Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Szia!

Teljesen jó! Bár Te, aki egy gyári porvédő kupak után kutatsz, megelégszel egy nem gyári alkatrésszel, ami klasszisokkal lényegesebb :D Szerény véleményem szerint ha bosch, varta, banner akksit veszel, nagyon mellé nyúlni nem tudsz, maksz egy gyári hibással. Ha annyit kibír mint az előző, akkor már nem én fogom cserélni :icon1: Én vartához jutottam hozzá jó áron, ezért azt vettem, de a bosch sem lett volna drágább sokkal. Akkor a generátor javítás, akku, cső, fagyálló, 45 be fájt. Szóval lehetett volna bosch is de varta lett :D A lényeg a lényeg! Ha sz@r a töltés akkor tehetsz bele akármekkora, akármilyen akksit, szélsőséges körülmények közt nem éri meg a garancia végét sem. Én sokat megyek rövid távokon, ezért néha felteszem töltőre egy-egy éjszakára, és a vizet is ellenőrzöm, ha kell pótlom.

Üdv! :hiya:

Köszönöm szépen, de nincs 60.000 Ft-om, (helyben 48.000 lett volna kedvezményesen, a 35.000-es akcióstól 200km-re voltam) egy olyan gyári alkatrészre, ami teljesítményében elmarad egy nem GM, de minőségi terméktől, amit már használtam, bevált és tudom, hogy jó. Ráadásul lényegesen olcsóbb is.

Plusz még azért vettem a Boscht mert ez volt raktáron. A Vartára várni kellett volna. Egyébként forintra ugyan annyi volt az ára. Csak miután lemerült az előző akksi, így egy tapottat nem tudtam menni az autóval megvettem azt ami volt.

Van nekem is egy jó fajta CTEK töltőm. Ehhez még szerencsére nem kellett használnom, kivéve egyszer mikor nemrég megmakacsolta magát a generátorom. Akkor azért a biztonság kedvéért rátöltöttem.

Megosztás:

Köszönöm szépen, de nincs 60.000 Ft-om, (helyben 48.000 lett volna kedvezményesen, a 35.000-es akcióstól 200km-re voltam) egy olyan gyári alkatrészre, ami teljesítményében elmarad egy nem GM, de minőségi terméktől, amit már használtam, bevált és tudom, hogy jó. Ráadásul lényegesen olcsóbb is.

Plusz még azért vettem a Boscht mert ez volt raktáron. A Vartára várni kellett volna. Egyébként forintra ugyan annyi volt az ára. Csak miután lemerült az előző akksi, így egy tapottat nem tudtam menni az autóval megvettem azt ami volt.

Van nekem is egy jó fajta CTEK töltőm. Ehhez még szerencsére nem kellett használnom, kivéve egyszer mikor nemrég megmakacsolta magát a generátorom. Akkor azért a biztonság kedvéért rátöltöttem.

Az elveket nem lehet pénzben mérni :D Minő kicsinyesség :D A minőségen nem vitatkozom, mert egyrészt nincsenek megbízható adataim, másrészt ez elég szubjektív. Szolgáljon sokáig gond nélkül a bosch!

Megosztás:

Az elveket nem lehet pénzben mérni :D Minő kicsinyesség :D A minőségen nem vitatkozom, mert egyrészt nincsenek megbízható adataim, másrészt ez elég szubjektív. Szolgáljon sokáig gond nélkül a bosch!

A minőségen én sem, mert nincs ilyen tapasztalatom. Ezért írtam teljesítményt, az szám szerint mérhető, illetve leolvasható a címkéről. :)

Megosztás:

Úgy látom nagy mágus vagy az akkumulátorok területén, így nem is szállok veled vitába (és nem is említem meg az önindítózás során egyéb stabil tápfeszt igénylő fogyasztókat, mint benzin pumpa, vezérlő egység, gyújtás, stb-stb. Ezeknek nagyon nem mindegy, hogy hidegben az önindítózás során mennyire esik vissza a tápfeszültség.)

No akadt egy erdekes kis video:

Osszesen nem inditozott tobbet 15 masodpercnel, es szerintem eppen elindult volna, amikor eloszor abbahagyta :)

Megosztás:

No nezegettem a kormany hatasat: kozvetlenul indulas utan, alapjarat korul, a garazsbol kiallva ingadozott rendesen a feszultseg, de aztan normal menetben meg sem moccant. Kesobb neztem meg allva, alapjaraton, vegetol vegeig tekerve, akkor 13.6 voltig sikerult lekuzdeni.

Szoval ha valakinek 13 ala megy, akkor valami biztosan nem stimmel...

Nekem kb. másfél éve volt diódasor csere, nem hinném, hogy baja lenne a generátornak. Egyébként, mi szabályozza azt, hogy a generátor éppen mennyivel töltsön? Mert gondolom nem mindegy, hogy teljes terhelésről van szó, vagy csak az alap fogyasztók mennek.

Megosztás:

Sziasztok!

Próbálok majd pontosan fogalmazni, de ha valaminek nem tudom a pontos nevét akkor elnézést, illetve ez részben zene topicba illő probléma, a másik része meg elektromos, szóval remélem nem offolok nagyot.

A problémát a mélyláda beépítés gondolata indította el. Sikeresen bent vannak a küszöbök alatt a kábelek, táp jobb, RCA bal oldalon (hátsó üléslap többet nem lesz kiszedve, az is biztos, ami sz*pás ment ott..), negatív is rögzítve a vázhoz, kipróbálva működik, de csak a mély, mert még fejegységre várnom kellett. Egészen ma délutánig, meg is jött, gondoltam, hogy nem lesz az egyszerűbb "mindent mindennel összedugok" típus, de hogy ilyen szinten ideges legyek miatta... A fejegység egy http://www.argep.hu/product_2274947.html - jobb megoldást nem tudok linkelésre, bocsi - tovább vettem hozzá egy http://www.streetlegal.hu/?page=webaruhaz&termek_adatlap=4892 ilyen cuccot is, valamint keretet, de ez most nem érdekes. A fejegységhez adtak egy kábelt, ami "szépen" összemegy az előbb linkelt kábellel, majd ez megy ugye az Opel rádiókábeléhez. Namost a lila-szürke-fehér-zöld ág a fejegységhez adott kábel-ág szépen illeszkedik a külön rendelt kábel ágához, minden szín passzol. Itt jön a szívás, a másik fejegység ág [ akku (citromsárga)-műszerfal világítás (narancssárga) -földelés (fekete) -antenna (sima kék) -gyújtás (piros) ] ha összedugom akkor nem passzol minden szín mindenhez a rendelt kábel ágával. Pontosabban a földelés, a műszerfal világítás és az antenna passzol, a többivel van a gond. Írom, hogy mi mihez kapcsolódik, ha összedugom a két kábelt: a fejegység akkujához (citromsárga) jön a rendelt kábelben a gyújtás (piros); a fejegység gyújtásához (piros) viszont a rendelt kábel power(12v) feliratú piros-citromsárga kábel, ami a fejegység kábelén ráadásul nincs is... Továbbá a rendelt kábelen található még egy zöld kábel is, amire "left rear positive" felirat van nyomva és említenem sem kell, hogy a fejegység kábelének ezen ágán nincs is zöld kábel. Ha ez nem lenne elég, a fejegység dugaszán 5 db kiálló rész van, míg a rendelt kábelnek 7 db.

Másik probléma, ha ezeken túljutnék, hogy a gyújtás (piros) a rendelt kábelben bele kéne kötni a biztosítékházba, ami ugye a csomagtartóban van, naná hogy nem a kormány alatt. ( a műszerfal világítással (narancssárga kábel) ugyan ez a helyzet, azt is be kéne kötni, de ez legyen egy apróbetűs gond.

Azért összedugtam mindent mindennel, persze nem működött a fejegység, de próba cseresznye volt.

Ha valaki meg tudta értene eme összevisszaságot és tudja mit kéne tennem vagy hogy mit mivel kéne összekapcsolnom, akkor ne tartsa magában. Előre is köszönöm!

Megosztás:

Nekem kb. másfél éve volt diódasor csere, nem hinném, hogy baja lenne a generátornak. Egyébként, mi szabályozza azt, hogy a generátor éppen mennyivel töltsön? Mert gondolom nem mindegy, hogy teljes terhelésről van szó, vagy csak az alap fogyasztók mennek.

10 perc alatt is elromolhat barmi, igy a masfel ev nem garancia semmire...

Egy elektronikus szabalyzo egyseg, leanykori neven feszultsegszabalyzo, de 13 volt ala biztos nem az viszi, hanem a terheles.

Ez adodhat abbol, hogy valami a kormanyon kivul is nagy aramot vesz fel (pl. lemerult, vagy rossz akku), vagy a generator nem tud eleg nagy aramot leadni, ami lehet akar egy rosszul erintkezo kabel miatt is.

Vegulis a kocsi mukodik, nem kell azonnal szerelohoz rohanni, de biztos nem ez a normalis mukodes. Ha esetleg van, vagy tudsz szerezni lakatfogos muszert, akkor lehet aramokat meregetni.

Megosztás:

Sziasztok!

Ha nem jön elő a Test mód a kijelzőn a setting gomb nyomva tartására, akkor azt jelenti hogy programozni kell az elektronikát? Csippan egyet, de ugyanúgy az audió beállításokat látom. Próbáltam BC gombbal is, arra nem reagál. Más lehetőség az előhozatalára nincs? A vízhőfokra vagyok kíváncsi.

Megosztás:

Sziasztok!

Ha nem jön elő a Test mód a kijelzőn a setting gomb nyomva tartására, akkor azt jelenti hogy programozni kell az elektronikát? Csippan egyet, de ugyanúgy az audió beállításokat látom. Próbáltam BC gombbal is, arra nem reagál. Más lehetőség az előhozatalára nincs? A vízhőfokra vagyok kíváncsi.

Ha így csináltad mennie kell.

• Like 1
Megosztás:

Főként hátra, de lehet hogy előre is szeretnék tolatóradart szereltetni, a tapasztalatok alapján milyet ajánlanátok? Elég ha csak csipog mert nem akarok semmit a műszerfalra rakatni meg furatni, ragasztani stb feleslegesen. Vagy a gyári kijelzőn is kijelezné hogy milyen távolságra van az akadály? Szeretném színre fényeztetni is tehát az is szempont lenne. Nem tudom, hogy mennyire van köze hozzá, de nekem hátul a csomagtartóban található ha jól emlékszem REC modulnak hívott dolog, nem tudom ez számít-e valamit vagy sem.

Köszönöm előre is a segítséget.

Megosztás:

Főként hátra, de lehet hogy előre is szeretnék tolatóradart szereltetni, a tapasztalatok alapján milyet ajánlanátok? Elég ha csak csipog mert nem akarok semmit a műszerfalra rakatni meg furatni, ragasztani stb feleslegesen. Vagy a gyári kijelzőn is kijelezné hogy milyen távolságra van az akadály? Szeretném színre fényeztetni is tehát az is szempont lenne. Nem tudom, hogy mennyire van köze hozzá, de nekem hátul a csomagtartóban található ha jól emlékszem REC modulnak hívott dolog, nem tudom ez számít-e valamit vagy sem.

Köszönöm előre is a segítséget.

Anyukám D Corsájába Valeo-t raktak Opel márkaszervízben.

Színre van fújva és csak csipog hátul, nincs semmi fúrás-faragás a műszerfalon.

Megosztás:

És rendesen működik is akkor nincs probléma vele gondolom. És kb mennyiből jött ki nem tudod?

Tökéletesen működik, szép is.

30 - 40 ezer között volt festéssel, szereléssel. Plusz még volt egy kis Cascozás is néhány sérülés miatt(ezért kellett a tolatóradar :) ) ezért valamivel olcsóbban csinálták.

Megosztás:

Sziasztok!
Egyre jobban elgondolkoztam, hogy a gyári CD30-as rádiót egy CD30 MP3-asra cseréljem. Ezzel kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy van valakinek tapasztalata, hogy ez nagyjából mennyire jönne ki? Illetve hol érdemes ezt megcsináltatni?

Ahogyan néztem CD30 MP3-as rádiót olyan 5000-től árulnak (de van ahol 15). Itt van valami amire figyelni kell? Kitől szabad, kitől nem? Ezen kívül még be kell vezetni az aux kábelt és a kézifék mellett elhelyezni. Ezen kívül mást kell még cserélni?

Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Előre is köszi!

Megosztás:

Sziasztok!

Egyre jobban elgondolkoztam, hogy a gyári CD30-as rádiót egy CD30 MP3-asra cseréljem. Ezzel kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy van valakinek tapasztalata, hogy ez nagyjából mennyire jönne ki? Illetve hol érdemes ezt megcsináltatni?

Ahogyan néztem CD30 MP3-as rádiót olyan 5000-től árulnak (de van ahol 15). Itt van valami amire figyelni kell? Kitől szabad, kitől nem? Ezen kívül még be kell vezetni az aux kábelt és a kézifék mellett elhelyezni. Ezen kívül mást kell még cserélni?

Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Előre is köszi!

Csak a 9 gombos CD30MP3-nak van bemenete, olyat meg nemigen szoktak árulni (vagy csak én nem láttam).

Programozni kell, amúgy csak a régi kihúz, új berak a munka vele.

A lényeg, hogy le legyen tanítva az autóról.

Megosztás:

Tiszteletem az Uraknak !

Jelen helyzetben kódfejtőket keresek akik megmondanák ,hogy ennek a kriksz kraksznak mi is a hibaforrása. Tudom ,hogy ez egy eltárolt hibakód de mi okozta.

Előre is köszönöm :)

WP_000686_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Még mindig várom a megfejtéseket mert tudom ,hogy Google a legjobb barátom de ebben nem tud sajnos segíteni....

Megosztás:

P0201 Porlasztó áramkör / szakadás - 1.henger

Köszi szépen az infót amúgy annak akkor lehet a hiba forrása ,hogy most lett takaritva a magas nyomás szabályzó szelep ? Mert ugye levegős lett a rendszer és ezért gondolom amikor inditoztuk akkor kihagyott 1 henger ? Most csak lajikusan gondolokodom :)

Megosztás:

Még mindig várom a megfejtéseket mert tudom ,hogy Google a legjobb barátom de ebben nem tud sajnos segíteni....

Szia. Ezen az oldalon nem "olyan" hibák vannak, amire te számítasz. A "check control" kódjai tárolódnak itt. Ezek a kiégett izzókra, és ha van, a folyadékok szintjére vonatkoznak. Majd 1x eltűnnek onnét, ha minden rendben van.

• Like 1
Megosztás:

Szia. Ezen az oldalon nem "olyan" hibák vannak, amire te számítasz. A "check control" kódjai tárolódnak itt. Ezek a kiégett izzókra, és ha van, a folyadékok szintjére vonatkoznak. Majd 1x eltűnnek onnét, ha minden rendben van.

Köszi az infót :) Akkor nem aggódom :D ( Vagyis megprobálok ) :D :D

Megosztás:

Ha már fölvetettétek a témát, meg tudnátok mondani hogy ez mi?

Ma vettem észre véletlenszerűen, mikor lapozgattam a menüben és menet közben fékeznem kellett. Eddig is lehet hogy mindig ilyen volt, csak nem tűnt föl. Ha lenyomom a fékpedált megjelenik ez a 40-es. Ahogy felengedem eltűnik és minden kinullázódik:

1174478110P1030505_www.kepfeltoltes.hu_.

1013157960P1030504_www.kepfeltoltes.hu_.

Megnéztem a féklámpákat, mindegyik tökéletes, nincs kiégett izzóm. De arra a check controlnak egyébként is szólnia kéne. A fék működésén se veszek észre semmi rendellenest. Fékfolyadékszint bőven a minimum fölött, még egy éves sincs a folyadék. Járó motornál és csak gyújtásnál is csinálja. Hibakódom nincs.

Mi a fene lehet ez?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.