kisp113 Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 5 órája, dsteel írta: Nekem 2 éve nyáron került bele, valahol itt ki is tárgyaltuk, főleg cserenkovval. ... Szerk.: meg is van, nyáron lesz 2 éve, hogy megcsináltuk, fotók is vannak a kocsiról, szerintem nem lett rossz. Jó, nem full gyári kinézet, de a lehetőségekhez képest jó. Beszerelés házilagos, OSRAM E-jelzett és tizenezer Ft volt az ára, a szerelés meg 1-2 sör az apósnak Köszönöm, meg is találtam itt a topicban csak említve volt hogy ennek sem volt egyértelmű a 100% megfelelősége. Nem szeretnék sokat faragni Ha lemondanék a ködlámpáról(úgyse sok mindenre jó) annak a helyére esetleg valami? (a FOG 101 Osramot 70 ezerért kihagynám) Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 Karsai87 kollégának azért nem világít hátul, mert a REC-ben nem kapcsolta be. Mondhatnám, hogy gyárilag ilyen nincs, de ez azért sántítana, mert az opciós listában csak igen/nem lehetőség volt menetfényre, nem lehetett választani az öt különböző verzióból. Gondolom a különböző országok előírásai szerint születtek a verziók. Anno három különböző német fórumról ollóztam össze a fenti táblázatot, illetve kapott egy hányaveti fordítást. Szóval normál esetben elől hátul ugyanaz a funkció van programozva, de lehet különbözőt is, vagy akár csak az egyik vezérlőt programozni (célszerűen az UEC-et). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 5 órája, dsteel írta: "ha alkonyodik, felkapcsol a tompított elöl, helyzetjelző hátul" És olyankor kikapcsol a DRL? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 6 perce, Astra555 írta: És olyankor kikapcsol a DRL? Termeszetesen, igy szabalyos a bekotese. A kutyu tudja, nekem csak be kellett kotni es ha felkapcsol a tompitott, a DRL lekapcsol. Utolag csak igy lehet asszem, es a kutyu is ilyen bolt eleve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 36 perce, koco írta: Karsai87 kollégának azért nem világít hátul, mert a REC-ben nem kapcsolta be. Mondhatnám, hogy gyárilag ilyen nincs, de ez azért sántítana, mert az opciós listában csak igen/nem lehetőség volt menetfényre, nem lehetett választani az öt különböző verzióból. Gondolom a különböző országok előírásai szerint születtek a verziók. Anno három különböző német fórumról ollóztam össze a fenti táblázatot, illetve kapott egy hányaveti fordítást. Szóval normál esetben elől hátul ugyanaz a funkció van programozva, de lehet különbözőt is, vagy akár csak az egyik vezérlőt programozni (célszerűen az UEC-et). Ez nagy trükk! Az elég bosszantó hogy csak egy olyan mód van ahol a műszerek nem éjszakai módban vannak (5) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 45 perce, koco írta: Karsai87 kollégának azért nem világít hátul, mert a REC-ben nem kapcsolta be. Mondhatnám, hogy gyárilag ilyen nincs, de ez azért sántítana, mert az opciós listában csak igen/nem lehetőség volt menetfényre, nem lehetett választani az öt különböző verzióból. Gondolom a különböző országok előírásai szerint születtek a verziók. Anno három különböző német fórumról ollóztam össze a fenti táblázatot, illetve kapott egy hányaveti fordítást. Szóval normál esetben elől hátul ugyanaz a funkció van programozva, de lehet különbözőt is, vagy akár csak az egyik vezérlőt programozni (célszerűen az UEC-et). Jó, akkor ezek szerint csak az enyémben kötöttek be valamit fordítva a gyárban, mert egyáltalán nem így működik nálam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április18, 2016 Megoszt Elküldve Április18, 2016 (edited) .... Módosítva Április18, 2016 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április19, 2016 Megoszt Elküldve Április19, 2016 15 órája, dsteel írta: Termeszetesen, igy szabalyos a bekotese. A kutyu tudja, nekem csak be kellett kotni es ha felkapcsol a tompitott, a DRL lekapcsol. Utolag csak igy lehet asszem, es a kutyu is ilyen bolt eleve. Igen, a drl nem működhet együtt a tompítottal. Honnan vetted, hogy néz ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április19, 2016 Megoszt Elküldve Április19, 2016 1 órával ezelőtt, Astra555 írta: Igen, a drl nem működhet együtt a tompítottal. Honnan vetted, hogy néz ki? Pár hozzászólással feljebb belinkeltem a teljes korábbi beszélgetést, a kék fejlécre kattintva előjön, ott, korábban, leírtam, lefotóztam mindent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április19, 2016 Megoszt Elküldve Április19, 2016 On 4/14/2016 at 10:32 AM, kisp113 said: A felderített ok: Ha a testmenüt aktiválom nem megy az infotainment sleepbe soha a következő tápmegszakításig és szépen szívja az akkut. Ha nem foglalkoztam volna vele az akkucsere után, hogy minden rendben van-e, minden rendben lett volna. No tegnap ugy allitottam le a motort, hogy a titkos menu aktiv volt, a motorhazat kinyitottam, az ajtokat becsuktam, de a kozponti zarat nem. Egy nap utan merve az aramfelvetel 320mA (most egy megfelelo muszerrel mertem, de a durungarammero is mutat 0.3-at). Szoval az effektus letezik, de az biztos, hogy nem csak a tapmegszakitastol mulik el. Most jon annak a felderiese, hogy mikor mire mit csinal Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Április19, 2016 Megoszt Elküldve Április19, 2016 2 perce, csaba66 írta: No tegnap ugy allitottam le a motort, hogy a titkos menu aktiv volt, a motorhazat kinyitottam, az ajtokat becsuktam, de a kozponti zarat nem. Egy nap utan merve az aramfelvetel 320mA (most egy megfelelo muszerrel mertem, de a durungarammero is mutat 0.3-at). Szoval az effektus letezik, de az biztos, hogy nem csak a tapmegszakitastol mulik el. Most jon annak a felderiese, hogy mikor mire mit csinal Nem örülök konkrétan annak hogy a tied is rossz, de a megerősítés jól esik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április19, 2016 Megoszt Elküldve Április19, 2016 Just now, kisp113 said: Nem örülök konkrétan annak hogy a tied is rossz, de a megerősítés jól esik. Szerintem olyan ertelemben nem rossz, hogy valami egyedi hibank lenne; valoszinuleg mindegyik ilyen. Lehet pl., hogy annyi is eleg, ha leallitaskor nem a titkos menu van eppen megjelenitve, es mar akkor is lezarja azt, amit most nem. De egy ujrainditas/leallitas biztos eleg, mert az elozo mereskor nem volt rendkivuli aramfelvetel, pedig korabban joparszor hasznaltam a titkos menut. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imre67 Elküldve Április19, 2016 Megoszt Elküldve Április19, 2016 Sziasztok! P0704 tengelykapcsoló bemeneti áramkör hibát adta ki. Pontosan hol keressem a hibát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április19, 2016 Megoszt Elküldve Április19, 2016 1 hour ago, csaba66 said: Szoval az effektus letezik, de az biztos, hogy nem csak a tapmegszakitastol mulik el. Most jon annak a felderiese, hogy mikor mire mit csinal Kulcs berakasa nelkul radio be, titkos menu be, kis ido utan a bekapcsolassal azonos modon titkos menu ki. Par perc mulva az aramfelvetel 10mA alatt Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április20, 2016 Megoszt Elküldve Április20, 2016 13 hours ago, csaba66 said: Szerintem olyan ertelemben nem rossz, hogy valami egyedi hibank lenne; valoszinuleg mindegyik ilyen. Lehet pl., hogy annyi is eleg, ha leallitaskor nem a titkos menu van eppen megjelenitve, es mar akkor is lezarja azt, amit most nem. De egy ujrainditas/leallitas biztos eleg, mert az elozo mereskor nem volt rendkivuli aramfelvetel, pedig korabban joparszor hasznaltam a titkos menut. Jobban belegondolva a kijelzo kell legyen a hunyo, hiszen o az, aki a titkos menukben megjeleniti egyreszt a sajat dolgait, masreszt a CAN buszrol begyujtott ezt-azt. Ami most kiderult, az az, hogy a regebbi GID leallas utan is eszik 0.3x ampert, ha az ember nem lep ki a titkos menubol; a tobbi kijelzo, vagy az ujabb GID lehet, hogy mar nem ilyen. De tobb furcsa akku merulesrol is volt mar itt szo, amire lelkesen beirtam az onbekapcsolo radiot, mint lehetseges megoldast, de siman lehetett ez a titkos menuben maradasos dolog is... Mas kijelzovel, vagy ujabb GID-del ellatottak, meresre fel Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibo1977 Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 Sziasztok! Tudna nekem valaki segiteni az alábbi hibakódok beazonositásában? P1109 - Örvénylés vezérlőelem visszajelző áramkör magas feszültség (05) - Jelen van P1110 - Örvénylés vezérlőelem áramkör megszakadt (04) - Jelen van Jelenség: Néha mintha ingadozna az alapjárat, beremeg az autó. Köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibo1977 Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 Sziasztok! Op-commal kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy a kimeneti teszt funkció eltűnt a kezelő felületről. Gyakorlatilag halványan látszik a felirat, de nem tudom bekapcsolni... Szerintetek mit nem csinálok jól? Legutóbb amikor hibakódot olvastam ki az autóból még tudtam használni, mert teszteltem az EGR szelepet, és a világitási funkciókat is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 (edited) 19 perce, Tibo1977 írta: Sziasztok! Op-commal kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy a kimeneti teszt funkció eltűnt a kezelő felületről. Gyakorlatilag halványan látszik a felirat, de nem tudom bekapcsolni... Szerintetek mit nem csinálok jól? Legutóbb amikor hibakódot olvastam ki az autóból még tudtam használni, mert teszteltem az EGR szelepet, és a világitási funkciókat is. Nem tudom mi lehet az oka hogy eltűnt. De nálam Op-comban mindig is inaktív volt, az összes firmware verzióban amit használtam (1.39, 1.45, 1.59). Soha nem tudtam aktívvá tenni ezt a lehetőséget. Vaux-commal viszont megy tökéletesen. Csak azzal meg az a baj, hogy néha megy, néha nem. Néha azt akarja, hogy regisztráljam a szoftvert és nem is enged továbblépni, máskor meg gondol egyet és megy tökéletesen. Nem jöttem rá, hogy ez mitől függ, vannak ilyen furcsaságai. De az Op-com is Win8.1 és Win10 óta azt csinálja, hogy kiírja, hogy súlyos hiba történt, vagy valami ilyesmi. Ilyenkor lefuttatom az interface tesztet és azt írja ki, hogy failed. Utána kilépek és visszalépek a programba és megy mintha mi se történt volna. Semmi hibaüzenet. Ha ilyen hibákat ír ki, akkor tudom, hogy ez a trükk. Módosítva Április24, 2016 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibo1977 Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 (edited) Szia! Köszi az infót, az a helyzet, hogy én most win 10- el használom, igaz eddig előtte win 7- el használtam amikor még minden funkció működött az op- commal... Lehet, hogy az op rendszer váltás okozza a galibát? Egyébként nekem win 10 alatt nem ir ki semmilyen hibaüzenetet. Azt megtudnád irni, hogy a Vaux-com- ot honnan lehet letölteni? Közben rájöttem, hogy mi a probléma..- op-com ikon jobb klikk, futtatás rendszergazdaként és láss csodát máris müködik a teszt funkció! Módosítva Április24, 2016 : Tibo1977 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 11 hours ago, Tibo1977 said: Tudna nekem valaki segiteni az alábbi hibakódok beazonositásában? P1109 - Örvénylés vezérlőelem visszajelző áramkör magas feszültség (05) - Jelen van P1110 - Örvénylés vezérlőelem áramkör megszakadt (04) - Jelen van Jelenség: Néha mintha ingadozna az alapjárat, beremeg az autó. Ahogy nezem, 1.9-es dizeled van, amin van ez a hires szivosor mozgato atokcsapas: http://www.szivosor.hu/tipusok/motorkod-szerint/z19dth/ Angolul a lapatok swirl flap neven futnak, ezt forditotta valaki ilyen zsenialisan. Elvileg tehat ennek a vezerlo elektronikajaval van baj, ha egyaltalan van neki olyan, ezt nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibo1977 Elküldve Április24, 2016 Megoszt Elküldve Április24, 2016 Értem, köszi! Igen 1,9 DTH/110Kw- os. Én első körben fojtószelepre gondoltam, aztán az op-com motor vezérlés teszt kimenetek között megtaláltam a fojtószelep és örvénylés vezérlőelem tesztelési lehetőségeit, az utóbbi teszt üzem közben nem reagál semmire 5%- os fix értéken stagnál. Egyelőre még nem sok eltérést tapasztalok az autó működésében, csak azért idegesitő, hogy valami nem ok, sajnos kellett már a járgányt trélerrel haza vinni, nem volt olcsó mulatság.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 21 órája, csaba66 írta: Ahogy nezem, 1.9-es dizeled van, amin van ez a hires szivosor mozgato atokcsapas: http://www.szivosor.hu/tipusok/motorkod-szerint/z19dth/ Angolul a lapatok swirl flap neven futnak, ezt forditotta valaki ilyen zsenialisan. Elvileg tehat ennek a vezerlo elektronikajaval van baj, ha egyaltalan van neki olyan, ezt nem tudom. Van neki, az mozgatja a lapátokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Április25, 2016 Megoszt Elküldve Április25, 2016 leendő H tulajdonosként DRL-t szeretnék felszerelni a ködlámpa helyére(nincs) Adnátok tippeket,esetleg fotóval illusztrálva milyen lehetőségek lennének köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április26, 2016 Megoszt Elküldve Április26, 2016 10 órája, csicsó írta: leendő H tulajdonosként DRL-t szeretnék felszerelni a ködlámpa helyére(nincs) Adnátok tippeket,esetleg fotóval illusztrálva milyen lehetőségek lennének köszi Olvass vissza egy oldalt ugyanitt és: tadamm 2 éve megcsináltam, illusztrálva is van, nézd meg a hozzászólásomat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április26, 2016 Megoszt Elküldve Április26, 2016 Pont ma reggel láttam egy szembe jövő Zafirában egy ilyet: http://lumenet.hu/osram-ledriving-fog-nappali-menetfeny-led-kodlampa Nagyon jól nézett ki, DRL és ködlámpa funkciója is van. De az ára már nem olyan szép. Vagy van ez a fajta, ami nem sokkal, de valamivel olcsóbb: http://lumenet.hu/osram-ledriving-fog103-sr-silver-edition-nappali-menetfeny-es-led-kodlampa De ha alapból nincs ködlámpád, akkor lehet ezt a funkciót nehézkes lesz működésre bírni. Bár mintha rémlene, hogy valakinek akinek nem volt gyárilag ködlámpája, a kábel ott lógott a lökhárító mögött. Ha ki van építve, akkor elméletileg egy világításkapcsoló csere, programozás és egy biztosítékkal megúszható a dolog. Vagy ha nem is vágysz ködlámpára, és nem elsődleges szempont a gyári kinézet, akkor van az olcsóbb "csík" kialakítású DRL. Mint pl ez: http://lumenet.hu/osram-led-drl-401-nappali-menetfeny Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts