Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok!

Kocot keressétek ezzel kapcsolatban!

Ő tud segíteni az installálásban és szokott nála lenni eladó példány is 120 euró + szállítás körül. Vagy legalábbis lehet nála rendelni.

Amúgy úgy emlékszem cseh gyártmány a cucc.

Legutóbb nekem ezt írta a beszereléséről:

"A kütyüt csak rá kell tenni az OBD csatira, háromszor gyújtást ráadni-levenni (közte várni 30 másodpercet), és már működik is, ezt csak egyszer, az első behelyezéskor kell megtenni."

Itt van róla egy kis infó, igaz csehül: http://www.pepas.cz/projekty/opel-mkj-cz/

Egyébként most nézem, hogy koco milyen közel lakik hozzám, majdnem szomszédok vagyunk, akár csak Csaba66-tal.

Már én is régóta gondolkozom rajta hogy rendeljek tőle, csak eddig mindig közbejött valami más kiadás.

Pontosan így van. A cseh srác ma elutazott két hétre, rendelést ezután tud teljesíteni. Én most kettőt rendeltem tőle, de lehet még változtatni. Egyébként elkészültem a magyar nyelvű kezelési útmutatóval is (a kütyün már eddig is lehetett választani a magyar nyelvet, szintén saját fordítás), ami pár héten belül a fenti oldalról letölthető lesz. Ettől függetlenül szívesen segítek ha bármilyen kérdés merülne fel a modullal kapcsolatban.

Üdv: Laci

Megosztás:

Hozzászólásod után vártam 4 percet ...a belső ajtózáró gomb ledje szakaszosan villogot, és mit ad isten beindúlt a riasztó kulcsal való nyitásnál.

Köszi a tippet!!!

Na örülök, hogy közben megoldódott.

Én már a motorháztető nyitásakor is megriasztottam magamat. Akkut töltöttem, a kábel elöl lógott ki a motortérből, így nem csuktam le, csak lehajtottam. Az autót persze lezártam. Másnap reggel mentem hogy lecsatlakoztassam a töltőt. Az persze nem jutott eszembe, hogy előtte a távirányítóval nyissam a kocsit. Így jól megriasztott. :)

De legalább az is le lett tesztelve, működik. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Csak az érdekesség kedvéért. A fel nem programozott BID-es autót az egyik Opel márkaszervízben nem tudták felprogramozni és azt közölték velem, hogy ki kell cserélni a kijelzőt, ha BC-t akarok.

Próbáltam tájékozódni a fórumokon és arra az eredményre jutottam, hogy ez nem lehet igaz. Elmentem egy másik márkaszervízbe és 5 perc alatt minden gond nélkül megcsinálták. Nem szeretnék negatív reklámot az előbbi szervíznek, de az ilyen szakembereknek nem márkaszervízben lenne a helye.

üdv. mindenkinek

Megosztás:

Sziasztok!

Szombaton kint állt a napon az autó úgy délig. Mikor beindítottam akkor a bc-n a külső hőmérséklet helyén egy F betű volt és nem volt szervóm!!

Nagy nehezen kiálltam a parkolóból és kb 5-600 méter után visszajött a külső hőmérséklet +szervó! Valakinek volt már ilyen? Megnéztem a szervó olajat az rendben volt. Gondolom valami elektromos hiba jelentkezett!

Szia!

Nálunk is előfordult már hasonló. Annyi, hogy nem sütött a nap, hanem esett. Indítás után nem működtek az ablaktörlők és az ablakmosó sem. A kormányszervo üzemelt. A hőfokjelzőn pedig az "F" :-o

Kb fél perc után újra a külső hőmérsékletet mutatta és működött minden. ... hm X-Akta

Megosztás:

Üdv!

Gyárilag nincs ködlámpám, de azt néztem, hogy ez elég könnyen orvosolható, különösebb gond nélkül beszerelhető egy bontott.

Kérdés, hogy vajon gyárilag be lehet kábelezve?

Szia!

Ezzel én is próbálkoztam korábban, nekem nincs bekábelezve. Az a legegyszerűbb, ha alánézel, hogy ott van-e a csatlakozó.

Ha igen, akkor csak a világításkapcsolót kell kicserélned. (Nekem 30 ezer körüli árat mondtak egy újra a csergőnél)

A betét a lökhárítóba pár ezres tétel.

• Like 1
Megosztás:

Szia!

Ezzel én is próbálkoztam korábban, nekem nincs bekábelezve. Az a legegyszerűbb, ha alánézel, hogy ott van-e a csatlakozó.

Ha igen, akkor csak a világításkapcsolót kell kicserélned. (Nekem 30 ezer körüli árat mondtak egy újra a csergőnél)

A betét a lökhárítóba pár ezres tétel.

Viszont ha nincs kábelezés, akkor lehet nem küzdök vele...

Mert akkor kábel+keret+lámpa+kapcsoló közel 60.000Ft lesz, annyit már nem szánok rá, olyan gyakran nem lesz köd. :D

Megosztás:

Szevasztok.

Találkoztatok már ezzel a hibakóddal B3843-2 / Levegőmennyiség érzékelő áramkör alacsony feszültség / mi lehet a hiba ,kevés gáz van a klimába,vagy valami más.Ha valakinek már volt ilyen problémája,vagy tudja mi lehet a baj az irjon már.

Megosztás:

Találkoztatok már ezzel a hibakóddal B3843-2 / Levegőmennyiség érzékelő áramkör alacsony feszültség / mi lehet a hiba ,kevés gáz van a klimába,vagy valami más.Ha valakinek már volt ilyen problémája,vagy tudja mi lehet a baj az irjon már.

Abban biztos lehetsz, hogy a klimahoz nincs koze :) A motorba juto levego mennyiseget merik...

Megosztás:

Szevasztok.

Légszűrőház és a blokk közötti vastag csövön van egy szenzor, az a légmennyiség mérő, arra jelez az ECU. ki kell mérni, ha rossz akkor csere.

Megosztás:

Légszűrőház és a blokk közötti vastag csövön van egy szenzor, az a légmennyiség mérő, arra jelez az ECU. ki kell mérni, ha rossz akkor csere.

Szia!

Mit kell mérni? Ellenállást? Feszültséget?

Ha jó, milyen értéket kell, hogy kapjak a méréskor?

Megosztás:

Sziasztok!

Astra H (2004) 1.4 autóban gyári kazettás rádió. Ha indítom a kocsit a rádió bekapcsol automatikusan, de nem szól...a csatornákat fogja, tudok újakat is keresni de nem hallani sehol semmit. Az autóba van egy utólag beépített Nokia kihangosító, ami minden indításkor sipol egyet. Ez a hang most is megvan.

Tudnátok segíteni hogy mi lehet a probléma?

Köszi előre is!

Megosztás:

Sziasztok!

InSP2 jelzés gyújtáskor mit jelent?

Ez korrekt fogalom?

"The failed lighting will be indicated in
the information display or the
message InSP2 will appear in the
instrument panel display."

Tehát világítással van baj? (Mert világít minden)
Módosítva : beny158
Megosztás:

Sziasztok!

InSP2 jelzés gyújtáskor mit jelent?

Ez korrekt fogalom?

"The failed lighting will be indicated in
the information display or the
message InSP2 will appear in the
instrument panel display."

Tehát világítással van baj? (Mert világít minden)

Szia!

Valahol ki van égve egy izzó. A leírás teljesen korrekt.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Astra H (2004) 1.4 autóban gyári kazettás rádió. Ha indítom a kocsit a rádió bekapcsol automatikusan, de nem szól...a csatornákat fogja, tudok újakat is keresni de nem hallani sehol semmit. Az autóba van egy utólag beépített Nokia kihangosító, ami minden indításkor sipol egyet. Ez a hang most is megvan.

Tudnátok segíteni hogy mi lehet a probléma?

Köszi előre is!

Az autórádiók a kihangosítótól kapnak egy némító jelet (testelés, általában sárga vezeték). Lehet, hogy a kihangosító valamiért állandóan testeli a rádiót, vagy a némító vezeték valahol az autó fém részéhez van csípődve.

Megosztás:

Szia!

Mit kell mérni? Ellenállást? Feszültséget?

Ha jó, milyen értéket kell, hogy kapjak a méréskor?

Sajnos autodata-ban nem találtam mérési értékeket, nem tudom miért, így jelenleg konkrét értéket nem tudok mondani.

Nekem is jól jönne a szenzorokhoz, ha valakinek van listája, leírhatná! :)

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Két hete vettem az autót (2007/9 Z14XEP) még az eredeti GM akkumlátor volt benne. Azt vettem észre, hogy egy éjszaka alatt csökken az akku töltöttsége( az üres fesz. 12,4), de olyan is volt, hogy el sem indult. A töltést felvette majd meg lett nézve terhelő villával is nem tűnt rossznak. Mivel a dolog nem változott a töltések után sem, úgy gondoltam egy 7 éves akkutól nem várhatok sokat, így vettem egy újat.

Sajnos az új akksi is ha nem is olyan mértékben, de szintén megmerült. Megmértem a nyugalmi áramfelvételt az autón ami 210mA. Ez nagyon sok.

Kérdezném a hozzáértőket, hogy mi okozhatja ezt van-e tipikus hiba vagy hogy tudom kinyomozni az okát.

Tudnátok erre valami ötletet?

Köszönettel

Megosztás:

Sziasztok!

Volt már valakinek olyan, hogy az autó kidobálta a tempomatot?

Eddig sosem csinált ilyet, tegnap 240km-en viszont kétszer is megcsinálta, hogy kikapcsolt magától a tempomat.

Mi lehet ez? CIM-modul? Annak idején volt visszahíváson.

Amikor magától kikapcsol egyből vissza tudom kapcsolni és tartja is egy jó darabig, ezért nem gondolok a kuplungkapcsolóra.

Remélem csak valami átmeneti zavar volt. Figyelni fogom.

Megosztás:

Sziasztok!

Két hete vettem az autót (2007/9 Z14XEP) még az eredeti GM akkumlátor volt benne. Azt vettem észre, hogy egy éjszaka alatt csökken az akku töltöttsége( az üres fesz. 12,4), de olyan is volt, hogy el sem indult. A töltést felvette majd meg lett nézve terhelő villával is nem tűnt rossznak. Mivel a dolog nem változott a töltések után sem, úgy gondoltam egy 7 éves akkutól nem várhatok sokat, így vettem egy újat.

Sajnos az új akksi is ha nem is olyan mértékben, de szintén megmerült. Megmértem a nyugalmi áramfelvételt az autón ami 210mA. Ez nagyon sok.

Kérdezném a hozzáértőket, hogy mi okozhatja ezt van-e tipikus hiba vagy hogy tudom kinyomozni az okát.

Tudnátok erre valami ötletet?

Köszönettel

Áramfelvétel mérés közben egyenként ki kell húzni a biztosítékokat, ha leesik az áramfelvétel abban a körben található fogyasztó okozza.

Sziasztok!

Volt már valakinek olyan, hogy az autó kidobálta a tempomatot?

Eddig sosem csinált ilyet, tegnap 240km-en viszont kétszer is megcsinálta, hogy kikapcsolt magától a tempomat.

Mi lehet ez? CIM-modul? Annak idején volt visszahíváson.

Amikor magától kikapcsol egyből vissza tudom kapcsolni és tartja is egy jó darabig, ezért nem gondolok a kuplungkapcsolóra.

Remélem csak valami átmeneti zavar volt. Figyelni fogom.

Valószínű CIM modul kontakt hiba lesz, típushibája ennek a szériának sajnos.

Esetleg próbáld meg a kart kihúzni, megtisztítani és vissza.

• Like 2
Megosztás:

Mikor merted az aramot? Az ajtok nyitogatasa utan egy ideig meg mukodik ez-az, illetve ha lekotod az akkut, utana a tapfeszt megkapva elindul az osszes egyseg, tehat nem okvetlenul rossz a 210mA. Hagyd allni egy oraig bekotott muszerrel, es utana nezd meg.

Megosztás:

Köszi,meg fogom nézni így.

Mikor merted az aramot? Az ajtok nyitogatasa utan egy ideig meg mukodik ez-az, illetve ha lekotod az akkut, utana a tapfeszt megkapva elindul az osszes egyseg, tehat nem okvetlenul rossz a 210mA. Hagyd allni egy oraig bekotott muszerrel, es utana nezd meg.

Megosztás:

Köszönöm Davee

Áramfelvétel mérés közben egyenként ki kell húzni a biztosítékokat, ha leesik az áramfelvétel abban a körben található fogyasztó okozza.

Valószínű CIM modul kontakt hiba lesz, típushibája ennek a szériának sajnos.

Esetleg próbáld meg a kart kihúzni, megtisztítani és vissza.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.