Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Találtam egy orosz videót:

A fickó minimális szerszámigénnyel szedi szét az utastér elektromos eszközeit.

Műszerfal, ablakkapcsolók, világításpanel, stb.

Köszönjük, mi is látogatjuk a H Astrás Index fórumot. ;) (Legalábbis ezek szerint már ketten biztosan. :))

Ott rakta be valaki ezt a videót még hétvégén.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok,

Azt tudja valaki, hogy a 2 soros kijelző helyére a GID betehető mindenfajta mechanikai és csatlakozós buhera nélkül?

(a programozást most hagyjuk)

Tehát a soros kijelző csatlakozója ugyanaz, mint a GID-é és beszerelés után már csak az autóhoz kell tanítani?

köszi!

Erre tud valaki valami okosat mondani? :D

Nem cserélt még senki ilyet, vagy nem hallottilyen cseréről?

Megosztás:

Ha jól emlékszem, itt a fórumon már volt téma, és ha minden igaz, akkor nem probléma a csere. Talán a keret mérete változik, azt kell pluszba beszerezni....a 2 sorosé kisebb....

Köszi! A keret nem probléma.

Kerestem, de nem találtam. Ezek szerint rosszul kerestem.

Megosztás:

Sziasztok!

Astra H 1,4 benzines autóm van 2010. évjáratú.

Csak az első 2 ablak elektromos.

Mi kell ahhoz és lehetséges-e az, hogy a rádiós távirányítóval az ajtók bezárásakor,

a lehúzva maradt első ablakokat fel lehet húzni?

Előre is köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Sziasztok!

Astra H 1,4 benzines autóm van 2010. évjáratú.

Csak az első 2 ablak elektromos.

Mi kell ahhoz és lehetséges-e az, hogy a rádiós távirányítóval az ajtók bezárásakor,

a lehúzva maradt első ablakokat fel lehet húzni?

Előre is köszönöm a segítséget.

Csomitartóban REC modul szükséges.

• Like 1
Megosztás:

Csomitartóban REC modul szükséges.

Kedves Rockford!

Köszönöm a gyors választ.

Arra lennék még kíváncsi, hogy milyen drága lehet ez a REC modul

és mennyire komplikált a beszerelése, hogy működjön ez a funkció?

Előre is köszi, üdvözlettel: Ernő

Megosztás:

Kedves Rockford!

Köszönöm a gyors választ.

Arra lennék még kíváncsi, hogy milyen drága lehet ez a REC modul

és mennyire komplikált a beszerelése, hogy működjön ez a funkció?

Előre is köszi, üdvözlettel: Ernő

Ez utólag nem beépíthető, legalábbis embertelen munka lenne a kábelkorbácsba integrálni.

Csomesz tartó bal oldalán a kárpit ablak mögé kukkants be. Ha van REC-ed, akkor szerencséd van.

Megosztás:

Jóestét!Sziasztok!

Cserenkov látom neked is cd70navi van.Nekem is ilyen van csak nem szines kijelzős.Szerinted megoldható a kijelző cseréje szinesre?Vagy ha valaki más tudna ebben segiteni akkor az ne tartsa magában. :icon1: Köszönöm előre is!

Szia. Persze, valahogy biztosan megoldható. A csere pontos menetét nem tudom, mert nekem gyárilag ezzel jött ki az autóm.

De láttam már olyat, hogy tolatókamerát, DVD-lejátszót, TV-tunert, sőt PC-t is rákötöttek erre a CID-re. A tolatókamera az én fantáziámat is izgatja, de olyan ügyes nem vagyok, hogy magam nekiálljak. Azt meg nem tudom, hogy hol, ki csinál ilyet. Gondolom egy normál Opel szervizben nem nagyon foglalkoznak ezzel...

Megosztás:

Szia. Persze, valahogy biztosan megoldható. A csere pontos menetét nem tudom, mert nekem gyárilag ezzel jött ki az autóm.

De láttam már olyat, hogy tolatókamerát, DVD-lejátszót, TV-tunert, sőt PC-t is rákötöttek erre a CID-re. A tolatókamera az én fantáziámat is izgatja, de olyan ügyes nem vagyok, hogy magam nekiálljak. Azt meg nem tudom, hogy hol, ki csinál ilyet. Gondolom egy normál Opel szervizben nem nagyon foglalkoznak ezzel...

A tolatóradarhoz, DVD lejátszáshoz külön elektronika kell a CID-be. Ráadásul nem is egyszerű a történet. Opel szervízben ilyen fognak tudni, mert ez nem programozható.

Én pont most tervezek és csinálok egy ilyet. Remélem egy hónapon belül meglesz. Már prototípusom van és biztató a dolog. :D Már van video képem a középső kijelzőn, viszont a képminőségen akarok még javítani, ill. 1-2 extrát belerakni.

Majd megírom ha már végleges és ha kell másnak is, akkor árulni is fogom.

Megosztás:

Ez utólag nem beépíthető, legalábbis embertelen munka lenne a kábelkorbácsba integrálni.

Csomesz tartó bal oldalán a kárpit ablak mögé kukkants be. Ha van REC-ed, akkor szerencséd van.

Kedves Rockford!

Ha a csomagtér bal oldalfalán lévő kárpitozott ajtóval eltakart biztosító táblára gondolsz,

akor ott mit kell keressek, milyen az a REC?

Megosztás:

Kedves Rockford!

Ha a csomagtér bal oldalfalán lévő kárpitozott ajtóval eltakart biztosító táblára gondolsz,

akor ott mit kell keressek, milyen az a REC?

Gugli a barátod! :-)

Ilyet keress:

http://www.ebay.de/itm/Sicherungskasten-Relaiskasten-hinten-REC-Modul-Astra-H-Opel-/350813038487

Ha ilyen biztosítéktáblád van, akkor az a REC. Ha kisebb, akkor sajnos nincs az autódban.

Megosztás:

Gugli a barátod! :-)

Ilyet keress:

http://www.ebay.de/itm/Sicherungskasten-Relaiskasten-hinten-REC-Modul-Astra-H-Opel-/350813038487

Ha ilyen biztosítéktáblád van, akkor az a REC. Ha kisebb, akkor sajnos nincs az autódban.

Köszönöm az útmutatást.

Pont ilyen van hátul, de talán egy relével keveseb van a foglalatban.

Gondolom ez nem nagy probléma.

Ha ez olyam amilyen kell, akkor mit kell még tennem szerinted?

Mit jelent, vagy mit takar az a "REC" elnevezés?

Megosztás:

Köszönöm az útmutatást.

Pont ilyen van hátul, de talán egy relével keveseb van a foglalatban.

Gondolom ez nem nagy probléma.

Ha ez olyam amilyen kell, akkor mit kell még tennem szerinted?

Mit jelent, vagy mit takar az a "REC" elnevezés?

REC:

A hátsó elektronika modul (Real Electrical Center, REC).

Olvasd át az 1-4. hozzászólást a topik elején. :icon1:

Megosztás:

El kellene kezdeni kimérni minden fogyasztót, hogy melyik mennyi áramot vesz fel (én mondjuk az önindítóval kezdeném), mennyit tölt a generátor, vagy mennyi az akku feszültsége nyugalmi állapotban és járó motornál (ezt a kettőt pl. Te is megtudod nézni a tesztmenüben, ha olyan kijelződ van). Ráadásul minél hamarabb, nehogy kinyírjon valami fontosabb alkatrészt. Keress egy jó autóvillamossági szerelőt, ott csak rá fognak jönni a problémára. Meg most kellene vinni, amíg rendszeresen produkálja a hibát.

Akksit megnezettem autovillamosnal 93%-os (Bosch akksi 3 eve vettem vele az autot, egesz jol birja :)), generator jol tolt (14,4 atlagban megvan), nyugalmi allapotban is jo a feszultseg.

Amit a forumon nem biztos, hogy emlitettem, nekem is cim gondjaim voltak, visszahivas ota ritkabban, de a tempomat neha nem kapcsol, illetve nagyon ritkan a hangeroszabalyzo multigomb se mukodik. Autovillamos azt mondta, hogy szerinte akkor ezt az indulasi problemamat is a cim modul okozhatja.

Masnal nem olvastam ilyen problemarol aki cim modullal kuzdott, azert nalam elofordulhat?

Nincs kedvem ujat venni, esetleg a forrasztasos javitast ajanljatok, vagy az elofesziton allitsak elso korben?

Arra hogy merjem ki az oninditot mennyit vesz fel, a villamossagi szerelo azt mondta, hogy honnan tudom mennyit kellene felvennie, felesleges kimerni.

Ha valaki tudna adni egy referencia erteket, es hogy hova kossem inditaskor a multimetert azt megkoszonnem :)

Megosztás:

Akksit megnezettem autovillamosnal 93%-os (Bosch akksi 3 eve vettem vele az autot, egesz jol birja :)), generator jol tolt (14,4 atlagban megvan), nyugalmi allapotban is jo a feszultseg.

Amit a forumon nem biztos, hogy emlitettem, nekem is cim gondjaim voltak, visszahivas ota ritkabban, de a tempomat neha nem kapcsol, illetve nagyon ritkan a hangeroszabalyzo multigomb se mukodik. Autovillamos azt mondta, hogy szerinte akkor ezt az indulasi problemamat is a cim modul okozhatja.

Masnal nem olvastam ilyen problemarol aki cim modullal kuzdott, azert nalam elofordulhat?

Nincs kedvem ujat venni, esetleg a forrasztasos javitast ajanljatok, vagy az elofesziton allitsak elso korben?

Arra hogy merjem ki az oninditot mennyit vesz fel, a villamossagi szerelo azt mondta, hogy honnan tudom mennyit kellene felvennie, felesleges kimerni.

Ha valaki tudna adni egy referencia erteket, es hogy hova kossem inditaskor a multimetert azt megkoszonnem :)

Önindító méréshez a multiméter tuti nem jó.

Talán egy egyenáramot mérni tudó lakatfogó. De, hogy mennyit kéne mérned, az passz.

A CIM modul probléma nekem is okozott indítási gondokat. És főleg azután, hogy visszahívásra elvittem az autót. Egész pontosan előtte nem volt, utána meg havonta 1-2. Ilyenkor kulcs ki, majd vissza. Emlékszem pont vizsgáztatni vittem az autót, mikor előjött és a korábbiaktól eltérően nem segített a kulcs ki, be művelet és csak 4. vagy 5. ilyen ki/be alkalomra indult el. Ott paráztam, hogy csak nehogy előjöjjön a vizsga alatt, mert akkor tuti nem megy át.

Én meguntam a márkaszervíz töketlenségét, és hogy drága pénzért CIM modult akartak volna velem cseréltetni, ezért szétszedtem és megforrasztottam a csatlakozókat. Azóta jó. :D

Úgy, hogy először szedtem szét a kormányt és a CIM-met, az egész megvolt 1,5 óra alatt.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.