Egy 2005-s opel astra h-m van, 1.6 benzin.

Rákötöttem az Op-com-ot és 2 hibakód jelent meg rajta:

U2111-00 CAN-BUSZ NIncs kommunikáció az EPS-sel   -   JELEN VAN

B3843-02 Levegőminőség-érzékelő áremkör alacsony feszültség - JELEN VAN

Esetleg valaki tapasztalta már ezeket a hibákat? Mi ilyenkor a teendő?

Köszi előre is a válaszokat!!!

ÜDV

Megosztás:

Szia Csaba66 és a többi fórumtag!

Vettem multikormányt,be is szereltem. Ma voltam egy kolegámnál akinek kínai klón opcom-ja van. A CIM modulnál a Steering Wheel Control-nál a Presentre váltottuk, felprogramoztuk és semmi, továbbra sem működnek a gombok. 

Van valakinek tapasztalata ebben?

Megosztás:

59 perce, Pali982 írta:

Vettem multikormányt,be is szereltem. Ma voltam egy kolegámnál akinek kínai klón opcom-ja van. A CIM modulnál a Steering Wheel Control-nál a Presentre váltottuk, felprogramoztuk és semmi, továbbra sem működnek a gombok. 

Itt azt irjak, hogy eleg azon az egy helyen aktivalni:  https://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/index.php?threads/activating-steering-wheel-controls.268319/

Biztos, hogy jol lett elmentve? Hasznaltatok a kocsi negyjegyu kodjat?

Ha igen, akkor marad a csatlakozok atnezese, esetleg maguk a gombok betegek...

Megosztás:

Szia!

Igen,ezt a fórumot én is olvastam, de nekem nem ilyen egyszerű.

Ha újra rácsatlakozok a klón op-commal a kocsira, a beállítás "Present", tehát elmentődött rendesen és igen, a négyjegyű biztonsági kód is kellett hozzá.

Az élő jeleknél látható, hogy a kormány gombjainak a jeleit veszi a kocsi ,csak semmi hatása. Holnap délután folytatom.

Módosítva : Pali982
Megosztás:

15 perce, Pali982 írta:

Ha újra rácsatlakozok a klón op-commal a kocsira, a beállítás "Present", tehát elmentődött rendesen és igen, a négyjegyű biztonsági kód is kellett hozzá.

Az élő jeleknél látható, hogy a kormány gombjainak a jeleit veszi a kocsi ,csak semmi hatása. Holnap délután folytatom.

Az jo jel, ha van legalabb visszajelzes a gombok mukodeserol...

Igy nez ki a tortenet az egyes modulok es CAN buszok kozott:

Body                   CIM       LS             HS    Column Integrated Module
Infotainment     EHU               MS             Entertainment Head Unit
Infotainment     DIS        LS    MS             Info Display

Az LS CAN-rol kene atvinni az adatokat az MS-re, amit csak a DIS tud megtenni (illetve elvileg meg az ECC is, de az nem lenne tul logikus, es nem is minden kocsiban van).

Tehat a DIS korul erdemes nezelodni, illletve esetleg egy par perces akku lekotes is szobajohet, hatha egy reset gatyaba razza oket.

Megosztás:

19 órája, csaba66 írta:

Az jo jel, ha van legalabb visszajelzes a gombok mukodeserol...

Igy nez ki a tortenet az egyes modulok es CAN buszok kozott:

Body                   CIM       LS             HS    Column Integrated Module
Infotainment     EHU               MS             Entertainment Head Unit
Infotainment     DIS        LS    MS             Info Display

Az LS CAN-rol kene atvinni az adatokat az MS-re, amit csak a DIS tud megtenni (illetve elvileg meg az ECC is, de az nem lenne tul logikus, es nem is minden kocsiban van).

Tehat a DIS korul erdemes nezelodni, illletve esetleg egy par perces akku lekotes is szobajohet, hatha egy reset gatyaba razza oket.

Szia!

Jó lett! :)

Ahogy írtad,a kijelző menüjében kellett keresgélnem és meg is találtam a hiányzó beállítást:

38228807_1873105892744541_66430497537916

Viszont van más is:

38404727_1873107932744337_42469847760675

O2 érzékelő fűtés áramkör hiba-1-es hengersor,2-es érzékelő. Ez a katalizátor utáni lambdaszonda,ugye? A katalizátor előttinek ugyan ez volt a baja bő 1 éve.

Megosztás:

Sziasztok! 

Felkapcsolt fényszórónál nincs dudám és a rádió is kotta kormányvezérlésről ebben az állapotban. Ha nem ég a lámpa, minden ok. Olvasgatva a netet, CIM modult hozzák ki hibaforrásnak illetve ott egy tüske csatlakozó oxidálódását. Elméletileg komplett kormány szétcsavarozása és a modul kiszedése után sima kontakt tisztítóval orvosolható. Csak hát ez pepecs munka nagy ügyességet is igényel.. 

Kértem egy ajánlatot Schilleréktől. Természetesen csere :) 150K-ért. Októberben esedékes a műszaki. Átmegy a verda ilyen duda hibával? Illetve van más megoldás a cserén kívül? Tudtok olyat, aki szerelni is tud nem csak cserélni?

Vagy kezdjek spórolni :)?

Köszi a segítséget! 

Módosítva : Peter80
Megosztás:

18 minutes ago, Peter80 said:

Sziasztok! 

Felkapcsolt fényszórónál nincs dudám és a rádió is kotta kormányvezérlésről ebben az állapotban. Ha nem ég a lámpa, minden ok. Olvasgatva a netet, CIM modult hozzák ki hibaforrásnak illetve ott egy tüske csatlakozó oxidálódását. Elméletileg komplett kormány szétcsavarozása és a modul kiszedése után sima kontakt tisztítóval orvosolható. Csak hát ez pepecs munka nagy ügyességet is igényel.. 

Kértem egy ajánlatot Schilleréktől. Természetesen csere :) 150K-ért. Októberben esedékes a műszaki. Átmegy a verda ilyen duda hibával? Illetve van más megoldás a cserén kívül? Tudtok olyat, aki szerelni is tud nem csak cserélni?

Vagy kezdjek spórolni :)?

Köszi a segítséget! 

A duda miatt ne aggódj. Voltam már pár műszaki vizsgán de egyszer sem nézték.

Megosztás:

24 perce, Peter80 írta:

Eleg atforrasztani a CIM modult, ld.: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/193/cim_modul_javitas

2 perce, quad405 írta:

A duda miatt ne aggódj. Voltam már pár műszaki vizsgán de egyszer sem nézték.

Volt mar olyan, hogy neztek, ugyhogy lutri.

Megosztás:

23 órája, jamies írta:

Sziasztok! 

Astra H kijelzőt cserélnék TID van jelenleg és BIDre szeretnék váltani.  

Amennyiben lehetséges mi a pontos folyamat?

Előre is köszönöm a segítséget! 

Természetesen lehetséges.Viszont én azt javasolnám,hogy ugord át a BID-et és inkább legalább GID-re válts.Nem nagy anyagi differencia és azért többet tud jóval.

A csere menete,hogy OpCom-mal vagy Tech2-vel a régit le kell tanítani és természetesen az újat fel kell programozni.Nem vagyok benne teljesen biztos,de nem árt ha megvan a Carpass.

Megosztás:

Combo C VAN 1,7 DT  motor Y17DTL... 48 kW 

Kb 2 hete csak reggel az indulás után 1-2 km-en belül többször leáll: Gyújtás le pár másodperc után  újra indul. Ezt van hogy 1 van 3-4 alkalommal is produkálja. Majd ezek után egész nap normálisan működik akár 100-120 km is elmegyek vele. Hibakód kiolvasva: P0251 - A befecskendező szivattyú, rotor / bütyköstengely-meghibásodás. Kérek szépen tippeket, hogy mivel kezdjük!

Megosztás:

5 perce, Tóth Ferenc Sándor írta:

Combo C VAN 1,7 DT  motor Y17DTL... 48 kW 

Kb 2 hete csak reggel az indulás után 1-2 km-en belül többször leáll: Gyújtás le pár másodperc után  újra indul. Ezt van hogy 1 van 3-4 alkalommal is produkálja. Majd ezek után egész nap normálisan működik akár 100-120 km is elmegyek vele. Hibakód kiolvasva: P0251 - A befecskendező szivattyú, rotor / bütyköstengely-meghibásodás. Kérek szépen tippeket, hogy mivel kezdjük!

http://www.vezerlo-javitas.hu/diesel

Azt irja, hogy nem az atforrasztasos "javitas" tortenik, tehat elso korben az is eleg valoszinuleg :) Az persze titok, hogy mi a "valodi" javitas, de az ilyen hol megy, hol nem megy hibaknal a tipikus modszer az elektrolit kondenzatorok csereje plusz atforrasztas.

Megosztás:

Sziasztok! Opel Astra H 1.6 z16xer ezt a hibakódot dobta: p0365. Vezérműtengely jeladó kipufogó oldalon hiba az áramkörben. Az elmúlt időszakban tapasztaltam, hogy néha erőtlennek tűnik az autó, továbbá alapjáraton néha szabálytalan a motor járása, mintha kimaradna a gyújtás. De ezek a hibák időszakosak néha hibátlan, néha meg előjönnek. Volt már valakinek ilyen gondja? Mi a megoldás a hibára?

Módosítva : laacus1
Megosztás:

Sziasztok!

Egy kis segítségért fordulok hozzátok, ugyanis szeretett családi H Astra-nk mostanában olyat játszik, hogy néha beindul, néha nem. Indításkor jelenség, hogy ráindítok és kattan egyet, aztán semmi. Gondoltam önindító, leszedtem, szénkefét ellenőriztem, az egyik kb. félig, a másik jó 3/4-ig el volt kopva, így cseréltem. Összeraktam, de szerencsére nem indult be, csak kattan. Azért mondom, hogy szerencsére, mert így legalább nem élek a hitben, hogy jó lett. Kérdésem viszont, hogy szerintetek mi lehet még a baj? Ahogy belenézek, a bendix résznek a fogaskereke ami látszik szétszedés nélkül, az nem tűnik koszosnak, így nem tudom miért nem húzhat be, persze ha az a baj. Most újra leszedtem, hátha tud valaki tanácsolni valamit és akkor holnap megnézem megint. Előre is köszönöm a segítséget. G.

Megosztás:

37 perce, huggybear írta:

Egy kis segítségért fordulok hozzátok, ugyanis szeretett családi H Astra-nk mostanában olyat játszik, hogy néha beindul, néha nem. Indításkor jelenség, hogy ráindítok és kattan egyet, aztán semmi. Gondoltam önindító, leszedtem, szénkefét ellenőriztem, az egyik kb. félig, a másik jó 3/4-ig el volt kopva, így cseréltem. Összeraktam, de szerencsére nem indult be, csak kattan. Azért mondom, hogy szerencsére, mert így legalább nem élek a hitben, hogy jó lett. Kérdésem viszont, hogy szerintetek mi lehet még a baj? Ahogy belenézek, a bendix résznek a fogaskereke ami látszik szétszedés nélkül, az nem tűnik koszosnak, így nem tudom miért nem húzhat be, persze ha az a baj. Most újra leszedtem, hátha tud valaki tanácsolni valamit és akkor holnap megnézem megint. Előre is köszönöm a segítséget. G.

Abban biztos vagy, hogy a bendix kattan?

Ha be lenne szerelve, akkor feszultseget kene merni rajta, ha mar kint van, akkor tesztelheto egy akkuval es bikakabelekkel, de nagyot ugrik, amikor elindul, ugyhogy celszeru satuba fogni, vagy egyeb modon rogziteni. 

Illetve lehet a bendixet kulon is nezni, hogy behuz-e.

Megosztás:

17 perce, csaba66 írta:

Abban biztos vagy, hogy a bendix kattan?

Ha be lenne szerelve, akkor feszultseget kene merni rajta, ha mar kint van, akkor tesztelheto egy akkuval es bikakabelekkel, de nagyot ugrik, amikor elindul, ugyhogy celszeru satuba fogni, vagy egyeb modon rogziteni. 

Illetve lehet a bendixet kulon is nezni, hogy behuz-e.

Nem vagyok benne biztos, csupán feltételezés. Kiszedtem, de ha tudnál segíteni, hogy akksival miként kell tesztelnem, akkor holnap kipróbálnám, bikakábelem van. Köszönöm. G.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.