Tibo1977 Elküldve December11, 2016 Elküldve December11, 2016 Valahol sejtettem, hogy nem elég csak a kapcsoló csere, köszi a választ!
Astra555 Elküldve December11, 2016 Elküldve December11, 2016 30 perce, Tibo1977 írta: Sziasztok! Ahhoz, hogy autómata világítás funkciót tudja az autó, elegendő csak a világítás kapcsolót kicserélni és feltanítani a funkciót? Vagy szükséges hozzá még más kiegészítő is? Valaki tudja esetleg? Köszi előte is! Ha szerencséd van, akkor benne van a gyári kábelezés. De, ezen felül kell egy szélvédő, ami direkt ehhez készült. Aztán kell egy szenzor is, amit odateszel a szélvédőre (ebben van az esőérzékelő is). Aztán kell hozzá a kis dobozka, ami ezt elrejti. Utána kell egy világításkapcsoló is. Majd, ha ezek megvannak, lehet, hogy kell egy REC modul is, (ha nincs gyárilag) mert pl. a világítást itt tudod beállítani az 5 variáció szerint. Szóval nem kevés munka, pénz és idő. Szerintem utólag szopóroller. Hogy alapból egy H Astra milyen világításfunkciókat tud, meg kellene nézni, lehet, hogy van 1-2 lehetőség itt is, hogy pl. indításkor felkapcsolja a tompított világítást, de olyat, hogy alagútban, vagy sötétedéskor bekapcsoljon, majd le, csak az automata funkcióval tud.
Tibo1977 Elküldve December11, 2016 Elküldve December11, 2016 Köszi! Az általad leírtak alapján inkább kihagyom a beruházást... az 5 variációs megoldást ismerem.
kisp113 Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 12 órája, Tibo1977 írta: Köszi! Az általad leírtak alapján inkább kihagyom a beruházást... az 5 variációs megoldást ismerem. 5-10ezer Forintos sávban lehet kapni többféle féynszernzoros automatát. Inkább ezek között csemegézz. pl http://www.autolampafutar.com/termekek/autoelektronika-es-multimedia/biztonsagtechnika/valeo-vezetoi-asszisztensek/valeo-light-onaoff-automata-vilagitasvezerlo http://www.metroman.hu/termek/v686la-automatikus-auto-vilagitas-sotetedes-kapcsolo 1
Tibo1977 Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 Köszi az infót! És szerinted a gyári (autómata) világítás kapcsolóval össze lehet hangolni a szenzort? Mert a leírásban azt olvastam, hogy adnak hozzá egy kapcsolót ,amivel szabadon választhatóan állíthatom a világítás funkciókat.
Astra555 Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 44 perce, kisp113 írta: 5-10ezer Forintos sávban lehet kapni többféle féynszernzoros automatát. Inkább ezek között csemegézz. pl http://www.autolampafutar.com/termekek/autoelektronika-es-multimedia/biztonsagtechnika/valeo-vezetoi-asszisztensek/valeo-light-onaoff-automata-vilagitasvezerlo http://www.metroman.hu/termek/v686la-automatikus-auto-vilagitas-sotetedes-kapcsolo Ezekkel csak az a baj, hogy csak a fényviszonyok változásakor kapcsol. Vagyis nappal lakott területen kívül nem fog bekapcsolni. Vagy esetleg lehetne kombinálni a DRL-hez. A nappali menetfény megy nappal, majd sötétben ez bekapcsolja a tompítottat, a menetfényt meg kikapcsolja.
dsteel Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 5 perce, Astra555 írta: Ezekkel csak az a baj, hogy csak a fényviszonyok változásakor kapcsol. Vagyis nappal lakott területen kívül nem fog bekapcsolni. Vagy esetleg lehetne kombinálni a DRL-hez. A nappali menetfény megy nappal, majd sötétben ez bekapcsolja a tompítottat, a menetfényt meg kikapcsolja. Hát igen, jó is az automatizmus. Nekem fényszenzoros és mióta DRL van benne (cca 2 éve) azóta nem nyúltam a lámpakapcsolóhoz.
kisp113 Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 6 perce, Astra555 írta: Ezekkel csak az a baj, hogy csak a fényviszonyok változásakor kapcsol. Vagyis nappal lakott területen kívül nem fog bekapcsolni. Vagy esetleg lehetne kombinálni a DRL-hez. A nappali menetfény megy nappal, majd sötétben ez bekapcsolja a tompítottat, a menetfényt meg kikapcsolja. Igen, jogos. De még hozzá egy normális DRL pluszköltségével is elenyésző a gyári szenzoros szélvédős verzióhoz képest.
dsteel Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 (edited) 1 perc, kisp113 írta: Igen, jogos. De még hozzá egy normális DRL pluszköltségével is elenyésző a gyári szenzoros szélvédős verzióhoz képest. Már nem emlékszem, de egy E-jelzett Osram DRL-t vettem két éve olyan 10 ezer körül. Nem tétel és csak be kell kötni, automatán lekapcsol, ha a tompított bekapcsol. Módosítva December12, 2016 : dsteel
kisp113 Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 (edited) 6 perce, dsteel írta: Már nem emlékszem, de egy E-jelzett Osram DRL-t vettem két éve olyan 10 ezer körül. Nem tétel és csak be kell kötni, automatán lekapcsol, ha a tompított bekapcsol. Melyiket pontosan? És hova sikerült befaragni? */bár lehet hogy ezt már megrágtuk egyszer korábban, elnézést Módosítva December12, 2016 : kisp113
dsteel Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 (edited) 9 perce, kisp113 írta: Melyiket pontosan? És hova sikerült befaragni? */bár lehet hogy ezt már megrágtuk egyszer korábban, elnézést Ja, megrágtuk, csináltam fotókat és itt publikáltam, sztem 2014 nyarán volt. Ha megtalálom, linkelem. A méhsejtes ködlámpahelyre faragtuk be, de faragni kell rendesen, meg a dőlésszögre figyelni. Módosítva December12, 2016 : dsteel
quad405 Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 Ha már szóba került a faragás. Nem OPC-be épített már be valaki a ködlámpa helyére való kerek OSRAM DLR-ködlámpa kombót? https://www.osram.com/osram_com/products/lamps/vehicle-and-bicycle-lighting/cars/led-fog-lights/index.jsp
Davee Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 1 óra, quad405 írta: Ha már szóba került a faragás. Nem OPC-be épített már be valaki a ködlámpa helyére való kerek OSRAM DLR-ködlámpa kombót? https://www.osram.com/osram_com/products/lamps/vehicle-and-bicycle-lighting/cars/led-fog-lights/index.jsp Nem egyszerű mutatvány, vágni kell rendesen, mert nem fér el, a lámpakeret átmérője sem jó ez a lámpa 90mm átmérőjű, az eredeti kisebb.
csicsó Elküldve December12, 2016 Elküldve December12, 2016 5 órája, Davee írta: Nem egyszerű mutatvány, vágni kell rendesen, mert nem fér el, a lámpakeret átmérője sem jó ez a lámpa 90mm átmérőjű, az eredeti kisebb. Van gyári ködlámpahelyre fogathato kerek drl,ebay-on láttam,40-50 ezer között volt ft-ban ha jól emlékszem
szodas Elküldve December25, 2016 Elküldve December25, 2016 On 2005. 10. 04. at 14:04, Dio írta: Köszi TELO! Ezek szerint hibaüzenet esetén (ami logikus is) nem alszik el addig amíg a hibát el nem hárítod... nyilván én is erre a következtetésre fogok jutni, de legközelebb megszámolom hány fékezés után alszik ki
szodas Elküldve December25, 2016 Elküldve December25, 2016 On 2016. 12. 07. at 16:37, kisp113 írta: TIS ben megnéztük, egyformák. Sziasztok.Az elso ablaktorlom csak gyors fokozatban mukodik es nemis jon vissza a helyere,nem birjuk megallapitani a problemat,Ha vkinek volna vmi jo otlete.Koszonom,ja 2005 H Astra
Davee Elküldve December25, 2016 Elküldve December25, 2016 1 óra, szodas írta: Sziasztok.Az elso ablaktorlom csak gyors fokozatban mukodik es nemis jon vissza a helyere,nem birjuk megallapitani a problemat,Ha vkinek volna vmi jo otlete.Koszonom,ja 2005 H Astra Ha a motor rendben van akkor valószínűleg CIM modult kell újraforrasztani. Duda működik rendesen felkapcsolt világítással is? Index?
szodas Elküldve December25, 2016 Elküldve December25, 2016 2 órája, Davee írta: Ha a motor rendben van akkor valószínűleg CIM modult kell újraforrasztani. Duda működik rendesen felkapcsolt világítással is? Index? igen minden mukodik rajta amugy
kisp113 Elküldve December31, 2016 Elküldve December31, 2016 On 2016. 12. 09. at 8:32, kisp113 írta: Tegnap vettem egy relét és találomra kicseréltem az egyiket. Ettől megint elkezdett működni, de persze azt nem lehet tudni hogy az új relétől vagy csak attól hogy piszkálva/mozgatva lett. Most jön a melegfront, egy időre leáll a nyomozás Helyzetjelentes: Éjjel - 10, nappal - 3 fok, az ablaktörlő és a mosó is néma. (hátul megy minden) Szerintem nyitom az újévet egy cim modul javítással. (kit ajánlotok BP en?)
knappl Elküldve Január2, 2017 Elküldve Január2, 2017 (edited) Sziasztok! Nemrég lettem új tulajdonosa egy 1.6-os, benzines H Astrának (2005), ami természetesen közel sincs még tökéletes állapotban. A jelenlegi megoldandó probléma az index-hangok hiánya és a rossz duda (utóbbiról olvastam, hogy típushibának számít). Első körben megnéztem a biztosítékokat, de azok jónak tűnnek. Továbbá a többi CIM-modulhoz tartozó dolog is megfelelően működik (ablaktörlők, tempomat...stb). Van-e ötletetek, hogy hol lehet a hiba, összefügg-e a kettő vagy egyszerűen vigyem el rögtön autóvillamossági szakemberhez? Előre is köszi a segítséget! üdv Levi Módosítva Január2, 2017 : knappl
Davee Elküldve Január2, 2017 Elküldve Január2, 2017 23 perce, knappl írta: Sziasztok! Nemrég lettem új tulajdonosa egy 1.6-os, benzines H Astrának (2005), ami természetesen közel sincs még tökéletes állapotban. A jelenlegi megoldandó probléma az index-hangok hiánya és a rossz duda (utóbbiról olvastam, hogy típushibának számít). Első körben megnéztem a biztosítékokat, de azok jónak tűnnek. Továbbá a többi CIM-modulhoz tartozó dolog is megfelelően működik (ablaktörlők, tempomat...stb). Van-e ötletetek, hogy hol lehet a hiba, összefügg-e a kettő vagy egyszerűen vigyem el rögtön autóvillamossági szakemberhez? Előre is köszi a segítséget! üdv Levi Felkapcsolt világítással sincs duda? CIM modult kell újra forrasztani: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/193/cim_modul_javitas
knappl Elküldve Január2, 2017 Elküldve Január2, 2017 13 perce, Davee írta: Felkapcsolt világítással sincs duda? CIM modult kell újra forrasztani: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/193/cim_modul_javitas Köszönöm a választ Davee! Amúgy felkapcsolt világítással sem jó a duda. (talán ezt a problémát valószínűsíti az is, hogy az előző tulaj szerint a duda rádió-gondokat okozva szállt el szép lassan) Levi
Sztaricsnaja Elküldve Január2, 2017 Elküldve Január2, 2017 4 órája, knappl írta: Köszönöm a választ Davee! Amúgy felkapcsolt világítással sem jó a duda. (talán ezt a problémát valószínűsíti az is, hogy az előző tulaj szerint a duda rádió-gondokat okozva szállt el szép lassan) Levi Az CIM hiba lesz. Nekem sem működött a duda. De csatornát lehetett váltani vele a rádión
max364 Elküldve Január3, 2017 Elküldve Január3, 2017 Sziasztok.Szeretném kérdezni hogy az Astra H 1.7cdti---DTH beszivott levegő hőmérséketmérő szenzort hol találom az autóban??Vagy be van épitve a létömegmérőbe.Köszi a segitséget.
csaba66 Elküldve Január3, 2017 Elküldve Január3, 2017 39 perce, max364 írta: Sziasztok.Szeretném kérdezni hogy az Astra H 1.7cdti---DTH beszivott levegő hőmérséketmérő szenzort hol találom az autóban??Vagy be van épitve a létömegmérőbe.Köszi a segitséget. Nalam csak legtomegmero van: http://ecat24.com/opel/catalog/part/1/9/290/4267/966/ Az abran a 9-es lenne a homerseklet szenzor, ha esetleg kulon van, de azt ranezesre is el tudod donteni,
Recommended Posts