Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok új vagyok a fórumon, most vásároltam egy opel h astrát 2008-as kérdésem a következő lenne:

Ablak emelő hol működik hol nem (már a tanítással próbálkoztam)

Visszapillantó tükör elektromosan nem tudom állítani,a jobb oldali tükröt hol be tudom hol nem tudom behajtani a ball oldali az semmire nem reagál

A válaszokat előre is köszönöm!!!

Megosztás:

És az milyen telefonon működik Android vagy IOS vagy esetleg Windowsfonon is?

Vagy egy ilyen kütyü kell vagy be kell ruháznom egy op-com-ra!

Ez a ketyere nem mas, mint egy ELM327 klon, ami drot helyett Bluetoothon kommunikal. Barmivel mukodik, amire van szoftver hozza, es nagyjabol mindenre van...

Meglehet, nem mondtam biztosra, bár valóban úgy tűnt :) Lényeg, hogyha észrevehető hibája van a motornak/autónak nagy valószínűséggel a pedál tesztnél is megjelenik, persze én is a normál diagnosztikában bízok.

A CAN kommunikacios hiba jelentektelen dolog, akku levetel utan pl. garaantaltan lesz egy par. Ha ezt is kiirna pedalozva, akkor a sok aggodalmaskodo hibavadasz rohangalna fuhoz-fahoz teljesen foloslegesen :)

Megosztás:

Sziasztok új vagyok a fórumon, most vásároltam egy opel h astrát 2008-as kérdésem a következő lenne:

Ablak emelő hol működik hol nem (már a tanítással próbálkoztam)

Visszapillantó tükör elektromosan nem tudom állítani,a jobb oldali tükröt hol be tudom hol nem tudom behajtani a ball oldali az semmire nem reagál

A válaszokat előre is köszönöm!!!

Szia!

Ezt mintha kérdezted volna korábban is...

Nem gyakori típushiba az általad tapasztalt probléma, ezért így látatlanban szerintem senki nem tudja megmondani hogy mi lehet a pontos hiba.

Aprólékos munkával végig kéne nézni a kábelezést, állítómotorokat, kapcsolókat, mindent. Elképzelhető hogy csak valahol valami kontakt hiba van. Jobb ötletem nincs.

Megosztás:

Tudtok Pesten normális autóvillamosságist?

Csomagtér lámpám nem ég, computeres emberem kiderítette miért:

"B3011 - Csomagtérkapcsoló áramkör szakadt vagy magas feszültség"

azt mondja a kábel meg van törve vagy szakadt, ezt kéne kimérni/cserélni a kanócot. A kocsi nem érzékeli, ha nyitva a csomagtartó, ezért nem is kapcsolja fel a csomagtérvilágítást.

Köszi!

Megosztás:

Szia!

Még nem biztos, hogy bekötök ilyet. Csak egy helyen elég nagy kedvezménnyel tudnék venni márkás RDL-t, ezért gondolkoztam el rajta. De végül is a xenon fényszóró is teljesen megfelel nekem menetfény üzemmódra felprogramozva.

Néztem a bekötési útmutatót, hogy is megy ez. Hála banatilanak, már ez is menne. De néztem hogy van olyan típus is, (talán még olcsóbb is) aminek nem kell direkt gyújtás jel, hanem a generátor minimális pulzáló jeléből állapítja meg az elektronikája, hogy épp jár-e a motor vagy sem. Ezt csak egyszerűen rá kell kötni az akkusarukra és kész is.

Ami még problémás lehet: a mérete. Nekem még facelift előtti vízszintes bordákkal ellátott a ködlámpa körüli fekete műanyagom. Na, abba gondoltam beleintegrálni. Ahogy mértem a bordák közötti távolságot, pont határeset, hogy be lehet-e oda erőltetni vagy sem. Nagyon szétfaragni se akarom.

Hi

Vegyél egy olcsó drl-t ami cob-ledes és vékony,nincs benne más csak a ledek és pár ellenállás semmi vezérlő elektronika nem kell hozzá,felesleges pénzkidobás..A lényeg,hogy vizálló legyen.Ezek pont beférnek a vízszintes bordái közé a ködlámpa körüli fekete műanyagba...meg kell mérni mi az ami még pont befér.A cob-ledek jól világítanak és pici smd ledek és vékony pici műanyagházban elférnek.Ezt a drl-t Gumiám pasztával ragaszd fel(hengerfejre is használnak ilyen ragasztót) és egy alig látható pici lukat fúrj csak a kábelnak a ködlámpa tartó műanyagra,hogy be tudd vezetni a drl kábelét.ez kb 2-3 mm-es elég a vezetéknek.Ezt rákötöd a gyújtás 12V-ra és kész.

Az enyémben 1 éve így van és ha tönkremenne csak leveszem mert ragasztva van gumiammal.Gumiám kb 6-8 óra alatt ebben a melegben megköt és már autózhatsz is,garantálom,hogy nem fog lejönni,én már "mindent " ezzel ragasztok.Ez száradás után gumi szerű rugalmas nagyon jó ragasztó anyag és nyom nélkül eltávolítható.Nincs szétfaragva semmi.Így végre van értelme a fényszenzornak is az autómba,a világításkapcsolóm állandóan auto üzemmódban és a lámpát autómatikusan a látási viszonyoknak megfelelően kapcsolja csak fel.A szines kijelzőm is autó üzemmódra van belül az utastérbe,ha a világítás bekapcsol ez a kijelző sötétre vált.Rendőrök már vagy 5-ször igazoltattak és nem volt problémájuk ezzel a drl-el...

A hangfájlokat nem CD-ről olvassa be, hanem a fejegység memóriája tárolja. A térképeket már adathordozóról olvassa be. De nem jó akármilyen. Csak a neki megfelelő fájt tudja kezelni. különben "invalid CD" üzenettel kiköpi a korongot.

Gyári térképeket azért itt-ott a neten lehet találni...

Ncore-ról letöltöd a navi képfájt.

DVD90-hez is fent van.

Neroval kiírtam.CD-kép felirás menüből(neron felül van egy menüpont CD/DVD író ott található)

írás a lehető legkisebb sebességgel(DVD-nél 2X vagy 2,4X) verbatim vagy tdk lemezzel próbáltam mindegyikkel OK,olvassa a fejegység tökéletesen és navigál.2014-es térkép már fent van.

üdv

BL

• Like 1
Megosztás:

Köszi, majd lehet egyszer megcsinálom.

De ha csak a gyújtásra kötöm, honnan tudja a RDL, hogy épp fel van-e kapcsolva a tompított világítás? Mert ilyenkor elméletileg le kellene kapcsolnia.

Amit én néztem, annak a vezérlődobozából megy egy kábel az első helyzetjelző egyik foglalatára, abból veszi az infót hogy épp fel van-e kapcsolva a tompított, vagy sem. (Így természetesen ha csak a helyzetjelző világít, akkor sincs DRL. De ez nem is baj.) Ami tök jó megoldás mert 5-ös menetfény beállításnál és "Auto" fényszórókapcsoló állásnál a fényszenzor automatikusan kapcsolgatná a RDL-t is.

Köszi a részletes leírást a gyár menetfény működéséről. Nekem is már rég óta az 5-ös változat van beprogramozva. A világításkapcsolóhoz legalább egy éve nem nyúltam. Nekem is mindig "Auto" állásban van. És szintén szépen automatikusan állítgatja magának a fényviszonyoktól függően a CID kijelző nappali/éjszakai üzemmódját.

Végül a navigációs lemezről való leírásodat is köszönöm. Igen, én is kb ilyen módszerrel "szereztem" magamnak a CD-t. De hátha másnak jól jön az infó. :)

Ja, nekem az olcsó "no-name" CD-ket is tökéletesen beolvassa.

Módosítva : Cserenkov
Megosztás:

Szia, Cserenkov, tudsz erről az általad említett DRL-ről egy linket dobni? Régóta gondolkozom DRL-en, hogy ne zabálja a kocsi az izzókat. Olyan kéne (úgy látom, olyanról beszélsz Te is), ami automatikusan lekapcsolódik, ha a helyzetjelző/tompított ég, természetesen EU szabvány, nem köt bele a rendőr (tényleg, ezekhez is kell olyan hologrammos papír, mint az ablakfóliámnál kell?) és pont bepasszol oda, ahol más autóknál a kölámpa van, nekem nincs ködlámpa, de nem is hiányzik... Köszi.

Szerk.:

ilyen pl jó lehet?

http://www.rs-shop.hu/OUTLET-STORE-50-80/TUNING-SHOP/VILAGITAS/NAPPALI-MENETFENY-VILAGITASOK/OPEL/ASTRA-H/De_MODO01-R-MODULITE-Nappali-Menetfeny-Opel-Astra-H-Evj.-2004-2009-Kodlampa-nelkuli-Krom.html

Nem tudom, milyen árak vannak, ez nem tűnik vészesnek, de igazából fogalmam sincs. Mindenesetre ez eléggé típusazonosnak tűnik...

Módosítva : dsteel
Megosztás:

Szia, Cserenkov, tudsz erről az általad említett DRL-ről egy linket dobni? Régóta gondolkozom DRL-en, hogy ne zabálja a kocsi az izzókat. Olyan kéne (úgy látom, olyanról beszélsz Te is), ami automatikusan lekapcsolódik, ha a helyzetjelző/tompított ég, természetesen EU szabvány, nem köt bele a rendőr (tényleg, ezekhez is kell olyan hologrammos papír, mint az ablakfóliámnál kell?) és pont bepasszol oda, ahol más autóknál a kölámpa van, nekem nincs ködlámpa, de nem is hiányzik... Köszi.

Szia!

Én ezeket az Osramokat néztem itt: http://www.vilagitas.eu/nappali_menetfeny

Ezekből az árakból van még némi további kedvezményem, ezért gondolkoztam rajta.

• Like 1
Megosztás:

Szia!

Én ezeket az Osramokat néztem itt: http://www.vilagitas.eu/nappali_menetfeny

Ezekből az árakból van még némi további kedvezményem, ezért gondolkoztam rajta.

Akkor kb annyira jön ki, mint amit én linkeltem, bár technikailag nem tudom, amit én néztem, tényleg jó is-e... Abban az tetszik, hogy a teljes műanyaggal együtt csak be kell pattintani, már ha jól értelmezem.

Megosztás:

Akkor kb annyira jön ki, mint amit én linkeltem, bár technikailag nem tudom, amit én néztem, tényleg jó is-e... Abban az tetszik, hogy a teljes műanyaggal együtt csak be kell pattintani, már ha jól értelmezem.

De várjál! Amit Te linkeltél én ott majd' 52eFt-os árat látok. Az bazi sok érte szerintem.

Amit én mutattam az 20 alatt van a teljes készlet házhoz szállítva. Amúgy nekem az nem lenne jó, mert van ködlámpám. Bár lehet hogy abból létezik ködlámpás változat is.

Megosztás:

De várjál! Amit Te linkeltél én ott majd' 52eFt-os árat látok. Az bazi sok érte szerintem.

Amit én mutattam az 20 alatt van a teljes készlet házhoz szállítva. Amúgy nekem az nem lenne jó, mert van ködlámpám. Bár lehet hogy abból létezik ködlámpás változat is.

Igen, van ott ködlámpás és félrenéztem :)

A megtakarításra hittem azt, hogy az az új ára, annyiért megérné, 50-ért tényleg marha sok, számomra is teljesen felejtős.

Erre a tiedre írtad, hogy alig kell faragni és passzol a helyre? Ködlámpa nélkülibe is jó, gondolom....

Bár én nem vállalkoznék berakni, biztos berakatnám valakivel.

Megosztás:

Igen, van ott ködlámpás és félrenéztem :)

A megtakarításra hittem azt, hogy az az új ára, annyiért megérné, 50-ért tényleg marha sok, számomra is teljesen felejtős.

Erre a tiedre írtad, hogy alig kell faragni és passzol a helyre? Ködlámpa nélkülibe is jó, gondolom....

Bár én nem vállalkoznék berakni, biztos berakatnám valakivel.

De, kell. Leglábbis ha azt akarod hogy jól nézzen ki.

A lap alján meg van adva a mérete: 160mm széles, 23mm magas és 30mm mély. (http://www.vilagitas.eu/Osram-LED-DRL-401-nappali-menetfeny)

A szélessége és az alakja is teljesen jó, jól bepasszolna nekem a ködlámpa mellé és ki is tölti pont a ködlámpa és a rács vége közti helyet.

A 23mm magasság az pont határeset hogy be lehet-e még passzítani két lamella özé, vagy sem.

Viszont a 30 mélységével eléggé kilógna. Tehát hogy jól nézzen ki és teljesen síkban legyen, be kéne süllyeszteni. Azaz a teljes méretét ki kéne neki várni hátul.

Megosztás:

Sziasztok!

A napokban nézegettem a Test menüben az akkumlátor töltését menet közben. Hidegen vagy 10-20 km megtétele után 14.2 írt ki.

Tegnap egy laza Kecskemét- Bp oda vissza úton klímázva 13.2-13.5 között mozgott. Ez normális vagy van okom aggódni?

Amúgy melegen a motor beindítás után kb 3-5 mp-re hajkan nyikkan egyet mint mikor megcsúszik a hosszbordás szíj.

Megosztás:

De, kell. Leglábbis ha azt akarod hogy jól nézzen ki.

A lap alján meg van adva a mérete: 160mm széles, 23mm magas és 30mm mély. (http://www.vilagitas.eu/Osram-LED-DRL-401-nappali-menetfeny)

A szélessége és az alakja is teljesen jó, jól bepasszolna nekem a ködlámpa mellé és ki is tölti pont a ködlámpa és a rács vége közti helyet.

A 23mm magasság az pont határeset hogy be lehet-e még passzítani két lamella özé, vagy sem.

Viszont a 30 mélységével eléggé kilógna. Tehát hogy jól nézzen ki és teljesen síkban legyen, be kéne süllyeszteni. Azaz a teljes méretét ki kéne neki várni hátul.

Ok, köszi az infókat, a kommentek alapján jó terméknek tűnik, a 3 év gari sem rossz, rákerestem és van pár hely, ahol ennyiért mérik. Ha ennyire tartós, mint a gari mutatja, akkor a farigcsálás sem zavar engem.

Ahhoz, hogy a fekete műanyagba belefaragja az ember, le kell venni a lökhárítót, vagy egyszerűbben is mögé lehet férni?

Jó, hogy lemérted, bízom benned, marha alaposan szoktad leírni az ügyeidet, szóval simán megrendelem majd szerintem a méréseid alapján, ha oda jutok :)

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok! A hibakódokat a pedál teszttel miként lehet kiolvasni ?

Valaki leírná a menetét hogy mikor mit nyomjak? :)

Előre is köszi

A féket és a gázt padlóra nyomod és ráadod a gyújtást, utána elkezdi kiírni a hibakódokat, állítólag csak 2004 után működik a kiírás, előtte csak villogtatás, megerősíteni, cáfolni nem tudom, nekem 2008-asnál működik a hiba kiírás.

• Like 1
Megosztás:

Ok, köszi az infókat, a kommentek alapján jó terméknek tűnik, a 3 év gari sem rossz, rákerestem és van pár hely, ahol ennyiért mérik. Ha ennyire tartós, mint a gari mutatja, akkor a farigcsálás sem zavar engem.

Ahhoz, hogy a fekete műanyagba belefaragja az ember, le kell venni a lökhárítót, vagy egyszerűbben is mögé lehet férni?

Jó, hogy lemérted, bízom benned, marha alaposan szoktad leírni az ügyeidet, szóval simán megrendelem majd szerintem a méréseid alapján, ha oda jutok :)

Én nem akarok okos lenni, távol álljon tőlem, de a mérést hátul kell végezni. Én is elől méregettem, vettem is egy DRL-t ami 155 mm-es volt, direkt nem vettem meg a 161-t, majd elvittem a szerelőhöz. No ott Ő rögtön vitte is, alulról hátra bekukkantott és közölte, hogy nem jó a méret, mivel túl nagy a DRL. Ugyanis nekem a ködlámpa miatt nem lehetett azt beszerelni, a ködlámpa konzoljától. Mondta, hogy olyan 11-12 cm nagyságút lehetne csak rakni. Úgy gondolom az kicsi, így hagyom... egyenlőre.

Megosztás:

A féket és a gázt padlóra nyomod és ráadod a gyújtást, utána elkezdi kiírni a hibakódokat, állítólag csak 2004 után működik a kiírás, előtte csak villogtatás, megerősíteni, cáfolni nem tudom, nekem 2008-asnál működik a hiba kiírás.

Köszi holnap ki is próbálom majd. 2007-es az astrám úgy hogy működnie kell :)

Esetleg ha ír ki hibakódot számokkal azt honnan tudom kideríteni,hogy mit takar?

Megosztás:

Köszi holnap ki is próbálom majd. 2007-es az astrám úgy hogy működnie kell :)

Esetleg ha ír ki hibakódot számokkal azt honnan tudom kideríteni,hogy mit takar?

Internet tele van hibakód listákkal, én is onnan szoktam kinézni, arra figyelj, hogy az utolsó két számjegy már nem a hibakód, hanem a hiba okát próbálja jelenteni ha jól értelmeztem, pl kábelszakadás, stb.

Megosztás:

Sziasztok!

A napokban nézegettem a Test menüben az akkumlátor töltését menet közben. Hidegen vagy 10-20 km megtétele után 14.2 írt ki.

Tegnap egy laza Kecskemét- Bp oda vissza úton klímázva 13.2-13.5 között mozgott. Ez normális vagy van okom aggódni?

Amúgy melegen a motor beindítás után kb 3-5 mp-re hajkan nyikkan egyet mint mikor megcsúszik a hosszbordás szíj.

Nincs. Hidegen azért több, mert az indításveszteségét kezdi el visszatölteni, utána szépen leesik 13 V körüli értékre. Ha hidegen is 12V, vagy alatta van, akkor aggódj. Bár azért a szíjat érdemes megnézni, hátha csere érett, vagy nem elég feszes, és akkor a görgők is megérnek egy ellenőrzést.

• Like 2
Megosztás:

Érdekesség képen kérdezem csak, olvastam a kezelési útmutatóban, hogy némelyik típusban/felszereltségben az óracsoport gyújtás ráadásakor öntesztet futtat le, ekkor felvándorolnak a mutatók maximumra, majd vissza, ennek mi a feltétele, bekapcsolható vagy elektronika függő?

Megosztás:

Nincs. Hidegen azért több, mert az indításveszteségét kezdi el visszatölteni, utána szépen leesik 13 V körüli értékre. Ha hidegen is 12V, vagy alatta van, akkor aggódj. Bár azért a szíjat érdemes megnézni, hátha csere érett, vagy nem elég feszes, és akkor a görgők is megérnek egy ellenőrzést.

Ma délelőtt megnéztem beindítás után a test menüben és 14.2-14.4 es értéket mutatott! Továbbá a fék és gázpedál kombót is meglestem,hogy ír e ki valami hibát de csak " 00000 " volt a kijelzőn ami azt jelenti minden oké nincs eltárolt hibája! :)

Megosztás:

Bal hátsó ajtóm nem nyílik. Olvastam már, hogy ez előszokott fordulni. Hogyan tudnám kinyitni, hogy hozzáférjek a csatihoz? Vagy ilyenkor hogy a legegyszerűbb kiszűrnőm a törött kábelt? Baloldalt a küszöbnél futnak?

Nekem, amikor előjött ez a hiba, a bezárt ajtók belülről nyithatóak voltak. Mondjuk, ha a gyerekzár aktív, akkor sajnos nincs ötletem.

A kábelszakadás a B oszlop és az ajtó közötti gumialagútban történik.

Én a gumit összenyomtam, gyorskötözővel húztam össze olyan kicsire amennyire lehetett. Szakadt vezetékekre zsugorcsövet húztam, majd forrasztottam. A forrasztásnak köszönhetően kicsit ridegebb lett a kábelköteg, de talán bírja egy darabig.

Elég nehéz a szűk ajtónyílásban dolgozni, tehát türelemjáték is.

Nem tudom bontóban kapható-e ilyen kábelköteg. Na persze, ha kapható, akkor mennyiért...; a B oszlopon nagyobb ráhagyással átűzve egy új(abb) kábelköteg biztos hosszabb élettartamú lenne. No meg a küszöbön belül könnyebb a forrasztgatás.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.