Golyo82 Elküldve Szeptember13, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2013 Látom feldobtam a a témát izzó téren :) Én nekem megjöttek az izzók és ki is cseréletem mindenhol. Az utastérbe nem Can-busos ment sima szofita 42 milis 3 leddel ellátott izzó ment és megmondom őszintén sokkal jobb lett a kocsi utasterének a hangulata hideg fehér fénnyel vagyis nekem jobban bejön :) A rendszámtábla világítás is ki lett cserélve az viszont can-busos mert visszajelez amúgy meg ,hogy büntetik e nem tudom és nem is érdekel viszont az tény ,hogy jobban látszik a rendszám szóval ha azért büntetnek mert jobban olvasható akkor hajrá :) Üdv mindenkinek és köszönöm a segítségeteket :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Szeptember13, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2013 Sziasztok! Golyo82, honnan rendelted az izzókat? Gondolkozom én is a cserén, megnézném a te forrásodat is :icon1: Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Golyo82 Elküldve Szeptember13, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2013 Sziasztok! Golyo82, honnan rendelted az izzókat? Gondolkozom én is a cserén, megnézném a te forrásodat is :icon1: Köszi! G. Szia Huggybear ! Én nekem innen jöttek az izzók mert egyéb más dolgot is rendeltem tőlük és csak azért pont tőlük. http://coolautoo.hu/ Viszont van egy másik oldal http://www.dt-xenon.hu/ itt is körbe tudsz nézni. De egy jó tanács ha rendelni akarsz http://www.ebay.co.uk/ -ról mert harmadába kerülnek az izzók. Üdv :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Erci Elküldve Szeptember15, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2013 Sziasztok! Opel Astra H 1,4 benzines autónk van, 2010. gyártású. A következő jelenséget tapasztalom, ha a rádiós távvezérlővel lezárom az autót. Ha a vezetőoldali ajtót nem nyitom ki, hanem a jobb oldali ajtón szállok ki és ezután zárom le az autót, akkor a belülről történő kinyitást tiltó zárás nem történik meg, mert a kattanása nem hallatszik. Valószínűleg ez a funkció nem kapcsol be. Ha a vezetőoldali ajtó is kinyilik és ezután zárok akkor működik. A kattanás jól hallatszik, a központ zárak behúzása után. Normális ez a jelenség, vagy valami nem működik normálisan? Előre is köszi. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Szeptember15, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2013 Sziasztok! Opel Astra H 1,4 benzines autónk van, 2010. gyártású. A következő jelenséget tapasztalom, ha a rádiós távvezérlővel lezárom az autót. Ha a vezetőoldali ajtót nem nyitom ki, hanem a jobb oldali ajtón szállok ki és ezután zárom le az autót, akkor a belülről történő kinyitást tiltó zárás nem történik meg, mert a kattanása nem hallatszik. Valószínűleg ez a funkció nem kapcsol be. Ha a vezetőoldali ajtó is kinyilik és ezután zárok akkor működik. A kattanás jól hallatszik, a központ zárak behúzása után. Normális ez a jelenség, vagy valami nem működik normálisan? Előre is köszi. :icon1: Ez teljesen normális. Ez így jó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Erci Elküldve Szeptember15, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2013 Ez teljesen normális. Ez így jó. :) Kedves Grep! Köszönöm a segítő választ. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 Sziasztok! Astra H 1,8 benzin, 2009-es, 85.000 km. Autópoályán múlt hétvégén menet közeben kigyulladt a sárga olajos ikon. Megnéztem az olajszintet egy ml sem hiányzott belőle. Azóta nem villant fel. Volt már nektek is ilyen "téves riasztás". Felakadhat a szintjelző? üdv a. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 Milyen olaj van benne? Csak nem Castrol Magnatec? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 Milyen olaj van benne? Csak nem Castrol Magnatec? Mért azzal mi a baj? Én ilyet használtam, pont írtam is a másik topikba ezzel kapcsolatban. Opel szervizben rakták bele ezt. Ha C3-as, az elvileg Dexos 2, tehát jó a 2008-as Opelba. Legalábbis nekem az olajszintjelzővel sose volt gondom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 Sziasztok! Astra H 1,8 benzin, 2009-es, 85.000 km. Autópoályán múlt hétvégén menet közeben kigyulladt a sárga olajos ikon. Megnéztem az olajszintet egy ml sem hiányzott belőle. Azóta nem villant fel.Volt már nektek is ilyen "téves riasztás". Felakadhat a szintjelző? üdva.Szia!Nekem egyszer volt ilyen. Felvillant, ellenőriztem, a szint elfogadható volt, de azért öntöttem utána kicsit. Majd másnap szintén produkálta. Aztán jött egy olajcsere, majd 12 ezer km múlva még egy, de egyszer sem villant fel.Olajat mikor cseréltél utoljára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dani3019 Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 Sziasztok! Segtségeteket kérném. Van egy Opel Astra H 1.6 Elegance 2004 es gyártmányú autónk. Ki akartam cserélni a csomagtérvilágtás izzóját.Olyan csúnya sárgán világit (sima sofia 10w),vettem bele ledeset(Bottari Torpedo 4 ledes) csakhogy amint beleraktam a led es szofia izzót villant egyet a led és kialudt.Visszaraktam a régit az se égett.Hopp akkor elő a Multiméter, a csatlakozóban 0.27V mutatkozott. 1 órán át böngésztem a biztostékokat elől is meg hátul is kicseréltem mindet , de mindegyik rendben volt. Az izzó mégsem égett :S Lehúztam aksit róla meg vissza akkor se.A végén már teljesen feladtam, lehúztam a hátsó biztostéktáblán az egy ik kábelköteget majd visszadugtam és égett a régi izzóval, multiméterrel 12V a csatlakozóban.Megpróbáltam még1 szer a led es izzót de ugyanaz a jelenség. Kipróbáltam 12V os adapterrel a led izzót és tökéletesen ég. :( Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Vagyez a bottari lehet egy gagyi led? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 Mért azzal mi a baj? Én ilyet használtam, pont írtam is a másik topikba ezzel kapcsolatban. Opel szervizben rakták bele ezt. Ha C3-as, az elvileg Dexos 2, tehát jó a 2008-as Opelba. Legalábbis nekem az olajszintjelzővel sose volt gondom. Az a baj vele( legalábbis nekem) hogy "habosodik". Az olaj szint visszajelző néha visszajelez, megállok, ellenőrzöm a szintet, persze minden rendben, az olaj a pálca tetejéig ér. (Viszont olyan habosnak tűnik, apró buborékos az olaj a pálcán, és gondolom az érzékelő azt "gondolja", hogy kevés az olaj) Újra indítok, visszajelző nem világít. Ezt azóta csinálja, amióta ez a fos van benne...Most vagyok ~7500km-nél, de nagyon gondolkodom rajta, hogy a napokban lecserélem. :sneaky: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 Sziasztok! Segtségeteket kérném. Van egy Opel Astra H 1.6 Elegance 2004 es gyártmányú autónk. Ki akartam cserélni a csomagtérvilágtás izzóját.Olyan csúnya sárgán világit (sima sofia 10w),vettem bele ledeset(Bottari Torpedo 4 ledes) csakhogy amint beleraktam a led es szofia izzót villant egyet a led és kialudt.Visszaraktam a régit az se égett.Hopp akkor elő a Multiméter, a csatlakozóban 0.27V mutatkozott. 1 órán át böngésztem a biztostékokat elől is meg hátul is kicseréltem mindet , de mindegyik rendben volt. Az izzó mégsem égett :S Lehúztam aksit róla meg vissza akkor se.A végén már teljesen feladtam, lehúztam a hátsó biztostéktáblán az egy ik kábelköteget majd visszadugtam és égett a régi izzóval, multiméterrel 12V a csatlakozóban.Megpróbáltam még1 szer a led es izzót de ugyanaz a jelenség. Kipróbáltam 12V os adapterrel a led izzót és tökéletesen ég. :( Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Vagyez a bottari lehet egy gagyi led? Kár volt ennyi időt rászánnod. :) A led-es "izzó" teljesítménye kicsi, így az autó az hiszi kiégett az izzó, így lekapcsolja róla a feszültséget. Így amikor visszateszed a régi izzót, az sem világít. Viszont, ha lecsukod a csomagtartót, majd újra kinyitod, akkor a sima izzó már világít. A megoldás: un. canbus-os szofita led-es "izzót" kell belerakni. Amúgy csak 1! oldalt kellett volna visszaolvasnod és ott volt a megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dani3019 Elküldve Szeptember17, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2013 Kár volt ennyi időt rászánnod. :) A led-es "izzó" teljesítménye kicsi, így az autó az hiszi kiégett az izzó, így lekapcsolja róla a feszültséget. Így amikor visszateszed a régi izzót, az sem világít. Viszont, ha lecsukod a csomagtartót, majd újra kinyitod, akkor a sima izzó már világít. A megoldás: un. canbus-os szofita led-es "izzót" kell belerakni. Amúgy csak 1! oldalt kellett volna visszaolvasnod és ott volt a megoldás. Köszönöm szépen a segítséget. Huhh van ára ennek a canbus os led nek xD 3000 Ft okért találok :O azért a 300 ft hoz képest vicces hogy 10x anyniba kerül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Szeptember17, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2013 Köszönöm szépen a segítséget. Huhh van ára ennek a canbus os led nek xD 3000 Ft okért találok :o azért a 300 ft hoz képest vicces hogy 10x anyniba kerül. Az is megoldás lehet, hogy veszel sima led-es szofitát, de nagy teljesítményűt vegyél. Tapasztalat alapján kell a 2W. Ez még mindig olcsóbb, mint a canbus-os és jobban is fog világítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Szeptember17, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2013 Hátha valakit érdekel, vagy érdekes lesz később. Akksit kellett cserélnem, és ha már így jártam megmértem az áramfelvételeket. Az akksi ráhelyezéskor olyan 1,6A áramfelvétel van. Majd kb. 1 perc elteltével ez lecsökken 7mA-re (ez azért nem rossz :) ). Minden ajtó csukva volt, nem világított semmi, de az autó nem volt bezárva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Szeptember17, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2013 Hátha valakit érdekel, vagy érdekes lesz később. Akksit kellett cserélnem, és ha már így jártam megmértem az áramfelvételeket. Az akksi ráhelyezéskor olyan 1,6A áramfelvétel van. Majd kb. 1 perc elteltével ez lecsökken 7mA-re (ez azért nem rossz :) ). Minden ajtó csukva volt, nem világított semmi, de az autó nem volt bezárva. Amikor megkapja a tapfeszt, akkor minden elektronika elindul, aztan megallapitja magarol, hogy standby-ban kell legyen, es oda is teszi magat. A 7mA valoban nagyon jo, tehat akkor az akku merulesre panaszkodoknak ilyesmi erteket kell keresniuk, ha nincs riaszto, vagy hasonlo extra berakva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Szeptember17, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2013 Szia! Nekem egyszer volt ilyen. Felvillant, ellenőriztem, a szint elfogadható volt, de azért öntöttem utána kicsit. Majd másnap szintén produkálta. Aztán jött egy olajcsere, majd 12 ezer km múlva még egy, de egyszer sem villant fel. Olajat mikor cseréltél utoljára? Eddig a gyöngyösi opelben volt minden szervíz. Gyári GM olaj van benne, 10.000 km-t mentem vele az utolsó csere óta. 15.000-et szoktam menni egy olajjal. üdv a. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember17, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2013 Köszönöm szépen a segítséget. Huhh van ára ennek a canbus os led nek xD 3000 Ft okért találok :o azért a 300 ft hoz képest vicces hogy 10x anyniba kerül. Vaterán vettem pár hete canbus-os szofitát, 8 db 5050-es smd-leddel, hűtőbordával ellátott típust. Ott ilyen 600-700Ft/db az árfolyama. Esetleg vegyél onnan! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thomas80 Elküldve Szeptember17, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember17, 2013 Vaterán vettem pár hete canbus-os szofitát, 8 db 5050-es smd-leddel, hűtőbordával ellátott típust. Ott ilyen 600-700Ft/db az árfolyama. Esetleg vegyél onnan! :) Szia! A linket el tudod küldeni? Illetve az utastérbe milyen led-es izzók kellenek? Az Osram-os oldalon nehezen igazodom ki. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Szeptember18, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2013 Szia! A linket el tudod küldeni? Illetve az utastérbe milyen led-es izzók kellenek? Az Osram-os oldalon nehezen igazodom ki. Köszönöm! Canbus-os szofitából konkrétan ezt vettem: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/autovillamossagi_alkatresz/fenyszoro_bura_izzo/42mm_led_canbus_szofita_8db_5050_es_led_feston_c5w_1796396225.html Utastérbe nekem jó volt a T10-es, W5W foglalatú. Pl ilyen: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/autovillamossagi_alkatresz/fenyszoro_bura_izzo/t10_5w5_5_led_es_helyzetjelzo_xenon_feher_5050_1798209800.htmlIde állítólag jó a nem canbos-os is. Én azért biztos, ami biztos még olyat vettem. De valószínű tényleg nem kell, mert nem szólt érte mikor kivettem az izzót a foglalatból.Ebből kell az utastérbe 2 db hátra, előre 2 db az olvasólámpákba + 1 db szofita. A hátsó utastér lámpánál még arra kell figyelni, hogy ha szemből nézzük a foglalatot alul és felül van a két pólus teljes szélességben. Némelyik T10-es ledes izzó foglalata meg olyan, mintha gyakorlatilag négy érintkezője lenne. Szemből nézve jobb oldalon alul-felül két érintkező az egyik pólus, bal oldalon alul-felül a másik. Ha így berakod mivel oldalanként alul-felül egy póluson vannak, zárlatot okoz és kimegy tőle a biztosíték. Ha az egyik alsót és a másik oldali felsőt (vagy fordítva) leszigeteled, akkor minden gond nélkül működik.Ez lehet hogy nem teljesen érthető ahogy leírtam, de ha látod egyértelmű lesz. Leírni kicsit bonyolultabb, mintha látod. Az a baj vele( legalábbis nekem) hogy "habosodik". Az olaj szint visszajelző néha visszajelez, megállok, ellenőrzöm a szintet, persze minden rendben, az olaj a pálca tetejéig ér. (Viszont olyan habosnak tűnik, apró buborékos az olaj a pálcán, és gondolom az érzékelő azt "gondolja", hogy kevés az olaj) Újra indítok, visszajelző nem világít. Ezt azóta csinálja, amióta ez a fos van benne...Most vagyok ~7500km-nél, de nagyon gondolkodom rajta, hogy a napokban lecserélem. :sneaky:Nekem nem volt vele ilyen gondom. Elég gyakran figyeltem a szintet, a beöntősapka alá is sokszor bekukucskáltam, közvetlenül több száz km-es pályán megtett út után is. Nálam nem volt habos. Leengedéskor is figyeltem, de nem láttam rajta semmi különöset.De az tény, hogy a gyári Opel 5W-30-as olaj nekem is jobban tetszik. Azt hiszem legközelebb is inkább ezt rakom bele. Vagy a Mobil 1 ESP 0W-40-et! :)Ha gondolod hozd előbbre a cserét! Ártani nem ártasz vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Szeptember18, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2013 Sziasztok! Ma a P0621 hibakóddal üdvözölt az autó. Mennyire súlyos hiba ez? Azt tudom, hogy a generátorral kapcsolatos. Köszi, Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember18, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2013 Sziasztok!Ma a P0621 hibakóddal üdvözölt az autó. Mennyire súlyos hiba ez?Azt tudom, hogy a generátorral kapcsolatos.Köszi, ZoliSzia!Annyit bogarásztam ki egyelőre, hogy elsőként járó motornál kellene leellenőrizni a töltést. 14V körül kell lennie. Ha olyan a kijelződ, akkor a teszt menüben gyorsan le is tudod ellenőrizni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Szeptember18, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2013 Szia! Annyit bogarásztam ki egyelőre, hogy elsőként járó motornál kellene leellenőrizni a töltést. 14V körül kell lennie. Ha olyan a kijelződ, akkor a teszt menüben gyorsan le is tudod ellenőrizni. Szia! Néztem a hibakód után, 13,5V fölé nem ment. Kb. 30 km-es út során figyeltem, 12,9V és 13,5V között mozgott. A 12,9V hosszabb állás közben volt alapjáraton. Nagyon rossz a helyzet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Szeptember18, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2013 Szia!Néztem a hibakód után, 13,5V fölé nem ment. Kb. 30 km-es út során figyeltem, 12,9V és 13,5V között mozgott. A 12,9V hosszabb állás közben volt alapjáraton.Nagyon rossz a helyzet?Nem akarok kibicelni, nagyon nem értek hozzá, csak olvasom a fórumokat és próbálok logikusan gondolkodni. :-)- Battery charge- Faulty Generator- Generator harness is open or shorted- Generator circuit poor electrical connection- Engine Control Module (ECM) controlled generator- Faulty ECMEzeket találtam. Igazából az a gáz, hogy messzire nem érdemes menni, mert az akku nem nagyon bírja 50-60 km-nél tovább, ha a generátor megadja magát.Át kellene nézni, hogy a generátor kábelei jól csatlakoznak e, meg esetleg nincs e valahol szakadás, zárlat. A motorvezérlőt is írja, de szerintem ott max. csak rossz jelet küld. Régóta van ez a hiba?Alapjáraton kell ellenőrizni, fogyasztók nélkül. Nekem 14V alapjáraton, 13,5V a referencia,nem tudom az a 12,9 mennyire kevés, utána kellene kérdezni hozzáértőtől. Menet közben nem érdemes nézni, mert akkor kevesebb is lehet, mivel sok fogyasztó megy ilyenkor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts