Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Látott már valaki ilyen klíma vezérlőt?

http://1.1.1.4/bmi/images04.olx.pt/ui/12/15/13/1343229645_390221213_2-SAC-Astra-H-Marinhais.jpg

upd.

Közben megtaláltam. Semi Automatic Climate Control néven fut, azaz vmi félautomata klíma vezrélés.

Nincs vkinek vezetékezési rajza, hogy ez hogy van bekötve? Nekem van TIS-em, de csak 2005-ös, és abban erről egy szó sincs.

Vajon a sima kézi vezérlés helyére egy az egyben berakható? :O

Megosztás:

Látott már valaki ilyen klíma vezérlőt?

http://1.1.1.4/bmi/images04.olx.pt/ui/12/15/13/1343229645_390221213_2-SAC-Astra-H-Marinhais.jpg

upd.

Közben megtaláltam. Semi Automatic Climate Control néven fut, azaz vmi félautomata klíma vezrélés.

Nincs vkinek vezetékezési rajza, hogy ez hogy van bekötve? Nekem van TIS-em, de csak 2005-ös, és abban erről egy szó sincs.

Vajon a sima kézi vezérlés helyére egy az egyben berakható? :o

Valoszinuleg nem, mert kellenek hozza szenzorok, allito motorok, es ki tudja meg mi. Viszont a link nem jo, kerek egy mukodot, legalabb a kepet hadd lassam :)

Megosztás:

Valoszinuleg nem, mert kellenek hozza szenzorok, allito motorok, es ki tudja meg mi. Viszont a link nem jo, kerek egy mukodot, legalabb a kepet hadd lassam :)

Állítómotorok a teljesen manuálisban is vannak. Vagyis ebben is motrok állítják a hőmérsékletet, azt hogy hova fújjon, stb.

Ill. ebben a fórumban látni a három közötti a különbséget:

http://www.opel-forum.nl/viewtopic.php?f=5&t=171926

Ez a SAC-os (középső) sokkal közelebb van a manuálishoz.

Megosztás:

Állítómotorok a teljesen manuálisban is vannak. Vagyis ebben is motrok állítják a hőmérsékletet, azt hogy hova fújjon, stb.

Ill. ebben a fórumban látni a három közötti a különbséget:

http://www.opel-forum.nl/viewtopic.php?f=5&t=171926

Ez a SAC-os (középső) sokkal közelebb van a manuálishoz.

Egyebkent a kezelesi utmutatoban is benne van, ami negy klima variaciot tartalmaz:

nincs

manualis

automatikus

elektronikus

Ha a motorok meg is vannak, a manualisnal homerseklet szenzorok biztos nincsenek... Szoval a sima vezerlo csere biztos nem eleg.

Megosztás:

Egyebkent a kezelesi utmutatoban is benne van, ami negy klima variaciot tartalmaz:

nincs

manualis

automatikus

elektronikus

Ha a motorok meg is vannak, a manualisnal homerseklet szenzorok biztos nincsenek... Szoval a sima vezerlo csere biztos nem eleg.

Közben megtaláltam.

Ez a félautomata kb. ugyan azt tudja, mint a elektronikus, viszont a kijelzőn nem jelenik meg a beállítás.

Megosztás:

Szia!

Motortér 13-as biztosíték (utastér világítás néven).

Nekem ez ment ki, ki is cseréltem, és újra működik.

A 37-es helyre nem találtam semmit és még olyat sem, hogy a hátsó bizt. táblában lenne valami a belső világításra vonatkozóan. Három kezelésiben néztem, de lehet elnéztem. :-)

Amiért működhet az azért lehet, mert "bizonyos áramköröket több biztosíték is véd.

Előfordulhat, hogy némelyik behelyezett biztosítéknak nincs szerepe."

Nézd meg a motortéri 13-as biztit is!

Na, tegnap megnéztem még egyszer.

A kezelési útmutató szerint:

Motortéri biztosítéktábla, 13-as hely: ködlámpák 15A. Leellenőriztem, valóban az.

REC modul, 37-es hely: utastér világítás 5A. Ez is stimmel.

Azt nem néztem végig, hogy van-e olyan plusz biztosíték betéve, amit a kezelési nem ír. Csak azt tudom elképzelni, hogy valahol mégis van még egy plusz biztosítéka az utastér világításnak.

Hogy mért tér el a biztosítékok kiosztása a legfrissebb kezelésiben leírtakhoz képest, azt nem tudom. Nem lehet hogy a faceliftkor változtattak rajta?

Mindenesetre így megbizonyosodhattam róla, hogy ami megvan az autóhoz gyári nyomtatásban, az tuti stimmel.

Na jottok egy tabla csokival :)

Tyű, meg fogom nézni! Ha tényleg meg lehet így oldani, akkor nagyon nagy köszönet érte.

Milyen csokit szeretsz? :)

Megosztás:

Sziasztok,

Mar szenvedek egy idelye az autommal, ha valaki talalkozott mar hasonlo hibajelenseggel, vagy van hasznalhato otlete azt megoszthatna velem :)

Az auto: Astra H 2004, Z16XEP.

Egyre tobbszor jelentkezik az a problema, hogy mikor inditom az autot 2-3 fordulat utan az onindito megall, az ESP lampa nekiall vilagitani, es onnantol az inditast letiltja az auto. kulcs ki fel percet var kulcs be es vagy elindul vagy elorol ugyanez.

A relek at lettek nezve, motorvezerlo cserelve lett, trafo cserelve, tobb szerelonel is jart mar az auto.

CIM modullal kapcsolatban volt egy visszahivas, arra is elvittem.

Hibakodok:

P0230 - Üzemanyagszivattyú elsõdleges áramkör alacsony
(02) - Nincs jelen
P0650 - IPC (mûszer) üzenet nincs a névleges tartományban
(70) - Nincs jelen
P1550 - Elektronikus fojtószelep szabályozás csökkentett teljesítmény
(5A) - Nincs jelen
P1571 - Fékkapcsoló áramkör hiba
(00) - Nincs jelen
P1600 - Cserélje az elektromos vezérlõegységet (ECU)
(3A) - Nincs jelen
U2103 - CAN-busz, Nincs kapcsolat
(00) - Nincs jelen
U2104 - A CAN-busz alaphelyzetbe visszaállító (törlõ) számláló túlfutott
(00) - Nincs jelen
U2108 - Érvénytelen adatok az ABS-tõl (blokkolásgátló fékrendszertõl)
(70) - Nincs jelen
U2139 - CAN-BUSZ Nincs kommunikáció a kormányoszlop-modullal
(70) - Nincs jelen

Elore is koszonok barmilyen hasznos valaszt!

Megosztás:

Sziasztok,

Mar szenvedek egy idelye az autommal, ha valaki talalkozott mar hasonlo hibajelenseggel, vagy van hasznalhato otlete azt megoszthatna velem :)

Az auto: Astra H 2004, Z16XEP.

Egyre tobbszor jelentkezik az a problema, hogy mikor inditom az autot 2-3 fordulat utan az onindito megall, az ESP lampa nekiall vilagitani, es onnantol az inditast letiltja az auto. kulcs ki fel percet var kulcs be es vagy elindul vagy elorol ugyanez.

A relek at lettek nezve, motorvezerlo cserelve lett, trafo cserelve, tobb szerelonel is jart mar az auto.

CIM modullal kapcsolatban volt egy visszahivas, arra is elvittem.

Szia! Nekem az a gyanús, hogy az ESP jelez, utána meg hibaként előjön az ABS is. Ezek a rendszerek elég sok áramot vesznek fel. Nekem anno, amikor bedöglött a generátor, és csere akksival mentünk haza, onnan vettem észre, hogy kezd vége lenni, hogy először az ESP, majd utána az ABS kezdett el visszajelezni, utána meg rövid idő után elment az elektromos rásegítés majd ki is feküdt az akku.

Én elektromos vonalon kezdenék el kicsit körbenézni. Hátha valahol zárlat van, vagy több áramot vesz fel valami miatt, és így okoz gondot. Akkumulátor egyébként rendben van?

Megosztás:

Szia! Nekem az a gyanús, hogy az ESP jelez, utána meg hibaként előjön az ABS is. Ezek a rendszerek elég sok áramot vesznek fel. Nekem anno, amikor bedöglött a generátor, és csere akksival mentünk haza, onnan vettem észre, hogy kezd vége lenni, hogy először az ESP, majd utána az ABS kezdett el visszajelezni, utána meg rövid idő után elment az elektromos rásegítés majd ki is feküdt az akku.

Én elektromos vonalon kezdenék el kicsit körbenézni. Hátha valahol zárlat van, vagy több áramot vesz fel valami miatt, és így okoz gondot. Akkumulátor egyébként rendben van?

Én is zárlatra, szakadásra gondoltam, az is érdekes, hogy külső hőmérsékletnek is köze van hozzá, nyáron majdnem napi rendszerességgel, míg télen max havi 1x ha előjön.

Akksi cserét még nem próbáltam, a feszültség megfelelő, de megpróbálok szerezni egyet kölcsönbe. Köszi!

Megosztás:

Én is zárlatra, szakadásra gondoltam, az is érdekes, hogy külső hőmérsékletnek is köze van hozzá, nyáron majdnem napi rendszerességgel, míg télen max havi 1x ha előjön.

Akksi cserét még nem próbáltam, a feszültség megfelelő, de megpróbálok szerezni egyet kölcsönbe. Köszi!

El kellene kezdeni kimérni minden fogyasztót, hogy melyik mennyi áramot vesz fel (én mondjuk az önindítóval kezdeném), mennyit tölt a generátor, vagy mennyi az akku feszültsége nyugalmi állapotban és járó motornál (ezt a kettőt pl. Te is megtudod nézni a tesztmenüben, ha olyan kijelződ van). Ráadásul minél hamarabb, nehogy kinyírjon valami fontosabb alkatrészt. Keress egy jó autóvillamossági szerelőt, ott csak rá fognak jönni a problémára. Meg most kellene vinni, amíg rendszeresen produkálja a hibát.

Megosztás:

Sziasztok!

Először is üdvözlök Mindenkit. Ma lettem remélem boldog tulajdonosa egy Combonak. A rádióval lenne egy kis problémám. Szépen működik, csak azt írja hogy "Display safe" A szerviz nem tudott segíteni, állítólag az előző tulaj akkut cserélt, azóta van. Hogy lehet eltüntetni?

Megosztás:

Az alatt van a kábelköteg, ami a jobb oldali lámpákhoz meg, odahúztam be a belső világítűst is.

Bontóban vettem ugyanolyan lámpatestet és belevágtam ugyanoolyan távolságra, mint a másik van.

Mind a kettőben led van, és így fényár van az egy izzós megoldáshoz képest.

Hali!

Te milyen vastag vezetéket húztál be erre a célra?

Ezen az oldalon 1,5 mm2-est írnak. http://www.opeleseknek.hu/opelalkatreszek/egyedi-led-megvilagitas-az-opel-astra-csomagtartojaban/

Ez egy bazi vastag bumszli kábel. A szofita meg csak 3W-ot vesz fel, a LED még kevesebbet. Kicsit túlzásnak érzem ezt a vastagságot. A bal oldali gyári világításhoz is jóval vékonyabb megy.

Közben megtaláltam az eredeti orosz cikket is erről: Itt 0,25 mm2-est írnak. http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&depth=1&hl=hu&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.hu&sl=ru&tl=hu&u=http://www.astra-h.ru/second_light.html&usg=ALkJrhgKa_TLJu0Y-OO3EiNduGH6q-wtHQ

Nekem 0,75-ös két eres kábelem van itthon, de még ez is borzasztó vastagnak tűnik a többi gyári vezeték mellett.

Milyet tegyek bele?

Megosztás:

Hali!

Te milyen vastag vezetéket húztál be erre a célra?

Ezen az oldalon 1,5 mm2-est írnak. http://www.opeleseknek.hu/opelalkatreszek/egyedi-led-megvilagitas-az-opel-astra-csomagtartojaban/

Ez egy bazi vastag bumszli kábel. A szofita meg csak 3W-ot vesz fel, a LED még kevesebbet. Kicsit túlzásnak érzem ezt a vastagságot. A bal oldali gyári világításhoz is jóval vékonyabb megy.

Közben megtaláltam az eredeti orosz cikket is erről: Itt 0,25 mm2-est írnak. http://translate.googleusercontent.com/translate_c?act=url&depth=1&hl=hu&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.hu&sl=ru&tl=hu&u=http://www.astra-h.ru/second_light.html&usg=ALkJrhgKa_TLJu0Y-OO3EiNduGH6q-wtHQ

Nekem 0,75-ös két eres kábelem van itthon, de még ez is borzasztó vastagnak tűnik a többi gyári vezeték mellett.

Milyet tegyek bele?

Én 0,5mm2 kábelt raktam be (ilyen volt).

kb. 1A-t kell átvenni (a szofita 10W-os), amihez 0,15mm2-nél vékonyabbat nem ajánlott.

Vmi régi többerű kábelből lehet érdemes bontani.

• Like 1
Megosztás:

Én 0,5mm2 kábelt raktam be (ilyen volt).

kb. 1A-t kell átvenni (a szofita 10W-os), amihez 0,15mm2-nél vékonyabbat nem ajánlott.

Vmi régi többerű kábelből lehet érdemes bontani.

Köszi. Időközben én is 0,5-ös mellett döntöttem. Találtam ilyet is. 0,75-ösből csak olyanom van, amin jó vastag szigetelés van. Kis túlzással olyan mint valami 230V-os hálózati kábel.

Ja, tényleg 10W-os ez a szofita. A led fogalmam sincs, még nem mértem ki, de biztos nem több... úgyhogy jó lesz ez hozzá szerintem. :)

Megosztás:

Na jottok egy tabla csokival :)

Engine

Z17DTH

Programming

Next

Fuel Consumption Correction

És valóban! :icon13: Tényleg ott van, csak elfelejtettünk lapozni. Nem tűnt fel, hogy van tovább is a lista. :blush: :icon1:

Más, de még mindig Op-com. Nézegettem mik vannak beállítva. Feltűnt egy-két érdekesség:

UEC:

variant konfiguráció programozás:

- Nappali világítás: kikapcsolt (1-5 amire be lehetne állítani)

- Ellenőrző elektronika: nincs jelen

- Eső/fényérzékelő: nincs jelen

- Nyugvó áram optimalizáló: inaktív

REC:

- Eső/fényérzékelő: jelen van

Mi ez a nappali világítás, ami nálam ki van kapcsolva mindkét helyen? És mi az 1-5-ig tartó lehetőség?

Ellenőrző elektronika. Ez mi? A Check contorl lenne? Csak, mert mindkét helyen azt írja, hogy nincs jelen, ennek ellenére nálam működik. A minap is szólt hogy alacsony az ablakmosó szintje.

Eső/fényérzékelő. Egyik helyen jelen van, másikon nincs. Nem kellene mindenhol beállítva lennie? Ettől függetlenül az esőérzékelős ablaktörlő is teszi a dolgát és sötétben "auto" állásban a fényszóró is fölkapcsol ha jár a motor.

Mi ez a nyugvó áram optimalizáló? Mi történik ha aktiválom?

Már megint egy csomó kérdést hoztam. :blush: Köszi annak, akinek van türelme válaszolni. :)

Megosztás:

Mi ez a nappali világítás, ami nálam ki van kapcsolva mindkét helyen? És mi az 1-5-ig tartó lehetőség?

Bár nincs OP-COM-om, de a múltkor mintha beszélt volna erről valaki, meg egy táblázatot be is emelt, vagy linkelt. Öt variácója van a világításnak. Tudod szabályozni, hogy gyújtáson, illetve járó motornál a műszerfal, a rendszámvilágítás, a helyzetjelző meg a tompított közül, melyik mikor világítson.

Keress vissza, itt lesz valamelyik topicban.

Szerk.: https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/Nappali_menetf%C3%A9ny%20variaciok.jpg

Megosztás:

Szia!

Az 1.8-asnál tudom az adatokat, ott 109 foknál kapcsol a venti. 1.4-nél talán lejjebb.

Elméletileg van valami vészjelző, ha túl magas lenne a hőfok, de engem is zavart a dolog. Nem kell hozzá nőnek lenni, ha zenét hallgatsz, fel se tűnik, hogy más a hangja a motornak, aztán csak a nagy füst látszik :)

100 fok felett kapcsol? Én azt hittem még forráspont előtt.

Megosztás:

Bár nincs OP-COM-om, de a múltkor mintha beszélt volna erről valaki, meg egy táblázatot be is emelt, vagy linkelt. Öt variácója van a világításnak. Tudod szabályozni, hogy gyújtáson, illetve járó motornál a műszerfal, a rendszámvilágítás, a helyzetjelző meg a tompított közül, melyik mikor világítson.

Keress vissza, itt lesz valamelyik topicban.

Szerk.: https://dl.dropboxusercontent.com/u/22271072/astra/Nappali_menetfény variaciok.jpg

Ja, tényleg!

Most hogy írtad, nekem is beugrott, hogy erről van szó. :)

Be is állítottam 5-ösre, a világítást meg "Auto"-ra. Így többet nem kell a világítás kapcsolgatásával foglalkoznom.

Lenne hozzád még egy kérdésem. Talán te vagy itt a legmegfelelőbb ember. A rendszámtábla világítást legálisan lecserélhetem ledesre? Vagy ehhez is hivatalosan E-számos meg műbizonylatos led kell?

100 fok felett kapcsol? Én azt hittem még forráspont előtt.

A hűtőrendszerben ugyebár túlnyomás van... valamint a hűtőfolyadék sem tiszta desztillált víz, tehát bőven 100°C felett fog felforrni.

• Like 1
Megosztás:

És valóban! :icon13: Tényleg ott van, csak elfelejtettünk lapozni. Nem tűnt fel, hogy van tovább is a lista. :blush: :icon1:

Ellenőrző elektronika. Ez mi? A Check contorl lenne? Csak, mert mindkét helyen azt írja, hogy nincs jelen, ennek ellenére nálam működik. A minap is szólt hogy alacsony az ablakmosó szintje.

Hol lehet állítani a fogyasztás kompenzációt? A motorelektronikában? Vagy a kijelzőben?

Az ellenőrző elektronika és a nyugvó áram kérdés engem is érdekel. Nekem is inaktív mind a kettő.

Megosztás:

Más, de még mindig Op-com. Nézegettem mik vannak beállítva. Feltűnt egy-két érdekesség:

UEC:

- Eső/fényérzékelő: nincs jelen

- Nyugvó áram optimalizáló: inaktív

REC:

- Eső/fényérzékelő: jelen van

Eső/fényérzékelő. Egyik helyen jelen van, másikon nincs. Nem kellene mindenhol beállítva lennie? Ettől függetlenül az esőérzékelős ablaktörlő is teszi a dolgát és sötétben "auto" állásban a fényszóró is fölkapcsol ha jár a motor.

Az ellenőrző elektronika lenne a "check control", és azért működik, mert a DIS-ben engedélyezve van. Csak ott kell, hogy aktiválva legyen, hogy mindenre figyelmeztessen.......

A "nyugvó áram optimalizáló" az engem is érdekelne, mi a fene lehet, és mire való....

A REC-ben biztos hogy van "ellenőrző elektronika"? Nekem nincs.... :(

Eső/fényérzékelő. Szerintem ha jól működik, hagyd így....ha kísérletezgetsz, akkor lehet, hogy csak ártasz.....

Üdv,

• Like 1
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.