Cserenkov Elküldve December20, 2014 Megoszt Elküldve December20, 2014 (edited) Legalábbis ezt az órát, ami benne van. :icon1: Mikor leírtam azt a mondatot, már akkor megbántam, mert gondoltam, hogy valaki majd elkezd kötözködni: "Nyilván" sokkal olcsóbb és egyszerűbb egy új óracsoportot venni és kicserélni, mint egy két perces semmibe nem kerülő programozás... A szervizkönyvet, összes szervizszámlát évekre visszamenőleg meghamisították. Ez után már gyerekjáték volt az Opel rendszerében nyilvántartott szerviztörténetet meghekkelni. Az így "odahazudott" évi átlag 25.000km-es futásteljesítmény, magyarországi magánhasználatú dízel Astrához képest teljességgel "irrealitás". A többit is, pl bőr üléseket, stb-t is gyorsan suttyomba kicserélték újabbra... biztos nagyon megérhette így az eladás. A gyári szőnyegekről pedig valahogy megfeledkeztek. Pedig tutira már a többedik gyári garnitúra kophatott ki. Csak azt most valahogy elfelejtették kicserélni valami alig használtra. A kormánykerék újrabőröztetése, kormánygörgők cseréje, de olyanra hogy azért látszódjon rajta némi használat, ügyelve hogy nem legyen feltűnően makulátlan, már magától értetődő. Most biztos jön, hogy rommá volt törve, csak nekem nem tűnt még fel, stb, stb. stb... Hát köszi szépen. Módosítva December20, 2014 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December21, 2014 Megoszt Elküldve December21, 2014 Mikor leírtam azt a mondatot, már akkor megbántam, mert gondoltam, hogy valaki majd elkezd kötözködni: "Nyilván" sokkal olcsóbb és egyszerűbb egy új óracsoportot venni és kicserélni, mint egy két perces semmibe nem kerülő programozás... A szervizkönyvet, összes szervizszámlát évekre visszamenőleg meghamisították. Ez után már gyerekjáték volt az Opel rendszerében nyilvántartott szerviztörténetet meghekkelni. Az így "odahazudott" évi átlag 25.000km-es futásteljesítmény, magyarországi magánhasználatú dízel Astrához képest teljességgel "irrealitás". A többit is, pl bőr üléseket, stb-t is gyorsan suttyomba kicserélték újabbra... biztos nagyon megérhette így az eladás. A gyári szőnyegekről pedig valahogy megfeledkeztek. Pedig tutira már a többedik gyári garnitúra kophatott ki. Csak azt most valahogy elfelejtették kicserélni valami alig használtra. A kormánykerék újrabőröztetése, kormánygörgők cseréje, de olyanra hogy azért látszódjon rajta némi használat, ügyelve hogy nem legyen feltűnően makulátlan, már magától értetődő. Most biztos jön, hogy rommá volt törve, csak nekem nem tűnt még fel, stb, stb. stb... Hát köszi szépen. Nem kötözködés volt, hanem poén, azért tettem szmájlit a végére. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
motu01 Elküldve December21, 2014 Megoszt Elküldve December21, 2014 A bontósnak van igaza, annyi kiegészítéssel, hogy az egész fűtésboxot cserélni kell, mert az teljesen más, mint a manuálisnál. Ehhez szét kell robbantani az egész műszerfalat, megbontani a fűtés, klíma csöveket, stb. Vezetékezés is más, azt is cserélni kell. Bontott alkatrészek, műszerfalszétbontás, szerelés, stb. Szerintem 150eFt-nál olcsóbban nem úszod meg. Hát ez LoL:-/ Univerzális ülésfűtés beépitése gyári kapcsolóval talapsztalat valakinek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December21, 2014 Megoszt Elküldve December21, 2014 Nem kötözködés volt, hanem poén, azért tettem szmájlit a végére. ;) Ez esetben elnézést kérek, félreértettelek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve December21, 2014 Megoszt Elküldve December21, 2014 Kösz az infót, ezt nem is tudtam. Legalább ez is megerősíti azt, hogy az enyémet valószínű nem tekergették. Igen akkor a tiédhez valószínűleg nem nyúltak hozzá! Amúgy az óra cseréje nélkül is vissza lehet tekerni az órát pár óra alatt, csak ahhoz ki kell forrasztani pár 3 Ft-os alkatrészt és 3 helyen át kell írni a km-t. Ezek után egy kis programozás és soha nem mondod meg hogy "tekerve" volt. :) Mondjuk ez drágább mulatság és a kereskedők nem költenek rá ha van más mód! Szervizkönyvről meg annyit, hogy kb. 2000 Ft egy kitöltetlen új darab. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December21, 2014 Megoszt Elküldve December21, 2014 Szervizkönyvről meg annyit, hogy kb. 2000 Ft egy kitöltetlen új darab. :)Tudom. De nem tartom valószínűnek, hogy az én esetemben erről lenne szó. :)Nem valószínű, hogy az előző tulaj még arra is gondolt volna, hogy az akkori lakóhelyének megfelelő márkaszerviz nevében pecsételjen be, aztán mikortól elköltözött, akkortól meg egy másikéban. (Én nyomoztam ki Facebookról hol lakott, szóban soha nem említette. Sőt, kezdetben nem is ő árulta, kereskedőnél volt bizományban a kocsi, csak én derítettem ki ki a tulaj és tőle vettem meg.) Ha ezt megtette, mért nem tette meg az eladás előtti utolsó olajcseréig, mért csak egy darabig tette? De ha már meghamisította volna, mért fárasztotta volna magát azzal, hogy részletes munkalapokat, márkaszervizes számlákat is kreáljon hozzá?De tegyük fel hogy ez mind így volt. Hogy vitte be az Opel szerviztörténetbe a hamis adatokat?Jó lehet mindenre magyarázatot találni, pl ismerőse dolgozott Opel szervizben, aki segített neki a hamisításban. Csak így már túl sok a véletlen ha...100%-ra nem tudhatom, de nagyon valószínűtlennek tartom hogy így lett volna. A többi számos apró jel sem mutat ilyesmire.Te is írtad, hogy megnézted az óra programozást mindegyiknél, mikor Astrákat nézegettél. Akkor minek tetted, ha úgysincs semmi értelme és jelentősége mert ezek szerint szinte mindegyik nem újonnan üzembe helyezett Astra tekert? :)Én sem tettem soha olyan kijelentést, hogy az enyém aztán 1000%-ra atom-tuti biztos hogy nem az. Csak ezt írtam korábban is:"Legalább ez is megerősíti azt, hogy az enyémet VALÓSZÍNŰ(!!!) nem tekergették." Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve December21, 2014 Megoszt Elküldve December21, 2014 Ez esetben elnézést kérek, félreértettelek. sziasztok Az újabb h astrákban már nem létezik ez az opció,tech2-vel nem tudsz km óraállást beállítan a régebbiekben ez még simán ment...azt hiszem 2007-től nincs benne.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vans Elküldve December21, 2014 Megoszt Elküldve December21, 2014 Tudom. De nem tartom valószínűnek, hogy az én esetemben erről lenne szó. :) Nem valószínű, hogy az előző tulaj még arra is gondolt volna, hogy az akkori lakóhelyének megfelelő márkaszerviz nevében pecsételjen be, aztán mikortól elköltözött, akkortól meg egy másikéban. (Én nyomoztam ki Facebookról hol lakott, szóban soha nem említette. Sőt, kezdetben nem is ő árulta, kereskedőnél volt bizományban a kocsi, csak én derítettem ki ki a tulaj és tőle vettem meg.) Ha ezt megtette, mért nem tette meg az eladás előtti utolsó olajcseréig, mért csak egy darabig tette? De ha már meghamisította volna, mért fárasztotta volna magát azzal, hogy részletes munkalapokat, márkaszervizes számlákat is kreáljon hozzá? De tegyük fel hogy ez mind így volt. Hogy vitte be az Opel szerviztörténetbe a hamis adatokat? Jó lehet mindenre magyarázatot találni, pl ismerőse dolgozott Opel szervizben, aki segített neki a hamisításban. Csak így már túl sok a véletlen ha... 100%-ra nem tudhatom, de nagyon valószínűtlennek tartom hogy így lett volna. A többi számos apró jel sem mutat ilyesmire. Te is írtad, hogy megnézted az óra programozást mindegyiknél, mikor Astrákat nézegettél. Akkor minek tetted, ha úgysincs semmi értelme és jelentősége mert ezek szerint szinte mindegyik nem újonnan üzembe helyezett Astra tekert? :) Én sem tettem soha olyan kijelentést, hogy az enyém aztán 1000%-ra atom-tuti biztos hogy nem az. Csak ezt írtam korábban is: "Legalább ez is megerősíti azt, hogy az enyémet VALÓSZÍNŰ(!!!) nem tekergették." Írtam is hogy a tiéd valószínűleg nem tekergetett! :) Akkor jó ha utánajártál mindennek vásárlás előtt, legalább kizártad ezt a lehetőséget! Az én autómhoz is megvannak a munkalapok és minden szervizadat elérhető! Ha árulni szeretném senkit sem érdekelne, mert megvennék azt amiben fele ennyi km van, hiába hogy az vissza van tekerve...annyiért amennyit meg ajánlanának érte inkább berakom a garázsba és előveszem ha kedvem van egy kicsit autózni vele :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December21, 2014 Megoszt Elküldve December21, 2014 Írtam is hogy a tiéd valószínűleg nem tekergetett! :)Akkor jó ha utánajártál mindennek vásárlás előtt, legalább kizártad ezt a lehetőséget!Az én autómhoz is megvannak a munkalapok és minden szervizadat elérhető! Ha árulni szeretném senkit sem érdekelne, mert megvennék azt amiben fele ennyi km van, hiába hogy az vissza van tekerve...annyiért amennyit meg ajánlanának érte inkább berakom a garázsba és előveszem ha kedvem van egy kicsit autózni vele :DNa igen, ebben van valami. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December22, 2014 Megoszt Elküldve December22, 2014 sziasztok Az újabb h astrákban már nem létezik ez az opció,tech2-vel nem tudsz km óraállást beállítan a régebbiekben ez még simán ment...azt hiszem 2007-től nincs benne.. Ebben nem vagyok biztos, nekem 2008-as de úgy rémlik megtaláltam az OP-comban ezt a funkciót még régebben, bár biztosra nem mondom. Nem mint ha babrálni akarnám... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lehel84 Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Sziasztok! Egyik pillanatról a másikra elment a hang. A rádió ès CD funkcionálisan működik, de nem szól. Mi lehet a probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
motu01 Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Sziasztok, Fontolgatom a gyári rádió lecserélését a H astrámban. Jelenleg egy CD30 Blaupunkt van benne. Ha lecserélem egy 2dines fejegységre a fölső kijelzőről minden adatom el fog tűnni (átlagfogyasztás, hátralévő km, stb...)? Van valakinek tapasztalata a témával kapcsolatban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lehel84 Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 A G Astrámban cseréltem annó fejegységet, de csak a rádióval kapcsolatos dolgokat nem láttam, minden egyébb maradt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jozsef54 Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Sziasztok, Fontolgatom a gyári rádió lecserélését a H astrámban. Jelenleg egy CD30 Blaupunkt van benne. Ha lecserélem egy 2dines fejegységre a fölső kijelzőről minden adatom el fog tűnni (átlagfogyasztás, hátralévő km, stb...)? Van valakinek tapasztalata a témával kapcsolatban? Szia.Én is lecseréltem,és minden maradt,semmi nem tünt el.Persze nem tudom milyen tipust akarsz venni,de nekem minden maradt,és onnan is be tudok lépni egyes funkcióhoz a menűbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
motu01 Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Nem gyári specifikust szeretnék ezért gondolom hogy nem fogom tudni vezérelni a fejegységről. Gondolom talan a kormanyrol vezerelhetőről még léptethetek. Olyan 50000ft körül keresek usb-s 2dinest. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jocek7 Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Sziasztok, Az lenne a problémám, hogy a csomagtér világítás megszűnt létezni amióta kivettem belőle az égőt, hogy cserélem ledesre. Kisebb ledet hoztak, mint amekkora kell bele ezért vissza raktam az égőt, de azóta abszolút nem működik. A csomagtér világításon kívül minden világítás rendesen működik ha ez számít valamit! Ja az égő nincs kiégve:D Előre is köszi a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
azsoo Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Sziasztok! Szivargyújtò töltő szétpergett, zárlatot csinált. Melyik biztosíték tartozik hozzá, illetve van esetleg a motortéri biztostéktáblán kívül máshol biztije? /motortéri táblán elvileg jók a biztik/ Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Sziasztok! Szivargyújtò töltő szétpergett, zárlatot csinált. Melyik biztosíték tartozik hozzá, illetve van esetleg a motortéri biztostéktáblán kívül máshol biztije? /motortéri táblán elvileg jók a biztik/ Köszönöm! Szia! Nekem a 29-est írja hátul. 15 Amperes a biztosíték. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Sziasztok, Az lenne a problémám, hogy a csomagtér világítás megszűnt létezni amióta kivettem belőle az égőt, hogy cserélem ledesre. Kisebb ledet hoztak, mint amekkora kell bele ezért vissza raktam az égőt, de azóta abszolút nem működik. A csomagtér világításon kívül minden világítás rendesen működik ha ez számít valamit! Ja az égő nincs kiégve:D Előre is köszi a segítséget! Ha belepróbáltad a ledes égőt, akkor valószínűleg azért. Próbáld meg levenni az akkusarukat egy rövidebb időre. Egyébként meg olyan ledet rendelj, ami CAN BUS-os autóba való, mert egyébként nem fog világítani. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Ha belepróbáltad a ledes égőt, akkor valószínűleg azért. Próbáld meg levenni az akkusarukat egy rövidebb időre. Egyébként meg olyan ledet rendelj, ami CAN BUS-os autóba való, mert egyébként nem fog világítani. Nekem nem can-bus-os van bent mégis világít, szerintem az alap felszereltségű H Astra-ban nem volt CanBus izzó, talán a fullosabbakban. Nézd meg a biztiket, nekem is kiment amikor játszottam a cserével, a motortérben lévő bizitáblában van a belső világításé, asszem 10A-es volt. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Sziasztok, Az lenne a problémám, hogy a csomagtér világítás megszűnt létezni amióta kivettem belőle az égőt, hogy cserélem ledesre. Kisebb ledet hoztak, mint amekkora kell bele ezért vissza raktam az égőt, de azóta abszolút nem működik. A csomagtér világításon kívül minden világítás rendesen működik ha ez számít valamit! Ja az égő nincs kiégve:D Előre is köszi a segítséget! Próbáltad már úgy, hogy visszaraktad az eredeti izzót, lecsuktad a csomagtérajtót és újra felnyitottad? Azonnal a csere után nem szokott világítani, csak ha eljátszod ezt a becsukom-kinyitom játékot. Nekem nem can-bus-os van bent mégis világít, szerintem az alap felszereltségű H Astra-ban nem volt CanBus izzó, talán a fullosabbakban.Nézd meg a biztiket, nekem is kiment amikor játszottam a cserével, a motortérben lévő bizitáblában van a belső világításé, asszem 10A-es volt.No, ez érdekes! Nekem is ment már ki a beltér világítás biztosítéka. De nálam hátul van a csomagtérben és egy 5A-es biztosíték való bele. Tudom, mert pont nem volt itthon ilyenem és a 3. autósboltban tudtak adni ilyet. Pedig azt gondoltam az 5A-es mini késes biztosíték tök alap dolog egy ilyen boltban, de mégsem! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 No, ez érdekes! Nekem is ment már ki a beltér világítás biztosítéka. De nálam hátul van a csomagtérben és egy 5A-es biztosíték való bele. Tudom, mert pont nem volt itthon ilyenem és a 3. autósboltban tudtak adni ilyet. Pedig azt gondoltam az 5A-es mini késes biztosíték tök alap dolog egy ilyen boltban, de mégsem! :) Ja annyit hozzátennék nálam nincs REC modul, nálad van, szerintem azért. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Olaf Elküldve December25, 2014 Megoszt Elküldve December25, 2014 Sziasztok! Van egy Astra H Station Wagon-om. Az előző tulaj kicserélte benne a kormányt multira, gyárilag nem az volt benne. viszont csak a kapcsolók vannak a kormányban, a kábelköteg nincs. most szereztem hozzá egy kábelközeget, viszont vektrábol, aminek a csatija nem egészen ugyanaz. arra gondoltam, hogy átdugdosom a kábeleket a régi csatiba, amibe csak két kábel(barna, barna-fehér) volt bekötve, és üresen állt 4 hely benne. az új kábel is 4-es csatlakozóban végződik. 1./ Valaki meg tudná nekem mondani, hogy milyen színkód,sorrend alapján kell őket átrakni? 2./ Op-com-mal, hol és mit kell beállítani, hogy működjön a multikormány? Kellemes ünnepeket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jszabi Elküldve December26, 2014 Megoszt Elküldve December26, 2014 Sziasztok. Először is engedjétek meg,hogy mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánjak. A CD70 TMC-nek a működésével kapcsolatban szeretnék érdeklődni. A fejegységemben ez az opció be van kapcsolva,viszont ennek ellenére lekérdezéskor az üzenetek között nincs semmi információ,a CID-en a TMC felirat nem jelenik meg,ha mozgatni szeretném a TMC térképet,akkor azt nem tudom megtenni,a négyirányú gomb nyomkodására nem történik semmi,valamint nem engedi beállítani a TMC csatornákat sem,automat opción van fixen,és ezen nem is tudok változtatni. Amikor indítom az autót és bekapcsol a fejegység,akkor a TMC felirat feljön a CID-en egy pillanatra,de csak szürkén,és utána el is tűnik.Az RDS be van kapcsolva automatára (úgy tudom ez feltétele),a TMC csatornák automatán vannak (nem is tudom kivenni az X-et az opció jelölő négyzetéből),és amikor a rejtett menüben megnézem ezt a beállítást,ott is azt mutatja,hogy a TMC bekapcsolt állapotban van. Miért nem működik ez a funkció szerintetek? A fejegységen a legfrissebb szoftver van,a 2007-es,a térképadatbázisom 2014/2015-ös, Ha jól tudom Magyarországon 2008 óta működik ez a szolgáltatás talán a Petőfi rádió közreműködésével. Valamit még be kell állítani valahol külön vagy mi lehet a gond? Köszönöm szépen megtisztelő válaszotokat. Üdv:Szabi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December26, 2014 Megoszt Elküldve December26, 2014 (edited) Miért nem működik ez a funkció szerintetek? Ha jól tudom Magyarországon 2008 óta működik ez a szolgáltatás talán a Petőfi rádió közreműködésével.Nem működik Magyarországon a TMC..."A problema lenyege hogy a magyarorszagi tmc nem free hanem conditional access modban mukodik, az arnyalatni kulonbseg akit erdekel majd utanaolvas reszletesen, a lenyeg annyi hogy a terkepgyarto nem fizet a CA kulcsert igy a terkep nem tartalmazza a magyarorszagi nem ingyenes tmc kikodolasahoz szukseges informaciot = nincs tmc. ausztiraban es csehorszagban nagyszeruen mukodik a tmc a gyari rendszerrel"A négyirányú gombbal akkor tudsz mászkálni a térképen, ha a menüben benyomod a böngészés opciót.Akkor én is kérdeznék, ha már Te is 14/15-ös lemezt használsz. Lásd: http://www.opelforum.hu/topic/1023-egyeb-cseveges/page-150#entry1014690 Módosítva December26, 2014 : Cserenkov 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts