benkoa Elküldve Október16, 2013 Megoszt Elküldve Október16, 2013 30 mp, és a tompított meg a tolató lámpa fog világítani....Szerintem ez minden autóban benne van.... Én eddig akinek megmutattam ezt a funkciót, minden autónál(Astra H) sikerült életre kelteni felszereltségtől függetlenül... De bármi lehet.... Az én REC nélküli autómban is gyárilag működik ez a funkció. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Brokkolee Elküldve Október16, 2013 Megoszt Elküldve Október16, 2013 Automata klímát valaki magyarázza el nekem légyszi :) Elolvastam a könyv ezen fejezetét, de valahogy nem tiszta egy-két dolog. Tehát vannak egyszer a tekerők, van az auto gomb, meg van a gombmegnyomásos menü. Azt értem hogy ha a kompresszort is be akarom kapcsolni, akkor azt csak az AC menübe belépve lehet. Ezen felül ott lehet ugyanúgy állítgatni a ventillátort meg a befúvást meg mindent. Mire szolgál az auto gomb? És mire szolgálnak a ventillátornál illetve a befúvásnál kiválasztható auto funkciók. Jelenleg én ezt úgy értelmezem, hogy ha benyomom az auto gombot akkor mindent automatán szabályoz, csak a hőfokot adom én meg. A tekerőkkel elvileg ugyanúgy ki tudom választani ezt a funkciót ha a befúvás irányt, meg a ventillátort is A-ra rakom igaz? Akkor elvileg auto üzemmódban megy. Vagy az auto gomb ad valami pluszt még? Ha vannak a tekerők akkor miért lehet a menüben is kiválasztani a befúvásirányt meg a ventillátort? Vagy ez csak amolyan plusz lehetőség? Ti hogy használjátok ezt? köszi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Október16, 2013 Megoszt Elküldve Október16, 2013 Automata klímát valaki magyarázza el nekem légyszi :) Elolvastam a könyv ezen fejezetét, de valahogy nem tiszta egy-két dolog. Tehát vannak egyszer a tekerők, van az auto gomb, meg van a gombmegnyomásos menü. Azt értem hogy ha a kompresszort is be akarom kapcsolni, akkor azt csak az AC menübe belépve lehet. Ezen felül ott lehet ugyanúgy állítgatni a ventillátort meg a befúvást meg mindent. Mire szolgál az auto gomb? És mire szolgálnak a ventillátornál illetve a befúvásnál kiválasztható auto funkciók. Jelenleg én ezt úgy értelmezem, hogy ha benyomom az auto gombot akkor mindent automatán szabályoz, csak a hőfokot adom én meg. A tekerőkkel elvileg ugyanúgy ki tudom választani ezt a funkciót ha a befúvás irányt, meg a ventillátort is A-ra rakom igaz? Akkor elvileg auto üzemmódban megy. Vagy az auto gomb ad valami pluszt még? Ha vannak a tekerők akkor miért lehet a menüben is kiválasztani a befúvásirányt meg a ventillátort? Vagy ez csak amolyan plusz lehetőség? Ti hogy használjátok ezt? köszi :) Szia. "Ízlések és pofonok"....."kinek a pap, kinek a papné"....de még sorolhatnám.... Így van ez Opeléknél....több lehetőség van egy témára... Amúgy tök jól megértetted a leírtakat, mert ahogy írod, úgy is van... Én speckó úgy használom, hogy 99% auto és csak a hőfokot állítom. Ennél a funkciónál az autó az érzékelt külső és belső hőmérsékletek alapján állítgatja a kintről befújt és a hozzá kevert levegő hőmérsékletét. Itt minden automatikus. A lapátok állítása, kintről fújt levegő, hozzákevert fűtött-hűtött levegő hőmérséklete. Ja, és a napfény intenzitását is számításba veszi. De ha nem tetszik ez a funkció, állíthatsz mindent kézi üzemmódban. Erre ahogy írod is, több lehetőség is van.... Nagyjából ennyi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GiottiFumi Elküldve Október17, 2013 Megoszt Elküldve Október17, 2013 Tolem biztos nem :) Ez az ember is Csaba, de o valahol a nyugati vegeken van, en pedig Pesten, hogy mas kulonbseget ne emlitsek... Az igy arult radiok tortenetet viszont nagyjabol tudom: anno az Opel garanciaban cserelte a mikrokapcsolo hiba miatt onallo eletet elo radiokat, aztan valaki(k) megvette(k) a raktaron ezrevel allo hibas peldanyokat. Ezek elvileg ki voltak nullazva, hiszen a szerviz szedte ki oket, kicsereltek bennuk a mikrokapcsolot, aztan kidobtak oket az Ebayre. Onnan vettem anno tobbet is, azokkal nem volt semmi gond, ezert mertem berakni ezt a linket, mert az osforras szerintem azonos. Viszont lehet, hogy ez mar annyira a maradek, hogy mar csak problemasak vannak... Igy viszont nem korrekt az elado, el kell kapni a frakkjat. Köszönöm az infót. sajnos marad az autóhifis srác. őszinte leszek már nincs kedvem rumlizni az eladóval, mert többe kerül a leves mint a hús. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peterruzs Elküldve Október17, 2013 Megoszt Elküldve Október17, 2013 Az én REC nélküli autómban is gyárilag működik ez a funkció. Kipróbáltam és működik nekem is, viszont a tolatólámpa nekem nem világít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Október17, 2013 Megoszt Elküldve Október17, 2013 Sziasztok! Vettem végre egy op-com Interfészt. Rögtön jött is az első kérdésem: Mi az hogy op-com revision A , B, C,vagy D ? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Október17, 2013 Megoszt Elküldve Október17, 2013 Sziasztok! Vettem végre egy op-com Interfészt. Rögtön jött is az első kérdésem: Mi az hogy op-com revision A , B, C,vagy D ? :) Foggalmam sincs, nekem B-n van... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Sziasztok, 2 kérdés: 1. Ma ellenőriztem a töltésem, menet közben 13,9-14,0 V volt reggel világítással ablaktörlővel, alapjáraton 13,1, fogyasztók kikapcsolva: 13,6 V. Ez így jó érték, vagy másnak kellene lennie? 2. Ha már itt vagyok, itt kérdezem ezt is: bár tisztíttattam a DPF-et és most jól is megy, következőre szerintem nem tisztíttatom, hanem kiszereltetem, főleg, hogy valaki írta emitten, hogy ugyanúgy átmegy a vizsgán/környezetvédelmin. Tudtok kontaktot ahol normális áron kiszerelik, leprogramozzák, hogy ne akarjon folyton regenerálni, nem dob utána hibakódot a renndszer és még esetleg garit is vállal a munkára? Árra is kíváncsi lennék - már ha valaki mostanában csináltatott ilyet. Privi jöhet, ne legyen itt off... Köszi. És hogy konstruktív is legyek: valaki írta, hogy meghülyült a beltérvilágítása, úgy maradt. Nekem is ez volt, most már 2. alkalommal, méghozzá a miatt, hogy egy vasúti átjáróban leállítottam a motort, de a kulcsot nem húztam ki, hanem kb 2 perc múlva újraindítottam. Az elakadásjelző is bekapcsolt, azt ki tudtam kapcsolni, a beltérvilágítás csak akkusaru-levétellel volt kikapcsolható. Visszagondolva máskor is ezért csinálta, tehát - lehet, hogy csak nálam - motorleállítás után a kulcsot is ki kell húzni, különben meghülyül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Foggalmam sincs, nekem B-n van... Szia! Ma nekem is megérkezett a kis játékom! Ez is "b" verzióként azonosítja magát, és 1,45-s a fw rajta, de a lemezén rajta vannak a régebbi fw-k is. Ha automatikus gépjármű azonosítást választok, akkor két lehetőséget ad, kwp 2000, és can. Melyik mire jó? Még nem dugtam az autóra, csak most telepítettem a gépre. Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 szia. astra h-hoz can kell. a kwp a korábbi verziokhoz jo. astra g, f 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Sziasztok, 2 kérdés: 1. Ma ellenőriztem a töltésem, menet közben 13,9-14,0 V volt reggel világítással ablaktörlővel, alapjáraton 13,1, fogyasztók kikapcsolva: 13,6 V. Ez így jó érték, vagy másnak kellene lennie? Szerintem ez alacsony. Nekem alapjáraton és menet közben is 14,2V-14,4V tompitottal, ülésfütéssel, belső levegő szellőztetés 1. fokozat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Szerintem ez alacsony. Nekem alapjáraton és menet közben is 14,2V-14,4V tompitottal, ülésfütéssel, belső levegő szellőztetés 1. fokozat. Szia! Nekem most volt aksi csere, generátor javítás. Indítás után 13,9-14v-t a teszt mód. Terheléssel is. Megyek vele 15-20km-t és szép lassan lemegy 13,5-13,6-v ig. Szerintem ahogy regenerálódik az akksi úgy csökken a töltés, egy bizonyos szintig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 szia. astra h-hoz can kell. a kwp a korábbi verziokhoz jo. astra g, f Szia! Köszi! Már meg volt az autós teszt is, és rájöttem, mivel csak a can ra reagált :icon1: Múltkor rosszul írtam a különbséget a km óra és a vezérlő közt. 8e körülire emlékeztem, de most, hogy kiolvastam csak 1100km van közte. Jó ez a kütyü! :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Szia! Nekem most volt aksi csere, generátor javítás. Indítás után 13,9-14v-t a teszt mód. Terheléssel is. Megyek vele 15-20km-t és szép lassan lemegy 13,5-13,6-v ig. Szerintem ahogy regenerálódik az akksi úgy csökken a töltés, egy bizonyos szintig. Köszi, akkor elvileg nem alacsony a töltésem, hanem jól feltöltött az akkum, ahogy kiveszem a szavaidból. Ezt megerősíti, ahogy töltöm töltővel az akkut, ott is 5-6 amperrel kezdi aztán lemegy majdnem 0-ra... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Köszi, akkor elvileg nem alacsony a töltésem, hanem jól feltöltött az akkum, ahogy kiveszem a szavaidból. Ezt megerősíti, ahogy töltöm töltővel az akkut, ott is 5-6 amperrel kezdi aztán lemegy majdnem 0-ra... 5-6 Amperrel kezdi...ez nagyon sok! Még ha le is megy (ez is kérdés, hogy mennyi idő után) nullára. Ha jó karban lévő akksid lenne, akkor szerintem kezdetben nem lenne szabad ekkora töltő áramot igényelnie!? Valamint nézd meg a generátor kivezetésén és a test között a töltő feszültséget...kizárva ezzel az akksihoz menő vezetéken az esetleges rossz kontakt miatti feszültség esést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 5-6 Amperrel kezdi...ez nagyon sok! Még ha le is megy (ez is kérdés, hogy mennyi idő után) nullára. Ha jó karban lévő akksid lenne, akkor szerintem kezdetben nem lenne szabad ekkora töltő áramot igényelnie!? Valamint nézd meg a generátor kivezetésén és a test között a töltő feszültséget...kizárva ezzel az akksihoz menő vezetéken az esetleges rossz kontakt miatti feszültség esést. Ok, nézem, köszi, de az akkummal sztem nincs gond, kb fél perc alatt visszamegy 2 amperre, azt csak azért írtam, hogy pár mp annyi az elején. Ez egyébként tavaly téli lemerült akkunál történt mérés eredménye, múlt héten töltöttem először most ősszel (keveset autózom nagyon, szóal ahogy jönnek a hidegek, töltenem kell majd), és akkor végig másfél amper körüli értékkel töltött, a kérdésem lényege az volt, hogy menet közbeni töltésnek jó-e ez az érték a GID-en nézve (magyarul a generátor a kérdés, nem az akku.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Szia! Nekem most volt aksi csere, generátor javítás. Indítás után 13,9-14v-t a teszt mód. Terheléssel is. Megyek vele 15-20km-t és szép lassan lemegy 13,5-13,6-v ig. Szerintem ahogy regenerálódik az akksi úgy csökken a töltés, egy bizonyos szintig. A tele töltött akksinak a kapocsfeszültsége 20-25 fok körül 14,4V Hidegben több is lehet, melegben kevesebb. Egy töltött akksinak a kapocsfeszültsége nem csökken, hanem nő töltés közben, tehát a magyarázatod nem helyes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 A tele töltött akksinak a kapocsfeszültsége 20-25 fok körül 14,4V Ez nem igaz, 12.8V korul van. A 14.4V az a buvos ertek, amekkora toltofeszultseg tartosan rajta maradhat gazkepzodes veszelye nelkul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 .....(magyarul a generátor a kérdés, nem az akku.) Csak nem tudod a kettőt külön választani! Hiába van egy jól üzemelő generátorod, ha mellette van egy cellazárlatos, haldokló akksid! ....talán mellett még egy laza saru a vezeték végén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golyo82 Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Nem fog kiesni a 39-es. Nem fognak ajtónyitásra kiválgítani az első olvasólámpák. Ez egy hasznós videó 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Frankie64 Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 A tele töltött akksinak a kapocsfeszültsége 20-25 fok körül 14,4V Hidegben több is lehet, melegben kevesebb. Egy töltött akksinak a kapocsfeszültsége nem csökken, hanem nő töltés közben, tehát a magyarázatod nem helyes. Üdv! Az akkumulátorról egy pár gondolat, nem tőlem, hanem szakembertől. http://www.voiterscooter.com/upload/akku_tudastar.pdf Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Csak nem tudod a kettőt külön választani! Hiába van egy jól üzemelő generátorod, ha mellette van egy cellazárlatos, haldokló akksid! ....talán mellett még egy laza saru a vezeték végén. Egyelőre nincs panaszom, tehát a kocsi a 3 éves akkummal 1 hét állás után is jól indul (1 hétig áll, megyek vele 30-40 km-t hétvégén, majd megint egy hétig áll). Tudom, hogy ahogy jönnek a hidegek, rá kell majd töltenem, mert ugye elveszti a sok állásban a feszültséget, nyáron jobb az idő, ráadásul többfelé is megyünk nyaralni autóval, szóval nyáron nincs gond. Az első kérdésemben volt a lényegi kérdésem, ha simán egyenletesen haladok, a 13,9-14 V érték kielégítőnek számít-e, esetleg többet kéne-e ott látnom. Szaki nézte profi műszerrel tavasszal, a generátort akkor jónak találta, csak ugye nem indult a kocsi, mivel akkor is alig használtam, hát elvittem hozzá. Azóta tudom, hogy néha többet kell rátöltenem, mint eddig gondoltam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Ez egy hasznós videó Ez tényleg az. Szuper! Köszönjük. Esetleg egy kombi hátsó ajtójához is van ilyen. Nem jön viz a hátsó ablakra. Valószínű eldugult a spriccelőja. Talán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Ez nem igaz, 12.8V korul van. A 14.4V az a buvos ertek, amekkora toltofeszultseg tartosan rajta maradhat gazkepzodes veszelye nelkul. Töltésről volt szó.... Egy teljesen teletöltött akkumlátoron a töltőfeszültség a kapcsokon 14,4V 20-25 fokon. Viszont az is igaz, hogy a 14,4V azért annyi, mert itt még a gázképződés nem jelentős. Link to comment Megosztás: More sharing options...
orlix Elküldve Október18, 2013 Megoszt Elküldve Október18, 2013 Canbus-os szofitából konkrétan ezt vettem: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/autovillamossagi_alkatresz/fenyszoro_bura_izzo/42mm_led_canbus_szofita_8db_5050_es_led_feston_c5w_1796396225.html Utastérbe nekem jó volt a T10-es, W5W foglalatú. Pl ilyen: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/autovillamossagi_alkatresz/fenyszoro_bura_izzo/t10_5w5_5_led_es_helyzetjelzo_xenon_feher_5050_1798209800.html Ide állítólag jó a nem canbos-os is. Én azért biztos, ami biztos még olyat vettem. De valószínű tényleg nem kell, mert nem szólt érte mikor kivettem az izzót a foglalatból. Ebből kell az utastérbe 2 db hátra, előre 2 db az olvasólámpákba + 1 db szofita. A hátsó utastér lámpánál még arra kell figyelni, hogy ha szemből nézzük a foglalatot alul és felül van a két pólus teljes szélességben. Némelyik T10-es ledes izzó foglalata meg olyan, mintha gyakorlatilag négy érintkezője lenne. Szemből nézve jobb oldalon alul-felül két érintkező az egyik pólus, bal oldalon alul-felül a másik. Ha így berakod mivel oldalanként alul-felül egy póluson vannak, zárlatot okoz és kimegy tőle a biztosíték. Ha az egyik alsót és a másik oldali felsőt (vagy fordítva) leszigeteled, akkor minden gond nélkül működik. Ez lehet hogy nem teljesen érthető ahogy leírtam, de ha látod egyértelmű lesz. Leírni kicsit bonyolultabb, mintha látod. Nekem nem volt vele ilyen gondom. Elég gyakran figyeltem a szintet, a beöntősapka alá is sokszor bekukucskáltam, közvetlenül több száz km-es pályán megtett út után is. Nálam nem volt habos. Leengedéskor is figyeltem, de nem láttam rajta semmi különöset. De az tény, hogy a gyári Opel 5W-30-as olaj nekem is jobban tetszik. Azt hiszem legközelebb is inkább ezt rakom bele. Vagy a Mobil 1 ESP 0W-40-et! :) Ha gondolod hozd előbbre a cserét! Ártani nem ártasz vele. Szia Cserenkov! Az a szofita, amit linkeltél, az is fokozatosan halványodik el, vagy egy picit halványodik, majd kikapcsol? Köszönöm a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts