Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Önindító méréshez a multiméter tuti nem jó.

Talán egy egyenáramot mérni tudó lakatfogó. De, hogy mennyit kéne mérned, az passz.

A CIM modul probléma nekem is okozott indítási gondokat. És főleg azután, hogy visszahívásra elvittem az autót. Egész pontosan előtte nem volt, utána meg havonta 1-2. Ilyenkor kulcs ki, majd vissza. Emlékszem pont vizsgáztatni vittem az autót, mikor előjött és a korábbiaktól eltérően nem segített a kulcs ki, be művelet és csak 4. vagy 5. ilyen ki/be alkalomra indult el. Ott paráztam, hogy csak nehogy előjöjjön a vizsga alatt, mert akkor tuti nem megy át.

Én meguntam a márkaszervíz töketlenségét, és hogy drága pénzért CIM modult akartak volna velem cseréltetni, ezért szétszedtem és megforrasztottam a csatlakozókat. Azóta jó. :D

Úgy, hogy először szedtem szét a kormányt és a CIM-met, az egész megvolt 1,5 óra alatt.

Koszonom!! Nekem is ugyanez, kulcs ki be kb fel perc varakozassal, es utana tudok inditani, altalaban ezutan elsore elindul, de volt hogy negyed oraig alltam egy helyben...

Akkor keresek valami elektrotechnikust aki jol forraszt en nem merem bevallalni.

Orosz oldal szerint csinaltad Te is? Esetleg ha van masik leiras is megkoszonnem a linket, az orosz nem tul beszedes.

Zsolti25

A tempomatot altalaban mindig tobb utazas utan szoktam hasznalni, amikor mar lusta vagyok nyomni a gazt, vagy varoson kivulrol amikor beerek faluba, es amig nem inditom ujra az autot addig nem szokott mukodni hosszu ut alatt sem. Olyankor meg nyomok eleg feket szerintem :) De az elozo valasz alapjan tuti a CIM modul lesz a hibas es az okoz tempomat gondot is. De azert koszonom, legkozelebb ha elojon megprobalom a feket is :)

Megosztás:

REC:

A hátsó elektronika modul (Real Electrical Center, REC).

Olvasd át az 1-4. hozzászólást a topik elején. :icon1:

Szia!

Köszi az útmutatást. Sokat segített.

Ha jól gondolom, akkor a H-s Astránál, a csak első elektromos ablakoknak,

az autó lezárásakor történő automatikus felhúzását, a Tech2-vel fel lehet felprogramozni.

Jól gondolom?

Megosztás:

...az autó lezárásakor történő automatikus felhúzását...

Nem tudok róla, hogy ilyet meg lehetne-e oldani valahogy.

Azt lehet felprogramozni, hogy a távirányítóval fel/le tudd húzni az ablakokat. De az nem automatikus zárásra/nyitásra, hanem a távirányító gombjait kell hosszan nyomni.

Ha csak az első ablakok elektromosak, akkor természetesen csak az elsőket lehet így irányítani. Ha mind a négy, akkor mindegyiket.

Sziasztok!

A jobb oldali napellenzőben a bal oldalon nem világít az izzó/led. Hogyan lehet kicserélni?

Pont a napokban nézegettem ezeket a kis lámpákat a napellenzőben és nézegettem, hogy mi van akkor ha ez kiég.

Sajnos nem tudom hogy lehet kicserélni. Talán valahogy le lehet pattintani a burkolatot. De hogy hol kell nyomni, húzni, azt nem tudom...

Megosztás:

Koszonom!! Nekem is ugyanez, kulcs ki be kb fel perc varakozassal, es utana tudok inditani, altalaban ezutan elsore elindul, de volt hogy negyed oraig alltam egy helyben...

Akkor keresek valami elektrotechnikust aki jol forraszt en nem merem bevallalni.

Orosz oldal szerint csinaltad Te is? Esetleg ha van masik leiras is megkoszonnem a linket, az orosz nem tul beszedes.

Orosz oldal alapján csináltam.

Néhány hete pontosan leírtam azt hiszem ebbe a topikba, hogy mit és hogy csináltam. Kérlek keresd meg.

Megosztás:

Pont a napokban nézegettem ezeket a kis lámpákat a napellenzőben és nézegettem, hogy mi van akkor ha ez kiég.

Sajnos nem tudom hogy lehet kicserélni. Talán valahogy le lehet pattintani a burkolatot. De hogy hol kell nyomni, húzni, azt nem tudom...

A tökröt kell kivenni.

A lámpák mellett és a tükör alatt van egy kis rés.

Ott benyúlva kipattintható a tükör a két lápmaburkolattal együtt (ezek össze vannak nőve gyárilag :) )

Megosztás:

Sziasztok,

2009-es H Astra: először a hangerő gomb nem működött (kormányon), most meg ha taposom a dudát, akkor a rádió hangosodik!!! :D Mi lehet a bibi? Többi funkció rendben, semmi más rendellenesség.

Tipikus CIM modul hiba. Volt már róla szó többször is.

(Balra index rendben van?)

Megoldás lehet a visszahívás, ha még nem volt a kocsi ezügyben vissza,

de végleges megoldás a CIM kiszerelés, átforrasztás.

Kedvelt orosz oldalunk leírása:

http://translate.google.com/translate?depth=2&hl=hu&rurl=translate.google.com&sl=ru&tl=hu&twu=1&u=http://www.astra-h.ru/pages/remont_cim-modulya

A kormány szétszedésről pedig egyik fórumtárs már írt egy részletes leírást nemrég.

Megosztás:

Hali!

Érdeklődnék, ha új CD30 MP3 rádiót teszek be az autóba (és persze letanított), mi a menete?

Nem a fizikai dologra lennék kíváncsi, tehát hogy ezt kell kicsavarni, meg ott kell feszíteni, stb.

OP-COM van....ezzel megoldható a feltanítás? Ez a feltanítás a lopásgátló aktiválása? Kell hozzá a Car-Pass kód?

Ha nincs ez a kód, az Opel szervizen kívül ki lehet valahogy olvasni?

Üdv,

Megosztás:

Orosz oldal alapján csináltam.

Néhány hete pontosan leírtam azt hiszem ebbe a topikba, hogy mit és hogy csináltam. Kérlek keresd meg.

Koszi megvan: #3985 icon_share.png

Majd szerintem kb 1 honap mulva neki is allok, de ez az orosz cim forrasztasos leiras nekem egy kicsit keves infot ad, 3 csatlakozot mutat amit meg kell forrasztani?

Van ismerosom aki tud forrasztani, de ehhez lehet keresek egy tapasztalt embert :)

Esetleg Egerszeg kornyekerol nincs Valaki aki mar megcsinalta, es ha ugy adodna szemelyesen elmagyarazna ha elakadnek?

Draga az uj alkatresz csak azert vagyok ennyire bizonytalan :)

Koszonom!

Megosztás:

Koszi megvan: #3985 icon_share.png

Majd szerintem kb 1 honap mulva neki is allok, de ez az orosz cim forrasztasos leiras nekem egy kicsit keves infot ad, 3 csatlakozot mutat amit meg kell forrasztani?

Van ismerosom aki tud forrasztani, de ehhez lehet keresek egy tapasztalt embert :)

Esetleg Egerszeg kornyekerol nincs Valaki aki mar megcsinalta, es ha ugy adodna szemelyesen elmagyarazna ha elakadnek?

Draga az uj alkatresz csak azert vagyok ennyire bizonytalan :)

Koszonom!

Én az összes csatlakozót megforrsztottam a nyák mind a két oldalán.

Ha forrasztod/forrasztjátok akkor arra figyelni kell, hogy ólommentes forrasztóónnal.

Az a szomorú, hogy ez gyári hibás és az opel elintézte egy kamú bilincs beépítésével, vagy firmware frissítéssel; mind a kettő kb. a halottnak a csók este.

Miért nem lehetett kicserélni? Vagy ha mást nem, akkor odaültetni, vagy betanítani valakit, aki szétszedi és megforrasztja? Nekem volt szétszedni és megforrasztani 30 perc. A 10. gondolom már 10-15 perc alatt is menne. Nem egy nagy idő és dolog. Persze ehhez esetleg kicsit érteni is kell, egy modulcseréhez meg sok ész nem kell, szinte időbe se kerül, sok pénzt meg el lehet érte kérni.

Megosztás:

Hali!

Érdeklődnék, ha új CD30 MP3 rádiót teszek be az autóba (és persze letanított), mi a menete?

Nem a fizikai dologra lennék kíváncsi, tehát hogy ezt kell kicsavarni, meg ott kell feszíteni, stb.

OP-COM van....ezzel megoldható a feltanítás? Ez a feltanítás a lopásgátló aktiválása? Kell hozzá a Car-Pass kód?

Ha nincs ez a kód, az Opel szervizen kívül ki lehet valahogy olvasni?

Üdv,

Üdv!

Nekem a kulcsmásoló kiolvasta simán a carpasst, amiért az opelnél 5 vagy 8 ezret számoltak volna, mert a központból kell lekérdezni. Egy kis aprópénz valakinek. De aki ért hozzá az ki tudja valahogy olvasni. Nem tudom milyen program volt, de egy régi laptopon futott, avval tanította fel az új kulcsot is.

A rádióhoz kell a kód, de azt nem tudom, op-com elég, vagy kell a tech 2.

• Like 1
Megosztás:

Tipikus CIM modul hiba. Volt már róla szó többször is.

(Balra index rendben van?)

Megoldás lehet a visszahívás, ha még nem volt a kocsi ezügyben vissza,

de végleges megoldás a CIM kiszerelés, átforrasztás.

Kedvelt orosz oldalunk leírása:

http://translate.google.com/translate?depth=2&hl=hu&rurl=translate.google.com&sl=ru&tl=hu&twu=1&u=http://www.astra-h.ru/pages/remont_cim-modulya

A kormány szétszedésről pedig egyik fórumtárs már írt egy részletes leírást nemrég.

Köszi! A kocsi már nem garis ugye, de gondolom ha visszahívásos, akkor nem fizetős a művelet...???

Megosztás:

:hiya: Sziasztok ! :hiya:

Olyanban kérném segítségeteket ,hogy szeretném a kocsiban minde izzót lecserélni ledesre ilyen can bus rendszerű ledes izzókra viszont lővésem sincs ,hogy milyen izzó kell például az utastérbe. Netről rendelném és tényleg nem értek hozzá na szóval annyi lenne a kérdés ,hogy van e olyan lista valahol ahol leirják ,hogy milyen izzok vannak a kocsiban milyen foglalat meg ilyesmi.

Előre is köszönöm a válaszokat :)

Opel Astra H 1.7 CDTI 110 Le ecoflex 6 gangos Z17DTR ha minden igaz ;-) gyártási év 2009 :D

Megosztás:

Helló!

Én ezt az oldalt ismerem: http://www.osram.com/osram_com/tools-and-services/tools/vehicle-lamp-replacement-guide/index.jsp

Lap közepe tájékán, OSRAM tool: Vehicle lamp replacement guide-ra klikkelve indul.

Szerintem elég korrektül le vannak írva, hogy hol milyen izzó van, persze lehet, hogy van jobb oldal is, de talán megteszi. Sok sikert! G.

• Like 1
Megosztás:

Helló!

Én ezt az oldalt ismerem: http://www.osram.com/osram_com/tools-and-services/tools/vehicle-lamp-replacement-guide/index.jsp

Lap közepe tájékán, OSRAM tool: Vehicle lamp replacement guide-ra klikkelve indul.

Szerintem elég korrektül le vannak írva, hogy hol milyen izzó van, persze lehet, hogy van jobb oldal is, de talán megteszi. Sok sikert! G.

Szia Huggybear !

Köszönöm szépen a linket tényleg elég jól le van írva minden így már menni fog mi is kell a vasba :) köszönöm még 1x :)

Megosztás:

:hiya: Sziasztok ! :hiya:

Olyanban kérném segítségeteket ,hogy szeretném a kocsiban minde izzót lecserélni ledesre ilyen can bus rendszerű ledes izzókra viszont lővésem sincs ,hogy milyen izzó kell például az utastérbe. Netről rendelném és tényleg nem értek hozzá na szóval annyi lenne a kérdés ,hogy van e olyan lista valahol ahol leirják ,hogy milyen izzok vannak a kocsiban milyen foglalat meg ilyesmi.

Előre is köszönöm a válaszokat :)

Opel Astra H 1.7 CDTI 110 Le ecoflex 6 gangos Z17DTR ha minden igaz ;-) gyártási év 2009 :D

Utastérbe nem kell semilyen extra tudású LED-es világítótest.

Oda nem érdemes venni can-bus komp.-t dupla áron. Felesleges, ott nincs áramfigyelés (ezt hívják can-bus-nak) úgy, mint a külső világítótesteknél.

Az utastérben különben 42mm-es szofita és W5W van nagyrészt. A napellenzőbe valami kis vékony izzó van. Ilyet még nem láttam ledes-be. De ennek a típusát és a szivargyújtó világításét nem tudom.

Külső világítást lecserélni meg elég necces, mert ha lebuksz a rendőrnél, vagy a vizsgán, akkor a büntetésen kívül egy extra emelt szintű vizsga lesz a jutalom. ;)

• Like 1
Megosztás:

Utastérbe nem kell semilyen extra tudású LED-es világítótest.

Oda nem érdemes venni can-bus komp.-t dupla áron. Felesleges, ott nincs áramfigyelés (ezt hívják can-bus-nak) úgy, mint a külső világítótesteknél.

Az utastérben különben 42mm-es szofita és W5W van nagyrészt. A napellenzőbe valami kis vékony izzó van. Ilyet még nem láttam ledes-be. De ennek a típusát és a szivargyújtó világításét nem tudom.

Külső világítást lecserélni meg elég necces, mert ha lebuksz a rendőrnél, vagy a vizsgán, akkor a büntetésen kívül egy extra emelt szintű vizsga lesz a jutalom. ;)

Nekem a rendszámtábla világításban ledes van. Akkor visszacseréljem? Eddig még senki nem szólt érte.

A csomagtér világításban van valami féle figyelés. Legalábbis mikor cserénél rövid időre kivettem, a kijelzőn nem jelezte, de op-commal hibakódokat kiolvasva adott rá egy eltárolt hibakódot.

Ja, amúgy oda is jó a 42 mm-es szofita. :)

Megosztás:

Nekem a rendszámtábla világításban ledes van. Akkor visszacseréljem? Eddig még senki nem szólt érte.

A csomagtér világításban van valami féle figyelés. Legalábbis mikor cserénél és rövid időre kivettem, a kijelzőn nem jelezte, de op-commal hibakódokat kiolvasva adott rá egy eltárolt hibakódot.

Ja, amúgy oda is jó a 42 mm-es szofita. :)

Igen a csomagtartóban is az van, és ott van is valami teljesítmény figyelés. Lehet oda már kell a can-bus-os verzió (vagy egy nagyobb teljesítményű sima több leddel).

A rendszámtábla világítás jó kérdés. Én is ki akartam cserélni, mert fél évente kiégnek az izzók. Más izzóm érdekes módon még nem égett ki (a távolsági H7-es izzón kívül). Utánaolvastam, és azt írták, ha észreveszik, akkor bukta van. Azt ne kérdezd, hogy veszik észre, ill. a vizsgán ezeket ellenőrzik-e?

Gondolom, ha nagyon fehéren (esetleg kékes színnel) világít, akkor az elég feltűnő és gyanút keltő. Akkor lehet belenéznek. Ha esetleg meleg fehér led van benne, aminek a színsprektuma hasonló az izzóéhoz, azt nehezebben, vagy nem szúrják ki.

Megosztás:

Igen a csomagtartóban is az van, és ott van is valami teljesítmény figyelés. Lehet oda már kell a can-bus-os verzió (vagy egy nagyobb teljesítményű sima több leddel).

A rendszámtábla világítás jó kérdés. Én is ki akartam cserélni, mert fél évente kiégnek az izzók. Más izzóm érdekes módon még nem égett ki (a távolsági H7-es izzón kívül). Utánaolvastam, és azt írták, ha észreveszik, akkor bukta van. Azt ne kérdezd, hogy veszik észre, ill. a vizsgán ezeket ellenőrzik-e?

Gondolom, ha nagyon fehéren (esetleg kékes színnel) világít, akkor az elég feltűnő és gyanút keltő. Akkor lehet belenéznek. Ha esetleg meleg fehér led van benne, aminek a színsprektuma hasonló az izzóéhoz, azt nehezebben, vagy nem szúrják ki.

Hidegfehér és szemre sokkal nagyobb a fényereje mint a sima izzószálasnak. Úgyhogy lehet akkor inkább visszacserélem.

Amúgy azért mertem belerakni, mert egyre több öreg BKV (vagy BKK vagy hogy hívják most...) buszon látom, hogy ledesre cserélték a rendszámtábla világító lámpát. Tuti hogy nem gyárilag ledes. Vagy lehet hogy van róla valami műbizonylatuk, így nekik lehet...

Megosztás:

Hidegfehér és szemre sokkal nagyobb a fényereje mint a sima izzószálasnak. Úgyhogy lehet akkor inkább visszacserélem.

Amúgy azért mertem belerakni, mert egyre több öreg BKV (vagy BKK vagy hogy hívják most...) buszon látom, hogy ledesre cserélték a rendszámtábla világító lámpát. Tuti hogy nem gyárilag ledes. Vagy lehet hogy van róla valami műbizonylatuk, így nekik lehet...

Kerestem, de nem találom azt az oldalt, ahol megkérdeztek egy NKH-s embert ezekről a ledes cuccokról és az azt írta, hogy nem elég a led-es izzóról bizonylat, vagy e jel, mert ha a búra nem arra lett tervezve (mármint led-esre), akkor nem teheted bele. Sőt azt írta, hogy ha van egy műbizonylattal rendelkező lámpád (mondjuk egy fényszóró) az autóhoz, akkor azt csak akkor fogadják el, ha az autót ezzel a lámpával újra bevizsgáltatod (tehát esélytelen).

Néha az az érzésem, hogy mint sok más mindent ezt is túllihegik itt nálunk.

Ahogy látom és olvasom, nálunk nyugatabbra nem ennyire kockafejűek a hatóságok.

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.