Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Szia!

Ha két soros (TID) kijelződ van két gombbal, akkor addig nyomod a rádión a "settings" gombot amíg nem pittyen és a kijelzőn vagy "audio" vagy "test mod" felirat látható. Utána a kijelző jobb oldali gombjával tudod lapozni az oldalakat. Addig kell lépkedni amíg megjelenik az a lap ahol a sebességet, és a vízhőfokot mutatja. Egyéb kijelzőknél már volt fenn leírás, keresd vissza. "Titkos menü" néven emlegetik.

Üdv!

üdv

azt is be lehet állitani hogy mindig mutassa a vizhőfokot ??

thx

nekem nem a 2 soros kijelzőm van

Megosztás:

Először én is furcsállottam a dolgot. De mikor fölvetettem itt azt a választ kaptam (név szerint már nem emlékszem kitől) hogy normális, hogy hideg motornál kevésbé terheli a generátort, motort...

Mindenesetre hibakódot nem ad, töltéslámpa elalszik indítás után.

Lehet, hogy en voltam :) De a 11.8 azert nagyon keves, foleg, ha nincs Quicheat... De eppen lehet elni vele, ha kesobb normalizalodik: ismet csak az a tanulsag, hogy nem kell mindent nezegetni, figyelni, stb. :)

Megosztás:

Először én is furcsállottam a dolgot. De mikor fölvetettem itt azt a választ kaptam (név szerint már nem emlékszem kitől) hogy normális, hogy hideg motornál kevésbé terheli a generátort, motort...

Mindenesetre hibakódot nem ad, töltéslámpa elalszik indítás után.

Nekem pont fordítva működik. :)

Ha hideg van és hideg a motor, akkor a feszültség 14,4V. Ez igaz alapjáratra is és nagyobb fordulatra is (pl. országút).

Amint bemelegszik a motor leesik a fesz. 14,1-14,2V-ra. És itt is mindegy, hogy alajárat, vagy emelt fordulat. És kb. ez is az alja.

És nagyjából a terheléstől is független, ha nincs sok fogyasztó bekapcsolva. Sok nagy fogyasztó esetén (világítás bekapcsolva, hátsó ablak-tükör fűtés, két ülésfűtés legmagasabb fokozat) alapjáraton azért visszaesik 13,9 környékére.

Megosztás:

üdv

azt is be lehet állitani hogy mindig mutassa a vizhőfokot ??

thx

nekem nem a 2 soros kijelzőm van

Szevasz.

Engem is érdekelne hogy lehet beállitani hogy mindig mutassa a vizhőfokot.Nekem sem kétsoros van.

A setting gombal én is megtudom nézni de jobb volna ha mindig mutatná.

Megosztás:

üdv segítséget kérek.

tempomat kapcsolót tettem az astra h-ba. Mivel benne van a program csak aktiválni kell. Működik is jól. Ott rontottam el hogy később tudtam meg hogy kell CIM modul megbontása nélkül kart cserélni. A kipörgés gátló hibát jelez nem is működik. Hibakódot törölni nem tudunk. Ami befolyással lehet rá : kormányszög elfordulás nincs kalibrálva. Ezt a hibakódot sem tudjuk törölni. Elképzelhető hogy valamit elfordítva raktam össze a CIM modulban? kapcsoló tökéletesen működik minden funkciójában.

Milyen megoldást tudna valaki javasolni. Köszönöm.

Megosztás:

üdv segítséget kérek.

tempomat kapcsolót tettem az astra h-ba. Mivel benne van a program csak aktiválni kell. Működik is jól. Ott rontottam el hogy később tudtam meg hogy kell CIM modul megbontása nélkül kart cserélni. A kipörgés gátló hibát jelez nem is működik. Hibakódot törölni nem tudunk. Ami befolyással lehet rá : kormányszög elfordulás nincs kalibrálva. Ezt a hibakódot sem tudjuk törölni. Elképzelhető hogy valamit elfordítva raktam össze a CIM modulban? kapcsoló tökéletesen működik minden funkciójában.

Milyen megoldást tudna valaki javasolni. Köszönöm.

Lesz aki tud segíteni, mert valószínű, hogy elmozdult összerakás során. Egyébként csak egy helyre írj, úgyis el fogjuk olvasni. :icon1:

Megosztás:

Sziasztok!

Többen ajánlották itt nekem a Nokia kihangosítókat. Most találtam nagyon jó áron (14 ezer Ft) Nokia CK-200-as kijelzős kihangosítót. Az volna a kérdésem, hogy ez akármelyik bluetooth képes telefonnal kompatibilis? Azért kérdezem mert T-mobile webshopban láttam és ott csak Nokia telefonokat írnak ki hozzá. Nekem meg Androidos Samsung S3 mini illetve S4 van tehát azokkal kellene hogy üzemeljen tökéletesen. Szerintetek? Amúgy hangminőségre a Nokia kihangosítók milyenek? Az autó hangszóróján keresztül szól? SMS üzenet olvasható a kijelzőjén?

Megosztás:

Sziasztok! Azt vettem észre, hogy bal oldali irányjelzéskor a kar nagyon hamar visszakapcsol, a legkisebb mozdulatra is leáll az irányjelző. Állandóan azt kell figyelnem, hogy villog-e, és állandóan kapcsolgatnom kell. Lehet ezen állítani? A másik kérdés, hogy a fedélzeti computert csak Opel szervizben lehet programoztatni? Nekem semmi nincs rajta csak egy stopper, ami azért a lehetőségekhez képest elég sovány.

Megosztás:

Szerintem én (is) írtam, hogy ez a típus elég pofás és az ára is teljesen rendben van. Hova fogod felszerelni?

Elvileg a BT szabvány szerint működik, tehát kéne kezelnie az összes ezzel rendelkező telefont. De még nem használtam ilyet.

Visszatérve a feszültségszabályozóra: honnan tudom, hogy az enyémbe milyen kell? Alvázszám, motorszám alapján valaki tudna segíteni, hogy milyen cikkszámú, alkatrésszámú kellene nekem? Akkor ellenőrizni tudnám, hogy most milyet raktak bele.

Megosztás:

Visszatérve a feszültségszabályozóra: honnan tudom, hogy az enyémbe milyen kell? Alvázszám, motorszám alapján valaki tudna segíteni, hogy milyen cikkszámú, alkatrésszámú kellene nekem? Akkor ellenőrizni tudnám, hogy most milyet raktak bele.

Attol tartok, az Opelnek csak komplett generatorra van cikkszama... Egyebkent megtalaltam a forrast, amit tegnap emlegettem: ott nem hofok, hanem fordulatszam alapjan indult be a toltes: http://www.auto-professionals.co.uk/showthread.php?tid=6264

Azt probald meg ki, hogy ha inditas utan nem sokkal felviszed 2500 fole, akkor esetleg kisebb motorhomersekletnel is megno-e a feszultseg.

• Like 1
Megosztás:

Azért ennyire biztos ne legyél benne. ;) Mert lehet összefüggés és akár jól is működhet!

Ha van elektromos kiegészítő fűtése, akkor a hűtővíz hőmérsékletnek és a mért feszültségnek van köze egymáshoz.

Ugyanis a QuickHeat addig fűt, amíg a motor hideg. Márpedig, ha fűt, akkor azt akár 1KW-tal is megteheti (ha jól tudom 5 lépésben tudja változtatni a teljesítményét).

Fűteni meg akkor fűt, ha hideg a motor, hideg a külső levegő, van töltés és a hőmérséklet fel van tekerve az utastérben (manuális klímánál a max.-ra; automatánál gondolom, ha melegebb van beállítva, mint az utastér hőmérséklete).

Az 1KW-tot pedig alapjáraton a generátor ezek szerint nem tud leadni.

Persze, ha nincs quickheat rendszere, akkor már tényleg talányosabb az észrevétel. :)

Szia!

Igen a QH-t nem vettem figyelembe! De a QH val szerelt autókba nem a 100 A-s generátort rakták, mivel az 80-85 A-t is képes felvenni. Akármilyen elektromos berendezés is van az autóban, az sem csökkentheti a töltést "0"-ra. Mivel avval veszélyezteti az elektromos biztonsági berendezések működését. Arról nem is beszélve, hogy én pl. megyek 1,5 km-t a munkahelyemig, 37 fokig melegszik fel a motor, áll 8 órát, utána ugyan az hazafelé. Ezen az elven csak kivétel történne az aksiból, és két nap után mehetnék gyalog :D

Üdv! :hiya:

Megosztás:

Szerintem én (is) írtam, hogy ez a típus elég pofás és az ára is teljesen rendben van. Hova fogod felszerelni?

Elvileg a BT szabvány szerint működik, tehát kéne kezelnie az összes ezzel rendelkező telefont. De még nem használtam ilyet.

Még nem tudom hova lesz felszerelve, majd kiderítem. Amúgy csak a kijelző vezetékes a távvezérlő vezeték nélküli az lehet hogy a kormányra lesz csak feltéve mert elvileg van hozzá ilyen egység is a dobozban..

Megosztás:

Attol tartok, az Opelnek csak komplett generatorra van cikkszama... Egyebkent megtalaltam a forrast, amit tegnap emlegettem: ott nem hofok, hanem fordulatszam alapjan indult be a toltes: http://www.auto-professionals.co.uk/showthread.php?tid=6264

Azt probald meg ki, hogy ha inditas utan nem sokkal felviszed 2500 fole, akkor esetleg kisebb motorhomersekletnel is megno-e a feszultseg.

Ezt már olvastam korábban is. Ki is próbáltam. Ha 3000 fölé is pörgetem semmilyen hatással nincs rá. 2000 fölött valamennyit tölt (12,3-12,5V környéke), de ahogy elveszem a gázt, alapjáraton megint semmi... :(

Ha meleg motornál indítom az autót, akkor rögtön tölt 13,9-14,0V-tal alapjáraton is úgy hogy nem nyomok gázt. Ha 45 fok alá csökken a motorhőmérséklet, akkor nem.

(Ezért ha vissza is viszem szervizbe reklamálni, beindítják, rámérnek és el akarnak majd hajtani, hogy tökéletesen tölt. Ott kell hagynom az autót egy fél napra, hogy lehűljön és úgy indíthassák.)

Megosztás:

Ezt már olvastam korábban is. Ki is próbáltam. Ha 3000 fölé is pörgetem semmilyen hatással nincs rá. 2000 fölött valamennyit tölt (12,3-12,5V környéke), de ahogy elveszem a gázt, alapjáraton megint semmi... :(

Ha meleg motornál indítom az autót, akkor rögtön tölt 13,9-14,0V-tal alapjáraton is úgy hogy nem nyomok gázt. Ha 45 fok alá csökken a motorhőmérséklet, akkor nem.

(Ezért ha vissza is viszem szervizbe reklamálni, beindítják, rámérnek és el akarnak majd hajtani, hogy tökéletesen tölt. Ott kell hagynom az autót egy fél napra, hogy lehűljön és úgy indíthassák.)

Erdekes... Mert az belefer, hogy inditas utan egy ideig meg "kimelo uzemben" van, de ha telen is kivarja az 50 fok elereset, akkor lehet olyan hasznalat, hogy egyaltalan nem fog tolteni.

A kezelesi utasitasban egyebkent az van, hogy a dizeleknel a kiegeszito futes uzemanyaggal mukodik, tehat elektromos Quickheat meg elvileg sem lehet benne, ugyhogy itt sajnos megallt a tudomany nalam...

Megosztás:

Tegnap este én is kipróbáltam a dolgot, nálam most rögtön indítás után, hidegen, alapjáraton 14,0-val töltött. Magasabb fordulaton 14,3. Aztán ahogy melegedett a motor, egyre gyakrabban visszaesett a töltés 13,7-ig is, de ez volt az alja. Városban mentem, tehát nem konstans fordulatnál csinálta. Viszont már láttam olyat is, hogy 12V körül "töltött" csak (vagyis nem töltött), és 13V körüli értéket is láttam már huzamosabb ideig. Persze nem figyelgetem állandóan, de mivel elég gyakran szivat az akksi lemerüléssel, egy időben azért sokszor rápillantottam a töltésre is. (Volt hogy hosszú menet utáni 4-5 óra állás után alig tudta megforgatni az indítómotort az akksi, gondolom mert nem, vagy alig töltött előtte a generátor). Szóval nálam mondhatjuk össze vissza megy, általában rendesen nyomja hidegen-melegen, néha viszont kisebb feszültéggel, vagy szinte egyáltalán nem.

Ez szerintetek lehet generátor probléma is? Vagy fesz szabályzó? Amúgy a kocsiban 170e km van, generátor nem volt még benne cserélve.

Megosztás:

Sziasztok! Azt vettem észre, hogy bal oldali irányjelzéskor a kar nagyon hamar visszakapcsol, a legkisebb mozdulatra is leáll az irányjelző. Állandóan azt kell figyelnem, hogy villog-e, és állandóan kapcsolgatnom kell. Lehet ezen állítani?

Nekem ugyanezt csinálja, ez engem is érdekelne!

Megosztás:

Szia!

Ha két soros (TID) kijelződ van két gombbal, akkor addig nyomod a rádión a "settings" gombot amíg nem pittyen és a kijelzőn vagy "audio" vagy "test mod" felirat látható. Utána a kijelző jobb oldali gombjával tudod lapozni az oldalakat. Addig kell lépkedni amíg megjelenik az a lap ahol a sebességet, és a vízhőfokot mutatja. Egyéb kijelzőknél már volt fenn leírás, keresd vissza. "Titkos menü" néven emlegetik.

Üdv!

Szia!

Köszönöm a választ!

Próbáltam a "settings" gombot pittyenésig nyomva tartani, pittyent is, de sajnos ezt a titkos menüt nem találtam.

Mondjuk nem is 2, hanem 3 soros a kijelzőm

Felül: idő külső hőmérséklet

Középen: Rádió/CD info

Alul: Board Computer info

(Off: fényképet hogy a rákba kell csatolni hozzászóláshoz?)

Megosztás:

Szia!

Köszönöm a választ!

Próbáltam a "settings" gombot pittyenésig nyomva tartani, pittyent is, de sajnos ezt a titkos menüt nem találtam.

Mondjuk nem is 2, hanem 3 soros a kijelzőm

Felül: idő külső hőmérséklet

Középen: Rádió/CD info

Alul: Board Computer info

(Off: fényképet hogy a rákba kell csatolni hozzászóláshoz?)

akkor a BC gombot kell nyomkodni

Megosztás:

Szia!

Igen a QH-t nem vettem figyelembe! De a QH val szerelt autókba nem a 100 A-s generátort rakták, mivel az 80-85 A-t is képes felvenni. Akármilyen elektromos berendezés is van az autóban, az sem csökkentheti a töltést "0"-ra. Mivel avval veszélyezteti az elektromos biztonsági berendezések működését. Arról nem is beszélve, hogy én pl. megyek 1,5 km-t a munkahelyemig, 37 fokig melegszik fel a motor, áll 8 órát, utána ugyan az hazafelé. Ezen az elven csak kivétel történne az aksiból, és két nap után mehetnék gyalog :D

Üdv! :hiya:

Jogos az észrevétel. :)

Nem tudom milyen generátor van a QH-del, de én is gyanítom, hogy legynagyobb (a 120A-es).

Viszont külföldi fórumokon olvastam még korábban, hogy sokan panaszkodnak arról, hogy ha megy a QH, akkor nagyon leesik a fesz.

Megosztás:

Sziasztok.

Kérdésem lenne felétek, távolsági fényszóróval kapcsolatban, nekem Depo márkájú lámpám van a kocsiban de igen rosszul világít, van esetleg másnak is ilyen lámpája, ha van akkor mik a tapasztalatok, illetve érdemes e lecserélnem Hella lámpákra abban bízók, hogy az jobb lenne.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.