Rockford Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 A z17dth ban nincs szivattyú a tankban, hanem 3 lépcsős magasnyomású szivattyúja van, az végzi el az üzemanyag felszívását a tankból. Ezek a jellemzően nem egy fordulatra induló motorok. Elvileg a kulcs kivétele után a kp zár, esetleges riasztó kivételével minden alaphelyzetre kell hogy álljon. Esetleg utólagosan beépített elektromos dolog? Elvileg a titkos menü csak a can buszon megjelenő adatokat jeleníti meg. Semmi plusz dolgot nem kapcsol be. De lehet, hogy rosszul okoskodom. De azért Cserenkovnak is addig okoskodtunk amíg meg lett a megoldás :D Cserenkov direkt titkolta, hogy Quick Heater-e van! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nemi23 Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 (edited) Sziasztok! Nemrég vettem a Astra H. 2004 1.6-os motorra. Elvittem egy kontár szerelőhöz , mert a GID kijelzőn nem volt fogyasztás mérő funkció. Azt állította hogy simán átprogramozza , hogy működjön, nos ez sikerült is azóta működik. De sajnos a kijelző most nem jelzi ki a klíma állapotát, szóval nem látom a hőmérséklet beállítását és a ventilátor sebességét, de sajnos a klímát sem tudom kapcsolni. Szóval vettem egy OP-COM-ot és hát inkább én szeretném ez vissza csinálni. Remélem ez lehetséges!!!???? Ha kérhetnék tőletek ez ügyben segítséget azt nagyon megköszönném, vagy akár meghálálnám is. Üdv Módosítva Február22, 2014 : Nemi23 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 (edited) Cserenkov direkt titkolta, hogy Quick Heater-e van! :D Ezt honnan veszed? Mért titkoltam volna?! :confused: :icon14: Vagy talán arról én tehetek, hogy először senki nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy hol keressem vagy egyáltalán hogy lehet megállapítani, hogy van-e...? Ránézésre nem egyszerű megállapítani, mert se kapcsolója, se visszajelzője, semmije nincs... Sőt, még a hivatalos Opel márkaszervizben se tudták, hogy van ilyen az autómban. Ezek szerint ők meg előttem titkolták direkt?! Mi értelme lett volna? Módosítva Február21, 2014 : Cserenkov Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 Ezt honnan veszed? Mért titkoltam volna?! :confused: :icon14: Vagy talán arról én tehetek, hogy először senki nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy hol keressem vagy egyáltalán hogy lehet megállapítani, hogy van-e...? Ránézésre nem egyszerű megállapítani, mert se kapcsolója, se visszajelzője, semmije nincs... Sőt, még a hivatalos Opel márkaszervizben se tudták, hogy van ilyen az autómban. Ezek szerint ők meg előttem titkolták direkt?! Mi értelme lett volna? Ne mérgelődj! Ott volt a szmájli! Csak cinkeltek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
edivan Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 A z17dth ban nincs szivattyú a tankban, hanem 3 lépcsős magasnyomású szivattyúja van, az végzi el az üzemanyag felszívását a tankból. Ezek a jellemzően nem egy fordulatra induló motorok. Elvileg a kulcs kivétele után a kp zár, esetleges riasztó kivételével minden alaphelyzetre kell hogy álljon. Esetleg utólagosan beépített elektromos dolog? Elvileg a titkos menü csak a can buszon megjelenő adatokat jeleníti meg. Semmi plusz dolgot nem kapcsol be. De lehet, hogy rosszul okoskodom. De azért Cserenkovnak is addig okoskodtunk amíg meg lett a megoldás :D Ahha, értem, köszi. Egyébként valóban nem egy fordulatra szokott indulni, főleg melegben. Mínuszokban viszont igen, amit nem értek, és mindig is furcsállottam. Utólagosan beépített elektromos cucc nincs benne, nincs is túl sok extra benne, és ami van az is minden gyári. Mi lett a megoldás Cserenkovnál? Én sem tudom hogy lenne quick heater a kocsiban (gondolom ez az ami indítás után rásegít a hűtővíz melegedésében.), mondjuk meg is lepne, mert tetű lomhán melegszik a motor. Hogyan deríthető ki a heater jelenléte? Link to comment Megosztás: More sharing options...
edivan Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 Ha ez igy van, akkor ne a generatort gyanusitgasd, hanem a rejtett menu utan merd a leadott aramot az akkun. Ha tul magas, akkor a biztositekok kiszedegetesevel kideritheto, hol van fogyasztas. Egy buktato van, hogy ha a muszer bekotesehez leveszed az akkurol a kabelt, akkor valoszinuleg elmulik a hiba. Azt probald ki, hogy allo motornal, mar bekotott muszerrel mesz a rejtett menube, hatha akkor is csinalja. Csaba ezeket próbáltam már, de sajnos nem konzekvens a dolog. Nem mindig csinálta, csak véletlenszerűen, így nem tudtam reprodukálni a dolgot, és nem is találtam igazán összefüggést. Lehet, hogy majd kicsit jobb időben ismét méregetek majd, alaposabban. A rejtett menübe meg úgy szoktam mostanában már belépni, hogy aztán leállítás után lehetőleg rövid idő elteltével ismét indítsak és menjek egy kicsit, hogy a kilépés a leállítás után tényleg megtörténjen. Viszont az elmúlt időszak rejtett menüs kalandozásai után így is megszivatott a kocsi. A tengeralattjáróra és a leállításnál megrázó motor okára nincs ötletetek? Meg hogy tankolás után minden oké lett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 Ezt honnan veszed? Mért titkoltam volna?! :confused: :icon14: Vagy talán arról én tehetek, hogy először senki nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy hol keressem vagy egyáltalán hogy lehet megállapítani, hogy van-e...? Ránézésre nem egyszerű megállapítani, mert se kapcsolója, se visszajelzője, semmije nincs... Sőt, még a hivatalos Opel márkaszervizben se tudták, hogy van ilyen az autómban. Ezek szerint ők meg előttem titkolták direkt?! Mi értelme lett volna? Nyugi már, csak vicceltem! ;) Amúgy mérted már, hogy ha az első néhány km-en nem kapcsolsz fűtést, akkor hogy alakul a töltésed? Bár nekem nincs quick heater-em, de az eseted óta reggelente hidegben nem is kapcsolom fel a lámpát! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 (edited) Nyugi már, csak vicceltem! ;)Amúgy mérted már, hogy ha az első néhány km-en nem kapcsolsz fűtést, akkor hogy alakul a töltésed?Bár nekem nincs quick heater-em, de az eseted óta reggelente hidegben nem is kapcsolom fel a lámpát! :D Akkor jó, kicsit félreértettem. :) Persze, így bizonyosodtam meg a QH jelenlétéről. Stabilan 14,0-14,2V. Ha a fűtést rányomom fél percen belül zuhan 11,7-11,8V-ig. (Ami persze langyos motornál és/vagy 10-12 fok feletti külső hőmérsékletnél teljesen elmarad.)A lámpa nem sokat vesz fel. Nálam legfeljebb egy tizedet esik tőle a feszültség a xenon felkapcsolásakor, de másodperceken belül vissza is áll. Mi lett a megoldás Cserenkovnál? Én sem tudom hogy lenne quick heater a kocsiban (gondolom ez az ami indítás után rásegít a hűtővíz melegedésében.), mondjuk meg is lepne, mert tetű lomhán melegszik a motor. Hogyan deríthető ki a heater jelenléte?Semmi.Nálam egész más volt. Nem ráz a motorom, nem világít a szervízlámpám és semmi összefüggés nincs a tankolással és indítási meg általában semmilyen motorproblémám nincs/nem volt.Gyárilag, normál állapotában ilyen a kocsim és az összes QH-val szerelt Astra ilyen:Konkrétan nálam csak az volt a tünet, hogy hideg járó motornál 12V alá esik az akkufeszültségem. Tehát látszólag mintha nem töltene a generátor. Csakhogy bemelegedve normalizálódik és se hibakód, de még csak a töltésjelző lámpa sem világít.Hosszasan heteken át elmélkedtünk a dologról, Csaba még mérni is segített, szervizben is voltam, de csak a fejünket vakartuk.Aztán találtam egy oldalt, ahol alvázszám alapján részletesen meg lehet nézni, milyen felszereltséggel jött ki az autó a gyárból.Ott volt felsorolva a quickheat rendszer is. (Egyébként ez az utastér levegőjét melegíti, nem a hűtőfolyadékot amíg be nem melegszik a hűtővíz. Így egyből van fűtés indítás után. És nem kevés, kb 80A áramot is felvehet.)A kideríthetőségéről pont ebben a hozzászólásban kicsit fentebb írtam. Egyébként nekem soha nem tűnt fel, hogy az nem természetes, hogy indulok és meleget fúj a fűtés. Soha nem értettem mért mondják, hogy megfagynak a dízelben, amíg bemelegszik. Egészen addig, amíg nem ültem a céges Ford Transitban. Ott tényleg lefgytam, és jó pár km kell neki, mire elkezd langyos levegőt fújni.A lényeg hogy jó és nagyon kényelmes ez a QH rendszer, csak oda kell figyelni a használatára. Ha az ember többször egymás után megy rövid utakra, akkor érdemes levenni a fűtést és csak az ülésfűtéssel fűteni, legalábbis amíg a motor kicsit be nem melegszik, mert különben nem tud visszatölteni az akkumulátorra és "gyárilag" lemeríti az akksit.Tömören ez volt a történet. Módosítva Február21, 2014 : Cserenkov 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
somolygo13 Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 (edited) Sziasztok Nekem van egy 3-soros TID kijelzö az autómban ki szeretném cserélni GID-re van eenk valami akadálya? És manuálklimás. Várom a válaszokat. Köszi, Módosítva Február21, 2014 : somolygo13 Link to comment Megosztás: More sharing options...
edivan Elküldve Február21, 2014 Megoszt Elküldve Február21, 2014 Semmi. Nálam egész más volt. Nem ráz a motorom, nem világít a szervízlámpám és semmi összefüggés nincs a tankolással és indítási meg általában semmilyen motorproblémám nincs/nem volt. Gyárilag, normál állapotában ilyen a kocsim és az összes QH-val szerelt Astra ilyen: Konkrétan nálam csak az volt a tünet, hogy hideg járó motornál 12V alá esik az akkufeszültségem. Tehát látszólag mintha nem töltene a generátor. Csakhogy bemelegedve normalizálódik és se hibakód, de még csak a töltésjelző lámpa sem világít. Hosszasan heteken át elmélkedtünk a dologról, Csaba még mérni is segített, szervizben is voltam, de csak a fejünket vakartuk. Aztán találtam egy oldalt, ahol alvázszám alapján részletesen meg lehet nézni, milyen felszereltséggel jött ki az autó a gyárból. Ott volt felsorolva a quickheat rendszer is. (Egyébként ez az utastér levegőjét melegíti, nem a hűtőfolyadékot amíg be nem melegszik a hűtővíz. Így egyből van fűtés indítás után. És nem kevés, kb 80A áramot is felvehet.) A kideríthetőségéről pont ebben a hozzászólásban kicsit fentebb írtam. Egyébként nekem soha nem tűnt fel, hogy az nem természetes, hogy indulok és meleget fúj a fűtés. Soha nem értettem mért mondják, hogy megfagynak a dízelben, amíg bemelegszik. Egészen addig, amíg nem ültem a céges Ford Transitban. Ott tényleg lefgytam, és jó pár km kell neki, mire elkezd langyos levegőt fújni. A lényeg hogy jó és nagyon kényelmes ez a QH rendszer, csak oda kell figyelni a használatára. Ha az ember többször egymás után megy rövid utakra, akkor érdemes levenni a fűtést és csak az ülésfűtéssel fűteni, legalábbis amíg a motor kicsit be nem melegszik, mert különben nem tud visszatölteni az akkumulátorra és "gyárilag" lemeríti az akksit. Tömören ez volt a történet. Szia! Köszi a választ. Persze, nálam más a baj forrása, ez nyilvánvaló. A QH rendszerrel kapcsolatos hozzászólásokat olvastam, a korábbiakat is megtaláltam, köszönöm, így már világos mi is pontosan és teljesen logikusan magyarázza a töltéssel kapcsolatos tapasztalataidat. Jó dolog lehet, sosem tudtam pontosan hogyan működik. Én is a fázós csapatba tartozom, még ülésfűtésem sincs (pedig néha nagyon jó lenne). A QH akkor is bekapcsol, ha csak standard hőfokra és kis fordulatra állítod a fűtést (pl. 22-24C fok) ? Azt az oldal linkjét meg tudod esetleg osztani, ahol az alvázszám alapján lecsekkolható a gyári felszereltségek listája? Köszönöm! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nemi23 Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Sziasztok! Nemrég vettem a Astra H. 2004 1.6-os motorra. Elvittem egy kontár szerelőhöz , mert a GID kijelzőn nem volt fogyasztás mérő funkció. Azt állította hogy simán átprogramozza , hogy működjön, nos ez sikerült is azóta működik. De sajnos a kijelző most nem jelzi ki a klíma állapotát, szóval nem látom a hőmérséklet beállítását és a ventilátor sebességét, de sajnos a klímát sem tudom kapcsolni. Szóval vettem egy OP-COM-ot és hát inkább én szeretném ez vissza csinálni. Remélem ez lehetséges!!!???? Ha kérhetnék tőletek ez ügyben segítséget azt nagyon megköszönném, vagy akár meghálálnám is. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Szia! Köszi a választ. Persze, nálam más a baj forrása, ez nyilvánvaló. A QH rendszerrel kapcsolatos hozzászólásokat olvastam, a korábbiakat is megtaláltam, köszönöm, így már világos mi is pontosan és teljesen logikusan magyarázza a töltéssel kapcsolatos tapasztalataidat. Jó dolog lehet, sosem tudtam pontosan hogyan működik. Én is a fázós csapatba tartozom, még ülésfűtésem sincs (pedig néha nagyon jó lenne).A QH akkor is bekapcsol, ha csak standard hőfokra és kis fordulatra állítod a fűtést (pl. 22-24C fok) ?Azt az oldal linkjét meg tudod esetleg osztani, ahol az alvázszám alapján lecsekkolható a gyári felszereltségek listája? Köszönöm!Hali!Azt még nem mértem ki, hogy mi az a beállított hőfok, amikor még nem kapcsol be. Ez egyébként szerintem függ a külső és az alapból bent lévő hőmérséklettől is. Tehát nem mindig egy fix hőfok.Ha napon állok és kint is 10-12 fok felett van a hőmérséklet, akkor egyáltalán nem kapcsol be.A ventilátor fordulatszámától úgy vettem észre, hogy nem függ.Általában 21°C-on, automata befúvási irányon és automata ventilátor fokozaton van a fűtésem. Ha előre tudom, hogy sokszor megyek legfeljebb 4-5 km-eket, akkor indítás után leveszem a hőfokot "Lo" állásra, a befúvást a szélvédőre irányítom, a ventilátort meg 1-es fokozatra kapcsolom, hogy ne fújja rám a hideget, de ne is párásodjon a szélvédő.Ha hosszabb utakra megyek, vagy csak egy-két rövidebbre, akkor hagyok mindent, nem kell így átállítani. És élvezem a szinte azonnal jelentkező meleg levegőt. :)Ez gyakorlatilag egy elektromos fűtőszál a befúvott levegő útjában. Úgy működik, mint egy hajszárító. Felmelegíti a szellőzőjáratokon kiáramló levegőt, amíg hideg a hűtővíz által működtetett fűtőradiátor.http://ecat24.com/catalog/types/1/9/Itt bal oldalon a második kereső mezőbe ha beírod az alvázszámodat, ad egy részletes listát, hogy mi van gyárilag az autódban. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Köszönöm! Én picit meg is variáltam a szivargyújtót. Ha kész van teszek fel képet is.Sikerült kicserélni az izzót?Én vettem abból amit linkeltem, ki is cseréltem volna, de nálam más a baj. Valószínű valahol meg van törve a szivargyújtó világítás vezetéke.Ahogy vettem ki a szivargyújtót párszor fel is villant a kis izzó. Sajnos nem a foglalat vagy a csatlakozó kontakthibás. Mert levettem és multiméterrel mértem mi jön ki belőle. Ahogy mozgattam a vezetéket párszor felugrott a feszültség, máskor meg nulla.Azt sem sikerült megállapítanom, hogy a még hozzáférhető helyen van-e eltörve, vagy bent ahol hozzácsatlakozik egy vastagabb kábelköteghez, ami elkanyarodik felfelé a fejegység mögött.Egyébként csak egy forrasztás lenne, de annyit nekem nem ér meg, hogy szétbontsam hozzá a fél autót. Majd talán egyszer, ha nagyon ráérek...Mert annyira nem zavar hogy nem világít az a gyűrű. A visszapillantóról a spotlámpa úgyis oda világít, így sötétben is gond nélkül megtalálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
somolygo13 Elküldve Február22, 2014 Megoszt Elküldve Február22, 2014 Sziasztok Nekem van egy 3-soros TID kijelzö az autómban ki szeretném cserélni GID-re van eenk valami akadálya? És manuálklimás. Várom a válaszokat. Köszi, Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Február23, 2014 Megoszt Elküldve Február23, 2014 (edited) Nincs...esetleg a keretet kell még kicserélni... Módosítva Február23, 2014 : Maybal 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Február23, 2014 Megoszt Elküldve Február23, 2014 Sziasztok! Nemrég vettem a Astra H. 2004 1.6-os motorra. Elvittem egy kontár szerelőhöz , mert a GID kijelzőn nem volt fogyasztás mérő funkció. Azt állította hogy simán átprogramozza , hogy működjön, nos ez sikerült is azóta működik. De sajnos a kijelző most nem jelzi ki a klíma állapotát, szóval nem látom a hőmérséklet beállítását és a ventilátor sebességét, de sajnos a klímát sem tudom kapcsolni. Szóval vettem egy OP-COM-ot és hát inkább én szeretném ez vissza csinálni. Remélem ez lehetséges!!!???? Ha kérhetnék tőletek ez ügyben segítséget azt nagyon megköszönném, vagy akár meghálálnám is. Üdv Vedd le az akkusarut fél percre....nekem ez mindig megoldja, ha elmegy programozás után a klíma kijelzés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
edivan Elküldve Február24, 2014 Megoszt Elküldve Február24, 2014 Hali! Azt még nem mértem ki, hogy mi az a beállított hőfok, amikor még nem kapcsol be. Ez egyébként szerintem függ a külső és az alapból bent lévő hőmérséklettől is. Tehát nem mindig egy fix hőfok. Ha napon állok és kint is 10-12 fok felett van a hőmérséklet, akkor egyáltalán nem kapcsol be. A ventilátor fordulatszámától úgy vettem észre, hogy nem függ. Általában 21°C-on, automata befúvási irányon és automata ventilátor fokozaton van a fűtésem. Ha előre tudom, hogy sokszor megyek legfeljebb 4-5 km-eket, akkor indítás után leveszem a hőfokot "Lo" állásra, a befúvást a szélvédőre irányítom, a ventilátort meg 1-es fokozatra kapcsolom, hogy ne fújja rám a hideget, de ne is párásodjon a szélvédő. Ha hosszabb utakra megyek, vagy csak egy-két rövidebbre, akkor hagyok mindent, nem kell így átállítani. És élvezem a szinte azonnal jelentkező meleg levegőt. :) Ez gyakorlatilag egy elektromos fűtőszál a befúvott levegő útjában. Úgy működik, mint egy hajszárító. Felmelegíti a szellőzőjáratokon kiáramló levegőt, amíg hideg a hűtővíz által működtetett fűtőradiátor.http://ecat24.com/catalog/types/1/9/ Itt bal oldalon a második kereső mezőbe ha beírod az alvázszámodat, ad egy részletes listát, hogy mi van gyárilag az autódban. Szia! Köszi szépen, igen-igen, már értem hogyan működik. Eddig azt hittem, hogy magát a hűtővizet melegíti, mint pl egy webasto kályha, csak elektromosan. Komfort szempontjából ez azért sokkal jobbnak tűnik. Köszi a linket, meg is néztem. Az enyémben persze nem ír quick heat rendszert, csodálkoztam is volna ha lenne benne. Rengeteg dolgot felsorol, amiről hirtelen nem is tudom micsoda. Majd még bogarászom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Február24, 2014 Megoszt Elküldve Február24, 2014 Ja, hát igen, elég részletes a lista. Nekem is pl az ülések kialakítását, állíthatóságát sorolja több soron keresztül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ezüst 11 Elküldve Február25, 2014 Megoszt Elküldve Február25, 2014 Kedves Koco! Leteszteltem a mikrofont, és egyből meglett a hiba, csekkoltam, hogy hiányzik! A vezetékezés úgy tűnik megvan (különben is alvázszám alapján gyári az UHP). Gondolom egy eredeti gyári mikrofon horror áron lehet, ha egyáltalán külön beszerezhető. Azon töröm a fejem, hogy lehetne-e esetleg valamivel helyettesíteni? A mikrofon az olvasólámpák előtt van, a rácsos rész alatt. Az első pont a tetőlámpa csatlakozója, onnan megy a bal oldali tűzfali csatlakozóba, és ebből az UHP-ba. Tűzfal csatlakozó: bal lábnál, lent a műanyag burkolat alatt, nehéz hozzáférni, kinyitni, de leginkább az összerakásra kell figyelni, rengeteg (100+) láb van benne. Először a mikrofont kellene tesztelni, aztán a tetőlámpa csatlakozót, utána UHP, és csak a legvégén a százlábut. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vidor Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Sziasztok! Van valakinek tapasztalata tolatókamerával kapcsolatban? Vettem egy tolatókamerát és még fúrás faragás előtt ki szerettem volna próbálni, de számomra érdekes jelenség lépett fel. Közvetlenül a kamerába a táp és a jel egy kis négypólusú csatlakozódugón keresztül megy ki. Gondolom a könnyebb befűzés miatt. A négypólusú csatlakozó dugalj egyben egy kapcsoló ami a normál-, és a tükörképet kapcsolja a kameraképen, valamint ide csatlakozik a tápvezeték (pozitív és negatív), és innen indul előre a videójelet szállító vezeték, a végén egy rca csatlakozóval, valamint az rca mellett egy piros színű vezeték. A próba idejére a szivargyújtóról próbáltam tápot adni neki, egy régi szivargyújtós csatlakozós kis vezetékkel. Amíg a kis négypólusú csatlakozót össze nem dugom addig a tápon ott a 12-14V de amint a csatlakozót összedugom (hogy a kameráig is kimenjen a fesz) azonnal lemegy a táp 3-4V-ra. Persze képet sem ad. Lehet hogy a kamera kis csatlakozója el van kötve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
edivan Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Sziasztok! Van valakinek tapasztalata tolatókamerával kapcsolatban? Vettem egy tolatókamerát és még fúrás faragás előtt ki szerettem volna próbálni, de számomra érdekes jelenség lépett fel. Közvetlenül a kamerába a táp és a jel egy kis négypólusú csatlakozódugón keresztül megy ki. Gondolom a könnyebb befűzés miatt. A négypólusú csatlakozó dugalj egyben egy kapcsoló ami a normál-, és a tükörképet kapcsolja a kameraképen, valamint ide csatlakozik a tápvezeték (pozitív és negatív), és innen indul előre a videójelet szállító vezeték, a végén egy rca csatlakozóval, valamint az rca mellett egy piros színű vezeték. A próba idejére a szivargyújtóról próbáltam tápot adni neki, egy régi szivargyújtós csatlakozós kis vezetékkel. Amíg a kis négypólusú csatlakozót össze nem dugom addig a tápon ott a 12-14V de amint a csatlakozót összedugom (hogy a kameráig is kimenjen a fesz) azonnal lemegy a táp 3-4V-ra. Persze képet sem ad. Lehet hogy a kamera kis csatlakozója el van kötve? Nem lehet, hogy rövidre zárod a tápot? Szikrázást nem tapasztaltál, vagy a vezeték nem melegedett? A belső világítás lámpája nem változtatta fényerejét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Sziasztok! Van valakinek tapasztalata tolatókamerával kapcsolatban? Vettem egy tolatókamerát és még fúrás faragás előtt ki szerettem volna próbálni, de számomra érdekes jelenség lépett fel. Közvetlenül a kamerába a táp és a jel egy kis négypólusú csatlakozódugón keresztül megy ki. Gondolom a könnyebb befűzés miatt. A négypólusú csatlakozó dugalj egyben egy kapcsoló ami a normál-, és a tükörképet kapcsolja a kameraképen, valamint ide csatlakozik a tápvezeték (pozitív és negatív), és innen indul előre a videójelet szállító vezeték, a végén egy rca csatlakozóval, valamint az rca mellett egy piros színű vezeték. A próba idejére a szivargyújtóról próbáltam tápot adni neki, egy régi szivargyújtós csatlakozós kis vezetékkel. Amíg a kis négypólusú csatlakozót össze nem dugom addig a tápon ott a 12-14V de amint a csatlakozót összedugom (hogy a kameráig is kimenjen a fesz) azonnal lemegy a táp 3-4V-ra. Persze képet sem ad. Lehet hogy a kamera kis csatlakozója el van kötve? Kamerából jön ki 4 vezeték: - "+12V" - test -Videó meleg pont -videó hideg pont Az RCA-videó dugó mellett egy kis piros??? Ez már az 5. szál! Mire adtál tápfeszt? Nem értem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vidor Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Kamerából jön ki 4 vezeték: - "+12V" - test -Videó meleg pont -videó hideg pont Az RCA-videó dugó mellett egy kis piros??? Ez már az 5. szál! Mire adtál tápfeszt? Nem értem. Természetesen a piros és fekete vezetékekre adtam ki a 12 voltot. Az RCA melletti piros szálra nem adtam semmit, mivel az e-bay-en láttam egy hasonló kialakítású kamerát, ahol az RCA csatlakozó mellől kijövő vezeték mellé az volt írva hogy figyelmen kívül hagyható. Mellesleg az én bekötési ábrámon sem szerepel az a szál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vidor Elküldve Február27, 2014 Megoszt Elküldve Február27, 2014 Nem lehet, hogy rövidre zárod a tápot? Szikrázást nem tapasztaltál, vagy a vezeték nem melegedett? A belső világítás lámpája nem változtatta fényerejét? Semmi szikra, semmi melegedés. A belső világítás fényét nem néztem. Nem tudom hány amperes a szivargyújtó biztije, de ha azt rövidre zárnám az valószínűleg jól érzékelhető lenne ezeken a vékony vezetékeken. Esetleg kiolvadna a biztosíték is, de ez eddig nem történt meg. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
shirazsu Elküldve Február28, 2014 Megoszt Elküldve Február28, 2014 Tisztelt Kollégák elhallgatott a jobb hátsó ajtóban lévő hangszóróm. Véleményem szerint a tipikus kábeltörésről lehet szó, de miellőtt még szétszedném a kábelköteget szeretném leellenőrinzni hogy a hangszóró jele eljut-e a csatlakozóig. Csak sajna nincs meg a csatlakozó bekötési rajza.. Előre is megköszönném a segitségeteket. Tamás u.i.: astra h 2006 1.6 XEP enjoy Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts