koco Elküldve Május19, 2013 Megoszt Elküldve Május19, 2013 A Zafira B fórumban volt most ez téma, ezért néztem utána. Kulccsal, kívülről csak a vezető ajtaját lehet bezárni, a többit a nyitott ajtó belső felén (a zárszerkezet oldalán) lehet a kulcs tollával bezárni. Nem sok értelme, mert a csomagtartó és a tankajtó (nem a harci jármű ajtajára gondolok :D) nyitható marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Május19, 2013 Megoszt Elküldve Május19, 2013 Sziasztok! Ha esetleg úgy adódik, hogy nem távirányítóval, hanem kulccsal kell lezárni az autót (lemerül az elem, bedöglik a távirányító, stb.), azt hogyan kell? Nekem kulccsal csak a bal első ajtót zárja le. A rendőrautók ugyanúgy nem zárnak le kulccsal, csak a bal elsőt. Jó, azokon az ablakfelhúzás sincs programozva. Jé, tényleg! Kimentem kipróbálni. Nálam is ilyen. Fogalmam sincs, hogy lehet kulccsal zárni. A kezelési útmutatóban nincs róla valami? Egyszer velem olyan is volt, hogy távirányítóval bezártam. Kettőre, azaz a riasztót is aktiváltam. Gondoltam kipróbálom, hogy kulccsal nyitom. A bal első ajtót ki is nyitotta, de ahogy nyitottam az ajtót, megszólalt a riasztó (gyári). Kikapcsolni csak a távirányítóval tudtam. És hát ez sem túl praktikus. Mert mi van ha lemerül az elem, vagy elromlik a távirányító... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Május19, 2013 Megoszt Elküldve Május19, 2013 Jé, tényleg! Kimentem kipróbálni. Nálam is ilyen.Fogalmam sincs, hogy lehet kulccsal zárni. A kezelési útmutatóban nincs róla valami? Egyszer velem olyan is volt, hogy távirányítóval bezártam. Kettőre, azaz a riasztót is aktiváltam. Gondoltam kipróbálom, hogy kulccsal nyitom. A bal első ajtót ki is nyitotta, de ahogy nyitottam az ajtót, megszólalt a riasztó (gyári). Kikapcsolni csak a távirányítóval tudtam. És hát ez sem túl praktikus. Mert mi van ha lemerül az elem, vagy elromlik a távirányító...Kulcs és távirányító nélküli zárás: Minden ajtó becsuk kivéve a jobb első, innen benyúlva a vészvillogó melletti ajtózáró gombot kell megnyomni, ajtók zárnak csomagtartóval együtt, jobb első ajtó becsukása után az autó zárva lesz.Nyitni a bal elsőt kulccsal, a többit belülről a belső kilincs meghúzásával lehet.Koco által írt kulcstollal a zár mellé való benyúlással tudod az autót lemerült akku mellett lezárni, csomagtartó ilyenkor nem nyílik mert nincs fesz az akkuban. Csomagtartót is lehet ilyenkor nyitni csak ahhoz mászni kell a hátsó üléssor felöl, a csomagtérajtó belső burkolatán van egy gumidugó azt kell kivenni azon belül van egy négyszögletes nyílás, melyet el kell fordítani (pl.: egy nagy csavarhúzóval) és nyílik a csomagtartó.Az üzemanyagtöltő fedelét nem tudom hogyan lehet fesz. mentes esetben lezárni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Május19, 2013 Megoszt Elküldve Május19, 2013 Kulcs és távirányító nélküli zárás: Minden ajtó becsuk kivéve a jobb első, innen benyúlva a vészvillogó melletti ajtózáró gombot kell megnyomni, ajtók zárnak csomagtartóval együtt, jobb első ajtó becsukása után az autó zárva lesz. Nyitni a bal elsőt kulccsal, a többit belülről a belső kilincs meghúzásával lehet. Na igen, ez lett volna még egy tippem, csak már nem akartam kimenni az esőbe kipróbálni. :) Nyitásnál meg arra gondoltam közben hogy talán megnyugszik a riasztó, ha a kulcsot a gyújtáskapcsolóba teszem és fölismeri a transzpondert. De még ezt se próbáltam... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Berci1 Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 SzevasztokAsztra H. 1,7CDTI (DTH)kocsim van a fogyasztása több Kb 05l-rel mint amit amit a kopjuter kiir,OP-Commal szeretnénk állitani rajta de nemtudom menyire állitsam most 00-át mutat.Ha valaki már csinált ijet,vagy tudja hogy kel segitsen már.A segitséget előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 Sziasztok! A kocsi leállítása után a muszerfalból fura zajok hallatszanak mintha egy kis villanymotor dolgozna és állítana valamit. Ez vajon mi lehet? Nekem gyanús hogy összefüggés van a szellőztetéssel. Nem a zsalu mozgató motor hangját hallhatod, hanem a levegőelosztás irányát szabályozó tárcsáét. Gyújtás levét után beáll valamilyen pozícióba, passz milyenbe. Indításkor meg visszaáll. Ezt a hangot elő tudod úgy is csalogatni, hogy gyújtást ráadva változtatgatod az irányokat. Lábra, szélvédőre, stb. Ha így is hallod, akkor ez normális jelenség feltéve, hogy a tied is digitklímás. Ha már nyikorogni is fog a tárcsa, akkor például zsirspray-vel fúj be, ott van a box mögött. Pedálok felől benézel, fehér tárcsa. Ha megnyomod a belső levegőkeringtetést gombját akkor 2-3 mp alatt ér a zsalu egyik végpontból a másikba. Ha kb. 10 mp-ig hallasz zúgást, akkor igen, eltört a zsalud. De ha kiveszed a kesztyűtartót, amit csak 4 csavar tart biztosra mehetsz e téren. http://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=ru&tl=hu&u=http%3A%2F%2Fwww.astra-h.ru%2Fzaslonka.html Remélem jól linkeltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 A plafonon a világítás mögött van egy jó tenyérnyi műanyag lap, ami könnyen kivehető. Az mi célt szolgál? 10 doboz cigi elrejtésére a tetőkárpit alá, az Ukrán határon... :D A szemüvegtartóra gondoltam én is, de olyan szemüvegtartó van az Astrához, amit a sofőr kapaszkodója helyére kell szerelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
CAmpa Elküldve Május20, 2013 Megoszt Elküldve Május20, 2013 10 doboz cigi elrejtésére a tetőkárpit alá, az Ukrán határon... :D A szemüvegtartóra gondoltam én is, de olyan szemüvegtartó van az Astrához, amit a sofőr kapaszkodója helyére kell szerelni. Nekem ott van a tetőablak nyitó gombja, de csak a jobb oldali sarkát foglalja el. Gyárilag láttam hozzá ilyen kinyíló oda való rekeszt ami szemüveg, a laposabb pedig irat(pl forgalmi) tartó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 SzevasztokAsztra H. 1,7CDTI (DTH)kocsim van a fogyasztása több Kb 05l-rel mint amit amit a kopjuter kiir...Nekem is ilyen... nem tudom hogy lehet állítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Op-Commal fel lehet programozni a Check Controlt is például? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 A check kontrollt igen. Erről a fogyasztás "beállításról" nem tudok. Bár az enyém benzines, a dízelnél lehet, hogy van ilyen opció. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Nekem is ilyen... nem tudom hogy lehet állítani. Anno jatszottam vele, de nem sikerult kideriteni, mi az osszefugges a beirt ertek es a korrekcio kozott. Be kell irni valamit, aztan megnezni, mi tortenik :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
miv Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Sziasztok! Elnézést, a - talán - láma kérdésemért: Az első oldalon azt olvasom: a REC felelős többet között a follow me home funkcióért. Ha az én astrámban van ilyen funkció, akkor ha jól értem, REC is. 2006-ban gyártott H Astra egyébként. Az automatikus központi zár funkciót akartam aktiválni, de a központi zár nyomógomb hosszan nyomására nem reagál. Köszönök minden választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Sziasztok! Fogyasztás: a Tech2 mennyiség különbségből számol százalékos korrekciót (tény elfogyasztott üzemanyag/BC által mért elfogyasztott üzemanyag), az opcom-nál meg talán rögtön a százalékos eltérést kell megadni, ebben nem vagyok biztos. A tetőlámpánál a tolótető, elektromos árnyékoló kapcsolói, illetve a gyári riasztó beltéri érzékelői lehetnek. Szemüvegtartó a Vectránál van a tetőn, Astra H/Zafira B-nél a vezető oldali kapaszkodó helyén. A központi zárhoz előfordulhat, hogy előbb műszerrel kell aktiválni a funkciót, és utána lehet a zárógomb hosszú nyomásával aktiválni (ezt kétszer kell megtenni, két gyújtásráadás-levétel közt). Kérdés: van valaki Budapestről vagy környékéről, akinek gyári kihangosítója van? Szeretném a telefonommal tesztelni, mert az enyém minden eddig kipróbált telefonnal ment 100%-ra, de a sajátommal csak 75%-ra... Köszi, üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Sziasztok! Fogyasztás: a Tech2 mennyiség különbségből számol százalékos korrekciót (tény elfogyasztott üzemanyag/BC által mért elfogyasztott üzemanyag), az opcom-nál meg talán rögtön a százalékos eltérést kell megadni, ebben nem vagyok biztos. A tetőlámpánál a tolótető, elektromos árnyékoló kapcsolói, illetve a gyári riasztó beltéri érzékelői lehetnek. Szemüvegtartó a Vectránál van a tetőn, Astra H/Zafira B-nél a vezető oldali kapaszkodó helyén. A központi zárhoz előfordulhat, hogy előbb műszerrel kell aktiválni a funkciót, és utána lehet a zárógomb hosszú nyomásával aktiválni (ezt kétszer kell megtenni, két gyújtásráadás-levétel közt). Kérdés: van valaki Budapestről vagy környékéről, akinek gyári kihangosítója van? Szeretném a telefonommal tesztelni, mert az enyém minden eddig kipróbált telefonnal ment 100%-ra, de a sajátommal csak 75%-ra... Köszi, üdv Szia, nekem gyári BT-vel csatlakoztatható cucc van a kocsimban, ha erre gondoltál. Zuglói vagyok, ha gondolod, küldj privit, szívesen segítek, ha eljössz egyik este. Napközben nem jó, mert amúgy mindig bringával járok :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jumo Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Sziasztok! Van egy Opel Astra H 1.6 kombim (2007-es, XER), amiben egy nagyon vékonyan szóló egyszólamú kürt van. A kérdésem az lenne, hogy ki tudom-e cserélni egy többszólamúra, hogy meg is hallják, ha dudálok? Ha megoldható, akkor drága-e? Ki tudom-e én is cserélni, mint laikus, vagy szerelő kell hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Május21, 2013 Megoszt Elküldve Május21, 2013 Sziasztok! Van egy Opel Astra H 1.6 kombim (2007-es, XER), amiben egy nagyon vékonyan szóló egyszólamú kürt van. A kérdésem az lenne, hogy ki tudom-e cserélni egy többszólamúra, hogy meg is hallják, ha dudálok? Ha megoldható, akkor drága-e? Ki tudom-e én is cserélni, mint laikus, vagy szerelő kell hozzá? Mintha az rémlene, hogy 2db (magas és mélyebb) hangú kürttel van szerelve az autó. Ez esetben szerintem a mélyebb nem szól neked. Lehet csak valami érintkezési hiba, főleg, hogy az egyik szól is. Szerintem nézd meg és egy próbalámpával nézzél rá. Ha nem akarsz/tudsz alánézni....bármely autóvillamossági szerelő kb. 5perc alatt kiszűri, hogy ott van-e a hiba. Érdemes bontóban nézni csere kürtöt, akár más autóét is feltudod szerelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grep Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Mintha az rémlene, hogy 2db (magas és mélyebb) hangú kürttel van szerelve az autó. Ez esetben szerintem a mélyebb nem szól neked. Lehet csak valami érintkezési hiba, főleg, hogy az egyik szól is. Szerintem nézd meg és egy próbalámpával nézzél rá. Ha nem akarsz/tudsz alánézni....bármely autóvillamossági szerelő kb. 5perc alatt kiszűri, hogy ott van-e a hiba. Érdemes bontóban nézni csere kürtöt, akár más autóét is feltudod szerelni. Alapból 1 van benne, és extraként lehetett kérni a 2. kürtöt (iil. lehet, hogy volt olyan felszerelés, amihez alapból adták). Már én is akartam cserélni (nekem 1 van), és nálam a másodiknak is ott csatlakozója, így elvileg csak rá kell dugni a 2. kürtöt és megy is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
miv Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Sziasztok! Elnézést, a - talán - láma kérdésemért: Az első oldalon azt olvasom: a REC felelős többet között a follow me home funkcióért. Ha az én astrámban van ilyen funkció, akkor ha jól értem, REC is. 2006-ban gyártott H Astra egyébként. Az automatikus központi zár funkciót akartam aktiválni, de a központi zár nyomógomb hosszan nyomására nem reagál. Köszönök minden választ. Illetve még egy kérdés: Volna-e Szenteshez, Hódmezővásárhelyhez, Szegedhez közeli fórumtárs, aki segítene az elérhető pluszok felprogramozásában - már ha lehetséges. Tempomat beszerelés is érdekelne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Illetve még egy kérdés: Volna-e Szenteshez, Hódmezővásárhelyhez, Szegedhez közeli fórumtárs, aki segítene az elérhető pluszok felprogramozásában - már ha lehetséges. Tempomat beszerelés is érdekelne. A tempomatnak hardveres feltételei is vannak! ....de gondolom ezt tudod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Eltörött a bal hátsó ajtóm kábele.Csak annyit vettem észre belőle, hogy időnként nem működik ezen az ajtón a távirányítóval való ablakfelhúzás és egy hibakódot is adott rá.Egészen a csatlakozónál tört el. Meg lett forrasztva, egy darabig jó, de azt mondták újra el fog törni. Ha teljesen leszakad, állítólag nem fog működni a hangszóró, ablakmozgatás és a zár sem ezen az ajtón.Újat kábelköteggel együtt lehet csak venni ami 200.000 Ft körül van. Bontóban vett valaki mostanában? Ha igen, hol? És kb mennyi az árfolyama egy ilyen csatlakozónak?Köszi.Találtam 3000-ért egy ilyen csatlakozót az egyik bontóban. De azt kérik, hogy vigyek mintát. :SEz szerintem kivitelezhetetlen. Már csak azért is, mert munka után tudnék elmenni a csatlakozóért. Tehát minimum előző nap kell kivágatnom az eredetit mintának. Beszereltetni is legfeljebb az elhozást követő napon tudom. Ami azt jelentené, hogy három napig éjjel-nappal tárva-nyitva állna az autóm az utcán. Mivel azon az ajtón nem fog működni a központi zár...Ezt nem szívesen vállalnám.Nincs valami katalógusszáma, vagy bármi egyéb jelzés rajta ami alapján be lehetne azonosítani?A másik kérdés ami felmerült bennem, hogy az mindegy hogy a donor autó hátul elektromos ablakos volt-e vagy nem? Ha van egy kis szerencsém, nem gyártottak emiatt külön csatlakozót... talán csak a cstlakozó másik felén, ami az ajtón van, van egyel kevesebb ér. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Találtam 3000-ért egy ilyen csatlakozót az egyik bontóban. De azt kérik, hogy vigyek mintát. :S Ez szerintem kivitelezhetetlen. Már csak azért is, mert munka után tudnék elmenni a csatlakozóért. Tehát minimum előző nap kell kivágatnom az eredetit mintának. Beszereltetni is legfeljebb az elhozást követő napon tudom. Ami azt jelentené, hogy három napig éjjel-nappal tárva-nyitva állna az autóm az utcán. Mivel azon az ajtón nem fog működni a központi zár... Ezt nem szívesen vállalnám. Nincs valami katalógusszáma, vagy bármi egyéb jelzés rajta ami alapján be lehetne azonosítani? A másik kérdés ami felmerült bennem, hogy az mindegy hogy a donor autó hátul elektromos ablakos volt-e vagy nem? Ha van egy kis szerencsém, nem gyártottak emiatt külön csatlakozót... talán csak a cstlakozó másik felén, ami az ajtón van, van egyel kevesebb ér. Szerintem a hátsó motoros ablak volt annyira ritka, hogy ezért más kábelköteg került bele. De ne legyen igazam! Amúgy meg húzd le a csatiról a gumi harangot, készíts róla (a kábelekről) telóval fotót...minek oda minta???? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
miv Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 A tempomatnak hardveres feltételei is vannak! ....de gondolom ezt tudod. Igen, természetesen. Azért köszönöm, hogy figyelmeztettél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Találtam 3000-ért egy ilyen csatlakozót az egyik bontóban. De azt kérik, hogy vigyek mintát. :SEz szerintem kivitelezhetetlen. Már csak azért is, mert munka után tudnék elmenni a csatlakozóért. Tehát minimum előző nap kell kivágatnom az eredetit mintának. Beszereltetni is legfeljebb az elhozást követő napon tudom. Ami azt jelentené, hogy három napig éjjel-nappal tárva-nyitva állna az autóm az utcán. Mivel azon az ajtón nem fog működni a központi zár...Ezt nem szívesen vállalnám.Nincs valami katalógusszáma, vagy bármi egyéb jelzés rajta ami alapján be lehetne azonosítani?A másik kérdés ami felmerült bennem, hogy az mindegy hogy a donor autó hátul elektromos ablakos volt-e vagy nem? Ha van egy kis szerencsém, nem gyártottak emiatt külön csatlakozót... talán csak a cstlakozó másik felén, ami az ajtón van, van egyel kevesebb ér.Szerintem le tudod zárni az ajtót, csak ahhoz le kell venni a kárpitot (esetleg ki kell vonni a kilincset a működésből). Nekem az első ajtóval volt ez a gondom. Nem volt hozzá kábelköteg, ami a hátsó ablakokhoz vitte volna az áramot, de végül egy Zafirából sikerült olyat szerezni, ami kis barkácsolással jó lett. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Találtam 3000-ért egy ilyen csatlakozót az egyik bontóban. De azt kérik, hogy vigyek mintát. :S Ez szerintem kivitelezhetetlen. Már csak azért is, mert munka után tudnék elmenni a csatlakozóért. Tehát minimum előző nap kell kivágatnom az eredetit mintának. Beszereltetni is legfeljebb az elhozást követő napon tudom. Ami azt jelentené, hogy három napig éjjel-nappal tárva-nyitva állna az autóm az utcán. Mivel azon az ajtón nem fog működni a központi zár... Ezt nem szívesen vállalnám. Nincs valami katalógusszáma, vagy bármi egyéb jelzés rajta ami alapján be lehetne azonosítani? A másik kérdés ami felmerült bennem, hogy az mindegy hogy a donor autó hátul elektromos ablakos volt-e vagy nem? Ha van egy kis szerencsém, nem gyártottak emiatt külön csatlakozót... talán csak a cstlakozó másik felén, ami az ajtón van, van egyel kevesebb ér. Szerintem ugyanolyan a csatlakozó mindegyikben. Ahol különbség lehet, az a csatlakozóban lévő tüskék száma, helyzete. Például nálam a két hátsó ajtóban nem ugyanannyi vezeték volt bekötve. Vedd ki a (kék) műanyag gyűrűt. Húzd ki a csatlakozót. Húzd fel rajta a bőrt, gumiköpenyt. Ekkor már látod, hogy hová és mi van bekötve. Fotózd le, rajzold le, és menj ezekkel a bontóba, jegyezd fel a vezetékek színét is. Még jól jöhet. De én azt mondom, hogy egy ügyes kezű műszerész megforrasztja neked, nem kell azért másikat venni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts