kisp113 Elküldve Március22, 2016 Megoszt Elküldve Március22, 2016 (edited) 6 perce, Astra555 írta: Ez tök jó, mert nekem a dízel télen a tesztmenüben nézve 11 V körüli értékkel is beindult. A fentiek üresjárási feszültségek, saru nélkül több óra pihenő után. Ha megméred úgy is, meglesz a 12+ Módosítva Március22, 2016 : kisp113 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kezdőkabriós Elküldve Március24, 2016 Megoszt Elküldve Március24, 2016 (edited) On 2016.03.22. at 7:32, kezdőkabriós írta: Köszi. Holnap lemegyek Pestre (Örs vezér tér), próbáltam privát üzenetben elküldeni a telefonszámomat, de azt írja ki, hogy nem fogadsz privát üzenetet. Mikor érnél rá a dologra? Tegnap sikerült életre kelteni a tempomatot, hála Sominak. Ha tudtam volna, hogy ez ennyire egyszerű (próbaúttal együtt 5 perc) már rég megcsináltam volna. Okulásul a recept: Szükséges input: tempomatos indexkar (pl. Bárdiból ERA440560), beszerelt és működő kupplung pedál kapcsoló, érvényes CARPASS kód Szoftveres aktiválás 3 lépésben: body IPC ECU cruise control --> present , body CIM cruise control--> present, Engine cruise control --> present (OP-COM-mal). Alternatív aktiválási lehetőség: kinyomott kuplunggal tedd 1-esfokozatba a váltót, adj gázt és menj el a kocsival Somihoz... Egyébként felhívtam korábban a tatabányai Opelt, hogy ők mennyiért aktiválnának egy már beszerelt tempomatot, az ügyintéző szerint kb. 1 óra alatt megvan (13.000 Ft). Ebből számomra az jött le, hogy az OP-COM sokkal fejlettebb szoftver mint a TECH2. Módosítva Március24, 2016 : kezdőkabriós Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március24, 2016 Megoszt Elküldve Március24, 2016 1 órával ezelőtt, kezdőkabriós írta: Egyébként felhívtam korábban a tatabányai Opelt, hogy ők mennyiért aktiválnának egy már beszerelt tempomatot, az ügyintéző szerint kb. 1 óra alatt megvan (13.000 Ft). Ebből számomra az jött le, hogy az OP-COM sokkal fejlettebb szoftver mint a TECH2. Ez nem így van. A Tech2 többet tud. Gondolom azért mondtak egy órát mert ez beszereléssel együtt értendő. Mondthattak volna 18 percet is, de ha odaviszed a kocsit és nem tudnak azonnal hozzálátni, kell várni egy kicsit, akár a munkafelvételen, akár a műhelyben, akár utána a pénztárnál akkor meg azzal kürtölhetnéd tele a netet, hogy ott milyen balfarkak, mert 18 percet mondta és ehelyett 22 volt. Egyébként a pécsi Opelben ha már jártál náluk és ismernek nem kérnek egy fillért se a Tech2 használatért. A beszerelésért is szerintem max egy ezrest. Úgyhogy van ilyen is. A másik véglet Bp-en a T. utca és gondolom vannk még hasonlók: beviszed problémával a kocsit, hibakód kiolvasás 5000Ft, javítás nem kevés pénzért, javítás után ismételten hibakód kiolvasás, újabb 5000Ft. No comment... Egyébként igen, egy programozás kb néhány perces művelet. Nem tudom mit gondoltál? Hasonló időigénye van például egy menetfény, egy automata ajtózárás, vagy egy távirányítóval történő ablakmozgatás programozásának is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március24, 2016 Megoszt Elküldve Március24, 2016 1 óra, Cserenkov írta: Hasonló időigénye van például egy menetfény... Sőt, a menetfényhez op-com/tech2 sem kell. Képesek ezért valahol pénzt kérni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március24, 2016 Megoszt Elküldve Március24, 2016 (edited) 46 perce, kisp113 írta: Sőt, a menetfényhez op-com/tech2 sem kell. Képesek ezért valahol pénzt kérni? Anélkül hogy állítod be, hogy jelen legyen? Ha jól emlékszem a REC-ben és az UEC-ben is van vezérlője. Ha már egyszer fel lett programozva, akkor persze manuálisan ki/be tudod kapcsolni. De ezen az alapon akkor az automata ajtózáráshoz se kell diagnosztika. Csak feltétel, hogy előtte már valaki felprogramozta Op-commal vagy Tech2-vel. Módosítva Március24, 2016 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Március24, 2016 Megoszt Elküldve Március24, 2016 8 órája, kezdőkabriós írta: Tegnap sikerült életre kelteni a tempomatot, hála Sominak. Ha tudtam volna, hogy ez ennyire egyszerű (próbaúttal együtt 5 perc) már rég megcsináltam volna. Okulásul a recept: Szükséges input: tempomatos indexkar (pl. Bárdiból ERA440560), beszerelt és működő kupplung pedál kapcsoló, érvényes CARPASS kód Szoftveres aktiválás 3 lépésben: body IPC ECU cruise control --> present , body CIM cruise control--> present, Engine cruise control --> present (OP-COM-mal). Alternatív aktiválási lehetőség: kinyomott kuplunggal tedd 1-esfokozatba a váltót, adj gázt és menj el a kocsival Somihoz... Egyébként felhívtam korábban a tatabányai Opelt, hogy ők mennyiért aktiválnának egy már beszerelt tempomatot, az ügyintéző szerint kb. 1 óra alatt megvan (13.000 Ft). Ebből számomra az jött le, hogy az OP-COM sokkal fejlettebb szoftver mint a TECH2. Nagyon Szívesen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Március25, 2016 Megoszt Elküldve Március25, 2016 On 2016. 03. 24. at 6:59, kezdőkabriós írta: Egyébként felhívtam korábban a tatabányai Opelt, hogy ők mennyiért aktiválnának egy már beszerelt tempomatot, az ügyintéző szerint kb. 1 óra alatt megvan (13.000 Ft). Ebből számomra az jött le, hogy az OP-COM sokkal fejlettebb szoftver mint a TECH2. Ebből az derül ki, hogy egy Tech2 nem 8 ezer Ft-ba kerül, így valahogy be kell hozni az árát. Az 1 óra meg azért van, mert ehhez a művelethez ennyi idő kell az Ő szoftverük szerint. Mindennek megvan a maga munkaórája és az alapján számláznak. Hiába csinálják meg 5 perc alatt, ha beüti, hogy tempomat szerelés, aktiválás, akkor a rendszer 1 órát fog kiszámlázni, akár haver vagy, akár idegen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március25, 2016 Megoszt Elküldve Március25, 2016 1 óra, Astra555 írta: Ebből az derül ki, hogy egy Tech2 nem 8 ezer Ft-ba kerül, így valahogy be kell hozni az árát. Az Op-com sem, ha eredetit és nem kínai klónt veszel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo75 Elküldve Március26, 2016 Megoszt Elküldve Március26, 2016 Ha nincs hátul elektromos ablak attól még beszerelhető olyan autóba ahol tekerős ablak van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március26, 2016 Megoszt Elküldve Március26, 2016 10 órája, gabo75 írta: Ha nincs hátul elektromos ablak attól még beszerelhető olyan autóba ahol tekerős ablak van. Hát ha ez kérdés akar lenni akkor igen, beszerelhető, de az ajtókárpitot cserélni kell, mert a tekerősnél a könyöklő részen nincs meg a kapcsoló helye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo75 Elküldve Március26, 2016 Megoszt Elküldve Március26, 2016 (edited) Igen kérdés lett volna mert a tekerősnél kiáll a vas amin a tekerő van így nem tudtam 5 ajtós elektromos része ugyan az mint a combié szerkezetre gondolok befér e vagy külön combora kell vennem Módosítva Március26, 2016 : gabo75 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március26, 2016 Megoszt Elküldve Március26, 2016 2 órája, gabo75 írta: Igen kérdés lett volna mert a tekerősnél kiáll a vas amin a tekerő van így nem tudtam 5 ajtós elektromos része ugyan az mint a combié szerkezetre gondolok befér e vagy külön combora kell vennem 5 ajtós és kombi szerkezete megegyezik tudtommal, de a kárpit már nem abból 5 ajtós kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo75 Elküldve Március27, 2016 Megoszt Elküldve Március27, 2016 11 órája, Davee írta: 5 ajtós és kombi szerkezete megegyezik tudtommal, de a kárpit már nem abból 5 ajtós kell. Okés köszönöm kárpit az van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 Tudtok ajánlani autóvillamossági szakit Budapesten? Meg kéne mérni hová tűnik az az állandó 80mA, illetve a generátorra is rá kéne mérni. Van egy olyan sejtésem hogy ezzel összefügg a töltésem viselkedése. (Néha órákig 14.2-4V a következő indításnál meg 13.5V vagy alatta ...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 Sziasztok, Egy "kis" kihagyás után újra itt BID-es H astránál Op-Comm-al bekapcsolható a BC? Ha igen, akkor mennyire nehéz? Bár youtube-n láttam videót róla, de azért gondoltam tutira megyek. Üdv, Kess Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 (edited) 10 perce, Kess írta: Sziasztok, Egy "kis" kihagyás után újra itt BID-es H astránál Op-Comm-al bekapcsolható a BC? Ha igen, akkor mennyire nehéz? Bár youtube-n láttam videót róla, de azért gondoltam tutira megyek. Üdv, Kess Bekapcsolható, nem nehéz, meg kell nézni, hogy a BC jelen van-e a kijelző menüjében ha nem akkor jelenre kell állítani, majd a CodeIndex-et kell még átállítani. Attól függően, hogy Lineáris ellenállásos, vagy Lineáris feszültséges tank szenzorod van a következők a Code Indexek: Lineáris ellenállásos szenzor esetén: 006 Lineáris feszültségű szenzor esetén: 010 Ha 2006 előtti az autód akkor Lineráis ellenállásos, ha utáni akkor lineáris feszültségű. (A kódok nem 100%-osak lehet hogy nem az kell, autó és felszereltség függő is, azzal kell hagyni amivel rendesen megy). Módosítva Március30, 2016 : Davee 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 2 perce, Davee írta: Bekapcsolható, nem nehéz, meg kell nézni, hogy a BC jelen van-e a kijelző menüjében ha nem akkor jelenre kell állítani, majd a CodeIndex-et kell még átállítani. Köszi! És mit tudok még bekapcsolni HW átalakítások nélkül (mert pl. ha jól tudom a tempomathoz pl kell másik bajusz meg még valami)? Sebességre záródó központizár, automata fényszórófelkapcsolás vagy bármi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 8 perce, Kess írta: Köszi! És mit tudok még bekapcsolni HW átalakítások nélkül (mert pl. ha jól tudom a tempomathoz pl kell másik bajusz meg még valami)? Sebességre záródó központizár, automata fényszórófelkapcsolás vagy bármi? a sebességfüggő ajtózár REC modul függő, ha van akkor be tudod állítani, vagy esetleg amit szoktak még kérni, a komfort zárása az ablakoknak, az is REC modulban van! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 46 perce, Kess írta: Köszi! És mit tudok még bekapcsolni HW átalakítások nélkül (mert pl. ha jól tudom a tempomathoz pl kell másik bajusz meg még valami)? Sebességre záródó központizár, automata fényszórófelkapcsolás vagy bármi? Tempomathoz kar kell igen, 3 helyen programozni és megy. REC modul kell a többihez ahogy Somi is írta. Megelőzvén a következő kérdésed a REC modult, ha van a csomagtérben találod bal oldalt a kárpit mögött és így néz ki: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 6 hours ago, kisp113 said: Tudtok ajánlani autóvillamossági szakit Budapesten? Meg kéne mérni hová tűnik az az állandó 80mA, illetve a generátorra is rá kéne mérni. Van egy olyan sejtésem hogy ezzel összefügg a töltésem viselkedése. (Néha órákig 14.2-4V a következő indításnál meg 13.5V vagy alatta ...) Es mi a hiba? Ha jol mukodik, en nem rohangalnek szerelohoz... Orakig mesz, es a titkos menuben vegig 14.x voltot latsz, maskor pedig ugyanilyen korulmenyek kozott 13.x-et? Ha a 80mA izgat annyira, akkor tedd be a muszert, aztan huzogasd ki sorban a biztositekokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 1 óra, csaba66 írta: Es mi a hiba? Ha jol mukodik, en nem rohangalnek szerelohoz... A gond az hogy használat mellett is 2 hét után már 12volt alá esik a bc szerint nézve(12.6-12.7 töltés után 1 nappal) 1 óra, csaba66 írta: Orakig mesz, es a titkos menuben vegig 14.x voltot latsz, maskor pedig ugyanilyen korulmenyek kozott 13.x-et? Pontosan. Töltés után inkább több, de akkor sem fix 14+. Aztán leállít beindit és már csak 13.5-13.6 de van hogy 13.0-ig is lemegy(nem kormanytekeresre. Majd a következő indítás után megint végig 14+. 1 óra, csaba66 írta: Ha a 80mA izgat annyira, akkor tedd be a muszert, aztan huzogasd ki sorban a biztositekokat. Az a tippem hogy a valahol a generátor fele megy el az áram, és egyazon hiba okozza mindkét jelenséget . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 21 perce, kisp113 írta: Pontosan. Töltés után inkább több, de akkor sem fix 14+. Aztán leállít beindit és már csak 13.5-13.6 de van hogy 13.0-ig is lemegy(nem kormanytekeresre. Majd a következő indítás után megint végig 14+. Nincs véletlenül kiegészítő fűtésed? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 46 perce, Cserenkov írta: Nincs véletlenül kiegészítő fűtésed? ;) Benzines ... (vagy ha van akkor nem szándékosan :)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilar6d Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 Sziasztok! Zafirám, easytronic váltós a kérdés az, lehet e állítani sebességi fokozatokat? Konkrétan, 3.-ig gyorsan felvált ez kb 30km/h utána 4-et kb 55-60km/h de én azt szeretném ha már 40km/h körül váltana 4-be! Manuálisan megy, sőt még 30nál is, de ha vissza dobom D-be már dobja is 3-ba.Tehát a lényeg az, hogy 40-50km/h körül ne pörgesse 3-ba hanem rakja 4-be! Fel rakom ide is hátha! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március30, 2016 Megoszt Elküldve Március30, 2016 1 hour ago, kisp113 said: A gond az hogy használat mellett is 2 hét után már 12volt alá esik a bc szerint nézve(12.6-12.7 töltés után 1 nappal) Pontosan. Töltés után inkább több, de akkor sem fix 14+. Aztán leállít beindit és már csak 13.5-13.6 de van hogy 13.0-ig is lemegy(nem kormanytekeresre. Majd a következő indítás után megint végig 14+. Az a tippem hogy a valahol a generátor fele megy el az áram, és egyazon hiba okozza mindkét jelenséget . Ha idonkent kap 14-et is, akkor nem kene lemennie... Jobb hijan marad a generator + feszultsegszabalyzo, mint gyanusitott, de a 80 mA-nek nem hiszem, hogy koze lenne a dologhoz. Nem tudom, hogy a generatorhoz meno kabelt egyszeruen le lehet-e kotni, de ugy elvileg tesztelheted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts