Frankie64 Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Megnéztem pontosan, mert nem voltam benne biztos: amikor telepítem a szoftvert, megkérdezi, hogy 32 bites vagy 64 bites rendszerre szeretném telepíteni. Tehát elvileg megy 64 biten is. Ha beírod a Vatera keresőjébe, hogy "op-com", a 4. találaton láthatóból vettem. Szia! A 4. akinél most átalakító van? Nincs nála a többi termék közt sem ilyen. Az e-bay-en találtam opel-vauxhal opcomot 1.45-s verziót 4600 postával. Vaterán szerény 15 az ára. Abban már a j is benne van. Azt hiszem megrendelek egyet. Üdv! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Cserenkov. Linkeld be, könnyebb lesz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Na, szóval nálam továbbra is ez jelenik meg negyedikként: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/autovillamossagi_alkatresz/autodiagnosztika/op_com_opel_diagnosztika_opcom_1990_2010_magyar_1807181792.html13e, van ennél olcsóbban is, de az volt a szimpatikus, hogy Bp-en személyesen átvehető volt és ad rá 6 hónap garit. Plusz mondta is, ha bármi gond van vele, keressem nyugodtan, így ez esetben sem kell postázgatni.De mint látjátok, van most is a Vaterán szállítással együtt 10-ért is. Csak ott előre kell utalni és majd egy hónap múlva kapod meg. Én nem akartam annyit várni.e-bay-en biztos hogy olcsóbb. Szoktam nézegetni, de onnan még nem vettem semmit. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Na, szóval nálam továbbra is ez jelenik meg negyedikként: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/autovillamossagi_alkatresz/autodiagnosztika/op_com_opel_diagnosztika_opcom_1990_2010_magyar_1807181792.html 13e, van ennél olcsóbban is, de az volt a szimpatikus, hogy Bp-en személyesen átvehető volt és ad rá 6 hónap garit. Plusz mondta is, ha bármi gond van vele, keressem nyugodtan, így ez esetben sem kell postázgatni. De mint látjátok, van most is a Vaterán szállítással együtt 10-ért is. Csak ott előre kell utalni és majd egy hónap múlva kapod meg. Én nem akartam annyit várni. e-bay-en biztos hogy olcsóbb. Szoktam nézegetni, de onnan még nem vettem semmit. Nem tudom mennyire valós, de elvileg ezeket a klón eszközöket a vámon simán elkobozhatják, és eljárást indíthatnak a behozó ellen, mivel a diagnosztikai eszközök védettek, másolásuk törvénybe ütköző (http://www.ckvi.hu/Mi%C3%A9rt-eredetit-.php). Elvileg a birtoklásuk is törvénybe ütköző. A vaterán olcsón hírdetett készülékek, amikre 1 hónapot kell várni, azok külföldről jönnek a vásárló nevére (azaz nem aki hírdeti, hanem aki leüti a vaterán). Ha a vámon fennakad és valóban igaz a neten több helyen keringő és fentebb is linkelt infó, akkor simán eljárást indíthatnak az ember ellen. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Na igen, nekem is rémlett valami ilyesmi. Részben ezért is preferáltam jobban a személyes átvételt, mint a külföldről, ebay-ről való rendelgetést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Jó estét! Rádiós ügyben végül elszántam magam, vásárlástól már csak annyi tart vissza, ha ISO csatlakozóval kötöm be a rádiót ( http://autohifibolt.unas.hu/spd/552137-F/Opel-ISO-radio-csatlakozo-kabel-Fantom-tap-552137F ), akkor a kormányról való vezérlés elszáll. Na most a hangerő állításának elvesztése kormányról nem nagyon zavar, azt viszont nem tudom, hogy a kormányon lévő bal oldali gomb megnyomására, amire kijön a BC1-2, azaz az átlag, meg hány lityót fogyasztottam stb, az megmarad-e. Éppen ezért kipróbáltam, - hogy ez mennyire felel meg annak példázására, ha egy rádiót tennék bele, nem tudom - kihúztam a rádióból mindent, autó beindít, és a bal gomb működik, szépen behozta az adatokat. Viszont felfigyeltem valamire, ami eddig szerintem nem volt: gyújtás alatt sípol valami, nem hangosan, de észrevehető, gyújtás levétele után is megmarad a hang pár másodpercre, aztán abbahagyja. Tuti motortérből jön, ha valaki erre is tudja a választ azt megköszönöm :) ( Z17DTH ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Jó estét! Rádiós ügyben végül elszántam magam, vásárlástól már csak annyi tart vissza, ha ISO csatlakozóval kötöm be a rádiót ( http://autohifibolt.unas.hu/spd/552137-F/Opel-ISO-radio-csatlakozo-kabel-Fantom-tap-552137F ), akkor a kormányról való vezérlés elszáll. Na most a hangerő állításának elvesztése kormányról nem nagyon zavar, azt viszont nem tudom, hogy a kormányon lévő bal oldali gomb megnyomására, amire kijön a BC1-2, azaz az átlag, meg hány lityót fogyasztottam stb, az megmarad-e. Éppen ezért kipróbáltam, - hogy ez mennyire felel meg annak példázására, ha egy rádiót tennék bele, nem tudom - kihúztam a rádióból mindent, autó beindít, és a bal gomb működik, szépen behozta az adatokat. Viszont felfigyeltem valamire, ami eddig szerintem nem volt: gyújtás alatt sípol valami, nem hangosan, de észrevehető, gyújtás levétele után is megmarad a hang pár másodpercre, aztán abbahagyja. Tuti motortérből jön, ha valaki erre is tudja a választ azt megköszönöm :) ( Z17DTH ) A folytószelepnek van ilyen sípoló hangja. Ez természetes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Szeptember29, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2013 Egy pár hete észrevettem, hogy egyre gyengébben teker az önindítóm. 2 éves Bosch akksi van az autóban, na szép ennyit bírt... Megnéztem terhelő villával és meglepődtem, hogy jó. Akkor nem lehet más, mint az önindító, levettem és ez a látvány fogadott: Így nézett ki a kommutátor. A kefék nem voltak elkopva és a forgórész nem volt menetzárlatos. Nem tudom mi lelte, de kapott egy új forgórészt (6000Ft) és egy kefetartót kefékkel (3000Ft). Azóta úgy teker, mit régen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SkyHunter Elküldve Október1, 2013 Megoszt Elküldve Október1, 2013 2005-ös Astra H-ban, milyen foglalatú a Xenon izzó, azt tudja valaki? Kezd sárgulni az egyik, még nem vészes, de ha "erősen koncentrálok" észrevehető a különbség, aztán nem akkor akarok kapkodni mikor már nagy az eltérés, csak éppen a foglalatot nem tudom, milyet nézzek. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Október1, 2013 Megoszt Elküldve Október1, 2013 Sziasztok! Tudtok abban segíeni, hogy ha vásárolok OpCom-ot akkor a legújabb Firmware V1.45 érdemes vennem, vagy jobb a régebbi verzió. A fogyasztást szeretném vele beállítani. Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Október1, 2013 Megoszt Elküldve Október1, 2013 Sziasztok! Tudtok abban segíeni, hogy ha vásárolok OpCom-ot akkor a legújabb Firmware V1.45 érdemes vennem, vagy jobb a régebbi verzió. A fogyasztást szeretném vele beállítani. Előre is köszi. Nekem 1.45 van, Z16XEP motor, 2004 év végi az autó, 2004-es évjárat. Sajna én nem találtam meg az opcom-ban sehol, hol lehet a fogyasztást módosítani. És nekem sehol sincs Output test sem. Nem tudom, hogy a szoftver más, vagy az 1.45-ös verziójú hardver, minden esetre van akinek van ilyen opciója. Nem sikerült rájönnöm, hogy nálam mi lehet a gond. :( 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Október2, 2013 Megoszt Elküldve Október2, 2013 Köszi, ez nem igazán biztató. A tiéd magyar nyelvű ? Egyébként mire jó az Output test ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Október2, 2013 Megoszt Elküldve Október2, 2013 Köszi, ez nem igazán biztató. A tiéd magyar nyelvű ? Egyébként mire jó az Output test ? Igen, magyar. Az output test (kimeneti teszt)-tet pontosan nem tudom, mert nekem nincs. De olvastam, hogy pl. a műszerfalon a különböző ikonokat be lehet vele kapcsolni,hogy működjön, stb. Viszont ha már megint előjött az opcom: - akinek működik ez a kimeneti teszt: legyen kedves írja már meg, hogy elvileg milyen verziójú eszközzel, és milyen verziójú programmal használja? Nekem a program annyir ír ki, hogy China-clone 08/2010, ill. a verziószáma 100219/a. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Október2, 2013 Megoszt Elküldve Október2, 2013 Igen, magyar. Az output test (kimeneti teszt)-tet pontosan nem tudom, mert nekem nincs. De olvastam, hogy pl. a műszerfalon a különböző ikonokat be lehet vele kapcsolni,hogy működjön, stb. Viszont ha már megint előjött az opcom: - akinek működik ez a kimeneti teszt: legyen kedves írja már meg, hogy elvileg milyen verziójú eszközzel, és milyen verziójú programmal használja? Nekem a program annyir ír ki, hogy China-clone 08/2010, ill. a verziószáma 100219/a. Hali. Nekem V1.44 van. Azzal szépen megy a kimeneti teszt...igazából ez arra való, hogy az autóban lévő eszközöket lehet vele tesztelni. "De olvastam, hogy pl. a műszerfalon a különböző ikonokat be lehet vele kapcsolni,hogy működjön, stb." nem működjön, hanem működik-e? Próbáltál más opcomot? Esetleg ismerősödnek van, stb. Furcsa, hogy nem megy ez a funkció... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Október2, 2013 Megoszt Elküldve Október2, 2013 Viszont ha már megint előjött az opcom: - akinek működik ez a kimeneti teszt: legyen kedves írja már meg, hogy elvileg milyen verziójú eszközzel, és milyen verziójú programmal használja? Ezzel csak kapcsolgatni tudsz ezt azt, vagyis tesztelni, mukodik-e; nem engedelyez, vagy valtoztat funkciot.. Szoval annyira nem erdemes hajtani ra :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Október2, 2013 Megoszt Elküldve Október2, 2013 Hali. Nekem V1.44 van. Azzal szépen megy a kimeneti teszt...igazából ez arra való, hogy az autóban lévő eszközöket lehet vele tesztelni. "De olvastam, hogy pl. a műszerfalon a különböző ikonokat be lehet vele kapcsolni,hogy működjön, stb." nem működjön, hanem működik-e? Próbáltál más opcomot? Esetleg ismerősödnek van, stb. Furcsa, hogy nem megy ez a funkció... Nincs ismerősöm, akinek lenne, így ezt a tesztet nem tudom megtenni. Elvileg minden más megy. Ill. még a fogyasztás kalibrálást sem találtam, de azt nem tudom, hogy pl. z16xep-en lehet-e egyáltalán ezzel a klón opcommal állítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Október2, 2013 Megoszt Elküldve Október2, 2013 Ezzel csak kapcsolgatni tudsz ezt azt, vagyis tesztelni, mukodik-e; nem engedelyez, vagy valtoztat funkciot.. Szoval annyira nem erdemes hajtani ra :) Ezt értem, de pl. a múltkor pont jó lett volna a hűtőventilátor teszteléshez. Bár nem tudom, hogy ezt pl. tudná-e? (mármint ha lenne ilyen funcióm :) ) A konfig, élő adatok, hibakódok megjelenítése, törlése tök jól működik egyébként. A fene se érti ezt. :O Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golyo82 Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 :hiya: Tiszteletem az uraknak ! :hiya: Egy kérdéssel fordulnék hozzátok minap haladtam a vasammal és egy kicsit mélyebb csatorna fedlapba érkezvén ami ütött egy icipicit majd ennek hatásár a BC egy infóval szolgált miszerint ki is égett a tompított fényszórómban lévő izzó. Amivel nem is lenne baj ha könnyen szerelhető lenne.... de nem az... :doze: A kérdés... milyen H7 izzót ajánlanátok aminek elég hideg fénye van és elég komolyan is világit akár 90W is lehet és bírja az e fajta nagy ütéseket. Előre is köszönöm a válaszokat.Opel Astra H 1.7 CDTI 110 Le ecoflex 6 gangos Z17DTR ha minden igaz ;-) gyártási év 2009 :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 :hiya: Tiszteletem az uraknak ! :hiya: Egy kérdéssel fordulnék hozzátok minap haladtam a vasammal és egy kicsit mélyebb csatorna fedlapba érkezvén ami ütött egy icipicit majd ennek hatásár a BC egy infóval szolgált miszerint ki is égett a tompított fényszórómban lévő izzó. Amivel nem is lenne baj ha könnyen szerelhető lenne.... de nem az... :doze: A kérdés... milyen H7 izzót ajánlanátok aminek elég hideg fénye van és elég komolyan is világit akár 90W is lehet és bírja az e fajta nagy ütéseket. Előre is köszönöm a válaszokat.Opel Astra H 1.7 CDTI 110 Le ecoflex 6 gangos Z17DTR ha minden igaz ;-) gyártási év 2009 :D Ha beteszel egy nagyobb teljesítményű izzót, nem csak az izzót cserélheted, hanem az egész lámpatestet. Ugyanis ezek a műanyaggal telezsúfolt lámpatestek nem szeretik a nagyon meleget. Amellett szabálytalan is, amivel vagy lebuksz, vagy nem. Nekem osram emelt fényű van (de ugyanúgy 55W-os), sajnos a nevére már nem emlékszem. Nekem bevállt. Amúgy szerintem semmi baj sincs a szereléssel. Kb. 5 perc alatt ki lehet cserélni mindenfajta erőlködés nélkül. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 Ha beteszel egy nagyobb teljesítményű izzót, nem csak az izzót cserélheted, hanem az egész lámpatestet. Ugyanis ezek a műanyaggal telezsúfolt lámpatestek nem szeretik a nagyon meleget. Amellett szabálytalan is, amivel vagy lebuksz, vagy nem. Nekem osram emelt fényű van (de ugyanúgy 55W-os), sajnos a nevére már nem emlékszem. Nekem bevállt. Amúgy szerintem semmi baj sincs a szereléssel. Kb. 5 perc alatt ki lehet cserélni mindenfajta erőlködés nélkül. Az elmondottakat csak megerősíteni tudom, itt néznék körbe a helyedben http://www.vilagitas.eu/h7_izzo Itt jó áron vettem múltkor 2db H1 Silverstart a refibe sokkal jobb lett (8 év után égett ki a gyári), ami jó fényt ad az a nightbreaker plus a h7 tompítottba... Ugye a kerékdobon keresztül próbáltad cserélni, nem pedig a motortér felől? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 ...ami jó fényt ad az a nightbreaker plus a h7 tompítottba... Nekem a reflektorban van H7 GE Megalight Ultra. Jó fénye van, bár a xenonhoz képest kissé melegebb. Ami egyre jobban divat kezd lenni, ezek a H.O.D. izzók. Vakítóan fehér hideg fényük van. Belülről ülve biztos jól lehet vele látni. Viszont azért nem ajánlom kifejezetten, mert eddig akárhány szembe jött velem, még a tompított is iszonyúan vakított. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golyo82 Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 Ha beteszel egy nagyobb teljesítményű izzót, nem csak az izzót cserélheted, hanem az egész lámpatestet. Ugyanis ezek a műanyaggal telezsúfolt lámpatestek nem szeretik a nagyon meleget. Amellett szabálytalan is, amivel vagy lebuksz, vagy nem. Nekem osram emelt fényű van (de ugyanúgy 55W-os), sajnos a nevére már nem emlékszem. Nekem bevállt. Amúgy szerintem semmi baj sincs a szereléssel. Kb. 5 perc alatt ki lehet cserélni mindenfajta erőlködés nélkül. Köszi Grep az infót kicsit én is beleástam magam és többen mondták ,hogy ne rakjak bele 55w nél nagyobbat. Viszont ezt nagyon ajánlották. osram cool blue hyper white 5000k h7 55w http://ecx.images-amazon.com/images/I/71uJOreS73L._SL1500_.jpg És remélem meg is tudják nekem szerezni már az ismerősöm rajta van a projekten... aztán majd jelzem ,hogy milyen :) Üdv .:Golyó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golyo82 Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 Nekem a reflektorban van H7 GE Megalight Ultra. Jó fénye van, bár a xenonhoz képest kissé melegebb. Ami egyre jobban divat kezd lenni, ezek a H.O.D. izzók. Vakítóan fehér hideg fényük van. Belülről ülve biztos jól lehet vele látni. Viszont azért nem ajánlom kifejezetten, mert eddig akárhány szembe jött velem, még a tompított is iszonyúan vakított. Cserenkov. én is néztem a H.O.D izzókat de óva intenek tőle amit olvastam az ,hogy 350 órát bír max és kinyírja a foncsort. Szóval hamar le is tettem róla és én sem ajánlom senkinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golyo82 Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 Ha beteszel egy nagyobb teljesítményű izzót, nem csak az izzót cserélheted, hanem az egész lámpatestet. Ugyanis ezek a műanyaggal telezsúfolt lámpatestek nem szeretik a nagyon meleget. Amellett szabálytalan is, amivel vagy lebuksz, vagy nem. Nekem osram emelt fényű van (de ugyanúgy 55W-os), sajnos a nevére már nem emlékszem. Nekem bevállt. Amúgy szerintem semmi baj sincs a szereléssel. Kb. 5 perc alatt ki lehet cserélni mindenfajta erőlködés nélkül. Ja és még valami a szereléssel ! Nekem lökhárító le lámpa ki és csak úgy megy a csere vagy a kerék felől a szerelő nyíláson ahonnan természetesen a kerék is leugrik a könnyebb hozzáférhetőség érdekében szóval nem tartom 5 perces mutatványnak sajnos :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Október3, 2013 Megoszt Elküldve Október3, 2013 Ja és még valami a szereléssel ! Nekem lökhárító le lámpa ki és csak úgy megy a csere vagy a kerék felől a szerelő nyíláson ahonnan természetesen a kerék is leugrik a könnyebb hozzáférhetőség érdekében szóval nem tartom 5 perces mutatványnak sajnos :S Ez sima tompított, nem? Mert azt a kerék felőli nyiláson keresztül kell cserélni. Minek leszedni a kereket? Úgy kell fordítani a kormányt, hogy a gumi elülső fele befelé nézzen és akkor kényelmesen hozzáférhető. Szerintem mikor legutoljára kicseréltem még 5 perc sem kellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts