zotya975 Elküldve Április17, 2018 Megoszt Elküldve Április17, 2018 11 órája, koco írta: Sziasztok! Hátsó ajtó kábel szakadás: az átvezető gumi belsejét és a vezetékeket szilikon spray-vel évente egyszer be kell fújni (ha még hibátlan, vagy ha ki lettek cserélve a sérült kábelek). A szakadás oka, hogy egymáson megtapadnak a kábelek, a külső íven megfeszülnek, majd egy idő után elszakadnak. Én évente kenem és eddig (10 év) nincs szakadás. Ez jó ötlet, csak általában mindenki már csak akkor néz rá ha elszakadtak ( én is)addig nem foglalkozik vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április17, 2018 Megoszt Elküldve Április17, 2018 11 órája, koco írta: Én évente kenem és eddig (10 év) nincs szakadás. Illetve, ha lehet, nem kell teljesen kinyitni az ajtót, úgy nem fog megfeszülni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Április17, 2018 Megoszt Elküldve Április17, 2018 12 órája, koco írta: Sziasztok! Hátsó ajtó kábel szakadás: az átvezető gumi belsejét és a vezetékeket szilikon spray-vel évente egyszer be kell fújni (ha még hibátlan, vagy ha ki lettek cserélve a sérült kábelek). A szakadás oka, hogy egymáson megtapadnak a kábelek, a külső íven megfeszülnek, majd egy idő után elszakadnak. Én évente kenem és eddig (10 év) nincs szakadás. Az évente kenés jó ötlet. Fel lehetne venni a karbantartási kézikönyvbe Nem 7 vezeték van hanem min 12. De lényegtelen. A szilikon helyett szerintetek tartósabb lehet ha jól bezsírzom ? Vagy az tönkreteszi a gumit ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Április17, 2018 Megoszt Elküldve Április17, 2018 1 órával ezelőtt, Zsolti25 írta: Az évente kenés jó ötlet. Fel lehetne venni a karbantartási kézikönyvbe Nem 7 vezeték van hanem min 12. De lényegtelen. A szilikon helyett szerintetek tartósabb lehet ha jól bezsírzom ? Vagy az tönkreteszi a gumit ? Esetleg egy szilikon csőbe belehúzni? Vagy úgy is megtörik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Április17, 2018 Megoszt Elküldve Április17, 2018 A kenőanyag majdnem mindegy, csak hidegben se dermedjen meg, nálam pl.: a szilikon télen-nyáron jól működik. A szilikon cső nem segít, az egyes vezetékek szabad mozgásán van a hangsúly. Link to comment Megosztás: More sharing options...
norbika74 Elküldve Április18, 2018 Megoszt Elküldve Április18, 2018 Sziasztok! Cim modult keresek h astrához,akinek van legyen szíves írni! Köszönöm előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MésziPeti Elküldve Április19, 2018 Megoszt Elküldve Április19, 2018 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Adott Astra H 1.6. Semmiféle előzmény vagy rendellenes működés közben, reggeli indításnál P0354 hibakódot dobott. Rákerestem, de midenhol egyéb kódokkal együtt jelent meg a kocsiban, nálam csak ez van. Ugyanúgy megy, dudál, kanyarodik, semmi hibajelenség. Megosztó válaszokat találtam, ezért kérném a segítségeteket. Köszönöm előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Április19, 2018 Megoszt Elküldve Április19, 2018 4 órája, MésziPeti írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Adott Astra H 1.6. Semmiféle előzmény vagy rendellenes működés közben, reggeli indításnál P0354 hibakódot dobott. Rákerestem, de midenhol egyéb kódokkal együtt jelent meg a kocsiban, nálam csak ez van. Ugyanúgy megy, dudál, kanyarodik, semmi hibajelenség. Megosztó válaszokat találtam, ezért kérném a segítségeteket. Köszönöm előre is. 4-es henger gyújtás áramkör zavar, lehet haldokló gyertya vagy trafósor is. Ha nem 3 hengerezik egyszer törölni kell a hibát, ha visszajön és megint a 4-es henger, gyertyák ellenőrzése, ha nincsenek szétkopva még próbaképp valamelyik másikkal felcseréled a 4-est, aztán hibatörlés és teszt. Ha újra jelentkezik a hiba és megint a 4-es akkor valószínűleg trafósor, ha vándorol a hiba a másikba ahova tetted akkor gyertya. Ha nem akarsz vele játszani és nem vagy biztos a gyertyákkal megtett km-ben kicseréled a szettet egyből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MésziPeti Elküldve Április20, 2018 Megoszt Elküldve Április20, 2018 15 órája, Davee írta: 4-es henger gyújtás áramkör zavar, lehet haldokló gyertya vagy trafósor is. Ha nem 3 hengerezik egyszer törölni kell a hibát, ha visszajön és megint a 4-es henger, gyertyák ellenőrzése, ha nincsenek szétkopva még próbaképp valamelyik másikkal felcseréled a 4-est, aztán hibatörlés és teszt. Ha újra jelentkezik a hiba és megint a 4-es akkor valószínűleg trafósor, ha vándorol a hiba a másikba ahova tetted akkor gyertya. Ha nem akarsz vele játszani és nem vagy biztos a gyertyákkal megtett km-ben kicseréled a szettet egyből. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Április20, 2018 Megoszt Elküldve Április20, 2018 16 órája, Davee írta: 4-es henger gyújtás áramkör zavar, lehet haldokló gyertya vagy trafósor is. Ha nem 3 hengerezik egyszer törölni kell a hibát, ha visszajön és megint a 4-es henger, gyertyák ellenőrzése, ha nincsenek szétkopva még próbaképp valamelyik másikkal felcseréled a 4-est, aztán hibatörlés és teszt. Ha újra jelentkezik a hiba és megint a 4-es akkor valószínűleg trafósor, ha vándorol a hiba a másikba ahova tetted akkor gyertya. Ha nem akarsz vele játszani és nem vagy biztos a gyertyákkal megtett km-ben kicseréled a szettet egyből. Kábel hiba is lehet. Egy másik astrábol át kellene cserélni a kábelt és a gyertyát Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Április20, 2018 Megoszt Elküldve Április20, 2018 6 órája, Zsolti25 írta: Kábel hiba is lehet. Egy másik astrábol át kellene cserélni a kábelt és a gyertyát Milyen kábel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ruzsakrisztian Elküldve Április25, 2018 Megoszt Elküldve Április25, 2018 On 2017. 10. 06. at 12:35, Davee írta: Nem kell kivenni semmit azon az oldalon, csak a fel kell nyúlni, mert a felső részén van. A biztosítékdoboz elején van egy csatlakozó azt húzd le egyben és nyomd félre, lesz egy kis helyed. Azt szeretném megtudni, hogy a "biztosítésdoboz elején" lévő csatlakozónak van-e valami külön neve, illetve, hogy mire való. Arra gondolok, aminek van egy piros műanyag pöcke. Előre is köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pjotr Elküldve Május3, 2018 Megoszt Elküldve Május3, 2018 Kiégett a bal hátsó féklámpa izzóm, hogyan lehet hozzáférni? 5 ajtós kivitel, ha ez számít... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Május4, 2018 Megoszt Elküldve Május4, 2018 22 órája, pjotr írta: Kiégett a bal hátsó féklámpa izzóm, hogyan lehet hozzáférni? 5 ajtós kivitel, ha ez számít... https://youtu.be/m2jGhJGpzu0 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imre75 Elküldve Május8, 2018 Megoszt Elküldve Május8, 2018 (edited) Sziasztok! A fejegység csatlakozójában vagy valahol a környéken találok 12V-ot, ami csak gyújtáson aktív? Vagy muszáj a szivargyújtó lámpájától hozni? Utóbbi esetben mennyi áramfelvételt bír el? Frissítés: Elnézést, ha egy visszatérő kérdést tettem fel újra, de előtte rákerestem arra, hogy "12V" és nem találtam az Astra H témákban választ. Köszi Módosítva Május9, 2018 : Imre75 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Május9, 2018 Megoszt Elküldve Május9, 2018 23 órája, Imre75 írta: Sziasztok! A fejegység csatlakozójában vagy valahol a környéken találok 12V-ot, ami csak gyújtáson aktív? Vagy muszáj a szivargyújtó lámpájától hozni? Utóbbi esetben mennyi áramfelvételt bír el? Frissítés: Elnézést, ha egy visszatérő kérdést tettem fel újra, de előtte rákerestem arra, hogy "12V" és nem találtam az Astra H témákban választ. Köszi Nincs fejegységnél gyújtás pozitív. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Május9, 2018 Megoszt Elküldve Május9, 2018 On 2018. 05. 08. at 15:26, Imre75 írta: Sziasztok! A fejegység csatlakozójában vagy valahol a környéken találok 12V-ot, ami csak gyújtáson aktív? Vagy muszáj a szivargyújtó lámpájától hozni? Utóbbi esetben mennyi áramfelvételt bír el? Legközelebb az elakadásjelző kapcsolónál van, vagy a lámpa kapcsolónál. Egyik sem alkalmas sok amper leadására. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imre75 Elküldve Május9, 2018 Megoszt Elküldve Május9, 2018 3 órája, Zsolti25 írta: Legközelebb az elakadásjelző kapcsolónál van, vagy a lámpa kapcsolónál. Egyik sem alkalmas sok amper leadására. Köszönöm szépen. Sok nem kéne, 100-150mA maximum, és minél kevesebb bontással szeretnék a fejegység mögé elrakni valamit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Május10, 2018 Megoszt Elküldve Május10, 2018 16 órája, Imre75 írta: Köszönöm szépen. Sok nem kéne, 100-150mA maximum, és minél kevesebb bontással szeretnék a fejegység mögé elrakni valamit. Szivargyújtó világítás inkább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RokaRudi Elküldve Május14, 2018 Megoszt Elküldve Május14, 2018 Sziasztok! Most bukkantam rá, hogy lehet pedál tesztet csinálni hibakód kiolvasáshoz. Ezt kaptam. 000970 Ez mi lehet? Neten olyasmit találok, hogy CAN bus-val kapcsolatos. Motor A16XER Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imre75 Elküldve Május14, 2018 Megoszt Elküldve Május14, 2018 55 perce, RokaRudi írta: Sziasztok! Most bukkantam rá, hogy lehet pedál tesztet csinálni hibakód kiolvasáshoz. Ezt kaptam. 000970 Ez mi lehet? Neten olyasmit találok, hogy CAN bus-val kapcsolatos. Motor A16XER Ez engem is érdekelne. Nekem is néha előjön (Z16XER), de semmi egyéb jelenség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Május14, 2018 Megoszt Elküldve Május14, 2018 3 perce, Imre75 írta: Ez engem is érdekelne. Nekem is néha előjön (Z16XER), de semmi egyéb jelenség. Ha a CAN busz kornyeken valodi hiba lenne, az okozna egyeb jelenseget is. Atmeneti hibak barmikor lehetnek, hiszen sok egyseg kommunikal, nem okvetlenul egyszerre indulnak el, stb., szoval nem kell foglalkozni vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RokaRudi Elküldve Május14, 2018 Megoszt Elküldve Május14, 2018 (edited) 1 hour ago, csaba66 said: Ha a CAN busz kornyeken valodi hiba lenne, az okozna egyeb jelenseget is. Atmeneti hibak barmikor lehetnek, hiszen sok egyseg kommunikal, nem okvetlenul egyszerre indulnak el, stb., szoval nem kell foglalkozni vele. A CAN bus-an sem vagyok biztos. Orosz oldalakon írnak ilyesmiről és (google fordítással) olyanokat is, hogy az akku melletti biztosíték/relé panelnél vagy a motor feletti két csatlakozónál lehet csatlakozási hiba. Nem teljesen rossz, de nem optimális. Amennyire értettem. Oxidáció vagy egy kis nedvesség. Tisztogatást, takarítást javasolnak. (UEC és ECU vagy ECM csatlakozók, ha jól emlékszem) Nem tudom tényleg ez-e. Módosítva Május14, 2018 : RokaRudi Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Május15, 2018 Megoszt Elküldve Május15, 2018 7 órája, RokaRudi írta: A CAN bus-an sem vagyok biztos. Orosz oldalakon írnak ilyesmiről és (google fordítással) olyanokat is, hogy az akku melletti biztosíték/relé panelnél vagy a motor feletti két csatlakozónál lehet csatlakozási hiba. Nem teljesen rossz, de nem optimális. Amennyire értettem. Oxidáció vagy egy kis nedvesség. Tisztogatást, takarítást javasolnak. (UEC és ECU vagy ECM csatlakozók, ha jól emlékszem) Nem tudom tényleg ez-e. Harom CAN busz van, igy egy valodi hiabauzenetnek azt is kene tartalmaznia, melyik busz es modul erintett; egy ilyen altalanos uzenet csak tajekoztato jellegu (es persze nem a mezei felhasznalonak szol). Az emlitett csatlakozon persze vannak a CAN buszokhoz tartozo tuskek, igy elvileg logikus, amit irnak, csak azt nem veszik figyelembe, hogy nem csak kontakthiba okozhatja az uzenetet, es semmi ertelme nincs olyan "hibakat" javitgatni, amelyek tenyleges problemat nem okoznak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Május15, 2018 Megoszt Elküldve Május15, 2018 Tegnap meglepődve tapasztaltam, hogy a CD30MP3 lejátszón (MP3) a következő számra akartam ugrani, de mind a jobbra mind a balra mutató gomb megnyomásakor az vissza ugrik az előzőre :( A kormányon tökéletesen működik, így nem nagy gond, de érdekes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts