Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Ugyanolyan technológiával készült nagyobb kapacítású akkumlátornak általában KISEBB a belső (soros) ellenállása, mint egy kisebb kapacításúnak.

Ezért lehet egy nagyobb kapacítású akkumulátorból pl. nagyobb indítóáramot kivenni.

Igaz. :)

Meg inkább felület növelés, semmint több cella....

Megosztás:

Sziasztok!

Mai nap vettem egy 1.4-es H astrát. Első tulajos, kevesett futott tényleg patika állapotban. Azt vettem észre, hogy gyújtás ráadása után olyan hangok jönnek a kormány alól mintha egerek rohangálnának.. Menet közben is piros lámpánál hallom. Normális, hogy ilyen hangosan dolgozik a computer? Kicsit a winchester kattogására emlékezetet a hang.

Köszi!

Megosztás:

Sziasztok!

Csütörtök este volt egy olyan problémám, hogy indítózásnál tekert kb kettőt, majd semmi, utána megint tekert, majd megint semmi. A következő indítózásnál is ezt csinálta, viszont a harmadikra beindult, és azóta is mindig. A kérdésem az lenne, hogy ez lehet akksi hiba? Vagy máshol kell keresni a probléma forrását? Az akku 9 éves, szóval nem egy mai darab, lehet megérett a cserére. :icon1:

Jelenleg 60Ah akksi van benne, van értelme esetleg 70Ah vagy 75Ah belerakni?

Astra H 1.7CDTi 80LE

Megosztás:

Sziasztok!

Mai nap vettem egy 1.4-es H astrát. Első tulajos, kevesett futott tényleg patika állapotban. Azt vettem észre, hogy gyújtás ráadása után olyan hangok jönnek a kormány alól mintha egerek rohangálnának.. Menet közben is piros lámpánál hallom. Normális, hogy ilyen hangosan dolgozik a computer? Kicsit a winchester kattogására emlékezetet a hang.

Köszi!

Nem automata klímás véletlenül az autód? ;)

Más:

Főtengely helyzetérzékelő jeladó mitől tud tönkremenni? Létezik, hogy egy idő után magától elfárad?

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Csütörtök este volt egy olyan problémám, hogy indítózásnál tekert kb kettőt, majd semmi, utána megint tekert, majd megint semmi. A következő indítózásnál is ezt csinálta, viszont a harmadikra beindult, és azóta is mindig. A kérdésem az lenne, hogy ez lehet akksi hiba? Vagy máshol kell keresni a probléma forrását? Az akku 9 éves, szóval nem egy mai darab, lehet megérett a cserére. :icon1:

Astra H 1.7CDTi 80LE

Alapesetben a 70-es bőven elég.

Megosztás:

Sziasztok!

Astra H 1.7CDTi 80LE

Az ominózus indítás előtt mennyit állt a kocsi?

A 9 éves akksi simán lehet, hogy már a névleges teljesítményének csak töredékét adja le (csoda hogy még megy! :) ). Nekem most 5 és fél éves a gyári akksim, nincs jó állapotban, megmérettem és már csak a felét tudja. Én tervezem lecserélni, az eredeti 60Ah-s teljesítményűt veszem. A 70-75Ah-s úgy néztem bele sem megy.

Megosztás:

Sziasztok!

Két kérdésem lenne :)

1.: Valami néha leszívja az akksimat. Úgy vettem észere, hogy ha a BC-ben belépek a teszt módba, akkor utána hiába állítom le a kocsit, kb 0,5A folyik át az akksin. A rádió/CD használata is valami ilyesmit csinál, ha a kocsi leállítása előtt nem kapcsolom ki manuálisan, akkor szerintem szintén zabálja az akksit. Ilyenkor egy napos állás után már kehesen indul az autó, 4-5 nap után már szinte meg sem moccan, párszor már előfordult, hogy még a központi zár sem ment már. A valódi problémát nem tudom, de baromi jó lenne megszűntetni. Van ötletetek, hogy mitől lehet és esetleg valami megoldás rá?

2.: Az első problémám miatt már ki kellett többször vennem az akksit tölteni. Ekkor az ablakemelő automata funkciója nem működik (kicsit hosszabban nyomom, akkor teljesen le- és felhúzza). A szerelő srác (szakszervizes) szerint újra kell ilyenkor tanítani úgy, hogy párszor teljesen le és felhúzom az ablakokat. Na most a probléma megint előjött, akksi kivét miatt az automata elfelejtette (a végállásokat?), én aztán próbáltm tanítani (10-15x le- és felhúztam), de semmi, nem tért magához. Valakinek van ötlete, javaslata?

Előre is köszi!

Megosztás:

Sziasztok!

1.: Valami néha leszívja az akksimat. Úgy vettem észere, hogy ha a BC-ben belépek a teszt módba, akkor utána hiába állítom le a kocsit, kb 0,5A folyik át az akksin. A rádió/CD használata is valami ilyesmit csinál, ha a kocsi leállítása előtt nem kapcsolom ki manuálisan, akkor szerintem szintén zabálja az akksit. Ilyenkor egy napos állás után már kehesen indul az autó, 4-5 nap után már szinte meg sem moccan, párszor már előfordult, hogy még a központi zár sem ment már. A valódi problémát nem tudom, de baromi jó lenne megszűntetni. Van ötletetek, hogy mitől lehet és esetleg valami megoldás rá?

2.: Az első problémám miatt már ki kellett többször vennem az akksit tölteni. Ekkor az ablakemelő automata funkciója nem működik (kicsit hosszabban nyomom, akkor teljesen le- és felhúzza). A szerelő srác (szakszervizes) szerint újra kell ilyenkor tanítani úgy, hogy párszor teljesen le és felhúzom az ablakokat. Na most a probléma megint előjött, akksi kivét miatt az automata elfelejtette (a végállásokat?), én aztán próbáltm tanítani (10-15x le- és felhúztam), de semmi, nem tért magához. Valakinek van ötlete, javaslata?

Előre is köszi!

1. Tudomásom szerint nem azonnal áll le a rendszer, van ami még egy ideig működik. Többen említették már, hogy például hiába hagyod rajta a belsővilágítást, egy idő után ki fogja kapcsolni az akku védelmében. A rádióról valóban volt már szó korábban, olvass vissza, hátha megtalálod a választ. Volt akinek bekapcsolt magától, de ha jól emlékszem, akkor ki kell venni belőle a CD-t.

2. Az ablakot húzd fel teljesen, majd utána pár alkalommal egymás után (talán 5-6x) ismét húzd fel a gombot, mintha felhúznád az ablakot.

Megosztás:

Sziasztok!

Előre is köszi!

Szia.

A 2. Nem kell huzogattatni sokszor. 1x fel, 1x le. Úgy kell, hogy "lehúzod", és kb 3-4mp után hallasz egy pici kattanást, és ugyanez fel. Ott is hallasz egy kattanást. Ha megvan mindkét irányban a katt akkor automata "lett". Persze ezt meg kell csinálni minden ablaknál. Legalábbis az elsőknél. A hátsónál nem tudom, nekem csak 2x el. ablak van.

Ha mégsem megy, akkor újra fel kell programozni ezt a funkciót, bár még nem tapasztaltam, hogy ha megvan ez a funkció, esetleg az akksi miatt újra kéne programozni. Nem szokta elfelejteni a felprogramozott funkciókat, de bármit el tudok képzelni.

Üdv,

Megosztás:

Így van. Lehúzod, ott tartod pár másodpercig, felhúzod szintén ott tartod. Én már rengetegszer csináltam akkausaru levétele okán. Eddig mindig visszatanulta.

... A 70-75Ah-s úgy néztem bele sem megy.

Nem tudom a gyári akksinak mennyiben más a mérete mint a többinek... Vartából, Boschból, Perionból vígan belemegy még a 77Ah-s is.
Megosztás:

Így van. Lehúzod, ott tartod pár másodpercig, felhúzod szintén ott tartod. Én már rengetegszer csináltam akkausaru levétele okán. Eddig mindig visszatanulta.

Nem tudom a gyári akksinak mennyiben más a mérete mint a többinek... Vartából, Boschból, Perionból vígan belemegy még a 77Ah-s is.

Kétfaja akkutálca van.

A kisebbe nem biztos, hogy belemennek a nagyobb akksik.

Megosztás:

Alapesetben a 70-es bőven elég.

Köszi, Én is abban gondolkodok, már ki is néztem egy Vartát ami méretileg is stimmel.

Az ominózus indítás előtt mennyit állt a kocsi?

A 9 éves akksi simán lehet, hogy már a névleges teljesítményének csak töredékét adja le (csoda hogy még megy! :) ). Nekem most 5 és fél éves a gyári akksim, nincs jó állapotban, megmérettem és már csak a felét tudja. Én tervezem lecserélni, az eredeti 60Ah-s teljesítményűt veszem. A 70-75Ah-s úgy néztem bele sem megy.

Kb 8,5 órát állt az autó akkor, de azóta állt többet is és beindult. Megnéztem multiméterrel és 1 nap nyugalmi állapot után 12.4V-ot mértem, ami kb 75%-os töltöttséget jelent.

Van olyan méretű 70-75Ah akksi ami belemegy, csak keresni kell.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.