Astra555 Elküldve Január20, 2015 Megoszt Elküldve Január20, 2015 Es ha magyarorszagi az auto aķkor is 12000 Ft a cod kartya? Úgy hallottam, hogy a magyar ingyenes, bár mi van ma már ingyen? Az enyém németországi forgalomba helyezésű, ezért konkrétan csak ezt kérdeztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkaska71 Elküldve Január20, 2015 Megoszt Elküldve Január20, 2015 Ez inkább attól függ, hogy a kereskedő lemásolta-e a kártyát eladás előtt. Ha igen, akkor egy kis jóindulattal megúszod ingyen. Csak hívd fel aki előszőr eladta. Ha nem másolta le, akkor le kell kérnie, és az nékik is pénzbe kerül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január20, 2015 Megoszt Elküldve Január20, 2015 Nekem itthoni vásárlás az autó, és megmondták a Security kódot, persze kártyát nem kaptam ,de amúgy is a kód a lényeg többnyire! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január20, 2015 Megoszt Elküldve Január20, 2015 Nekem itthoni vásárlás az autó, és megmondták a Security kódot, persze kártyát nem kaptam ,de amúgy is a kód a lényeg többnyire!Kitöltetlen kártyát lehet külön is kapni, ha nagyon hiányzik és nem felel meg egy cetlire felírva. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január20, 2015 Megoszt Elküldve Január20, 2015 Azóta már nekem is kártyán van, de nagyon jól jött amikor megmondták gyorsan, mert épp programozni szerettünk volna valamit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelesjocco Elküldve Január20, 2015 Megoszt Elküldve Január20, 2015 Ha szeretnem programozni a rec modult ahoz kell-e a kod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelesjocco Elküldve Január20, 2015 Megoszt Elküldve Január20, 2015 Ha szeretnem programozni a rec modult ahoz kell-e a kod? Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkaska71 Elküldve Január20, 2015 Megoszt Elküldve Január20, 2015 Kell a kód. Minden változtatáshoz. Kód nélkül komolyabb programlapokra belépni sem lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 Sziasztok. Rakott már valaki utólagosan gyári vagy bármilyen egyéb tolatókamerát a CID-hez? Honnan induljak el,mennyibe kerül,a CID-hez csatlakoztatható közvetlenül vagy kell hozzá egyéb külső videóforrást fogadni képes modul,tudtok tippet-ötletet adni? Nagyon szépen köszönök minden hozzászólást. Üdv.:Szabi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 Kell hozzá egy modul amire a CID-et lehet rádugni, ennek az interfacenek van video bemenete, amire lehet tolató kamerát is csatlakoztatni akár! Olyan 60ezer Ft körül mozog az ára az ebayen! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 Sziasztok. Rakott már valaki utólagosan gyári vagy bármilyen egyéb tolatókamerát a CID-hez? Honnan induljak el,mennyibe kerül,a CID-hez csatlakoztatható közvetlenül vagy kell hozzá egyéb külső videóforrást fogadni képes modul,tudtok tippet-ötletet adni? Nagyon szépen köszönök minden hozzászólást. Üdv.:Szabi Szia! A komfort modul gyártója készít videó interfészt is. Ez tud tolatókameraképet és további videójelet is teljes képernyőn megjeleníteni úgy, hogy az autó felugró üzenetei is megjelennek. Üdv: Laci 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 (edited) Szia! A komfort modul gyártója készít videó interfészt is. Ez tud tolatókameraképet és további videójelet is teljes képernyőn megjeleníteni úgy, hogy az autó felugró üzenetei is megjelennek. Üdv: Laci Szia, Nagyon szépen köszönöm a válaszodat,és Sominak is. Kicsit bővebben le tudnád írni,hogy miről van szó a komfort modul kapcsán. Az ebay-en szemezek egy interfésszel a CID-hez (amit Somi is említ),csak elég borsos ára van,illetve az nem világos előttem,hogy ez hogyan csatlakozik a CID-hez.Találtam egy leírást róla,ahol elvileg az eredeti hátlapot kell lecserélni és talán a CID alaplapján van egy csatlakozó,amire rá kell dugnom.Illetve biztos kell valami kapcsoló a váltóhoz is vagy azt CAN bus-on lekommunikálja a CID-el. Köszönöm válaszodat. http://www.ebay.com/itm/Opel-Vauxhall-CID-Video-Interface-Astra-H-Vectra-C-/141547182215?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item20f4de9887 http://www.vxronline.co.uk/forum/showthread.php?95193-Finished-CID-Video-interface-project.-pics. Módosítva Január21, 2015 : jszabi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 Szét kell szedni a kijelzőt, és sorba kötni a CID elektronikája és LCD kijelzője közé! Forrasztani nem kell, de szétszedni igen a kijelzőt, és ott a szalagkábelt átdugni a megfelelő helyre! Úgy van megtervezve az elektronika, hogy elfér a CID házában, beépítés után nem látsz majd kivülről semmit! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 (edited) Szét kell szedni a kijelzőt, és sorba kötni a CID elektronikája és LCD kijelzője közé! Forrasztani nem kell, de szétszedni igen a kijelzőt, és ott a szalagkábelt átdugni a megfelelő helyre! Úgy van megtervezve az elektronika, hogy elfér a CID házában, beépítés után nem látsz majd kivülről semmit! Nagyon szépen köszönöm Somi. Most,hogy ismét megnéztem a képeket már látom,hogy a CID nyáklapján elvileg gyárilag megvan a szalagkábel csatlakozása. Gondolom a tolatókamerákat alapból felismeri és nem kell az a gombos megoldás mint a képen van.Ahogy látom ebben az esetben a váltó kapcsolási funkciója helyett így oldotta meg az illető a kameraképre váltást egy sima kamera segítségével. Ha kimondottan tolatókamerát rakok be,akkor meg gondolom a CAN bus-on keresztül kommunikál a CID a kamerával és a tolatólámpával együtt a videóforrás váltást is megcsinálja automatikusan?Illetve még tápot is adni kell neki valahonnan. Ha aktuálissá válik a dolog lehet majd kereslek. Módosítva Január21, 2015 : jszabi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Somi Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 Ha tolatókamerának használod, akkor a hátramenet fokozat kapcsolójára rá lehet kötni, ez a gyakorlatban annyit jelent ,hogyha tolatsz akkor magától átvált a kijelző a tolatókamera képére, ha nem tolatsz akkor az eredeti képet látod a kijelzőn! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Január21, 2015 Megoszt Elküldve Január21, 2015 Ha tolatókamerának használod, akkor a hátramenet fokozat kapcsolójára rá lehet kötni, ez a gyakorlatban annyit jelent ,hogyha tolatsz akkor magától átvált a kijelző a tolatókamera képére, ha nem tolatsz akkor az eredeti képet látod a kijelzőn! Pontosan, ahogy Somi is írta. Korábban már szereltem be ilyen interfészt CID-be, remekül működött, tolatókamera képe tiszta volt, a dvd lejátszóról is jó volt a képminőség. A tolatókamerát a tolatólámpáról leágaztatott szál kapcsolja, egyéb videó forrást egy külön elhelyezett nyomógombbal lehet aktiválni. Hátránya, hogy ilyenkor az autó üzenetei nem jelennek meg, hiszen aktív interfész esetén a CID panelja le van választva a kijelzőről. Amit én említettem az a komfort modul (CU) vagy a videó modul (VCU). Ezeket egy cseh srác készíti, és minden kommunikáció a CAN-en megy, illetve VCU-nál az RGB kábelen is. A CU egyfajta diagnosztikai eszköz, aminek saját (magyar) menüje van, vízhőfok, töltés, klíma-, turbónyomás, dízelnél DPF állapot, 2.0T-nél ECU adatok, gyári parkolóradarnál cm pontos távolságkijelzés, plusz egyéb kényelmi beállítások, de videót önmagában nem tud. A VCU-01 a CU-val együtt működik, videót tud megjeleníteni a CID-en teljes képernyős módban, de az autó üzenetei is láthatóak maradnak/megjelennek (pl.: belső hőmérséklet állítás, kevés üzemanyag, kiégett izzó, stb.). Ehhez lehet kártyaszámítógépet is kötni (Raspberry Pi). A VCU-02 tudja a VCU-01 minden funkcióját és önmagában még a CU-ból a vízhőfokot és a kényelmi beállításokat. Egyik sem olcsó eszköz, viszont profi módon kivitelezett és élettartam garanciás, folyamatos frissítéssel (ezt itthon én végzem). A CU-t az autómban élőben is meg lehet nézni. Ez így elég ömlesztett volt, ha van még további kérdésed, akkor szerintem privátban folytassuk. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ. Amikor aktuális lesz a dolog keresni foglak privátban. Üdvözlettel:Szabi Link to comment Megosztás: More sharing options...
bencsi01 Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Szervusztok! Ismét CIM modul probléma. (?) A kürt nem szól ha a világítást bekapcsolom. Korábban olvastam, hogy esetleg egy frissítés segíthet a CIM által kezelt funkciók orvoslásában. A szervizben viszont egyértelműen kijelentették, hogy a CIM nem frissíthető. Túl sokat jártam szervizbe ahhoz, hogy rögtön és mindent elhiggyek. Valóban csak cserével javítható a hiba? üdv, bencsik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Szervusztok! Ismét CIM modul probléma. (?) A kürt nem szól ha a világítást bekapcsolom. Korábban olvastam, hogy esetleg egy frissítés segíthet a CIM által kezelt funkciók orvoslásában. A szervizben viszont egyértelműen kijelentették, hogy a CIM nem frissíthető. Túl sokat jártam szervizbe ahhoz, hogy rögtön és mindent elhiggyek. Valóban csak cserével javítható a hiba? üdv, bencsik Szia! Nekem is ugyanez a probléma. Gyárilag rontották el, gyengék a forrasztások a nyákon. A lényeg, hogy hozzáért is meg tudja javítani, meg kell erősíteni a forrasztásokat és akkor elméletileg jó lesz. Van ahol elviszed a régit és 25 ezerért kapsz újat, meg adnak rá még 6 hónap garanciát. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 (edited) Sziasztok. Kis segítség kellene OP-COM interfészhez. Driver kellene Win 8.1 Pro-hoz. Újra lett telepítve a gép, előtte 7-es volt rajta, azon vígan működött, de sajna ezen nem megy.... :( Előre is köszi Módosítva Január22, 2015 : Maybal Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkaska71 Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Nincs hozzá külön driver, a win megbízhatóság ellenőrzését kell kikapcsolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sztaricsnaja Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Pontosan, ahogy Somi is írta. Korábban már szereltem be ilyen interfészt CID-be, remekül működött, tolatókamera képe tiszta volt, a dvd lejátszóról is jó volt a képminőség. A tolatókamerát a tolatólámpáról leágaztatott szál kapcsolja, egyéb videó forrást egy külön elhelyezett nyomógombbal lehet aktiválni. Hátránya, hogy ilyenkor az autó üzenetei nem jelennek meg, hiszen aktív interfész esetén a CID panelja le van választva a kijelzőről. Amit én említettem az a komfort modul (CU) vagy a videó modul (VCU). Ezeket egy cseh srác készíti, és minden kommunikáció a CAN-en megy, illetve VCU-nál az RGB kábelen is. A CU egyfajta diagnosztikai eszköz, aminek saját (magyar) menüje van, vízhőfok, töltés, klíma-, turbónyomás, dízelnél DPF állapot, 2.0T-nél ECU adatok, gyári parkolóradarnál cm pontos távolságkijelzés, plusz egyéb kényelmi beállítások, de videót önmagában nem tud. A VCU-01 a CU-val együtt működik, videót tud megjeleníteni a CID-en teljes képernyős módban, de az autó üzenetei is láthatóak maradnak/megjelennek (pl.: belső hőmérséklet állítás, kevés üzemanyag, kiégett izzó, stb.). Ehhez lehet kártyaszámítógépet is kötni (Raspberry Pi). A VCU-02 tudja a VCU-01 minden funkcióját és önmagában még a CU-ból a vízhőfokot és a kényelmi beállításokat. Egyik sem olcsó eszköz, viszont profi módon kivitelezett és élettartam garanciás, folyamatos frissítéssel (ezt itthon én végzem). A CU-t az autómban élőben is meg lehet nézni. Ez így elég ömlesztett volt, ha van még további kérdésed, akkor szerintem privátban folytassuk. Van valami feltétele a CU "beszerelésének"? Ha jól láttam a videón, akkor a telefon menübe jelennek meg a CU adatai. Ha van UHP-m akkor is működik csak több menüpont lesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Nincs hozzá külön driver, a win megbízhatóság ellenőrzését kell kikapcsolni. Köszi. Azt meg tudnád írni, ezt hol lehet kikapcsolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 A BiOS-ban biztos ki lehet kapcsolni ezt keresd meg pontosabban: Disable Driver Signature Enforcement itt van nézd meg mirol van szo. https://www.youtube.com/watch?v=4mlHapV5cZ8 Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Van valami feltétele a CU "beszerelésének"? Ha jól láttam a videón, akkor a telefon menübe jelennek meg a CU adatai. Ha van UHP-m akkor is működik csak több menüpont lesz? Feltételek: GID vagy CID, UHP esetén a kijelző szoftvere GD.. vagy CD.. legyen, kormánytávirányító. Kis türelmet kérek, hétvégén részletesen válaszolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts