Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

egy hete olaszországot jártuk meg családdal autópályán G astraval tempomat nélkül, azt hittem leszakad a lábam pár száz km-es szakaszoktól - valszeg az is baj hogy nem ülök benne olyan otthonosan mint a sajátomban, rossz test/lábtartás, etc - de most értünk haza lengyelországból a haverokkal, és a pár perces szünetekkel megszakított, 13 órás 750km-es utat cirka észre se vette a lábam... nagy áldás a tempomat, soha soha többé nem veszek autót nélküle, vagy ha mégis akkor az lesz az első extra ami utólag bekerül <_<

Szerintem azért 750km-t simán lelehet vezetni, nem fog elkopni az ember jobb lába. A kényelem nem rossz dolog, de én azt mondom ezt azért gyakorolni kell hogy simán észre is vegye az ember időben a dolgokat és a pedálra tudjon lépni. Azért azt én is sajnálom hogy az autómba nem lehet betenni (vagyis a tanítással vannak inkább a gondok.)

Megosztás:

az érd-fehérvár napi munkábajárós vonalon is állandóan használom, nagyon kényelmes ott is...

sztem a kormánytávot nem kell le/feltanítani, mert egy-egy 4-5 eres kábel megy a két kapcsolós nyákhoz, amelyeken nincsen semmi aktív áramkör csak különböző ellenállásokat kapcsolgat... szóval valszeg elég a CIM-nek megmondani utána hogy akkor használja a rádugottat - feltéve hogy a kábelek is a helyükön vannak

Beszereltem a multikormányt, OP-COM-mal aktiváltam az ablak komfort modullal együtt.

Mind a kettő frankón működik. A fedélzeti computert is felprogramoztattam márkaszervízben.

Most már csak a rablásgátlót kell bele applikálnom, szerencsére azt nem kell programozni. :lol:

Más, valaki találkozott olyan jelenséggel hogy az ajtót sem a kulcson lévő távirányítóval, sem a középkonzolon lévő kapcsolóval nem lehet zárni?

Akkusaru levétel oldotta meg.

Ez a hét végén volt, azóta nem jött elő. Előzmény többször ki be zártam az autót, bevásárlás után pakoltam ki az utcán, és egyszer csak nem zárt be.

Mi lehetett ez?

Megosztás:

Beszereltem a multikormányt, OP-COM-mal aktiváltam az ablak komfort modullal együtt.

Mind a kettő frankón működik. A fedélzeti computert is felprogramoztattam márkaszervízben.

Most már csak a rablásgátlót kell bele applikálnom, szerencsére azt nem kell programozni. :lol:

Más, valaki találkozott olyan jelenséggel hogy az ajtót sem a kulcson lévő távirányítóval, sem a középkonzolon lévő kapcsolóval nem lehet zárni?

Akkusaru levétel oldotta meg.

Ez a hét végén volt, azóta nem jött elő. Előzmény többször ki be zártam az autót, bevásárlás után pakoltam ki az utcán, és egyszer csak nem zárt be.

Mi lehetett ez?

igen találkoztam

Megosztás:

Nekem is volt már ilyen, hogy nem zárt be, de 1x volt azóta sem jött elö, bár nekem más érdekességeket is csinál, mint pl,a duda néha nem müködik, vagy a kormányon lévő gomdok se müködnek mindig, gondolom ez összefüggésben állnak ezek a dolgok. Aksisaru levétele nekem is szokott segiteni ezekkel kapcsolatban, gondolom valami computeres hiba lehet az oka.

Megosztás:

• 2 weeks later...
Nekem is volt már ilyen, hogy nem zárt be, de 1x volt azóta sem jött elö, bár nekem más érdekességeket is csinál, mint pl,a duda néha nem müködik, vagy a kormányon lévő gomdok se müködnek mindig, gondolom ez összefüggésben állnak ezek a dolgok. Aksisaru levétele nekem is szokott segiteni ezekkel kapcsolatban, gondolom valami computeres hiba lehet az oka.

CIM modul hiba ha garnaciális akkor csere ha nem akkor zsebbe nyulós mutavány.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok.

A következő hiba megoldásához kérném a segítségeteket.

A napi számlálóm gondol egyet és lenullázza magát.

Két hónapja van meg az autó és azóta kétszer csinálta, utoljára pedig tegnap reggel.

Amikor leállítottam még rendben volt( mutatta a tankolás óta megtett km-t, reggeli indításnál pedig már nullán állt.

Volt már valakinek ilyen hibája?

Hogyan sikerült megoldani?

Segítséget előre is köszönöm.

Megosztás:

na levitte az árakat a gm cimmodul ügyben a H Astrákon

46 e ft bruttó listaáron vannak na ennyit mát megér régen 100 felett voltak.....

szoval akinek kell az irjon de lényegtelen mert ennyiért a dealernél is van

csak maximum segitek felprogramozni......

Megosztás:

Sziasztok.

A következő hiba megoldásához kérném a segítségeteket.

A napi számlálóm gondol egyet és lenullázza magát.

Két hónapja van meg az autó és azóta kétszer csinálta, utoljára pedig tegnap reggel.

Amikor leállítottam még rendben volt( mutatta a tankolás óta megtett km-t, reggeli indításnál pedig már nullán állt.

Volt már valakinek ilyen hibája?

Hogyan sikerült megoldani?

Segítséget előre is köszönöm.

Nem gyengélkedik esetleg az akksid?

Megosztás:

na levitte az árakat a gm cimmodul ügyben a H Astrákon

46 e ft bruttó listaáron vannak na ennyit mát megér régen 100 felett voltak.....

szoval akinek kell az irjon de lényegtelen mert ennyiért a dealernél is van

csak maximum segitek felprogramozni......

Milyen aranyosak! 46-ért odaadják a 300 Ft-os kínai nyáklapot :lol: !

Megosztás:

Az akksi fesz többnapos állás után is 12V felett van, és indítani is indít rendesen.

És a Bc nem nullázódik, ha fesz probléma lenne szerintem az is nullázódna.

Inkább kontakt hibának tűnik.

Sokszor én is a legegyszerűbbre nem gondolok azért gondoltam az akksira. Esetleg bizti? Rosszul lenne esetleg a helyén?

Megosztás:

• 2 weeks later...

Hali !

tudja valaki hogy az autó dudám miért csinálja azt hogy mikor kéne akkor nem működik! Legalábbis a minap amikor akartam használni a forgalomban akkor nem szólalt meg, amikor meg hazaértem és állt a kocsi [de még nem volt bedöglesztve] gondoltam hogy megnyomom és már működött! de utána megint vacakolt!

Miért csinálja azt hogy egyszer jó máskor meg nem ???

Megosztás:

Hali !

tudja valaki hogy az autó dudám miért csinálja azt hogy mikor kéne akkor nem működik! Legalábbis a minap amikor akartam használni a forgalomban akkor nem szólalt meg, amikor meg hazaértem és állt a kocsi [de még nem volt bedöglesztve] gondoltam hogy megnyomom és már működött! de utána megint vacakolt!

Miért csinálja azt hogy egyszer jó máskor meg nem ???

Természetesen CIM modul betegség. Ne foglalkozz vele, vagy frissítesd a szoftverét!

Megosztás:

Sziasztok!

Egy érdekes dolgot vettem észre ma reggel. Állandó 110-es tempónál ránéztem a műszerfalra és azt láttam h kb1-2 másodpercre felvillantak a visszajelző lámpák és a mutatók is elkezdtek visszaállni 0 helyzetbe. De a következő pillanatban már minden rendben volt. Ugy nézett ki minthe egy pillanatra leállt volna az autó. Hallottatok már ilyesmiről? Ez egy 2008 as H astra. 1.4es motorral.

Üdv Feccó.

Megosztás:

Sziasztok!

Naviban valaki jártas? Arról lenne szó hogy lehetőségem lenne egy Cd70-es navit berakni színes kijelzővel, viszont nekem kellene kiszedni és átrakni, az enyémből meg vissza a Cd30-at meg a kijelzőt. Azt tudom hogy le föl kell majd mindent tanítgatni, viszon nem tudom pontosan milyen komponensekből áll a navigáció (fejegység, antenna stb??). És mégegy kérdés: nekem BID kijelzőm van de az autó amibe be kellene rakni az automataklímás szóval jól gondolom-e hogy ahhoz kellene egy GID kijelző?

Dióhéjban ez okoz mostanság fejtörést.. <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.