csaba66 Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Sziasztok! 1.6 twinport enjoy H astrában hogy lehet életre kelteni a BC-t? Most csak azt írja, hogy "No function". A kijelző borostyánsárga, három sorosnak néz ki (3 nagy sor és egyéb kis megjelenítendő feliratok ha jól látom), kis pixel-kockákból rakja ki a betűket. Egyáltalán mit lehetne látni egy ilyen felokosítás után? Itt egy kep a BID-rol: http://www.motor-talk.de/bilder/bordcomput...i203079904.html A 0.0 l/h helyen lehet valtogatni a kulonfele kijelzeseket. Ez pedig egy kis nemet elemzes a helyzetrol: http://www.motor-talk.de/forum/boardcomput...d-t1992776.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Sziasztok 161450,161600 hibakódom van. olvastam már hátsó ablaktörlő testhibáról is meg immobilizerről is.valaki tud felvilágosítást ezügyben hogy pontosan mi a hiba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Érdekelne hogyan tudom a hibát eltüntetni mivel nem szeretnék emiatt leragadni valahol.161450,161600 hibakód immobilizer hiba asszem.Autoklubos emberke mesélte egyszer hogy leeső kulcs miatt szokott lenni ilyen és valamelyik akkusarut kell levenni hozzá x ideig. Ha valaki tud jó tanácsot szervízen kívül azt köszi előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pandy Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Szisztok! Sikerült új GID kijelzőt beszereznem az e-bay-ről, és a Rupesky-nél rendben be is rakták, minden működik. Viszont előjött egy érdekes probléma, amivel a szervízben nem tudnak mit kezdeni: A bc átlagfogyasztásmérője, valamint pillanatnyi fogyasztásmérője (kalibrálás után) kb. jól méri a fogyasztást, viszont az üzemanyagszint a bc szerint kb feletanknál lenullázódik, tehát az óra (és a valóság) szerint még majd fél tank üzemanyagom van a bc szerint semmi. Mikor teletankolom minden normálisnak tűnik 52 l-et mutat, mint korábban. Van esetleg valakinek ötlete, hol lehet a hiba? A bc külön az órától függetlenül érzékeli az üzemanyagszintet? (a dolog nem vészes, csak kicsit idegesítő, hogy féltank után minden indításnál okézni kell a lécci tankolj felhívást). A segítségeteket előre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április14, 2010 Megoszt Elküldve Április14, 2010 Szisztok! Sikerült új GID kijelzőt beszereznem az e-bay-ről, és a Rupesky-nél rendben be is rakták, minden működik. Viszont előjött egy érdekes probléma, amivel a szervízben nem tudnak mit kezdeni: A bc átlagfogyasztásmérője, valamint pillanatnyi fogyasztásmérője (kalibrálás után) kb. jól méri a fogyasztást, viszont az üzemanyagszint a bc szerint kb feletanknál lenullázódik, tehát az óra (és a valóság) szerint még majd fél tank üzemanyagom van a bc szerint semmi. Mikor teletankolom minden normálisnak tűnik 52 l-et mutat, mint korábban. Van esetleg valakinek ötlete, hol lehet a hiba? A bc külön az órától függetlenül érzékeli az üzemanyagszintet? (a dolog nem vészes, csak kicsit idegesítő, hogy féltank után minden indításnál okézni kell a lécci tankolj felhívást). A segítségeteket előre is köszönöm A BC-nek meg kell mondani, milyen a tank szenzor (ket fajta van, az egyik feszultsegben, a masik aramban linearis, vagy valami hasonlo). Ha hulyeseget mutat, akkor nyilvan a masikra kell allitani... Ugy latom, abban a szervizben sem nezegettek tovabb a szoftvert annal, mint ami a "latszolag jo" allapothoz kell :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztus Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 Érdekelne hogyan tudom a hibát eltüntetni mivel nem szeretnék emiatt leragadni valahol.161450,161600 hibakód immobilizer hiba asszem.Autoklubos emberke mesélte egyszer hogy leeső kulcs miatt szokott lenni ilyen és valamelyik akkusarut kell levenni hozzá x ideig. Ha valaki tud jó tanácsot szervízen kívül azt köszi előre is. Telefonos érdeklődésre akár gyujtáskapcsoló plusz kulcs cserét is emlegettek.de rádugják gépre.De beviszem inkább a szervízbe. Akkusaru levétele csak az indításgátlás megszűntetésére jó Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Április15, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Április15, 2010 Nem is működik sajnos. :) 140 ropi a komplett zárcsere, kulcsok, stb. Ez van. Vagy nincs casco amelyik fizetne. már megvetted az autót? vissza kell menni a kereskedőhöz, hogy fizesse ki.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pandy Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 A BC-nek meg kell mondani, milyen a tank szenzor (ket fajta van, az egyik feszultsegben, a masik aramban linearis, vagy valami hasonlo). Ha hulyeseget mutat, akkor nyilvan a masikra kell allitani... Ugy latom, abban a szervizben sem nezegettek tovabb a szoftvert annal, mint ami a "latszolag jo" allapothoz kell :) Köszi! Ezt gondolom csak tech2-vel lehet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 Köszi! Ezt gondolom csak tech2-vel lehet... Valoszinuleg tudja az Opcom is... Mivel csinaltak a szervizben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pandy Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 Valoszinuleg tudja az Opcom is... Mivel csinaltak a szervizben? tech2-vel. Kalibrált a fogyasztásmérőn, mert irreálisan keveset mutatott (ez már korábban is igaz volt, mostmár kb. rendben), de a szaki szerint az üzemanyagszintmérővel nem lehet mit csinálni. Nehezen hiszem, hiszen kijelző csere előtt rendben működött... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április15, 2010 Megoszt Elküldve Április15, 2010 tech2-vel. Kalibrált a fogyasztásmérőn, mert irreálisan keveset mutatott (ez már korábban is igaz volt, mostmár kb. rendben), de a szaki szerint az üzemanyagszintmérővel nem lehet mit csinálni. Nehezen hiszem, hiszen kijelző csere előtt rendben működött... A merovel nem is kell, nem arrol volt szo, hogy csak a BC hulye? Jon a jel a szenzorbol, azt kulon dolgozza fel a muszerfal es a BC. Ez egy Opel markaszerviz? Eleg kinos, ha ott nem tudjak... Valami olyasmit keressen, hogy set fuel sensor type, sajat kezuleg lattam, hogy van ilyen, bar az sajnos teny, hogy a tech2 menurendszere igen kusza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pandy Elküldve Április16, 2010 Megoszt Elküldve Április16, 2010 A merovel nem is kell, nem arrol volt szo, hogy csak a BC hulye? Jon a jel a szenzorbol, azt kulon dolgozza fel a muszerfal es a BC. Ez egy Opel markaszerviz? Eleg kinos, ha ott nem tudjak... Valami olyasmit keressen, hogy set fuel sensor type, sajat kezuleg lattam, hogy van ilyen, bar az sajnos teny, hogy a tech2 menurendszere igen kusza. Értem! igen a mérő jó..., megpróbálom máshol, hátha ott látják:), köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Oszt Elküldve Április18, 2010 Megoszt Elküldve Április18, 2010 már megvetted az autót? vissza kell menni a kereskedőhöz, hogy fizesse ki.... Kocsi már megvan, szép is jó is. :) A kereskedővel meg megy a harc. Majd meglátjuk mi sül ki belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jattila40 Elküldve Április20, 2010 Megoszt Elküldve Április20, 2010 Sziasztok! Tegnap programoztattam fel a BC-t, most már mutat mindent amit kell, de az átlagfogyasztást túl méri. Alapból 9l/100km-rel kezdte, ezt most már lejjebb adta 8,3-ra, a valós pedig lb. 7l/100km. Be lehet ezt állítani, hogy nagyjából valós értéket mutasson? Egyébként annyiból állt az egész, hogy Tech2-vel a kód index-et 2-re állította, 1-ről. Azt hiszem volt még 3 is mint lehetőség, de azt talán nem lehetett beállítani. A test módot is elő tudtam csalni, de pont a hűtővíz hőmérsékletet nem találom. BID kijelzőm van. Lehet, hogy az LCD jelenti azt? Ennél találtam 45 fok körüli hőmérsékletet (kb. két órával a motor leállítása után). A többi érték mit jelent? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Sziasztok! Tegnap programoztattam fel a BC-t, most már mutat mindent amit kell, de az átlagfogyasztást túl méri. Alapból 9l/100km-rel kezdte, ezt most már lejjebb adta 8,3-ra, a valós pedig lb. 7l/100km. Be lehet ezt állítani, hogy nagyjából valós értéket mutasson? Egyébként annyiból állt az egész, hogy Tech2-vel a kód index-et 2-re állította, 1-ről. Azt hiszem volt még 3 is mint lehetőség, de azt talán nem lehetett beállítani. A test módot is elő tudtam csalni, de pont a hűtővíz hőmérsékletet nem találom. BID kijelzőm van. Lehet, hogy az LCD jelenti azt? Ennél találtam 45 fok körüli hőmérsékletet (kb. két órával a motor leállítása után). A többi érték mit jelent? A 6. lapon van a töltés, a 8. lapon van a sebesség (V) és a hűtővíz hőmérséklet (T). Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Április21, 2010 Megoszt Elküldve Április21, 2010 Nekem GID van, azon teszt módban sok adat kijön, BID-et nem ismerem. Azonban gyújtás nélkül a hűtővizet 73°-osnak írja, és csak a gyújtás ráadásakor pontosít. Szerintem a 45° az LCD hőmérséklete lehet. A dízeleknél tudom, hogy lehet a fogyasztásmérőt pontosítani, a benzinesben nem vagyok biztos. Tech2-nek meg kell adni BC által mért elfogyasztott mennyiséget, és a ténylegesen tankolt mennyiséget, a kettő arányában korrigálja az átlagfogyasztást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
owdar Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy írja ki a km számláló a következő olajcserét. Ha úgy csinálom ahogy a szervízkönyv írja akkor azt írja ki, hogy: 1.7 002 02 Nem tudom, hogy ez mit jelent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nafe47 Elküldve Május6, 2010 Megoszt Elküldve Május6, 2010 Szevasztok Kedves kollegák! Ha tudna valaki segíteni megköszönném. H ASTRA Z16XEP a következő hibaüzenet írja ki a műszerem: - Inmobilizer - Environment ID of the steering wheel column incorrect Az első az egyértelmű de a másodikat nem tudom igazán értelmezni Memóriában volt mindkettő ,törölni tudtam, az autó egyébként látszólag hibátlanul működik Üdv nafe47 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Május6, 2010 Megoszt Elküldve Május6, 2010 Szevasztok Kedves kollegák! Ha tudna valaki segíteni megköszönném. H ASTRA Z16XEP a következő hibaüzenet írja ki a műszerem: - Inmobilizer - Environment ID of the steering wheel column incorrect Az első az egyértelmű de a másodikat nem tudom igazán értelmezni Memóriában volt mindkettő ,törölni tudtam, az autó egyébként látszólag hibátlanul működik Üdv nafe47 Ha nem jon vissza a torles utan, nem kell foglalkozni vele. Valamilyen kommunikacios hiba miatt volt egy, vagy nehany rossz CIM ID a buszon, szerintem ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nafe47 Elküldve Május6, 2010 Megoszt Elküldve Május6, 2010 Köszönöm Csaba 66 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ariel1960 Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Sziasztok! Hátulról törték az astrámat, teljes hátulja csere volt. A javítás után amikor elhoztam a belső világítás nem működött rendesen. Hátul csak a kikapcsolt állapotban alszik el, az ajtónyitásra-csukásra nem reagál. Az első belsőtérvilágító lámpa folyamatosan ég, akár csukva az ajtó, akár nyitva, akár a kapcsolóval bármit is csinálok. Hol lehet a probléma? Az ajtók nem sérültek csak megszorultak az ütközéstől, viszont többször leszerelték őket a javítás és fényezés miatt. Az ajtónyitást a műszerfal rendesen jelzi. Előre is köszönöm a segítséget, ötleteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hg001 Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Sziasztok! Friss Astra H tulaj vagyok, a múlt héten vettem meg a gépet: Opel Astra H Caravan 1.4, Z14XEP, 2005/7 Az Essentia felszereltségen kívül: ködfényszórók, multikormány, CD30 MP3, BID, fed.komp (utólag) Szeretnék a gépbe tempomatot, visszaolvasva látom, hogy lehetséges. Kérem, ha valaki tud most eladó indexkart és kuplung-kapcsolót, jelezze akár itt, akár priviben (hg001 kukac freemail.hu) Egy gyors kérdés: alvázszám alapján meg tudja nekem valaki nézni, hogy van-e az autómban kuplungpedál-kapcsoló? Illetve az is érdekelne, hogy check control van-e az autóban (eddig nem kaptam semmilyen hibaüzenetet, persze ez jó hír :devlish:). Alvázszám: W0L0AHL3552209264 Előre is köszönöm a segítséget. Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Egy gyors kérdés: alvázszám alapján meg tudja nekem valaki nézni, hogy van-e az autómban kuplungpedál-kapcsoló? Illetve az is érdekelne, hogy check control van-e az autóban (eddig nem kaptam semmilyen hibaüzenetet, persze ez jó hír :devlish:). Nem emlekszem, hogy az alvazszam alapjan lekerheto informaciokban ezek szerepeltek volna... Viszont benne van, hogy ketszolamu a dudam, aztan megsem az :lol: De nem is kell ilyen komplikacio; a kuplungkapcsolot megnezes utjan lehet ellenorizni, a check controlt pedig egy izzo kivetelevel. Ha erre nem jelez, attol meg nem kizart, hogy van benne, csak engedelyezni kell. Azt hiszem, csak akkor lehet, ha REC van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Sziasztok! Friss Astra H tulaj vagyok, a múlt héten vettem meg a gépet: Opel Astra H Caravan 1.4, Z14XEP, 2005/7 Az Essentia felszereltségen kívül: ködfényszórók, multikormány, CD30 MP3, BID, fed.komp (utólag) Szeretnék a gépbe tempomatot, visszaolvasva látom, hogy lehetséges. Kérem, ha valaki tud most eladó indexkart és kuplung-kapcsolót, jelezze akár itt, akár priviben (hg001 kukac freemail.hu) Egy gyors kérdés: alvázszám alapján meg tudja nekem valaki nézni, hogy van-e az autómban kuplungpedál-kapcsoló? Illetve az is érdekelne, hogy check control van-e az autóban (eddig nem kaptam semmilyen hibaüzenetet, persze ez jó hír :devlish:). Alvázszám: W0L0AHL3552209264 Előre is köszönöm a segítséget. Üdv! Szia! Itt megveheted: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels..._169963972.html Check control alatt mit értesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hg001 Elküldve Május19, 2010 Megoszt Elküldve Május19, 2010 Szia! Itt megveheted: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels..._169963972.html Check control alatt mit értesz? Sziasztok! Köszi a segítséget, sikerült megvennem egy kapcsoló+indexkar szettet, mert nincs gyárilag pedálkapcsoló az autómban, csak egy vakdugó a helyén. A "check control" alatt azt értem, hogy ha pl. kiég egy izzó, a BID-en megjelenik egy szöveges hibaüzenet. Tegnap lehúztam a jobb hátsó lámpa csatlakozóját, és ráadtam a gyújtást, majd felkapcsoltam a lámpát, de hibaüzenet nem jött, vidáman szólt tovább a rádió. Ezexerint nincs ilyen funkció a gépsasban, de ha jól olvastam, fel lehet programozni Tech2-vel (ha van REC modulom hátul. Na ezt is megnéztem, de nem tudom eldönteni, hogy van-e. Elég sok relé, csatlakozó stb. van a csomagtéri táblán, fogalmam sincs, melyik lehet/ne az). Majd a tempomat beszerelésnél rákérdezek. OFF: Egyébként a fórumba való belépésem dátuma nevezetes lesz számomra, hiszen aznap éjszaka megszületett a kislányom, így ezt a napot minden évben ünnepelni fogjuk :devlish:. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts