Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

18 órája, csicsó írta:

bal elsö helyzetjelzö izzot kellene cserélnem,biztidobozt ki kell venni?nem fér be a kezem pedig nem lapát méretü:)

Nem kell kivenni semmit azon az oldalon, csak a fel kell nyúlni, mert a felső részén van. A biztosítékdoboz elején van egy csatlakozó azt húzd le egyben és nyomd félre, lesz egy kis helyed.

Megosztás:

3 órája, Davee írta:

Nem kell kivenni semmit azon az oldalon, csak a fel kell nyúlni, mert a felső részén van. A biztosítékdoboz elején van egy csatlakozó azt húzd le egyben és nyomd félre, lesz egy kis helyed.

azt megtettem,de nem sokkal lett jobb a helyzet:(

Megosztás:

Sziasztok,

2004 Astra H Z16XEP autón jöttek ki ezek a hibák:

P1120 Gázpedál poz. érzékelő 1. és 2. hibás arány

P1550 Fojtószelep, csökkentett teljesítmény

Menetközben kihagy a gézpedál, van amikor nem is érzékel padlóig benyomva csak gurul és lassul az autó, sárga lámpa gyullad. Újra indítás után a motornak csökkenek a teljesítménye alig akar menni az autó.. A kódokat hiába ütöm ki, utána ismét bedobja..

Alapjáraton üresben ugrál a fordulat szám mérő, van amikor 800ról 1800-2000-re majd szépen visszaáll 800-ra. 

Gázpedál csere volt, nem oldotta meg, foljószelep csere volt, úgy tűnik az sem mert ma reggel megint ugrált a fordulat 1500-ra alapjáraton.

Valakinek valami ötlete? Esetleg a biztosíték dobozt érdemes lenne kipucolni vagy a gázpedál vezetékezést megnézni nem-e kontaktos?

köszi előre is.

Módosítva : borkarico
Megosztás:

3 hours ago, borkarico said:

Sziasztok,

2004 Astra H Z16XEP autón jöttek ki ezek a hibák:

P1120 Gázpedál poz. érzékelő 1. és 2. hibás arány

P1550 Fojtószelep, csökkentett teljesítmény

Menetközben kihagy a gézpedál, van amikor nem is érzékel padlóig benyomva csak gurul és lassul az autó, sárga lámpa gyullad. Újra indítás után a motornak csökkenek a teljesítménye alig akar menni az autó.. A kódokat hiába ütöm ki, utána ismét bedobja..

Alapjáraton üresben ugrál a fordulat szám mérő, van amikor 800ról 1800-2000-re majd szépen visszaáll 800-ra. 

Gázpedál csere volt, nem oldotta meg, foljószelep csere volt, úgy tűnik az sem mert ma reggel megint ugrált a fordulat 1500-ra alapjáraton.

Valakinek valami ötlete? Esetleg a biztosíték dobozt érdemes lenne kipucolni vagy a gázpedál vezetékezést megnézni nem-e kontaktos?

köszi előre is.

A gázpedál hibával kapcsolatban, sanszos, hogy a biztosítékok alatti UEC modult kell tisztítani. Ez a legvalószínűbb. Ha rákeresel itt a fórumon, már többször esett róla szó. A neten is sok leírás van képekkel. De van akinek, csak az oldotta meg a problémát, hogy páronként összeforrasztotta a pedál vezetékeit. Esetleg, ha ez sem oldja meg, akkor a motorvezérlő-csatlakozóban is lehet kontakthiba, vagy a vezetékekkel van a gond, esetleg magával a vezérlővel. De ennyire ne szaladjunk előre.

A fojtószelep hiba, nem tudom, hogy függ össze. Talán valaki tudja. Nekem 1,5 éve volt pedálhibám. 1x-2x  hülyéskedett aztán szerencsére nem jött elő többet. Én csak a pedálból húztam ki a csatlakozót. Valószínűleg ott volt kontaktos.

Megosztás:

1 óra, quad405 írta:

A gázpedál hibával kapcsolatban, sanszos, hogy a biztosítékok alatti UEC modult kell tisztítani. Ez a legvalószínűbb. Ha rákeresel itt a fórumon, már többször esett róla szó. A neten is sok leírás van képekkel. De van akinek, csak az oldotta meg a problémát, hogy páronként összeforrasztotta a pedál vezetékeit. Esetleg, ha ez sem oldja meg, akkor a motorvezérlő-csatlakozóban is lehet kontakthiba, vagy a vezetékekkel van a gond, esetleg magával a vezérlővel. De ennyire ne szaladjunk előre.

A fojtószelep hiba, nem tudom, hogy függ össze. Talán valaki tudja. Nekem 1,5 éve volt pedálhibám. 1x-2x  hülyéskedett aztán szerencsére nem jött elő többet. Én csak a pedálból húztam ki a csatlakozót. Valószínűleg ott volt kontaktos.

Minden egyes alkalommal amikor gyullad a sárga lámpa ezt a kettő hibakódot kapom, szinte ugyanezekkel a hiba jelenségekkel. Megpróbálom majd tisztatni az UEC modul alatti részt kontant srpay-el és esetleg még az ECU-t is kipucolni... Azt is javasolták már hogy UEC alatt direktbe kötni a vezetékeket.. nekem 1,5 éve egyszer már jelentkezett a probléma, aztán megszűnt, és most ismét elő jött... rejtélyes..

Megosztás:

21 órája, csicsó írta:

azt megtettem,de nem sokkal lett jobb a helyzet:(

Értem, hát mást nem tudok mondani, vastag kezű ismerős is kicserélte bontás nélkül, szóval nem vagy elég hajlékony kezű ezek szerint :D vagy rossz a technika.

Megosztás:

9 perce, Laci72 írta:

H Astrámba rádiót kellett cserélnem.

A règinek nem tudom a biztonsági kódját.

Tudna valaki segíteni ,hogy ilyenkor mit lehet tenni?

Nem a radionak van kodja, hanem a kocsinak; ha nincs meg, akkor egy markaszerviz megmondja (jo penzert). Ha tudod a kodot, akkor regi radio vissza, OpCommal, vagy mas hasonloval le kell "tanitani", az ujat pedig fel (remelve, hogy a regi autobol ugyanigy volt kiveve.

Megosztás:

42 minutes ago, csaba66 said:

Nem a radionak van kodja, hanem a kocsinak; ha nincs meg, akkor egy markaszerviz megmondja (jo penzert). Ha tudod a kodot, akkor regi radio vissza, OpCommal, vagy mas hasonloval le kell "tanitani", az ujat pedig fel (remelve, hogy a regi autobol ugyanigy volt kiveve.

A régit miért kell "letanítani" cserénél?

Megosztás:

43 perce, quad405 írta:

A régit miért kell "letanítani" cserénél?

Jobb a bekesseg alapon :)

Anno csinaltam olyat, hogy ket radio is fel volt tanitva, es lehetett cserelgetni oket, de azt nem tudom, hogy egy harmadik is menne-e. Ha a kocsi nem jegyez meg semmit, csak a radio, akkor nyilvan igen, de pl. ha a kivett radiot kesobb hasznalni akarod mashol, akkor jo, ha le van szedve. Szoval ez a korrekt eljaras.

Megosztás:

On 2017. 10. 07. at 11:57, borkarico írta:

Minden egyes alkalommal amikor gyullad a sárga lámpa ezt a kettő hibakódot kapom, szinte ugyanezekkel a hiba jelenségekkel. Megpróbálom majd tisztatni az UEC modul alatti részt kontant srpay-el és esetleg még az ECU-t is kipucolni... Azt is javasolták már hogy UEC alatt direktbe kötni a vezetékeket.. nekem 1,5 éve egyszer már jelentkezett a probléma, aztán megszűnt, és most ismét elő jött... rejtélyes..

Nekem is volt vagy 2 év a két hibajelenség között. Aztán a végén már egy nap 2x is megajándékozott vele. Utána jött a tisztítás, azóta semmi, van már vagy 2 éve.

Megosztás:

14 órája, Astra555 írta:

Nekem is volt vagy 2 év a két hibajelenség között. Aztán a végén már egy nap 2x is megajándékozott vele. Utána jött a tisztítás, azóta semmi, van már vagy 2 éve.

Mit tisztítottál és hogyan? UEC modult kontakt sprayvel? nekem is már naponta csinálja...

Módosítva : borkarico
Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok. Kérdésem lenne,  ha gyári xenon van 2006 os twintopba és kanyarkovetos bixenont szeretnék, az átalakítás nélkül cserélhető? 

Másik kérdés,  ha rózsaszínes lesz a xenon fénye, (csak az egyik, gyári még )ügye halodik az izzó,  de ha ez már 3 éve tart biztos az izzó a hibás? Ha az izzó,  melyiket javasoljatok cserélni?  Nem vagyok elégedett a láthatósagaval,  pedig már a búra is polirozva lett. Ezért kérdezem mit javasoltok. Köszönöm. 

Megosztás:

17 órája, pala33 írta:

Sziasztok. Kérdésem lenne,  ha gyári xenon van 2006 os twintopba és kanyarkovetos bixenont szeretnék, az átalakítás nélkül cserélhető? 

Másik kérdés,  ha rózsaszínes lesz a xenon fénye, (csak az egyik, gyári még )ügye halodik az izzó,  de ha ez már 3 éve tart biztos az izzó a hibás? Ha az izzó,  melyiket javasoljatok cserélni?  Nem vagyok elégedett a láthatósagaval,  pedig már a búra is polirozva lett. Ezért kérdezem mit javasoltok. Köszönöm. 

Csere nem ilyen egyszerű AFL-nek vannak plusz szenzorait, stb, illetve az UEC és REC párosnak is tudnia kell, másképp nem fog menni.

Ha elszíneződött akkor izzócsere szükséges.

Megosztás:

7 órája, Vezeték írta:

Cim modult kell cserélnem.Mire kell figyelni bontott vásárlásakor?Hányféle létezik?Miben különböznek,melyik jó melyik helyett stb.

Mindnek más a száma,a szám  nem segít.

Miert kell cserelned? Ha azert, mert ossze-vissza mukodik, akkor jo esellyel csak at kell forrasztani a csatlakozoit. Ha mar ugyis kint van, en ezzel kezdenek.

Megosztás:

On 2017. 10. 27. at 7:19, csaba66 írta:

Akkor az vagy nem CIM modul, vagy nem szalagkabel, mert ezek igy nem jonnek ossze... Tegyel fel kepet a problemas reszrol.

Hali!

De bizony szalagkábel! A szalagkábel álló részének bekötésénél gyárilag erősen meg van hajlítva és a sok kormánytekeréstől itt be fog repedni a szalagon a réz fólia. Szerencsére elég vastag, elvágás után vékony dróttal toldható. Pepecs munka, mert nehezen lehet hozzáférni. Utána a megfelelő szigetelés!

Megosztás:

15 perce, joma írta:

De bizony szalagkábel! A szalagkábel álló részének bekötésénél gyárilag erősen meg van hajlítva és a sok kormánytekeréstől itt be fog repedni a szalagon a réz fólia. Szerencsére elég vastag, elvágás után vékony dróttal toldható. Pepecs munka, mert nehezen lehet hozzáférni. Utána a megfelelő szigetelés!

Tovabbra sem tudom, milyen szalagkabelrol van szo :)

A CIM modul az, amit a 8. perc kornyeken piszkal az ember ezen a videon:  https://ok.ru/video/244728595770

De meg szetszedes kozben sem emlekszem szalagkabelre a kornyeken, amitol persze eppen lehet, de a video elejen sem sikerult azonositanom, mire gondoltok.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.