csaba66 Elküldve December12, 2013 Megoszt Elküldve December12, 2013 Szabadonfutó is van benne? Mi célból? Feltehetoen acelbol :) http://www.gates.com/europe/file_display_common.cfm?thispath=Europe%2Fdocuments_module&file=TB_040_E11_OAPs.pdf Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve December12, 2013 Megoszt Elküldve December12, 2013 Sziasztok! Cserélte már ki valaki a műszerfal világítását? A fő cél ez lenne, de ha vannak további tapasztalatok a többi világítással kapcsolatban pl.: klíma gombjai-tekerői, ajtóban lévő világítás ( a kilincs mögöttit tudom, ahhoz az ajtókárpitot kell leszedni, én az ablakok-külső tükrökért felelős gombokra gondolok elsősorban ) akkor várom őket, a sárga valahogy nekem nem jön be, fehér lenne mindenhol, esetleg LED-es ha megoldható. A videót ahol szinte mindent kiszednek azt láttam, de a klíma kiszedése után például majd' felrobbantam, akkor sem tudtam kipattintani azt a 6 pöcköt ami tartja, (felül 2 oldalt 2 alul 2), akármelyik 4-et kipattintom, a maradék 2 visszapattan, így inkább otthagytam, mielőtt eltörtem volna valamit. Szia! Ha jól tudom, az összes világítás ledes. Mindegyik smd led, egyesével az alaplapra forrasztva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve December13, 2013 Megoszt Elküldve December13, 2013 Szia! Ha jól tudom, az összes világítás ledes. Mindegyik smd led, egyesével az alaplapra forrasztva. Kicsit megbontottam a dolgokat, de csak további problémák merültek fel... 1. http://kepfeltoltes.hu/view/131213/el.ablak_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ezen a képen látható az elektromos ablak ( csak elöl, hátul manuális ) szétszedett dobozkája. A kérdés az, hogy a piros karikában lévő világító testeket vagy akármiket, hogy lehet kicserélni piros, kék vagy más színű ledekre, illetve ide is 3528-as SMD Led kell vagy valami más? Youtube videók és itt fórumon látott kép alapján tuti ki lehet valahogy, csak hatalmas a ? nálam. 2.http://kepfeltoltes.hu/view/131213/20131213_154254_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ez már a világítás kapcsoló kiszedve, ide is került egy ? , ebbe még a világításig sem jutottam el, ugyanis a szétszedésére nem jöttem még rá. Ha tud valaki valamit, akkor szívesen meghallgatom ( látom ). Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve December13, 2013 Megoszt Elküldve December13, 2013 1. http://kepfeltoltes.hu/view/131213/el.ablak_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ezen a képen látható az elektromos ablak ( csak elöl, hátul manuális ) szétszedett dobozkája. A kérdés az, hogy a piros karikában lévő világító testeket vagy akármiket, hogy lehet kicserélni piros, kék vagy más színű ledekre, illetve ide is 3528-as SMD Led kell vagy valami más? Youtube videók és itt fórumon látott kép alapján tuti ki lehet valahogy, csak hatalmas a ? nálam. Ami a kepen van, az LED, elvileg cserelheto masik LED-re, de a fenyero nem biztos, hogy jo lesz. A 3528 a meret (3.5 * 2.8 mm); a keprol nem latszik, hogy akkora-e. Viszont a ki- es beforrasztashoz speci szerszam es kezugyesseg kell, azaz ne allj neki, ha most forrasztanal eloszor :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve December14, 2013 Megoszt Elküldve December14, 2013 Ami a kepen van, az LED, elvileg cserelheto masik LED-re, de a fenyero nem biztos, hogy jo lesz. A 3528 a meret (3.5 * 2.8 mm); a keprol nem latszik, hogy akkora-e. Viszont a ki- es beforrasztashoz speci szerszam es kezugyesseg kell, azaz ne allj neki, ha most forrasztanal eloszor :) Ez a LED szerintem kisebb mint a 3528-as, csak nem tudom, hogy amiket videókban/képeken láttam más színűen világítani, az milyen LED pontosan. Spéci szerszám - és kellő tudás :D - hiányában mindenképpen nem én forrasztanám, hanem valaki aki ért hozzá. Köszönöm a segítséget! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve December14, 2013 Megoszt Elküldve December14, 2013 Világítás probléma 2. felvonás: Belső tér világítását akartam kicsit feldobni. Sofita egy 39mm-es can-busos led lesz, olvasólámpába már megjöttem a LED-ek, állatul néznek ki, csak éppen 0 a hasznossága, ha azok nem világítanak ha kinyílnak az ajtók, ezért gondoltam átteszem őket hátra ( olvasólámpába szépen működtek). Hátsó sárga izzókat kiszedtem, bele az említett LED-ek, felkapcsoltam az egyiket, működik, felkapcsolom a másikat és füst... azután semmi világítás nem működött, visszatettem az eredeti sárga izzókat, semmi. Elől a gyári sofita meg se mukkant, csomagtartóban és más helyen ment a világítás. Mivel már volt ilyen, tudtam, hogy - gondolom ezért, de ha más az ok akkor nyugodtan mondjátok - az autó úgy érzékeli, hogy kiégett valami és nem ad neki áramot, ezért pl a sofita se kapcsolt be, hiába jó. Kocsit beindítottam, leállítottam, lezárt majd egy fél óra múlva visszamentem és működik minden világítás. A kérdés az, hogy amit vettem LED-eket túl erős volt a kocsinak? Elől szépen ment, ezért nem is értem, hogy miért füstölt el hátul.. Milyen LED-et kéne vennem hátra, hogy ne füstöljön el és működjön rendesen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve December14, 2013 Megoszt Elküldve December14, 2013 Szerintem forditott polaritassal tetted be es azert füstölt. Lehet tönkre is ment. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve December14, 2013 Megoszt Elküldve December14, 2013 Szerintem forditott polaritassal tetted be es azert füstölt. Lehet tönkre is ment. Tönkremenni tönkrement, mert miután "visszajött" a világítás, újra betettem őket előre az olvasólámpába, akkor már nem világítottak. Lehet amatőr kérdés, de hogy lehet megállapítani, hogy mikor fordított a polaritás és mikor nem? Mert ha veszek megint, nem szeretnék ugyanígy járni, mint most. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve December14, 2013 Megoszt Elküldve December14, 2013 Tönkremenni tönkrement, mert miután "visszajött" a világítás, újra betettem őket előre az olvasólámpába, akkor már nem világítottak. Lehet amatőr kérdés, de hogy lehet megállapítani, hogy mikor fordított a polaritás és mikor nem? Mert ha veszek megint, nem szeretnék ugyanígy járni, mint most. Elvileg ki kene birjak a forditott bekotest... Az is furcsa, hogy az egyik fustolt, de mindketto tonkrement :) Szoval elso korben forditsd meg oket. Tudomanyosabb modszer: gondolom, van rajta + es - felirat, a foglalatban pedig ki kell merni, ha nem egyertelmu, melyik a test (-). Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve December14, 2013 Megoszt Elküldve December14, 2013 Tönkremenni tönkrement, mert miután "visszajött" a világítás, újra betettem őket előre az olvasólámpába, akkor már nem világítottak. Lehet amatőr kérdés, de hogy lehet megállapítani, hogy mikor fordított a polaritás és mikor nem? Mert ha veszek megint, nem szeretnék ugyanígy járni, mint most. Ennél összetettebb a kérdés. Ugyanis a hátsó olvasólámpába az érintkezők elrendezése más, mint az elsőé, ezért nem minden led-es világítás jó hátulra. Ugyanis hátul a két szemben lévő oldalon vannak a 12V-tot adó érintkezők, míg elől (és normál esetben) egymás mellett. Így az olyan LED-es világítótestek, amelyeknél az érintkezőket úgy alakították ki, hogy mind a két oldalon ki van alakítva az érintkező és azok szemben össze vannak kötve, azt a hátsó csatlakozóba berakva zárlatot fog okozni (szerintem a legtöbb les-es ilyen, legalábbis azt a keveset, amit láttam, az mind ilyen). A normál izzó esetében az érintkezők keresztben vannak, így az nem okoz gondot és jó előre is, és hátulra is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve December14, 2013 Megoszt Elküldve December14, 2013 Ennél összetettebb a kérdés. Ugyanis a hátsó olvasólámpába az érintkezők elrendezése más, mint az elsőé, ezért nem minden led-es világítás jó hátulra. Ugyanis hátul a két szemben lévő oldalon vannak a 12V-tot adó érintkezők, míg elől (és normál esetben) egymás mellett. Így az olyan LED-es világítótestek, amelyeknél az érintkezőket úgy alakították ki, hogy mind a két oldalon ki van alakítva az érintkező és azok szemben össze vannak kötve, azt a hátsó csatlakozóba berakva zárlatot fog okozni (szerintem a legtöbb les-es ilyen, legalábbis azt a keveset, amit láttam, az mind ilyen). A normál izzó esetében az érintkezők keresztben vannak, így az nem okoz gondot és jó előre is, és hátulra is. Megoldódott a dolog! :D Megpróbálom leírni, remélem érthető lesz. Lehet én fogalmaztam rosszul, de a kettő közül csak az egyik füstölt el, a másik működött/dik. A probléma a következő volt: a LED foglalatán lévő kis lábak ( + és - ) ahogy említetted keresztben vannak ugye, ám itt jött a gond, a pozitív láb túl hosszú volt, és átért a negatív oldalra, amely érintkezett a negatív ( a foglalatban az alsó rész, direkt kimértük ) résszel, így zárlat jött létre. Vicces, mert a másik LED amely nem füstölt el, annál ez az átlógás nem volt tapasztalható, így nem történt ilyen baj. Lényeg, hogy úgy alakítottuk a lábakat, hogy a pozitív csak a pozitív foglalat-résszel, a negatív pedig csak a negatív foglalat-résszel érintkezzen, és már világít is szépen. Köszönöm a segítséget Nektek! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December14, 2013 Megoszt Elküldve December14, 2013 Ennél összetettebb a kérdés. Ugyanis a hátsó olvasólámpába az érintkezők elrendezése más, mint az elsőé, ezért nem minden led-es világítás jó hátulra. Ugyanis hátul a két szemben lévő oldalon vannak a 12V-tot adó érintkezők, míg elől (és normál esetben) egymás mellett. Így az olyan LED-es világítótestek, amelyeknél az érintkezőket úgy alakították ki, hogy mind a két oldalon ki van alakítva az érintkező és azok szemben össze vannak kötve, azt a hátsó csatlakozóba berakva zárlatot fog okozni (szerintem a legtöbb les-es ilyen, legalábbis azt a keveset, amit láttam, az mind ilyen). A normál izzó esetében az érintkezők keresztben vannak, így az nem okoz gondot és jó előre is, és hátulra is. Pont ezt akartam írni én is még délután csak lejárt az 5 hozzászólásom. Annak idején még a nyár elején én is beszoptam ezzel. Kétszer egymás után ment ki az utastér biztosítékom, mire rájöttem, hogy az érintkezők nem megfelelőek. Talán be is számoltam róla itt... Aztán egy kis barkácsolás a ledeken és jó is lett. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve December15, 2013 Megoszt Elküldve December15, 2013 Kiégett a jobb oldali izzóm, ami egy Osram Night Breaker volt. Persze nem volt tartalék így irány a Tesco. Ott most nem volt Osram, de vettem GE MegaLight Ultra-t. Van valakinek tapasztalata ezzel az izzóval kapcsolatban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve December15, 2013 Megoszt Elküldve December15, 2013 (Bocsánat dupla lett.) Törölhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve December15, 2013 Megoszt Elküldve December15, 2013 Kiégett a jobb oldali izzóm, ami egy Osram Night Breaker volt. Persze nem volt tartalék így irány a Tesco. Ott most nem volt Osram, de vettem GE MegaLight Ultra-t. Van valakinek tapasztalata ezzel az izzóval kapcsolatban? Én ilyet használok G-be(+90%,)nem annyira fehér a fénye,mint az Osramnak,de legalább vizes úton is látni vele,nekem bejön Élettartama nem túl hosszú ennek sem,az egyik 1 évet bírt csak,nem mindennapi használattal 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve December15, 2013 Megoszt Elküldve December15, 2013 Én ilyet használok G-be(+90%,)nem annyira fehér a fénye,mint az Osramnak,de legalább vizes úton is látni vele,nekem bejön Élettartama nem túl hosszú ennek sem,az egyik 1 évet bírt csak,nem mindennapi használattal Köszi a választ. Miután betettem nekem fehérebbnek tűnt, mint a bal oldalt benne maradt Osram, de majd este kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December16, 2013 Megoszt Elküldve December16, 2013 Kiégett a jobb oldali izzóm, ami egy Osram Night Breaker volt.Persze nem volt tartalék így irány a Tesco.Ott most nem volt Osram, de vettem GE MegaLight Ultra-t. Van valakinek tapasztalata ezzel az izzóval kapcsolatban?Én is ilyet használok a távolságiban a xenon mellett már több mint egy éve.Előtte egy alap Osram volt. Világít, a célnak megfelel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve December19, 2013 Megoszt Elküldve December19, 2013 Köszi srácok. Azt hiszem, hogy a forgatós mérést meg tudom csinálni, a zárlatot talán ki tudom mérni vele. Egyébként egyszer 500-600mA fogyasztást csíptem el nyuglami állapotban a kocsin, ami azért nem kevés. (Közben a kocsi zárva volt, sokat vártam, hogy minden fogyasztó biztosan leállhasson.) Aztán ha nem tudok zárlatot mérni, akkor talán megveszem az új akksit, hátha azzal nem lesz gáz. Ha meg mégis, akkor megyek a szervizbe. Köszi mégegyszer. Szia! Van már megoldásod az akku merülésre? Ha van valami oszd meg velünk is légyszi :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee44 Elküldve December19, 2013 Megoszt Elküldve December19, 2013 Sziasztok. olyan kérdésem lenne Z19DTH motorkódú Astra H kombim lenne. A reflektor H7 izzó helyére szeretnék bele H7 led es izzót!! Ez megvalósítható e illetve nem tudom Can Bus -os e az autó??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve December19, 2013 Megoszt Elküldve December19, 2013 Sziasztok. olyan kérdésem lenne Z19DTH motorkódú Astra H kombim lenne. A reflektor H7 izzó helyére szeretnék bele H7 led es izzót!! Ez megvalósítható e illetve nem tudom Can Bus -os e az autó??? Szerintem felesleges rá pénzt költeni. Nem fogsz vele jól látni, ráadásul nem is legális. A totalcaron volt egy cikk nem olyan rég ezekről a led-es világítótestekről. Olvasd el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December19, 2013 Megoszt Elküldve December19, 2013 Sziasztok.olyan kérdésem lenne Z19DTH motorkódú Astra H kombim lenne.A reflektor H7 izzó helyére szeretnék bele H7 led es izzót!!Ez megvalósítható e illetve nem tudom Can Bus -os e az autó???Azt nem nagyon ajánlom, mert ugrik érte a forgalmi (engedély nélküli átalakítás, sőt, ugye nem is fog megfelelni az előírásoknak, így a bevizsgálás is szívás volna az NKH-nál), ráadásul bizonyított, hogy a ledes izzók nem képesek ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint a "hagyományos", meg a gyárban is azokhoz tervezték a lámpát. Ha nem látsz jól, akkor itt biztosan kapsz választ arra, hogy mit érdemes kipróbálni, és mit nem. A sima (nem xenon) lámpával én sem vagyok teljesen elégedett, lehetne jobb is....U.i.: Érdemes előbb kérdezni, mert manapság mindent a nyakadba sóznak az autósboltokban, de a fele nem felel meg az előírásoknak, vagy éppen nem engedélyezett.Itthon meg elég szigorú a szabályozás és bármikor belefuthatsz olyan rendőrbe, aki tisztában van ezekkel. Ami pedig utána jön az fájni fog, legalábbis a pénztárcádnak mindenféleképpen. :-) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve December20, 2013 Megoszt Elküldve December20, 2013 Sziasztok, 2006. Z14XEP H Astrában tompított izzót a kerék vagy a motortér felől kell cserélni ? Egyszerű feladat ? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve December20, 2013 Megoszt Elküldve December20, 2013 Szerintem nem motorterbol, hanem kerékjaratbol. Vagyis Z17DTH-nal, mert most csereltem. Koszos munka igy teli idoszakban es ha bal kezes vagy, akkor a jobb oldali lesz könnyebb es fordítva. Nezd meg a hasznalatit. Bocs az ekezetekert. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December20, 2013 Megoszt Elküldve December20, 2013 Nagyon valószínű, hogy a fényszóró típusától is függ.Ha jól rémlik a halogénnél pont fordított az elrendezés. Azaz a tompított van kívül, a távolsági belül. A kerékjárati ívből a külsőt éred el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jómagam Elküldve December20, 2013 Megoszt Elküldve December20, 2013 Szerintem nem motorterbol, hanem kerékjaratbol. Vagyis Z17DTH-nal, mert most csereltem. Koszos munka igy teli idoszakban es ha bal kezes vagy, akkor a jobb oldali lesz könnyebb es fordítva. Nezd meg a hasznalatit. Bocs az ekezetekert. Kereket le kell venni, vagy elég ütközésig elfordítani ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts