Maybal Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 Régebben már volt itt róla szó, tudom, csak már nem találom: Beltér világításhoz ledes izzóból (első, középsó szofita) feltétlenül canbuszos kell? Gondoltam rá, hogy kipróbálok egy COB panelt, hogy mutatna. :D Szerk.: Közben máshol is érdeklődtem és ezt a választ kaptam: "Ha elé beszerel egy kapcsolót akkor jó lehet, mert Opel beltérbe ha nem canbusost teszünk, akkor amikor be van zárva az autó, akkor is pár sor led 1-2%-on világítani fog az elektronika miatt." Szerintetek? Valaki nem próbált még canbus nélküli ledet? Nekem a beltérben mindenhol CAN bus nélküli led van, remekül működik minden, mint előtte. Halványul, lekapcsol. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 Régebben már volt itt róla szó, tudom, csak már nem találom: Beltér világításhoz ledes izzóból (első, középsó szofita) feltétlenül canbuszos kell? Gondoltam rá, hogy kipróbálok egy COB panelt, hogy mutatna. :D Szerk.: Közben máshol is érdeklődtem és ezt a választ kaptam: "Ha elé beszerel egy kapcsolót akkor jó lehet, mert Opel beltérbe ha nem canbusost teszünk, akkor amikor be van zárva az autó, akkor is pár sor led 1-2%-on világítani fog az elektronika miatt." Szerintetek? Valaki nem próbált még canbus nélküli ledet? Szerintem vedd meg nyugodtan. Ha mégis halványan világít kikapcsolt állapotban, akkor a LED panel két bemenő csatlakozó közé kb. 10k vagy 4,7k ellenállást párhuzamosan kell forrasztani. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Június29, 2014 Megoszt Elküldve Június29, 2014 Köszönöm mindkettőtöknek. Meg is rendelem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs7 Elküldve Június30, 2014 Megoszt Elküldve Június30, 2014 sziasztok! navigacion lehet nylevet cserelni? azaz magyarra? vagy magyarositani? leginkabb sajat kezuleg? vagy ezt csak szervizbe lehet? koszi b. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Június30, 2014 Megoszt Elküldve Június30, 2014 sziasztok!navigacion lehet nylevet cserelni? azaz magyarra? vagy magyarositani? leginkabb sajat kezuleg? vagy ezt csak szervizbe lehet?koszib.Lehet, az enyém is magyarul beszél hozzám és a navigációs menü is magyarul írja ki a szövegeket.Hivatalos GM magyar nyelvi CD tudtommal nincs. Ha lenne is arany áron adnák. (Csak egy térkép-CD is valami 40.000Ft hivatalos helyen.)Félhivatalos megoldás van: a Carminat csapata csinált egy egész jó magyarítást. Külön CD-t szerintem ők sem árulnak. Azzal a saját üzletüket rontanák. De feltöltik neked jó pénzért. Nekem egy 10-esért csinálták tavaly.Annak idején előtte a neten is keresgéltem, hátha fel van töltve valahol egy kalóz példány valami orosz warez oldalon vagy torrenten. De én nem találtam.Aztán van még egy lehetőség: Állítólag készült egy másik magyarítás is, amit úgy ollóztak össze a Google fordítóval. Elmondás alapján emiatt gépies, szaggatott a hang és a fordítás sem mindig tökéletes. Ezt a magyarítást szokták hirdetni apróhirdetési oldalakon 6-8eFt-ért. Szintén csak feltöltik neked, CD-t nem kapsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Június30, 2014 Megoszt Elküldve Június30, 2014 Sziasztok! Azoktól kérdezném, akik kötöttek már be ilyen típusazonos visszajelzőt, hogy REC modulban vagy máshol kell e aktiválni, vagy összedugom és működik is az utánfutó világítás és a visszajelzés? Egyébként hogy jelez vissza, ha kiégett valamelyik izzó a futón? Hanggal, vagy a műszerfalon valahogy? http://www.smid.hu/smid/utanfuto_vonohorog_visszajelzo_elektronika_alkatresz_adat.jsp?ua_cikkszam=12150520&nagy_kep=images_alkatresz%2f1024%2f12150520.jpg Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs7 Elküldve Június30, 2014 Megoszt Elküldve Június30, 2014 Lehet, az enyém is magyarul beszél hozzám és a navigációs menü is magyarul írja ki a szövegeket. Hivatalos GM magyar nyelvi CD tudtommal nincs. Ha lenne is arany áron adnák. (Csak egy térkép-CD is valami 40.000Ft hivatalos helyen.) Félhivatalos megoldás van: a Carminat csapata csinált egy egész jó magyarítást. Külön CD-t szerintem ők sem árulnak. Azzal a saját üzletüket rontanák. De feltöltik neked jó pénzért. Nekem egy 10-esért csinálták tavaly. Annak idején előtte a neten is keresgéltem, hátha fel van töltve valahol egy kalóz példány valami orosz warez oldalon vagy torrenten. De én nem találtam. Aztán van még egy lehetőség: Állítólag készült egy másik magyarítás is, amit úgy ollóztak össze a Google fordítóval. Elmondás alapján emiatt gépies, szaggatott a hang és a fordítás sem mindig tökéletes. Ezt a magyarítást szokták hirdetni apróhirdetési oldalakon 6-8eFt-ért. Szintén csak feltöltik neked, CD-t nem kapsz. koszonom a valaszt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Július1, 2014 Megoszt Elküldve Július1, 2014 Figyeljetek!Hol van a "15. csatlakozó / gyújtás pozitív pólusa" az Astrában? Ledes DRL bekötési útmutatója szerint a DRL vezérlődobozának az egyik vezetékét erre kéne kötni. De ezt hol találom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július1, 2014 Megoszt Elküldve Július1, 2014 (Csak egy térkép-CD is valami 40.000Ft hivatalos helyen.) 179 euro, a hivatalos oldalon.... Érdekes, hogy a CD70-hez lehet válogatni régiókat, a DVD 90-hez meg egész Európát adják. http://www.navigation.com/Opel-Astra-2007-Opel-DVD90-Navigation-System-/DVD90-Europe-v-2013-2014/opel-vauxhall/product/T1000-20866/en_GB/EUR/;pgid=Ne9y8XKEwi5SR0OMrCFr1zRO0000iXzUcqOO;sid=SLCVs8AQ84eUs5OihMbXu8oaHx4fDZe-wg7CHUqu Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Július1, 2014 Megoszt Elküldve Július1, 2014 (edited) 179 euro, a hivatalos oldalon.... Érdekes, hogy a CD70-hez lehet válogatni régiókat, a DVD 90-hez meg egész Európát adják. http://www.navigation.com/Opel-Astra-2007-Opel-DVD90-Navigation-System-/DVD90-Europe-v-2013-2014/opel-vauxhall/product/T1000-20866/en_GB/EUR/;pgid=Ne9y8XKEwi5SR0OMrCFr1zRO0000iXzUcqOO;sid=SLCVs8AQ84eUs5OihMbXu8oaHx4fDZe-wg7CHUquJó, akkor 55.916Ft a kommentem írásának időpontjának pillanatában számolt hivatalos Euro árfolyammal számolva.Nem ez volt a lényeg, hanem hogy drága. Amit korábban írtam nem számoltam át az aktuális árfolyammal. Mikor legutóbb néztem, másfél-két éve, gondolom még nem 312Ft volt egy Euro és akkor átszámolva még negyven valahány ezer forintból megvolt egy Magyarországot is tartalmazó Kelet-Európa térkép CD.Sőt, most nézem: amit Te linkeltél az a DVD90-hez való DVD.A CD70-hez való CD "csak" 99 Euro: http://www.navigation.com/Opel-Astra-2007-Opel-EHU-CD70-Navigation-System--/CD70-Eastern-Europe-2013-2014/opel-vauxhall/product/T1000-20845/en_GB/EUR/Tehát még olcsóbb is, mint amikor legutóbb néztem. Most alig 32.000Ft. Módosítva Július1, 2014 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
bodi Elküldve Július1, 2014 Megoszt Elküldve Július1, 2014 Figyeljetek! Hol van a "15. csatlakozó / gyújtás pozitív pólusa" az Astrában? Ledes DRL bekötési útmutatója szerint a DRL vezérlődobozának az egyik vezetékét erre kéne kötni. De ezt hol találom? Helló! Ha majd be lesz kötve a DRL feltennél egy fotót? Én is szerettem volna a múlt héten szereltetni, de sajna nagy lett a méret, így elmaradt, még szerencse, hogy el is tudtam passzintani. Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
banatila Elküldve Július1, 2014 Megoszt Elküldve Július1, 2014 Figyeljetek! Hol van a "15. csatlakozó / gyújtás pozitív pólusa" az Astrában? Ledes DRL bekötési útmutatója szerint a DRL vezérlődobozának az egyik vezetékét erre kéne kötni. De ezt hol találom? szia Elektromos fényszórómagasságállítás biztosítékjáról tudsz levenni gyujtás 12V-ot.Motortérben a biztosítéktáblában 33-as jelőlésű bizti, úgy emlékszem egy 5A-os bizti. üdv BL 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július1, 2014 Megoszt Elküldve Július1, 2014 Jó, akkor 55.916Ft a kommentem írásának időpontjának pillanatában számolt hivatalos Euro árfolyammal számolva.Nem ez volt a lényeg, hanem hogy drága. Amit korábban írtam nem számoltam át az aktuális árfolyammal. Mikor legutóbb néztem, másfél-két éve, gondolom még nem 312Ft volt egy Euro és akkor átszámolva még negyven valahány ezer forintból megvolt egy Magyarországot is tartalmazó Kelet-Európa térkép CD.Sőt, most nézem: amit Te linkeltél az a DVD90-hez való DVD.A CD70-hez való CD "csak" 99 Euro: http://www.navigation.com/Opel-Astra-2007-Opel-EHU-CD70-Navigation-System--/CD70-Eastern-Europe-2013-2014/opel-vauxhall/product/T1000-20845/en_GB/EUR/Tehát még olcsóbb is, mint amikor legutóbb néztem. Most alig 32.000Ft.Nem írtam, hogy olcsó. Bár egy német fizetéshez képest biztosan olcsó, de itt senki sem fog ennyi pénzt kiadni érte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs7 Elküldve Július2, 2014 Megoszt Elküldve Július2, 2014 Nem írtam, hogy olcsó. Bár egy német fizetéshez képest biztosan olcsó, de itt senki sem fog ennyi pénzt kiadni érte. nem bizony :))) amugy ha egy cdre vagy dvdre kiirok magyar terkepet es hangfajlt, akkor az autonavija azt tudja hasznalni valahogy? vagy ertelmetlen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Július2, 2014 Megoszt Elküldve Július2, 2014 nem bizony :))) amugy ha egy cdre vagy dvdre kiirok magyar terkepet es hangfajlt, akkor az autonavija azt tudja hasznalni valahogy? vagy ertelmetlen? Ezt nem tudom. De az biztos, hogy az Opel a Navteq térképeit használta, így nem hiszem, hogy mást tudna olvasni, mint a mobil GPS-ek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyakas72 Elküldve Július2, 2014 Megoszt Elküldve Július2, 2014 Sziasztok új vagyok a fórumon, most vásároltam egy opel h astrát 2008-as kérdésem a következő lenne: Ablak emelő hol működik hol nem (már a tanítással próbálkoztam) Visszapillantó tükör elektromosan nem tudom állítani,a jobb oldali tükröt hol be tudom hol nem tudom behajtani a ball oldali az semmire nem reagál A válaszokat előre is köszönöm!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Habi Elküldve Július2, 2014 Megoszt Elküldve Július2, 2014 Sziasztok! Azoktól kérdezném, akik kötöttek már be ilyen típusazonos visszajelzőt, hogy REC modulban vagy máshol kell e aktiválni, vagy összedugom és működik is az utánfutó világítás és a visszajelzés? Egyébként hogy jelez vissza, ha kiégett valamelyik izzó a futón? Hanggal, vagy a műszerfalon valahogy? http://www.smid.hu/smid/utanfuto_vonohorog_visszajelzo_elektronika_alkatresz_adat.jsp?ua_cikkszam=12150520&nagy_kep=images_alkatresz%2f1024%2f12150520.jpg Előre is köszönöm! Nekem csak bedugták és rögtön működött. Szerintem csak gyorsabban villog a visszajelző. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ezüst 11 Elküldve Július2, 2014 Megoszt Elküldve Július2, 2014 Tudomásom szerint nincs visszajelzés, mint hagyományos esetben, csak a hibáról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Július3, 2014 Megoszt Elküldve Július3, 2014 (edited) Helló! Ha majd be lesz kötve a DRL feltennél egy fotót? Én is szerettem volna a múlt héten szereltetni, de sajna nagy lett a méret, így elmaradt, még szerencse, hogy el is tudtam passzintani. Előre is köszi!Szia!Még nem biztos, hogy bekötök ilyet. Csak egy helyen elég nagy kedvezménnyel tudnék venni márkás RDL-t, ezért gondolkoztam el rajta. De végül is a xenon fényszóró is teljesen megfelel nekem menetfény üzemmódra felprogramozva.Néztem a bekötési útmutatót, hogy is megy ez. Hála banatilanak, már ez is menne. De néztem hogy van olyan típus is, (talán még olcsóbb is) aminek nem kell direkt gyújtás jel, hanem a generátor minimális pulzáló jeléből állapítja meg az elektronikája, hogy épp jár-e a motor vagy sem. Ezt csak egyszerűen rá kell kötni az akkusarukra és kész is.Ami még problémás lehet: a mérete. Nekem még facelift előtti vízszintes bordákkal ellátott a ködlámpa körüli fekete műanyagom. Na, abba gondoltam beleintegrálni. Ahogy mértem a bordák közötti távolságot, pont határeset, hogy be lehet-e oda erőltetni vagy sem. Nagyon szétfaragni se akarom. amugy ha egy cdre vagy dvdre kiirok magyar terkepet es hangfajlt, akkor az autonavija azt tudja hasznalni valahogy? vagy ertelmetlen?A hangfájlokat nem CD-ről olvassa be, hanem a fejegység memóriája tárolja. A térképeket már adathordozóról olvassa be. De nem jó akármilyen. Csak a neki megfelelő fájt tudja kezelni. különben "invalid CD" üzenettel kiköpi a korongot.Gyári térképeket azért itt-ott a neten lehet találni...Más:Azt észrevettétek már, hogy mikor Op-commal hibakódkiolvasásat végeztek, közben a km-számláló helyén mindenféle folyamatosan változó betűkből és számokból álló karaktereket ír ki, még akkor is ha minden vezérlőben 0 eltárolt hibakódot talál?Ez mi lehet? Módosítva Július3, 2014 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július3, 2014 Megoszt Elküldve Július3, 2014 Más: Azt észrevettétek már, hogy mikor Op-commal hibakódkiolvasásat végeztek, közben a km-számláló helyén mindenféle folyamatosan változó betűkből és számokból álló karaktereket ír ki, még akkor is ha minden vezérlőben 0 eltárolt hibakódot talál? Ez mi lehet? Diagnosztika közben természetes dolog, hogy megjelenik az ECN felirat és a számok változnak, némelyik a kapcsolatra utal, stb. Ha fék gáz egyszerre taposás + gyújtás után nem ír ki hibaszámot akkor nincs hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feri38 Elküldve Július3, 2014 Megoszt Elküldve Július3, 2014 Sziasztok! Találtam az interneten olyan OBD hibakód olvasót ami a telefonnal bluetooth-on keresztül komunikál, valaki probált már ilyen eszközt? Konkrétan erre gondoltam: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=645939 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július3, 2014 Megoszt Elküldve Július3, 2014 Találtam az interneten olyan OBD hibakód olvasót ami a telefonnal bluetooth-on keresztül komunikál, valaki probált már ilyen eszközt? Konkrétan erre gondoltam: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=645939 Nehogy megvedd, az Ebayen 1200 Ft... Majd ha megjon, elmeselem, mit tud, de allitolag mukodik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feri38 Elküldve Július3, 2014 Megoszt Elküldve Július3, 2014 Nehogy megvedd, az Ebayen 1200 Ft... Majd ha megjon, elmeselem, mit tud, de allitolag mukodik. Oké köszi! És az milyen telefonon működik Android vagy IOS vagy esetleg Windowsfonon is? Vagy egy ilyen kütyü kell vagy be kell ruháznom egy op-com-ra! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Július3, 2014 Megoszt Elküldve Július3, 2014 (edited) Jesszus! Ennek aztán van ára!Ha nem akarsz e-bayről rendelni, itthoni apróhirdetési, licitálós oldalakon is kapsz pár ezerért ilyet.Általában Androidhoz jók ezek, de nem kizárt hogy más OS-hez is van.De Op-comot is ha drágán veszed és nem e-bayről fele ennyiért megkapod. És azzal nem csak figyelni lehet, hanem programozni is.Diagnosztika közben természetes dolog, hogy megjelenik az ECN felirat és a számok változnak, némelyik a kapcsolatra utal, stb.Ha fék gáz egyszerre taposás + gyújtás után nem ír ki hibaszámot akkor nincs hiba.Értem, köszi.Az utolsó mondatoddal ellentétben én másképp tapasztaltam. Vannak hibakódok, amiket nem jelenít meg a pedálos módszerrel. Komolyabb pl motorhibákat igen. De pl volt múltkor nekem ez a tempomatos dolog. Pedálos módszerrel semmi hibakódom nem volt, Op-commal átvizsgálva viszont volt egy tárolt hibakód: Valami ellenállást a megengedett tartományon kívülinek érzékelt.(Egyébként már lassan ~1000km-t megtéve nem jött vissza a hiba.)Volt régebben valami canbus-os kommunikációs hibám is, amit a pedálos módszer szintén nem adott, az Op-com viszont igen. Módosítva Július3, 2014 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Davee Elküldve Július3, 2014 Megoszt Elküldve Július3, 2014 Jesszus! Ennek aztán van ára! Ha nem akarsz e-bayről rendelni, itthoni apróhirdetési, licitálós oldalakon is kapsz pár ezerért ilyet. Általában Androidhoz jók ezek, de nem kizárt hogy más OS-hez is van. De Op-comot is ha drágán veszed és nem e-bayről fele ennyiért megkapod. És azzal nem csak figyelni lehet, hanem programozni is. Értem, köszi. Az utolsó mondatoddal ellentétben én másképp tapasztaltam. Vannak hibakódok, amiket nem jelenít meg a pedálos módszerrel. Komolyabb pl motorhibákat igen. De pl volt múltkor nekem ez a tempomatos dolog. Pedálos módszerrel semmi hibakódom nem volt, Op-commal átvizsgálva viszont volt egy tárolt hibakód: Valami ellenállást a megengedett tartományon kívülinek érzékelt. (Egyébként már lassan ~1000km-t megtéve nem jött vissza a hiba.) Volt régebben valami canbus-os kommunikációs hibám is, amit a pedálos módszer szintén nem adott, az Op-com viszont igen. Meglehet, nem mondtam biztosra, bár valóban úgy tűnt :) Lényeg, hogyha észrevehető hibája van a motornak/autónak nagy valószínűséggel a pedál tesztnél is megjelenik, persze én is a normál diagnosztikában bízok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts