Titó Elküldve Február24, 2015 Megoszt Elküldve Február24, 2015 Sziasztok! Valaki nem tudja véletlenül, hogy azt programban engedélyezni kell e , hogy ha kiég egy égő pl az mutassa a kijelző??? 2007 H Astra Cosmo felszereltség! Ez volt a kérdésem pár napja, viszont most bővíteném azzal, hogy le is írná nekem valaki hogy hogy tudom megcsinálni vagy hogy pontosan hol kell engedélyezni op-commal? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Február24, 2015 Megoszt Elküldve Február24, 2015 (edited) Sziasztok! Valaki nem tudja véletlenül, hogy azt programban engedélyezni kell e , hogy ha kiég egy égő pl az mutassa a kijelző??? 2007 H Astra Cosmo felszereltség! Ez volt a kérdésem pár napja, viszont most bővíteném azzal, hogy le is írná nekem valaki hogy hogy tudom megcsinálni vagy hogy pontosan hol kell engedélyezni op-commal? Köszi! Szia, 1. Az Opcomban kiválasztod a "diagnosztika" opciót; 2. Megadod az autód gyártási évét; 3. Kiválasztod a típust; 4. Kiválasztod az Infotainment rendszer opciót; 5. Kiválasztod a DIS opciót; 6. Rányomsz a programozás opcióra; 7. Ezután válaszd ki a "program variant" konfigurációs lehetőséget; 7. Keresd meg az "ellenőrző elektronika" (check control) opciót a next-el a 3. oldalra lépve és a legördülő menüből válaszd ki a "jelen van" (present) lehetőséget; 8. Majd nyomd meg a programozás gombot; 9. Végül lépj ki a programból! Ellenőrizni a legegyszerűbben úgy tudod,hogy húzd le valamelyik izzó csatiját,és ebben az esetben a kijelzőn feljön egy figyelmeztető üzenet egy ábra kíséretében! Módosítva Február25, 2015 : jszabi 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Február24, 2015 Megoszt Elküldve Február24, 2015 Én győri vagyok ha itt tudnál valakit azt megköszönném, de ha elmondanád hogyan kell megoldani akkor lehet megtudnám csinálni, (ha pontosan leírnád)! Előre is köszönöm! Sajnos Győrben nem tudok ki ajánlani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Február25, 2015 Megoszt Elküldve Február25, 2015 Szia, 1. Az Opcomban kiválasztod a "diagnosztika" opciót; 2. Megadod az autód gyártási évét; 3. Kiválasztod a típust; 4. Kiválasztod az Infotainment rendszer opciót; 5. Kiválasztod a DIS opciót; 6. Rányomsz a programozás opcióra; 7. Ezután válaszd ki (nem tudom pontosan,hogy melyik nagy-,közepes- vagy kis sebességű) a CAN BUS konfigurálás opciót; 7. Keresd meg az "ellenőrző elektronika" opciót és a legördülő menüből válaszd ki a "jelen van" lehetőséget; 8. Majd nyomd meg a programozás gombot; 9. Végül lépj ki a programból! Ellenőrizni a legegyszerűbben úgy tudod,hogy húzd le valamelyik izzó csatiját,és ebben az esetben a kijelzőn feljön egy figyelmeztető üzenet egy ábra kíséretében! Szia! Köszönöm szépen a válaszod! Ez így nem tűnik bonyolultnak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Február25, 2015 Megoszt Elküldve Február25, 2015 (edited) Szia! Köszönöm szépen a válaszod! Ez így nem tűnik bonyolultnak! Találtam neked hozzá videót a youtube-on :D Az első egy percben van benne a dolog. Módosítva Február25, 2015 : jszabi Link to comment Megosztás: More sharing options...
ben_o Elküldve Február25, 2015 Megoszt Elküldve Február25, 2015 Sziasztok! Segítséget kérnék Opel Astra H 2008.05 havi gépemhez szeretnék 13 polusú vonóhorog szettet szerelni, ha lehet gyárit.Bontott is jó! Hol keressem elfogadható áron? Egyáltalán mit keresek? Köszönet minden segítőnek!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkaska71 Elküldve Február25, 2015 Megoszt Elküldve Február25, 2015 Sziasztok mindenkik! Segítség nekem! Közelmúltban kicseréltük Somival a kijelzőmet GID-re. A hátralévő megtehető utat rosszul jelezte. Gondoltam kifogyasztom a tankot, majd tankolok, és ezzel akkor kalibrálom. Ez nem sikerült. Úgy jegyezte meg, mintha a fél tank lenne az üres.... Van valakinek ötlete, hogy kalibráljam? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Február25, 2015 Megoszt Elküldve Február25, 2015 Sziasztok mindenkik! Segítség nekem! Közelmúltban kicseréltük Somival a kijelzőmet GID-re. A hátralévő megtehető utat rosszul jelezte. Gondoltam kifogyasztom a tankot, majd tankolok, és ezzel akkor kalibrálom. Ez nem sikerült. Úgy jegyezte meg, mintha a fél tank lenne az üres.... Van valakinek ötlete, hogy kalibráljam? A kijelző kód indexén kellene változtatni, szerintem az befolyásolja a BC mutatott értékeit. Azt nem tudom, hogy mire kell állítani, de ha itt megírod a motorod típusát, akkor biztos lesz, aki kiolvassa az ugyanolyan motorú saját GID-jéből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkaska71 Elküldve Február25, 2015 Megoszt Elküldve Február25, 2015 Nagyon megköszönném : Z 17 DTH a motorkód! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Február25, 2015 Megoszt Elküldve Február25, 2015 (edited) Sziasztok mindenkik! Segítség nekem! Közelmúltban kicseréltük Somival a kijelzőmet GID-re. A hátralévő megtehető utat rosszul jelezte. Gondoltam kifogyasztom a tankot, majd tankolok, és ezzel akkor kalibrálom. Ez nem sikerült. Úgy jegyezte meg, mintha a fél tank lenne az üres.... Van valakinek ötlete, hogy kalibráljam? A kijelző kód indexén kellene változtatni, szerintem az befolyásolja a BC mutatott értékeit. Azt nem tudom, hogy mire kell állítani, de ha itt megírod a motorod típusát, akkor biztos lesz, aki kiolvassa az ugyanolyan motorú saját GID-jéből. Ez így nem jó. Nem a kód indexen kell változtatni. "...A BC-nek meg kell mondani, milyen a tank szenzor (ket fajta van, az egyik feszultsegben, a masik aramban linearis, vagy valami hasonlo). Ha hulyeseget mutat, akkor nyilvan a masikra kell allitani........" Módosítva Február25, 2015 : Maybal Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Február26, 2015 Megoszt Elküldve Február26, 2015 (edited) Sziasztok mindenkik! Segítség nekem! Közelmúltban kicseréltük Somival a kijelzőmet GID-re. A hátralévő megtehető utat rosszul jelezte. Gondoltam kifogyasztom a tankot, majd tankolok, és ezzel akkor kalibrálom. Ez nem sikerült. Úgy jegyezte meg, mintha a fél tank lenne az üres.... Van valakinek ötlete, hogy kalibráljam? Szia, Ez alapján a táblázat alapján pontosan be tudod állítani. Az üzemanyag szintjelző nem megfelelő típusbeállítása a probléma minden bizonnyal.A kijelző kód index-ét kell átállítani. (Igaza van koco-nak.) http://www.diagnostics.org.uk/help/showthread.php/3-Astra-H-GID-Graphical-Info-Display Esetleg hasznos lehet ez az oldal,ahol alvázszám alapján pontosan be tudod azonosítani az autódat felszereltség,motor,karosszéria,stb. alapján.Bár ahogy néztem az üzemanyag szintjelző típusa konkrétan nincs benne. http://ecat24.com/opel/catalog/models/1/ Módosítva Február26, 2015 : jszabi 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kiskoko Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Sziasztok! Nem rég rendeltem egy OBD II-es cuccot, viszont a hozzá kapott CD sajnos törött volt. Honnan töltsek le megbízható OP-COM szoftvert/driver-t hozzá? Bármelyik jó lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkaska71 Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Sziasztok! Nem rég rendeltem egy OBD II-es cuccot, viszont a hozzá kapott CD sajnos törött volt. Honnan töltsek le megbízható OP-COM szoftvert/driver-t hozzá? Bármelyik jó lehet? Én úgy tudom, hogy az op-com szoft csak op-com műszerrel működik. Univerzális OBDII-es cuccal nem. De nemsoká megy a privát... És javítsatok ki, ha rosszul tudom a dolgot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kiskoko Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Akkor pontosítok. Egy ilyet vettem: http://www.ebay.com/itm/351285453106 És ehhez szeretnék szoftvert :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Akkor pontosítok. Egy ilyet vettem: http://www.ebay.com/itm/351285453106 És ehhez szeretnék szoftvert :) Ez egy OpCom... Nem akarok illegalis dolgokat ide linkelni, de a google egybol kidobja a kinai linket. 2010 08 koruli az utolso, ami jo, a frissebbek felulirjak a firmware-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kiskoko Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Ez egy OpCom... Nem akarok illegalis dolgokat ide linkelni, de a google egybol kidobja a kinai linket. 2010 08 koruli az utolso, ami jo, a frissebbek felulirjak a firmware-t. Köszi, erre voltam kíváncsi, hogy milyen verziót töltsek le. Közben kaptam egy linket priviben, megnézem jó-e Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkaska71 Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Köszi, erre voltam kíváncsi, hogy milyen verziót töltsek le. Közben kaptam egy linket priviben, megnézem jó-e Millen operációs rendszered van? A telepítési nehézségek miatt kérdem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kiskoko Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Millen operációs rendszered van? A telepítési nehézségek miatt kérdem... 64bites Win7-re és Win8.1-re is feltettem a driver-t. Vagy más telepítésre gondolsz? A progi elindult mind2 gépen, fel is ismeri az eszközt. Kocsira még nem kötöttem rá, majd holnap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkaska71 Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 64bites Win7-re és Win8.1-re is feltettem a driver-t. Vagy más telepítésre gondolsz? A progi elindult mind2 gépen, fel is ismeri az eszközt. Kocsira még nem kötöttem rá, majd holnap. Csak azért gondoltam, mert nekem win8.1-en ki kellett kapcsolni az eszközillesztő szoftver gyártó ellenőrzését. Win7-re meg frankón felcsúszik. A driver. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kiskoko Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Csak azért gondoltam, mert nekem win8.1-en ki kellett kapcsolni az eszközillesztő szoftver gyártó ellenőrzését. Win7-re meg frankón felcsúszik. A driver. Igen-igen. Kikapcsoltam, úgy ment fel csak :) Azért köszi! :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Szia, 1. Az Opcomban kiválasztod a "diagnosztika" opciót; 2. Megadod az autód gyártási évét; 3. Kiválasztod a típust; 4. Kiválasztod az Infotainment rendszer opciót; 5. Kiválasztod a DIS opciót; 6. Rányomsz a programozás opcióra; 7. Ezután válaszd ki a "program variant" konfigurációs lehetőséget; 7. Keresd meg az "ellenőrző elektronika" (check control) opciót a next-el a 3. oldalra lépve és a legördülő menüből válaszd ki a "jelen van" (present) lehetőséget; 8. Majd nyomd meg a programozás gombot; 9. Végül lépj ki a programból! Ellenőrizni a legegyszerűbben úgy tudod,hogy húzd le valamelyik izzó csatiját,és ebben az esetben a kijelzőn feljön egy figyelmeztető üzenet egy ábra kíséretében! Köszi , jól jött ez a videó ,mert amúgy végignéztem mindent a kicsi közepes nagy seb. can bust de ott nem volt olyan menüpont amit írtál! De ezen a videón tisztán látszik hogy hol mit kell! köszi megpróbálom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Köszi , jól jött ez a videó ,mert amúgy végignéztem mindent a kicsi közepes nagy seb. can bust de ott nem volt olyan menüpont amit írtál! De ezen a videón tisztán látszik hogy hol mit kell! köszi megpróbálom! Igen,igen,utána néztem neked pontosan,csak lehet nem nézted vissza a hozzászólásomat,mert abban már pontosítottam a leírást. Remélem megoldódik a problémád.Amikor CID-re váltottam,nekem is rögtön ezzel kezdték a beállítást mivel a kijelző valójában egy számítógép is,ami kommunikál a CAN BUS-on az autó különböző érzékelőivel és vezérlőmoduljaival. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Titó Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Igen,igen,utána néztem neked pontosan,csak lehet nem nézted vissza a hozzászólásomat,mert abban már pontosítottam a leírást. Remélem megoldódik a problémád.Amikor CID-re váltottam,nekem is rögtön ezzel kezdték a beállítást mivel a kijelző valójában egy számítógép is,ami kommunikál a CAN BUS-on az autó különböző érzékelőivel és vezérlőmoduljaival. Köszi! Még van egy hibám azért az autó cdc 40 opera fejegységgel született, és én már cd30 mp3 fejjel vettem de a sound és az oké gomb nem működik rajta, ill a sound működik mert megnyomom és reagáll de a kijelzőn nem látom mit állítok, csak ugye hallom hogy melyik hangszórót erősítem adok rá több mélyet magast, csak épp nem látom a kijelzőn! És ehhez tudsz valamit ajánlani?:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Köszi! Még van egy hibám azért az autó cdc 40 opera fejegységgel született, és én már cd30 mp3 fejjel vettem de a sound és az oké gomb nem működik rajta, ill a sound működik mert megnyomom és reagáll de a kijelzőn nem látom mit állítok, csak ugye hallom hogy melyik hangszórót erősítem adok rá több mélyet magast, csak épp nem látom a kijelzőn! És ehhez tudsz valamit ajánlani? :) Hát erre csak tippem van. Elképzelhető,hogy a stekker (a fejegység csatlakozójának) tüske kiosztása más a CDC 40 opera és a CD30 MP3 esetén,és ez okozhatja a galibát. Én azt javaslom,hogy beszélj itt a Fórumon a Somival,mert Ő nagyon otthon van ebben a témában!Ha ilyesmi gond van,akkor Ő azt tudja orvosolni egyszerű tüskekiosztás módosítással,forrasztással. Például nekem is ilyen átalakítás kellene,mert korábban nekem is CD30 MP3 volt benne Aux verziós,ezt lecseréltem CD70-re,ami nem Aux-os,de megoldható a stekker átmanipulálásával. Ez csak tipp,szerintem Somi kapásból tud mondani valamit rá. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Február27, 2015 Megoszt Elküldve Február27, 2015 Elképzelhető,hogy a stekker (a fejegység csatlakozójának) tüske kiosztása más a CDC 40 opera és a CD30 MP3 esetén,és ez okozhatja a galibát. A kijelzo vezerlese CAN buszon megy, tehat a kiosztason nem mulhat. De kod indexet kellhet allitani a kijelzon es a radion is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts