Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Nem akarok kibicelni, nagyon nem értek hozzá, csak olvasom a fórumokat és próbálok logikusan gondolkodni. :-)

- Battery charge

- Faulty Generator

- Generator harness is open or shorted

- Generator circuit poor electrical connection

- Engine Control Module (ECM) controlled generator

- Faulty ECM

Ezeket találtam. Igazából az a gáz, hogy messzire nem érdemes menni, mert az akku nem nagyon bírja 50-60 km-nél tovább, ha a generátor megadja magát.

Át kellene nézni, hogy a generátor kábelei jól csatlakoznak e, meg esetleg nincs e valahol szakadás, zárlat. A motorvezérlőt is írja, de szerintem ott max. csak rossz jelet küld. Régóta van ez a hiba?

Alapjáraton kell ellenőrizni, fogyasztók nélkül. Nekem 14V alapjáraton, 13,5V a referencia,nem tudom az a 12,9 mennyire kevés, utána kellene kérdezni hozzáértőtől. Menet közben nem érdemes nézni, mert akkor kevesebb is lehet, mivel sok fogyasztó megy ilyenkor.

A hiba ma délután jelentkezett először. Kiszálltam, hogy becsukjam a kaput (motor járt közben), visszaülve láttam, hogy világít a visszajelző (azelőtt nem). Így mentem kb. 500 métert. Akkor újraindítottam, a visszajelző kigyulladt, majd kb. 1 perc után elaludt. És így is maradt. Kíváncsian várom a reggeli indítást...

Megosztás:

Alapjáraton kell ellenőrizni, fogyasztók nélkül. Nekem 14V alapjáraton, 13,5V a referencia,nem tudom az a 12,9 mennyire kevés, utána kellene kérdezni hozzáértőtől. Menet közben nem érdemes nézni, mert akkor kevesebb is lehet, mivel sok fogyasztó megy ilyenkor.

Ez nem így van.

Menet közben akár van több fogyasztó, akár nincs 14V felett kell mérni (mondjuk nem alapjáraton, hanem magasabb fordulaton). Legidálisabb a 14,4V a menet közbeni feszültség.

Megosztás:

Ez nem így van.

Menet közben akár van több fogyasztó, akár nincs 14V felett kell mérni (mondjuk nem alapjáraton, hanem magasabb fordulaton). Legidálisabb a 14,4V a menet közbeni feszültség.

Nyilván, de amikor ez-az be- és kikapcsol nem lehet pontosan mérni, bár gondolom rögtön szabályoz a rendszer, de nem azonnal.

Ezért jobb az alapjárati töltést nézni, ott nem kavar be semmi.

De ha így van, akkor neked köszönhetően már tudjuk, hogy lehet nem stimmel a töltéssel valami?

Megosztás:

Nyilván, de amikor ez-az be- és kikapcsol nem lehet pontosan mérni, bár gondolom rögtön szabályoz a rendszer, de nem azonnal.

Ezért jobb az alapjárati töltést nézni, ott nem kavar be semmi.

De ha így van, akkor neked köszönhetően már tudjuk, hogy lehet nem stimmel a töltéssel valami?

Ez így van, hogy főleg bekapcsolásnál a feszültség szabályzás "késik", így akkor nem a valós feszültség mérhető.

Ha a 12,9V és a 13,5V közötti töltés van menet közben, akkor ott tényleg baj lehet a töltéssel.

Első körben két (három) tippem lenne: vagy a szénkefe kopott el, vagy a diódahídban ment ki egy dióda. Esetleg menetzárlatos lett valamelyik tekercs. Az első kettő viszonylag könnyen ellenőrizhető, bár mindenképp le kell szedni a generátort.

Megosztás:

Canbus-os szofitából konkrétan ezt vettem: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/autovillamossagi_alkatresz/fenyszoro_bura_izzo/42mm_led_canbus_szofita_8db_5050_es_led_feston_c5w_1796396225.html

Utastérbe nekem jó volt a T10-es, W5W foglalatú. Pl ilyen: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/autovillamossagi_alkatresz/fenyszoro_bura_izzo/t10_5w5_5_led_es_helyzetjelzo_xenon_feher_5050_1798209800.html

Ide állítólag jó a nem canbos-os is. Én azért biztos, ami biztos még olyat vettem. De valószínű tényleg nem kell, mert nem szólt érte mikor kivettem az izzót a foglalatból.

Ebből kell az utastérbe 2 db hátra, előre 2 db az olvasólámpákba + 1 db szofita.

A hátsó utastér lámpánál még arra kell figyelni, hogy ha szemből nézzük a foglalatot alul és felül van a két pólus teljes szélességben. Némelyik T10-es ledes izzó foglalata meg olyan, mintha gyakorlatilag négy érintkezője lenne. Szemből nézve jobb oldalon alul-felül két érintkező az egyik pólus, bal oldalon alul-felül a másik. Ha így berakod mivel oldalanként alul-felül egy póluson vannak, zárlatot okoz és kimegy tőle a biztosíték. Ha az egyik alsót és a másik oldali felsőt (vagy fordítva) leszigeteled, akkor minden gond nélkül működik.

Ez lehet hogy nem teljesen érthető ahogy leírtam, de ha látod egyértelmű lesz. Leírni kicsit bonyolultabb, mintha látod.

Nekem nem volt vele ilyen gondom. Elég gyakran figyeltem a szintet, a beöntősapka alá is sokszor bekukucskáltam, közvetlenül több száz km-es pályán megtett út után is. Nálam nem volt habos. Leengedéskor is figyeltem, de nem láttam rajta semmi különöset.

De az tény, hogy a gyári Opel 5W-30-as olaj nekem is jobban tetszik. Azt hiszem legközelebb is inkább ezt rakom bele. Vagy a Mobil 1 ESP 0W-40-et! :)

Ha gondolod hozd előbbre a cserét! Ártani nem ártasz vele.

Szia!

Csomagtérbe milyen LED-es izzót tettél?

A fenti izzókat már meg is rendeltem köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok,

ez mond valakinek valami kézzel foghatót?

P1191 Fuel Metering Solenoid Valve Circuit Range/Performance B-048
P1191 Rail Pressure Range/Performance B-049
P1191 Rail Pressure Low Pressure B-049

Pedálos diagnosztikára adja: ECN 119103 és 119167. 2009-es 1.3 CDTI.

Megosztás:

Sziasztok,

2009-es H astra TID kijelzőt szeretném kicsierélni GID-re.

Felhívtam egy-két bontót ez ügyben és akkor mondták, hogy nem mindegyik GID jó az autómhoz, na mondom felhívom az egyik márkaszervízet budapesten, ahol az arcomba vágták, hogy max. BID jó hozzá..lehetséges ez????

Előre is köszi minden segítséget!

Megosztás:

Sziasztok,

Felhívtam egy-két bontót ez ügyben és akkor mondták, hogy nem mindegyik GID jó az autómhoz, na mondom felhívom az egyik márkaszervízet budapesten, ahol az arcomba vágták, hogy max. BID jó hozzá..lehetséges ez????

Akár CID-et is belerakhatsz, ebből is látszik, hogy lövésük sincsen az egészről.... Maximum a navigáció funkciót nem jeleníti meg, mert ahhoz fejegység kell... A csatlakozó mindegyikben ugyanaz, csak programozás kérdése minden!:)

GID-ből háromsorosat vennék, mert az passzol jobban a modellfrissítés utáni autókhoz!:)

kétsoros http://aprod.hu/hirdetes/opel-astra-h-zafira-b-gid-kijelzo-kerettel-elado-ID1oZIR.html

Háromsoros bal alul:)! https://www.google.hu/search?q=Gid+3+soros&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=hu&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=xFY8UvzjCIGCtAa_q4DgBA#hl=hu&q=Gid+cid+tid+bid&rls=org.mozilla:hu%3Aofficial&safe=off&tbm=isch&um=1&facrc=_&imgdii=_&imgrc=ab5-LcL4AJzU9M%3A%3Bq7W16BL3LQYgrM%3Bhttp%253A%252F%252Fi46.tinypic.com%252F34oua8y.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.diagnostics.org.uk%252Fhelp%252Fshowthread.php%252F1528-BID-or-GID%3B800%3B600

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok,

Nekem van egy eladó GID-em, ha érdekel keress meg.

2 soros.

Megosztás:

Akár CID-et is belerakhatsz, ebből is látszik, hogy lövésük sincsen az egészről.... Maximum a navigáció funkciót nem jeleníti meg, mert ahhoz fejegység kell... A csatlakozó mindegyikben ugyanaz, csak programozás kérdése minden! :)

GID-ből háromsorosat vennék, mert az passzol jobban a modellfrissítés utáni autókhoz! :)

kétsoros http://aprod.hu/hirdetes/opel-astra-h-zafira-b-gid-kijelzo-kerettel-elado-ID1oZIR.html

Háromsoros bal alul:)! https://www.google.hu/search?q=Gid+3+soros&oe=utf-8&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=hu&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=xFY8UvzjCIGCtAa_q4DgBA#hl=hu&q=Gid+cid+tid+bid&rls=org.mozilla:hu%3Aofficial&safe=off&tbm=isch&um=1&facrc=_&imgdii=_&imgrc=ab5-LcL4AJzU9M%3A%3Bq7W16BL3LQYgrM%3Bhttp%253A%252F%252Fi46.tinypic.com%252F34oua8y.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.diagnostics.org.uk%252Fhelp%252Fshowthread.php%252F1528-BID-or-GID%3B800%3B600

Köszi Szépen, ez megnyugtató!

Azt tudod esetleg, hogy mi a különbség tudásban a 2 és a 3 soros GID között?

Megosztás:

Köszi Szépen, ez megnyugtató!

Azt tudod esetleg, hogy mi a különbség tudásban a 2 és a 3 soros GID között?

A főképernyőn megjelenő adatokban:

- 2 soros: megtehető út és pillanatnyi fogyasztás (nagyobb karakterekkel)

- 3 soros: az előbbiek plusz a BC1 szerinti átlagfogyasztás (kisebb karakterekkel)

Mindenképpen letanított legyen, és a teljes programozáshoz nem elég az op-com (ha csak nem pont ugyanolyan környezetbe kerül).

Üdv

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!
Mai nap sötétbe érdekes jelenségre lettem figyelmes. A kijelzőn a fordulatszámmérő és kilométer óra alatt is nem világít.
astra.jpg

Ez nem a saját óra, google dobta fel, a két pirossal bekeretezett felírat nem világít. Valaki találkozott már hasonlóval? Meglepődésemre más H Astrába is megnéztem, ott viszont jól működik. Emlékek szerint nekem is mint ha régebben ment volna, bár lehet csak most tünt fel nem megy. Nem nagy gond, tudom melyik óra micsoda, csak nehogy valami komplexebb legyen. Esetleg ötlet merre felé keresgéljek? Vagy műszerfalszétbontás és kiméregetés lenen a célszerű? Minden más visszajelző lámpa jól működik, a műszerfal fényerejét is lehet változtatni, mindössze ez a 2 kis felírat ami nem világít ha lámpát kapcsolok.

Válaszokat előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

Mai nap sötétbe érdekes jelenségre lettem figyelmes. A kijelzőn a fordulatszámmérő és kilométer óra alatt is nem világít.

astra.jpg

Ez nem a saját óra, google dobta fel, a két pirossal bekeretezett felírat nem világít. Valaki találkozott már hasonlóval? Meglepődésemre más H Astrába is megnéztem, ott viszont jól működik. Emlékek szerint nekem is mint ha régebben ment volna, bár lehet csak most tünt fel nem megy. Nem nagy gond, tudom melyik óra micsoda, csak nehogy valami komplexebb legyen. Esetleg ötlet merre felé keresgéljek? Vagy műszerfalszétbontás és kiméregetés lenen a célszerű? Minden más visszajelző lámpa jól működik, a műszerfal fényerejét is lehet változtatni, mindössze ez a 2 kis felírat ami nem világít ha lámpát kapcsolok.

Válaszokat előre is köszönöm!

Tudtommal egyiken sem világít. Ha közelebbről megnézed, lehet látni a festéket, míg a világítós részen (mondjuk a számok) átlátszó a számlap fólia.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

2010. évi ASTRA H 1,4 benzines autónk van.

A fedélzeti computer kijelzője BID típusú.

Meg lehet-e azt csinálni, hogy ezzel a kijelzővel többlet információ legyen látható,

mint amit a GID-el lehet látni, még ha nem is mindent pl. üzemanyag mennyiség, motor hőmérséklet, akku feszültség stb.

Előre is a köszi segítséget :icon1:

Megosztás:

Köszönöm a segìtséget holnap megnézem akkor amit mondtàl!

Szia!

A bal hátsó ajtódnál elnyíródott a központi zár vezetéke. Húzd fel a fekete gumi "zoknit" az ajtónál, amiben futnak a vezetékek, és forraszd össze azokat, amik elnyíródtak. Nézd meg a másik oldalon is. Addig úgy tudod bezárni az ajtót, ha a zárszerkezet körüli fekete nyílásba bedugod a slusszkulcsot. Így az az ajtó kívülről nem lesz nyitható.

Sajnos típushiba.

Megosztás:

Nekem is volt már hasonló gondom, de nekem "szerencsére" csak a bal hátsó hangszóró vezetéke nyíródott el.

Az a jó, ha saját kezűleg meg tudod csinálni, akkor nem kerül semmibe. Ha szervizbe viszed, légy körültekintő! Az egyik helyen (elég közismert, de nem akarok neki negatív reklámot csinálni) rávágták, hogy nem javítható, a komplett kábelköteget tudják cserélni és átnyújtottak kedvesen egy erre kalkulált árajánlatot 200.000 Ft-ról. :o (Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a hiba megállapításra is felszámoltak kb 5000Ft-ot.)

A másik Opel szervizben, ahova rendszeresen járok, nem problémáztak rajta, kb 5 perc munkával megforrasztották egy ezresért. Azóta is jó. :)

Megosztás:

CD30 rádiót mire lehetne maximum upgrade-lni? Láttam fent hirdetéseket dvd 90 naviról, de annak más a csatlakozója, vagy ha vennék egy 1 din-es rádiót, ami már magában tartalmaz AUX-ot, akkor azt össze lehetne kötni a kijelzővel valahogy? Fogyasztási adatok a legfontosabbak, azokat szeretném tudni.

Megosztás:

Sziasztok,

A BC, illetve a beépített navigáció magyarítását meg lehet oldani? Ha igen, akkor tudtok ajánlani szervízt, ahol ezt el tudják végezni?

Előre is köszönöm!

BC-ről nem tudok. De azt a pár darab szót meg lehet érteni angolul is, főleg hogy ott van a számok mögött a km/h, km, vagy a bar. A navigáció magyarításával sokan foglalkoznak. Én is most magyaríttattam a nyáron.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.