Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

A kuplungkapcsolót a CIM-be kell bekötni? Van valakinek képe róla, hogy néz ki a vezetékezés?

:rolleyes:

A kuplungkapcsolót a kuplungpedál fölötti részbe kell belepattintani értelemszerűen és a fölé rögzített vezetéket rá kell dugni a csatlakozóra

Megosztás:

Azt értem és látom is a helyét, de nem látok semmi szabadon lévő vezetéket.

Csináltam képet róla, azt nem tudom hogy hova van rögzítve gyárilag, de látszik, hogy melyik kötegből jön és egy rögzítővel van a kuplungfőhenger tartójához patentolva, ahogy a képen is látjátok.

276711479P1020456_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

Akkor nekem is valószínű ott lesz!:rolleyes:

Lehet hogy hülye kérdés, de amúgy minden CIM modul tudja a felokosítás után a Tempomatot kezelni (érzékeli hogy tempomatos a kar) vagy vannak olyan változatok, amelyek nem?

Én tegnap csináltattam, nekem a lámpakapcsoló mögött lévő vezetékekhez volt hozzákötegelve. Alulról nem is lehetett látni, az összes műanyagot le kellett hozzá venni.
Megosztás:

Sziasztok!

E-bayről rendeltem tempomatos indexkart a kocsimba (2005/12, Z16XEP, Easytronic) és pénteken beszéltem a márkaszervizzel. Azt mondták, hogy 15k a programozás és lehet, hogy kell 25k-ért valami fékkapcsoló... A kuplungkapcsolóról sok helyen olvastam (de az ugye nálam nem játszik), de ezzel a fékkel kapcsolatos cuccal még sehol nem találkoztam. El tudja valaki mondani, mi ez? És tényleg 15k egy programozás?

Köszi,

Sonek

Megosztás:

Sziasztok!

E-bayről rendeltem tempomatos indexkart a kocsimba (2005/12, Z16XEP, Easytronic) és pénteken beszéltem a márkaszervizzel. Azt mondták, hogy 15k a programozás és lehet, hogy kell 25k-ért valami fékkapcsoló... A kuplungkapcsolóról sok helyen olvastam (de az ugye nálam nem játszik), de ezzel a fékkel kapcsolatos cuccal még sehol nem találkoztam. El tudja valaki mondani, mi ez? És tényleg 15k egy programozás?

Köszi,

Sonek

programozáshoz tuok hozzászólni: keress másik szervizt

:D

Megosztás:

Bizony!

És miért nem játszik a kuplungkapcsoló? Tudtommal csak a dízelekben van alapban. Nekem 6k volt márkaszervizben, úgy hogy én vittem a kapcsolókat.

EasyTronic = Robotizált 5sebességes váltó (automata, csak nem a "classic") = nincs kuplungpedál :D

Megosztás:

Sziasztok.

Meg tudná nekem vki mondani h kb mennyi a reális ár egy tempomatos indexkarra? A szervizbe 25000 et mondtak, de tudom h az rengeteg.

A programozást a szervizes autovillamossági srác maszekba 2000ért csinálja nálunk.

előre is köszi az infót.

Vaterán 12000 körül szokott lenni, de most nincs, figyelni kell, vagy meg tudom adni a srác e-mail címét.

Megosztás:

Sziasztok.

Meg tudná nekem vki mondani h kb mennyi a reális ár egy tempomatos indexkarra? A szervizbe 25000 et mondtak, de tudom h az rengeteg.

A programozást a szervizes autovillamossági srác maszekba 2000ért csinálja nálunk.

előre is köszi az infót.

Én 12-ért rendeltem e-bay-ről (Németországból). Itthon ha jól tudom 15 körül van.

A "nálunk" hol van? :D

Megosztás:

Köszönöm az infót. Azért nem mindegy h 12e vagy 25e. És ha németből rendeled akkor mennyi a postaköltség?

A nálunk az Baján van :D

Postaköltség miatt volt ennyi ^_^ De sajnos E-bay-nél is oda kell figyelni...

Bajára meg csak a programozás miatt sztem nem megyek le :P

Megosztás:

Még két buta kérdés.

1.Ezek az olcsó karok bontottak, vagy utángyártottak?

Voltam egy opel márkaboltban, ott csak gyárit tartanak, de a srác utána járt és azt mondta h elvileg nem forgalmaznak Magyarországon utángyártott karokat.

2.ezeket a karokat ugye nem kell tanítgatni mint a fejegységet, cim modult, kijelzőt stb.?

Tech 2-es kábelt nem tudjátok véletlenül hogy mennyiért lehet beszerezni? Láttam egy srácnál, aki laptopon futtatta a szoftvert és ahhoz csatlakoztatta a verdát. Nem lenne rossz egy olyan, m ha minden jol megy programot meg tudom szerezni.(Ha csak ki nem rugják a villamosságis srácot a szervizből ^_^ )

Ja ez már 3lett :D

Megosztás:

Még két buta kérdés.

1.Ezek az olcsó karok bontottak, vagy utángyártottak?

Voltam egy opel márkaboltban, ott csak gyárit tartanak, de a srác utána járt és azt mondta h elvileg nem forgalmaznak Magyarországon utángyártott karokat.

2.ezeket a karokat ugye nem kell tanítgatni mint a fejegységet, cim modult, kijelzőt stb.?

Tech 2-es kábelt nem tudjátok véletlenül hogy mennyiért lehet beszerezni? Láttam egy srácnál, aki laptopon futtatta a szoftvert és ahhoz csatlakoztatta a verdát. Nem lenne rossz egy olyan, m ha minden jol megy programot meg tudom szerezni.(Ha csak ki nem rugják a villamosságis srácot a szervizből ^_^ )

Ja ez már 3lett :D

Nekem gyári a kar, szép kis GM matricával. A kart nem kell tanítani, viszont a CIM modult fel kell programozni. A PC interfészes cuccok sokkal kevesebbet tudnak, mint az Opel műszer, leginkább csak diagnosztikára való és a CAN buszos vasakhoz legtöbbször nem is jó. Amúgy egy kis google és többet is találsz idehaza...

Megosztás:

Nekem gyári a kar, szép kis GM matricával. A kart nem kell tanítani, viszont a CIM modult fel kell programozni. A PC interfészes cuccok sokkal kevesebbet tudnak, mint az Opel műszer, leginkább csak diagnosztikára való és a CAN buszos vasakhoz legtöbbször nem is jó. Amúgy egy kis google és többet is találsz idehaza...

Köszi szépen. Szoktam googlézni, de itt a segítőkész fórumozoktol (köszönöm nekik) előbb megkapom a szükséges válaszokat, mint mire kiszűrőm a rengeteg felesleges tartalom közül.

Megosztás:

Köszi szépen. Szoktam googlézni, de itt a segítőkész fórumozoktol (köszönöm nekik) előbb megkapom a szükséges válaszokat, mint mire kiszűrőm a rengeteg felesleges tartalom közül.

Szerintem is nagyon jó a fórum, pont azért nem akartam ilyen témában pontos címet írni. Keress a Tech2 usb-re és rögtön az első oldalon találsz több magyar találatot.

Megosztás:

Szerintem is nagyon jó a fórum, pont azért nem akartam ilyen témában pontos címet írni. Keress a Tech2 usb-re és rögtön az első oldalon találsz több magyar találatot.

Egyikkel se fogsz tudni tanítani, programozni, csak hibakódot olvasni, törölni, élőadatot nézni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.