Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Nem is fogja. Ha kicsit olvasgatnátok az autóhoz kapott leírást, nagyon sok mindent meg tudnátok belőle. Ott leírja a "nagy könyv", (önellenőrzés fejezet) :

"Az önellenõrzés számos folyadékszintet,

a távirányító elemét, a riasztóberendezést*,
valamint a féklámpát és a lényegesebb külsõ
lámpákat, illetve azok kábeleit és biztosítékait
ellenõrzi. "
A tapasztalatom az, hogy ezek a külső lámpák az első, ill. a hátsó búrákban lévő lámpákra vonatkozik. Az oldalsó index, rendszámtábla, de szerintem még a ködfényszóró sem tartozik ide.
A belső világítást sem ellenőrzi.

Persze, tudom. Csak tényként közöltem. Gondoltam, hogy pl a kesztyűtartó izzót sem fogja kiírni, ha esetleg kiégne. :)

Megosztás:

?? Nincs értelme!

A hőfokot tudod ellenőrizni teszt módban... Settings gomb hosszan, pittyeg egyet, majd a bc gombot nyomogatva (kétsoros kijelző esetén a kijelzőalatti pötty közepű gombot) tudod megjeleníteni T: hőmérséklet vagy Grafikus kijelző esetén coolant: hőmérséklet)..

Ha nem értesz valamit szólj:)!

Milyen motor van a kocsidban?

Köszi a gyors választ!

2007-es Astra H Z16XER motor. Ki is próbáltam, tényleg egy csomó mindent mutat teszt módban, amit nem nagyon értek, de meg találtam a Coolant-ot. Mi az üzemi hőmérséklete a víznek? Hidegen indítva, már is a Coolant: 43 fok.

Megosztás:

Köszi a gyors választ!

2007-es Astra H Z16XER motor. Ki is próbáltam, tényleg egy csomó mindent mutat teszt módban, amit nem nagyon értek, de meg találtam a Coolant-ot. Mi az üzemi hőmérséklete a víznek? Hidegen indítva, már is a Coolant: 43 fok.

1.6-os motornak 86-tól felfele a 105 fok körüli értéktől sem kell megijedni, 1,6 motornál normális érték:)!

Megosztás:

Köszi a gyors választ!

Szia!

Ebben a hozzászólásban feltettem egy doksit, ami a TEST MODE dolgait írja le.

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1022&p=936483

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!

Valaki tudna feltenni képet a ködlámpa csatlakozókábeléről?

Szeretnék beépíteni ködlámpát, de nem tudom, hogy ki van-e kábelezve, nem tudom, hogy milyen kábelt keressek.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv, Zoli

Szia!

Ha minden igaz, akkor a kék kábel lesz a kép alján.

http://web.t-online.hu/joaopinto/astra-h_elemei/100_0668.JPG

Ha még sincs ott semmi, akkor "peterruzs" kollégánál érdeklődj.

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1022&p=924764

Megosztás:

Nem a DIS -re gondolsz?? :)

Meg kell, hogy kövesselek. :) Valóban, ha csak a DIS-ben van aktiválva, akkor frankón kijelez mindent. Csak azért "okoskodtam", mert korábban az Opel szervizben egy aktív kolléga, aki a tempomatot belevarázsolta a kocsiba, miközben bütykölt a beszereléssel és felprogramozással, 1x csak ezt mondja: "..na ennek örülni fogsz..." és aktiválta ezt az elektronika ellenőrzés funkciót. Persze mindenhol, ahol lehetett. Az izzókat szépen kiírta, ha baj volt velük. Ekkor még nem volt OP-COM-om. Azután mikor megvettem, és "körbenéztem" a kocsiban vele, akkor az UEC-ben is aktiválva volt. Ezzel nem is volt semmi baj, míg bele nem raktam a szélvédő spricni figyelő szenzort. És láss csodát, nem írt ki semmit. Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért ma kipróbáltam, hogy csak a DIS-ben lévő van aktiválva, az UEC-ben lévő lehetőséget kikapcsoltam. És mindjárt jöttek is a folyadékos üzenetek. Csak az az érdekes, hogy akkor minek van az UEC-ben is? Meg az izzós üzenetek szépen jöttek a mostani "variálás" előtt is.

:)

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok,

Tegnap a McDrive-nál épp fizettem (autó áll, sebességfokozat üresben). Egyszercsak 2-3 csipogás (mint amikor úgymarad a világítás és kinyitod az ajtót) és mindeközben a sebességmutató fel-fel ugrált kb. 80-ig. Eljátszotta 3-szor, azóta semmi. Nem jelentkezett hibakód és egyik visszajelző lámpa sem villant fel.

Mi lehetett ez??

Köszi

Megosztás:

Ha nem ragaszkodsz a bal oldalhoz, akkor a kesztyűtartóvilágításról is lehet csippenteni áramot. Én annó a GPS-nek adtam onnan áramot.

Bekötöttem a telefontöltőt. Azt hiszem,ez csak ideiglenes megoldás, mivel vagy az én autóm más, vagy gyárilag ilyen: mindenesetre a kesztyűtartó állandóan áram alatt van. Bemérgesedtem és csekkoltam, de meglepve tapasztaltam,hogy a szivargyújtó is. Gyújtást levettem, magamra zártam a kocsit, de a kesztyűtartó világítása csak nem akart elaludni. Olvastam valami olyat, hogy a kocsi 10 perc után áramtalanítja magát,nem tudom, ez vonatkozik-e a kesztyűtartóra, mert annyit szerintem nem vártam, és végig égett a kis lámpa. És a szivargyújtóban is állandó áram van. Ez nekem nem tűnik OK-nak, remélem, egy idő után lekapcsolja magát, mert nem jó, ha ennyi minden áram alatt van. Most szépen be van kötve a kesztyűtartóba, minden OK, de ha azt mondjátok, hogy ott állandó áram van, inkább a gyújtásra kötném valahová, mert bár csak pár mA-tfogyaszt, mégsem tetszik, hogy mindig áram alatt van. Hogy is van ez akkor?

Ja és amikor a szivargyújtót szedtem szét, találtam egy viszonylag nagy, szabadon álló csatlakozót, az az ülésfűtés lesz, ugye? (az nincs a kocsimban, de ezek szerint lehet, hogy be van kábelezve, már ha ez annak a csatlakozója...)

Megosztás:

Bekötöttem a telefontöltőt. Azt hiszem,ez csak ideiglenes megoldás, mivel vagy az én autóm más, vagy gyárilag ilyen: mindenesetre a kesztyűtartó állandóan áram alatt van. Bemérgesedtem és csekkoltam, de meglepve tapasztaltam,hogy a szivargyújtó is. Gyújtást levettem, magamra zártam a kocsit, de a kesztyűtartó világítása csak nem akart elaludni. Olvastam valami olyat, hogy a kocsi 10 perc után áramtalanítja magát,nem tudom, ez vonatkozik-e a kesztyűtartóra, mert annyit szerintem nem vártam, és végig égett a kis lámpa. És a szivargyújtóban is állandó áram van. Ez nekem nem tűnik OK-nak, remélem, egy idő után lekapcsolja magát, mert nem jó, ha ennyi minden áram alatt van. Most szépen be van kötve a kesztyűtartóba, minden OK, de ha azt mondjátok, hogy ott állandó áram van, inkább a gyújtásra kötném valahová, mert bár csak pár mA-tfogyaszt, mégsem tetszik, hogy mindig áram alatt van. Hogy is van ez akkor?

Ja és amikor a szivargyújtót szedtem szét, találtam egy viszonylag nagy, szabadon álló csatlakozót, az az ülésfűtés lesz, ugye? (az nincs a kocsimban, de ezek szerint lehet, hogy be van kábelezve, már ha ez annak a csatlakozója...)

Lehet állandó +12V a kesztyűtartónál, a kapcsoló annak bezárt állapotánál úgyis megszakítja az áramkört. De szerintem ez így logikus, nehogy már rá kelljen adni a gyújtást, ha valamit keresek a kesztyűtartóban! :)

A szivargyújtó állandó +12V-ja nem szokványos, előző, más típusú autómban gyújtás függő volt. Egyébként jó helyen keresgélsz, mert a szivargyújtó körüli világítás gyújtás függő (és nem a világítás kapcsoló függvénye).

Nekem is innen kellene a fejegységhez egy vezérlő +12V-os jelet vinnem, de még nem álltam neki szétszedni.

A hamus tudom kijön könnyen....a szivargyújtó? Először le kell bontani a középkonzolt váltószoknyástul? Nem fényképezted esetleg a szétszedést? :)

Megosztás:

sajnos nem fotoztam mert szakadt az eso es sietnem kellett. Konnyen kijon, a kezifek alatti boritot leszeded, ott fogja 2 torx a valtoboritast, utana konnyen kijon vele a hamutarto boritas is a szivargyujtoval. de en ott nem talaltam gyujtast, csak allando 12 voltot. a visszarakasa kisse maceras, ugyeskedni kell, de ha nekem ment akkor barki masnak is megy :) szoval hol lenne ott a gyujtasra kapcsolt 12 volt?

Megosztás:

sajnos nem fotoztam mert szakadt az eso es sietnem kellett. Konnyen kijon, a kezifek alatti boritot leszeded, ott fogja 2 torx a valtoboritast, utana konnyen kijon vele a hamutarto boritas is a szivargyujtoval. de en ott nem talaltam gyujtast, csak allando 12 voltot. a visszarakasa kisse maceras, ugyeskedni kell, de ha nekem ment akkor barki masnak is megy :) szoval hol lenne ott a gyujtasra kapcsolt 12 volt?

A szivargyújtó körüli kis sárga fénygyűrű...vagy hogy mondjam.... :) ráadod a gyújtást és körben világít a szivargyújtó, hogy lást, hova kell visszadugni a forró egységet és ne olvaszd össze a műanyagokat. :D

Megosztás:

A szivargyújtó körüli kis sárga fénygyűrű...vagy hogy mondjam.... :) ráadod a gyújtást és körben világít a szivargyújtó, hogy lást, hova kell visszadugni a forró egységet és ne olvaszd össze a műanyagokat. :D

Oké, köszi, ha jobb lesz az idő, szétkapom. Apósom műszerész, szerinte nem sok vizet zavar egy ilyen pár mAh-s vacak, de én jobban szeretném, a nem lenne mindig áram alatt.

Más:

hátha tud valaki itt segíteni. Vettem egy legegyszerűbb fajta OBD2-es mini bluetoothos kütyüt, kommunikál is az androidos telefonomon lévő torque programmal. Sok mindent kiiír, de nekem a dízel részecskeszűrő (DPF) telítettsége lenne a legfontosabb. Ez az összeállítás nem képes ennek a kimutatására? Vagy van olyan progi, amivel ez a kütyü is képes ezt kijelezni? Köszi, a tud valaki segíteni.

Megosztás:

hátha tud valaki itt segíteni. Vettem egy legegyszerűbb fajta OBD2-es mini bluetoothos kütyüt, kommunikál is az androidos telefonomon lévő torque programmal. Sok mindent kiiír, de nekem a dízel részecskeszűrő (DPF) telítettsége lenne a legfontosabb. Ez az összeállítás nem képes ennek a kimutatására? Vagy van olyan progi, amivel ez a kütyü is képes ezt kijelezni? Köszi, a tud valaki segíteni.

Az OBD egy altalanos szabvany, csak bizonyos dolgok vannak benne, de azok elvileg minden adott evjarat utani kocsin. A DPF valoszinuleg nem tartozik ezek koze, igy csak Opel specifikus cuccal lehet hozzaferni.

Megosztás:

Oké, köszi, ha jobb lesz az idő, szétkapom. Apósom műszerész, szerinte nem sok vizet zavar egy ilyen pár mAh-s vacak, de én jobban szeretném, a nem lenne mindig áram alatt.

Más:

Próbáld ki ezt a programot:

iQuad by Quadzilla

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quadzillapower.iQuad&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5xdWFkemlsbGFwb3dlci5pUXVhZCJd

A leírásában szerepel a "Regeneration Monitoring"

Nekem egyenlőre hiányzik hozzá a telefon és az OBD2-es kütyü :icon1:

Megosztás:

Próbáld ki ezt a programot:

iQuad by Quadzilla

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quadzillapower.iQuad&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5xdWFkemlsbGFwb3dlci5pUXVhZCJd

A leírásában szerepel a "Regeneration Monitoring"

Nekem egyenlőre hiányzik hozzá a telefon és az OBD2-es kütyü :icon1:

Köszi, kipróbálom, kérdés, hogy ez arra vonatkozik-e.

Félek, ha hardveresen tudná, akkor a torque full verzióban is benne lenne.

Mindegy, egy próbát megér.

Látom, nem pesti vagy, pedig felajánlottam volna egy szkennelést a kocsidon a kütyümmel meg a mobilommal .

Ez a kütyü óccó (4500 HUF), de lehet, hogy olyan is. Mindegy, hibakódtörlésre jó lesz.

Megosztás:

Van a tetőn a világítás kapcsoló mellett egy kapcsoló, ami a riasztó ultrahangos belső tér figyelő egységét kapcsolja ki/be.

Ha megnyomtam, honnan tudom eldönteni, hogy most be vagy kikapcsolt állapotba helyeztem? Ezt jelzi valami?

neked az nem a fejegységen van??

szerk :)

hopp :D

nekem se :)

a1_2013_4_1_z7j0x6jsw3_tn.jpg

ezt benéztem :)

Megosztás:

Van a tetőn a világítás kapcsoló mellett egy kapcsoló, ami a riasztó ultrahangos belső tér figyelő egységét kapcsolja ki/be.

Ha megnyomtam, honnan tudom eldönteni, hogy most be vagy kikapcsolt állapotba helyeztem? Ezt jelzi valami?

Nekem csak a kapcsoló, és az érzékelők vannak ott, de érzetre sem kapcsol semmit a kapcsoló. Vajon ezzel lehet kezdeni valamit?

Megosztás:

Gyújtás levétele után működik a riasztós kapcsoló. Nem élesíti a belsőtér figyelést, és a dőlésérzékelést, arra az esetre, ha kisállatot hagyna valaki az autóban. Ha megnyomod, akkor a központizár gombja villog kb.: 10 másodpercig, eddig aktív a funkció, utána ha nem zártad az autót, akkor olyan, mintha meg se nyomtad volna.

OBD-s kütyü: írtam PÜ-ben, hogy az opcom-mal biztosan olvasható a DPF adat, más programmal nem tudom, sőt azt is, hogy ha nem akarod állandóan benne hagyni, akkor a vezetékes jobb választás lehet. Talán a cseh kütyüt is említettem, mint a legkultúráltabb megoldás.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.