Cserenkov Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Nem is fogja. Ha kicsit olvasgatnátok az autóhoz kapott leírást, nagyon sok mindent meg tudnátok belőle. Ott leírja a "nagy könyv", (önellenőrzés fejezet) : "Az önellenõrzés számos folyadékszintet, a távirányító elemét, a riasztóberendezést*, valamint a féklámpát és a lényegesebb külsõ lámpákat, illetve azok kábeleit és biztosítékait ellenõrzi. " A tapasztalatom az, hogy ezek a külső lámpák az első, ill. a hátsó búrákban lévő lámpákra vonatkozik. Az oldalsó index, rendszámtábla, de szerintem még a ködfényszóró sem tartozik ide. A belső világítást sem ellenőrzi. Persze, tudom. Csak tényként közöltem. Gondoltam, hogy pl a kesztyűtartó izzót sem fogja kiírni, ha esetleg kiégne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jumo Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 ?? Nincs értelme! A hőfokot tudod ellenőrizni teszt módban... Settings gomb hosszan, pittyeg egyet, majd a bc gombot nyomogatva (kétsoros kijelző esetén a kijelzőalatti pötty közepű gombot) tudod megjeleníteni T: hőmérséklet vagy Grafikus kijelző esetén coolant: hőmérséklet).. Ha nem értesz valamit szólj:)! Milyen motor van a kocsidban? Köszi a gyors választ! 2007-es Astra H Z16XER motor. Ki is próbáltam, tényleg egy csomó mindent mutat teszt módban, amit nem nagyon értek, de meg találtam a Coolant-ot. Mi az üzemi hőmérséklete a víznek? Hidegen indítva, már is a Coolant: 43 fok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Köszi a gyors választ! 2007-es Astra H Z16XER motor. Ki is próbáltam, tényleg egy csomó mindent mutat teszt módban, amit nem nagyon értek, de meg találtam a Coolant-ot. Mi az üzemi hőmérséklete a víznek? Hidegen indítva, már is a Coolant: 43 fok. 1.6-os motornak 86-tól felfele a 105 fok körüli értéktől sem kell megijedni, 1,6 motornál normális érték:)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Köszi a gyors választ! 2007-es Astra H Z16XER motor. Ki is próbáltam, tényleg egy csomó mindent mutat teszt módban, amit nem nagyon értek, de meg találtam a Coolant-ot. Mi az üzemi hőmérséklete a víznek? Hidegen indítva, már is a Coolant: 43 fok. Szia! Ebben a hozzászólásban feltettem egy doksit, ami a TEST MODE dolgait írja le. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1022&p=936483 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
brzoli Elküldve Március29, 2013 Megoszt Elküldve Március29, 2013 Sziasztok! Valaki tudna feltenni képet a ködlámpa csatlakozókábeléről? Szeretnék beépíteni ködlámpát, de nem tudom, hogy ki van-e kábelezve, nem tudom, hogy milyen kábelt keressek. Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv, Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március29, 2013 Megoszt Elküldve Március29, 2013 Sziasztok! Valaki tudna feltenni képet a ködlámpa csatlakozókábeléről? Szeretnék beépíteni ködlámpát, de nem tudom, hogy ki van-e kábelezve, nem tudom, hogy milyen kábelt keressek. Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv, Zoli Szia! Ha minden igaz, akkor a kék kábel lesz a kép alján. http://web.t-online.hu/joaopinto/astra-h_elemei/100_0668.JPG Ha még sincs ott semmi, akkor "peterruzs" kollégánál érdeklődj. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1022&p=924764 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március29, 2013 Megoszt Elküldve Március29, 2013 Ha mar itt tartunk, beeroszakolta ezeket mar valaki olyan tartalyba, amelyikben gyarilag nem volt? Szia! Igen, kb 2 hónapja, február elején csináltam meg. Mi érdekelne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március29, 2013 Megoszt Elküldve Március29, 2013 Nem a DIS -re gondolsz?? :) Meg kell, hogy kövesselek. :) Valóban, ha csak a DIS-ben van aktiválva, akkor frankón kijelez mindent. Csak azért "okoskodtam", mert korábban az Opel szervizben egy aktív kolléga, aki a tempomatot belevarázsolta a kocsiba, miközben bütykölt a beszereléssel és felprogramozással, 1x csak ezt mondja: "..na ennek örülni fogsz..." és aktiválta ezt az elektronika ellenőrzés funkciót. Persze mindenhol, ahol lehetett. Az izzókat szépen kiírta, ha baj volt velük. Ekkor még nem volt OP-COM-om. Azután mikor megvettem, és "körbenéztem" a kocsiban vele, akkor az UEC-ben is aktiválva volt. Ezzel nem is volt semmi baj, míg bele nem raktam a szélvédő spricni figyelő szenzort. És láss csodát, nem írt ki semmit. Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért ma kipróbáltam, hogy csak a DIS-ben lévő van aktiválva, az UEC-ben lévő lehetőséget kikapcsoltam. És mindjárt jöttek is a folyadékos üzenetek. Csak az az érdekes, hogy akkor minek van az UEC-ben is? Meg az izzós üzenetek szépen jöttek a mostani "variálás" előtt is. :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március30, 2013 Megoszt Elküldve Március30, 2013 a canbus már csak ilyen :) minden összefügg mindennel :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
torpenewl Elküldve Március30, 2013 Megoszt Elküldve Március30, 2013 Sziasztok, Tegnap a McDrive-nál épp fizettem (autó áll, sebességfokozat üresben). Egyszercsak 2-3 csipogás (mint amikor úgymarad a világítás és kinyitod az ajtót) és mindeközben a sebességmutató fel-fel ugrált kb. 80-ig. Eljátszotta 3-szor, azóta semmi. Nem jelentkezett hibakód és egyik visszajelző lámpa sem villant fel. Mi lehetett ez?? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március31, 2013 Megoszt Elküldve Március31, 2013 Ha nem ragaszkodsz a bal oldalhoz, akkor a kesztyűtartóvilágításról is lehet csippenteni áramot. Én annó a GPS-nek adtam onnan áramot. Bekötöttem a telefontöltőt. Azt hiszem,ez csak ideiglenes megoldás, mivel vagy az én autóm más, vagy gyárilag ilyen: mindenesetre a kesztyűtartó állandóan áram alatt van. Bemérgesedtem és csekkoltam, de meglepve tapasztaltam,hogy a szivargyújtó is. Gyújtást levettem, magamra zártam a kocsit, de a kesztyűtartó világítása csak nem akart elaludni. Olvastam valami olyat, hogy a kocsi 10 perc után áramtalanítja magát,nem tudom, ez vonatkozik-e a kesztyűtartóra, mert annyit szerintem nem vártam, és végig égett a kis lámpa. És a szivargyújtóban is állandó áram van. Ez nekem nem tűnik OK-nak, remélem, egy idő után lekapcsolja magát, mert nem jó, ha ennyi minden áram alatt van. Most szépen be van kötve a kesztyűtartóba, minden OK, de ha azt mondjátok, hogy ott állandó áram van, inkább a gyújtásra kötném valahová, mert bár csak pár mA-tfogyaszt, mégsem tetszik, hogy mindig áram alatt van. Hogy is van ez akkor? Ja és amikor a szivargyújtót szedtem szét, találtam egy viszonylag nagy, szabadon álló csatlakozót, az az ülésfűtés lesz, ugye? (az nincs a kocsimban, de ezek szerint lehet, hogy be van kábelezve, már ha ez annak a csatlakozója...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Március31, 2013 Megoszt Elküldve Március31, 2013 Bekötöttem a telefontöltőt. Azt hiszem,ez csak ideiglenes megoldás, mivel vagy az én autóm más, vagy gyárilag ilyen: mindenesetre a kesztyűtartó állandóan áram alatt van. Bemérgesedtem és csekkoltam, de meglepve tapasztaltam,hogy a szivargyújtó is. Gyújtást levettem, magamra zártam a kocsit, de a kesztyűtartó világítása csak nem akart elaludni. Olvastam valami olyat, hogy a kocsi 10 perc után áramtalanítja magát,nem tudom, ez vonatkozik-e a kesztyűtartóra, mert annyit szerintem nem vártam, és végig égett a kis lámpa. És a szivargyújtóban is állandó áram van. Ez nekem nem tűnik OK-nak, remélem, egy idő után lekapcsolja magát, mert nem jó, ha ennyi minden áram alatt van. Most szépen be van kötve a kesztyűtartóba, minden OK, de ha azt mondjátok, hogy ott állandó áram van, inkább a gyújtásra kötném valahová, mert bár csak pár mA-tfogyaszt, mégsem tetszik, hogy mindig áram alatt van. Hogy is van ez akkor? Ja és amikor a szivargyújtót szedtem szét, találtam egy viszonylag nagy, szabadon álló csatlakozót, az az ülésfűtés lesz, ugye? (az nincs a kocsimban, de ezek szerint lehet, hogy be van kábelezve, már ha ez annak a csatlakozója...) Lehet állandó +12V a kesztyűtartónál, a kapcsoló annak bezárt állapotánál úgyis megszakítja az áramkört. De szerintem ez így logikus, nehogy már rá kelljen adni a gyújtást, ha valamit keresek a kesztyűtartóban! :) A szivargyújtó állandó +12V-ja nem szokványos, előző, más típusú autómban gyújtás függő volt. Egyébként jó helyen keresgélsz, mert a szivargyújtó körüli világítás gyújtás függő (és nem a világítás kapcsoló függvénye). Nekem is innen kellene a fejegységhez egy vezérlő +12V-os jelet vinnem, de még nem álltam neki szétszedni. A hamus tudom kijön könnyen....a szivargyújtó? Először le kell bontani a középkonzolt váltószoknyástul? Nem fényképezted esetleg a szétszedést? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március31, 2013 Megoszt Elküldve Március31, 2013 sajnos nem fotoztam mert szakadt az eso es sietnem kellett. Konnyen kijon, a kezifek alatti boritot leszeded, ott fogja 2 torx a valtoboritast, utana konnyen kijon vele a hamutarto boritas is a szivargyujtoval. de en ott nem talaltam gyujtast, csak allando 12 voltot. a visszarakasa kisse maceras, ugyeskedni kell, de ha nekem ment akkor barki masnak is megy :) szoval hol lenne ott a gyujtasra kapcsolt 12 volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rockford Elküldve Március31, 2013 Megoszt Elküldve Március31, 2013 sajnos nem fotoztam mert szakadt az eso es sietnem kellett. Konnyen kijon, a kezifek alatti boritot leszeded, ott fogja 2 torx a valtoboritast, utana konnyen kijon vele a hamutarto boritas is a szivargyujtoval. de en ott nem talaltam gyujtast, csak allando 12 voltot. a visszarakasa kisse maceras, ugyeskedni kell, de ha nekem ment akkor barki masnak is megy :) szoval hol lenne ott a gyujtasra kapcsolt 12 volt? A szivargyújtó körüli kis sárga fénygyűrű...vagy hogy mondjam.... :) ráadod a gyújtást és körben világít a szivargyújtó, hogy lást, hova kell visszadugni a forró egységet és ne olvaszd össze a műanyagokat. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március31, 2013 Megoszt Elküldve Március31, 2013 A szivargyújtó körüli kis sárga fénygyűrű...vagy hogy mondjam.... :) ráadod a gyújtást és körben világít a szivargyújtó, hogy lást, hova kell visszadugni a forró egységet és ne olvaszd össze a műanyagokat. :D Oké, köszi, ha jobb lesz az idő, szétkapom. Apósom műszerész, szerinte nem sok vizet zavar egy ilyen pár mAh-s vacak, de én jobban szeretném, a nem lenne mindig áram alatt. Más: hátha tud valaki itt segíteni. Vettem egy legegyszerűbb fajta OBD2-es mini bluetoothos kütyüt, kommunikál is az androidos telefonomon lévő torque programmal. Sok mindent kiiír, de nekem a dízel részecskeszűrő (DPF) telítettsége lenne a legfontosabb. Ez az összeállítás nem képes ennek a kimutatására? Vagy van olyan progi, amivel ez a kütyü is képes ezt kijelezni? Köszi, a tud valaki segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Március31, 2013 Megoszt Elküldve Március31, 2013 hátha tud valaki itt segíteni. Vettem egy legegyszerűbb fajta OBD2-es mini bluetoothos kütyüt, kommunikál is az androidos telefonomon lévő torque programmal. Sok mindent kiiír, de nekem a dízel részecskeszűrő (DPF) telítettsége lenne a legfontosabb. Ez az összeállítás nem képes ennek a kimutatására? Vagy van olyan progi, amivel ez a kütyü is képes ezt kijelezni? Köszi, a tud valaki segíteni. Az OBD egy altalanos szabvany, csak bizonyos dolgok vannak benne, de azok elvileg minden adott evjarat utani kocsin. A DPF valoszinuleg nem tartozik ezek koze, igy csak Opel specifikus cuccal lehet hozzaferni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március31, 2013 Megoszt Elküldve Március31, 2013 ez látja a DPF-t is http://www.pepas.cz/ de Koco majd mesél erről ,neki van ilyen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március31, 2013 Megoszt Elküldve Március31, 2013 oke, koszike a valaszokat, majd meginterjuvolom kocot, ha itt nem szol hozza :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
lamb Elküldve Március31, 2013 Megoszt Elküldve Március31, 2013 Oké, köszi, ha jobb lesz az idő, szétkapom. Apósom műszerész, szerinte nem sok vizet zavar egy ilyen pár mAh-s vacak, de én jobban szeretném, a nem lenne mindig áram alatt. Más: hátha tud valaki itt segíteni. Vettem egy legegyszerűbb fajta OBD2-es mini bluetoothos kütyüt, kommunikál is az androidos telefonomon lévő torque programmal. Sok mindent kiiír, de nekem a dízel részecskeszűrő (DPF) telítettsége lenne a legfontosabb. Ez az összeállítás nem képes ennek a kimutatására? Vagy van olyan progi, amivel ez a kütyü is képes ezt kijelezni? Köszi, a tud valaki segíteni. Próbáld ki ezt a programot: iQuad by Quadzilla https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quadzillapower.iQuad&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5xdWFkemlsbGFwb3dlci5pUXVhZCJd A leírásában szerepel a "Regeneration Monitoring" Nekem egyenlőre hiányzik hozzá a telefon és az OBD2-es kütyü :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Próbáld ki ezt a programot: iQuad by Quadzilla https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quadzillapower.iQuad&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5xdWFkemlsbGFwb3dlci5pUXVhZCJd A leírásában szerepel a "Regeneration Monitoring" Nekem egyenlőre hiányzik hozzá a telefon és az OBD2-es kütyü :icon1: Köszi, kipróbálom, kérdés, hogy ez arra vonatkozik-e. Félek, ha hardveresen tudná, akkor a torque full verzióban is benne lenne. Mindegy, egy próbát megér. Látom, nem pesti vagy, pedig felajánlottam volna egy szkennelést a kocsidon a kütyümmel meg a mobilommal . Ez a kütyü óccó (4500 HUF), de lehet, hogy olyan is. Mindegy, hibakódtörlésre jó lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Van a tetőn a világítás kapcsoló mellett egy kapcsoló, ami a riasztó ultrahangos belső tér figyelő egységét kapcsolja ki/be. Ha megnyomtam, honnan tudom eldönteni, hogy most be vagy kikapcsolt állapotba helyeztem? Ezt jelzi valami? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Van a tetőn a világítás kapcsoló mellett egy kapcsoló, ami a riasztó ultrahangos belső tér figyelő egységét kapcsolja ki/be. Ha megnyomtam, honnan tudom eldönteni, hogy most be vagy kikapcsolt állapotba helyeztem? Ezt jelzi valami? neked az nem a fejegységen van?? szerk :) hopp :D nekem se :) ezt benéztem :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Más: A transzponder chip a ("bicska")kulcs mely részében található pontosan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandiee Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Van a tetőn a világítás kapcsoló mellett egy kapcsoló, ami a riasztó ultrahangos belső tér figyelő egységét kapcsolja ki/be. Ha megnyomtam, honnan tudom eldönteni, hogy most be vagy kikapcsolt állapotba helyeztem? Ezt jelzi valami? Nekem csak a kapcsoló, és az érzékelők vannak ott, de érzetre sem kapcsol semmit a kapcsoló. Vajon ezzel lehet kezdeni valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Április1, 2013 Megoszt Elküldve Április1, 2013 Gyújtás levétele után működik a riasztós kapcsoló. Nem élesíti a belsőtér figyelést, és a dőlésérzékelést, arra az esetre, ha kisállatot hagyna valaki az autóban. Ha megnyomod, akkor a központizár gombja villog kb.: 10 másodpercig, eddig aktív a funkció, utána ha nem zártad az autót, akkor olyan, mintha meg se nyomtad volna. OBD-s kütyü: írtam PÜ-ben, hogy az opcom-mal biztosan olvasható a DPF adat, más programmal nem tudom, sőt azt is, hogy ha nem akarod állandóan benne hagyni, akkor a vezetékes jobb választás lehet. Talán a cseh kütyüt is említettem, mint a legkultúráltabb megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts