Nandiee Elküldve Március21, 2013 Megoszt Elküldve Március21, 2013 Egy darab nem tétel a vámon. Kis csomag, kis pézé, kevés súly. Egyböl dobják arrébb, nem foglalkoznak vele. Illetve, ha mégis, 1db-ba én lemerném fogadni, hogy nem kötnek bele. Kis gulgli után, kiderül, hogy diagnosztikai interfészeket árul a blog szerkeztője. Én a sajátomat is kínából rendeltem. Gondolom a vaterás op-comok is onnan származnak, főleg, hogy a legtöbb 15 napos szállítási idővel dolgozik. Amúgy nem macera, ha van egy paypalod. Sőt, egyszerűbb, mint vaterán vásárolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Egy ilyen vajon jó lehet az Astrához?http://auto-motor.vatera.hu/egyeb_jarmu_alkatresz_felszereles/elm_327_v1_5_bluetooth_obd2_elm327_azonnal_1728102116.html Na, ez engem is érdekelne. Nem kell nekem csodakütyü, csak egy olyan OBD-s valami, ami egy-két adatot közöl. Nem menet közben nézegetném, tehát nem bluetooth-osat szeretnék elsősorban, hanem laptophoz való USB-set (persze a laptopomon van BT, tehát ha a BT-s tud annyit, mint az USB-s, akkor elvileg az is jó.) Olyan emberkék segítségét kérném ez ügyben, akinek dízele van, ugyanis a következő érdekelne: olyan kütyüt keresek, ami canbusoshoz (tehát H astrához jó), valamint a lényeg, hogy kijelezze a részecskeszűrő telítettségét. Azért fontos ez, mert a szervizben rádugták a kütyüt, kiderült, hogy 97 (!)%-on volt a szűrőm, elmentem Vácra 3-asban, 90-nel 3500-as fordulaton :) Utána 28%-ot mértünk. Tudom, hogy - a kezelési szerint is - figyelmeztet a kocsi az izzító ikon villogásával, ha meg kéne hajtani, de a 97%-ot én is és a szerelő is sokallotta (szerinte 70-80 között már illene figyelmeztetnie). Jó lenne, ha itthon tudnám csekkolni a részecskeszűrőt, ha tudja ezt egy 4-5 ezer Ft-os kütyü, mert többet nem nagyon szánnék rá. Szóval dízelesek, írjatok, ha tudtok ilyen kütyüt, illetve típus is kéne, akár priviben. Persze benzines is írhat, ha tudja, hogy mutatja a részecskeszűrő állapotát :) Nagyon sok az ilyen-olyan OBD (amit cserenkov cartárs linkelt, az is gondolom jó opelhez, pedig nincs benne a felsorolásban...) Köszi a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Szeretném itt is leírni, hogy az izzító ikon csak akkor villog, ha korábban többször sem sikerült a regenerálás, és a szűrő telítettsége jóval meghaladja a 100%-ot. Egyéb esetekben csak a megváltozott hangról, illetve az égbe szökő fogyasztásról lehet észrevenni. Ha pedig regenerál, akkor sem kell kinyomni a szemét, nem kell 3-ban 90-nel menni, 5-ben 90-nel ugyanúgy elvégzi. 2000-es motorfordulat környékén a legjobb, 4-5 perc alapjárat alatt sem hűl vissza vissza annyira a szűrő, hogy kikapcsolná. Másrészt, ha észreveszed, hogy elindult a regenerálási folyamat, akkor - szerintem - jobb végigautózni. Városban, jellemzően lassú meneteknél, sok hidegindítással akár már 500 km után (80% körül) is elkezdheti, és 18-20%-ig megy le. Autópályán, autóúton, folyamatos menetben 8-10%-ig is lemehet, 0-ra soha. Távolságban: város 6-8 km, autóút 12-16 km, kb.: 10-15 perc.Egy kínai klón opcom teljesen megfelel ha csak nézegetni akarod az adatokat. Vannak már magyar nyelvűek is (illetve magyar fejlesztés az egész, de angol verzióban a kínaiak szélesebb körnek tudták eladni). Jópár dolgot lehet vele elállítani, ezért csak kellő körültenkintéssel szabad használni, amit nem tudsz, annak előbb utánaolvasni.Üdv: Laci Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Szeretném itt is leírni, hogy az izzító ikon csak akkor villog, ha korábban többször sem sikerült a regenerálás, és a szűrő telítettsége jóval meghaladja a 100%-ot. Egyéb esetekben csak a megváltozott hangról, illetve az égbe szökő fogyasztásról lehet észrevenni. Ha pedig regenerál, akkor sem kell kinyomni a szemét, nem kell 3-ban 90-nel menni, 5-ben 90-nel ugyanúgy elvégzi. 2000-es motorfordulat környékén a legjobb, 4-5 perc alapjárat alatt sem hűl vissza vissza annyira a szűrő, hogy kikapcsolná. Másrészt, ha észreveszed, hogy elindult a regenerálási folyamat, akkor - szerintem - jobb végigautózni. Városban, jellemzően lassú meneteknél, sok hidegindítással akár már 500 km után (80% körül) is elkezdheti, és 18-20%-ig megy le. Autópályán, autóúton, folyamatos menetben 8-10%-ig is lemehet, 0-ra soha. Távolságban: város 6-8 km, autóút 12-16 km, kb.: 10-15 perc. Egy kínai klón opcom teljesen megfelel ha csak nézegetni akarod az adatokat. Vannak már magyar nyelvűek is (illetve magyar fejlesztés az egész, de angol verzióban a kínaiak szélesebb körnek tudták eladni). Jópár dolgot lehet vele elállítani, ezért csak kellő körültenkintéssel szabad használni, amit nem tudsz, annak előbb utánaolvasni. Üdv: Laci Szia,Laci, teljesen megfelel akkor egy ilyen,a lényeg, mondom, hogy lássam az adatokat, módosítani nem akarok semmit. Ezek szerint akkor a legegyszerűbb is mutatja a részecskeszűrőt? (Bár az alapján, amiket írtál, még az én autózásom is túllihegésnek tűnik). Az is mindegy, hogy bluetoothos vagy USB-s? Pillanatnyi fogyasztást sajnos nem tudok mérni, mert ahogy korábban írtam, annak ellenére, hogy van egy BC gombom, nincs fedélzeti computerem - legalábbis semmilyen ilyen adatot nem tudtam megjeleníteni a kijelzőn. Tényleg, ha ezt valaki meg tudná magyarázni, annak örülnék - mármint, hogy mit érek a BC gombommal, illetve elő lehetne-e csalni valahogy a fedélzeti computerem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabela Elküldve Március23, 2013 Megoszt Elküldve Március23, 2013 Sziasztok! Következő kérdéssel fordulok hozzátok(bár nem tudom,hogy ez ide tartozik vagy sem). Van egy 2007-es évjáratú 1,7cdti(101LE). A következő a problémám:a hűtővíz folyadékszintet írja ki állandóan a kijelzőre. Megnéztem a szint elegendő a tartályban.Arra gondoltam,hogy lehet az érzékelő hibásodott meg,vagy csak elkoszolódott. (gondolom a tartály alján található érzékelő adja a jelet a fedélzetinek,vagy valahol máshonnan küldi?) Találkozott valaki ilyen problémával?Mi lehet a megoldás? köszönöm a válaszokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március24, 2013 Megoszt Elküldve Március24, 2013 Sziasztok! A következőt tapasztaltam: Menet közben hallottam egy pittyenést, közben a ford.szám óránál felvillant egy ikon. Sajna nem láttam melyik, de mintha piros lett volna. Tapasztalt már valaki ilyet? Ha igen, melyik ikon volt, amelyiknél figyelmeztető hangot is ad? Induláskor ezek az ikonok villannak fel. Valamelyik ebből lehet, vagy olyan villanhat fel, ami indítás előtt nem világít, csak hiba esetén? A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Üdvözlet, fix telefontöltőt szeretnék a kocsiba, hogy ne foglalja a szivargyújtót. A töltő már megvan, a G Astrámban volt: ott könnyű dolgom volt, mert a szélvédő bal alsó részére tapasztott telefontartóhoz a delej könnyen elérhető volt a rekesz alatti biztosítéktáblából. A H Astránál mi a legegyszerűbb megoldás? Merthogy úgy látom, hogy a csomagtérben van a tábla. Az a legegyszerűbb, ha a gyújtástól húzzunk áramot? Ha így van, akkor a kormányburkolat leszedése sima ügy (mint a G-nél), vagy van valami speciális, amire ügyelni kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Ha nem ragaszkodsz a bal oldalhoz, akkor a kesztyűtartóvilágításról is lehet csippenteni áramot. Én annó a GPS-nek adtam onnan áramot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Ha nem ragaszkodsz a bal oldalhoz, akkor a kesztyűtartóvilágításról is lehet csippenteni áramot. Én annó a GPS-nek adtam onnan áramot. De ragaszkodom :) Nem baj, csak hosszabb drót kell hozzá. Nem akarnám a gyújtást bolygatni, a kesztyűtartó tök jó 5let, köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dsteel Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Felprogramoztattam a BC-t, végre működik, szerencsére minden simán ment (GID kijelzős). 7-10 ezer körüli árakat mondtak opel szervizben, ahol én csináltattam, 5 ezret kértek. Ha bárkinek kell az elérhetőségük, akkor priviben szívesen megírom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabela Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Felprogramoztattam a BC-t, végre működik, szerencsére minden simán ment (GID kijelzős). 7-10 ezer körüli árakat mondtak opel szervizben, ahol én csináltattam, 5 ezret kértek. Ha bárkinek kell az elérhetőségük, akkor priviben szívesen megírom. mi volt a baj vele?miért kellett felprogramozni? nem értek hozzá csak érdekel :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 mi volt a baj vele?miért kellett felprogramozni? nem értek hozzá csak érdekel :) mert gyárilag nem volt felprogramozva ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabela Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Tud valaki valami ötletet,megoldást a következő hibára? Van egy 2007-es évjáratú 1,7cdti(101LE). A következő a problémám:a hűtővíz folyadékszintet írja ki állandóan a kijelzőre. :( Megnéztem a szint elegendő a tartályban.Arra gondoltam,hogy lehet az érzékelő hibásodott meg,vagy csak elkoszolódott. (gondolom a tartály alján található érzékelő adja a jelet a fedélzetinek,vagy valahol máshonnan küldi?) Mi lehet a probléma? :icon14: Találkozott valaki ilyen problémával?Mi lehet a megoldás? köszönöm a válaszokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabela Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 mert gyárilag nem volt felprogramozva ;) köszi,most már ezt is tudom :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Valószínűleg a szintérzékelő romlott el, általában a tisztítás nem segít, de érdemes megpróbálni. 7-8 eFt-os alkatrész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Tud valaki valami ötletet,megoldást a következő hibára? Van egy 2007-es évjáratú 1,7cdti(101LE). A következő a problémám:a hűtővíz folyadékszintet írja ki állandóan a kijelzőre. :( Megnéztem a szint elegendő a tartályban.Arra gondoltam,hogy lehet az érzékelő hibásodott meg,vagy csak elkoszolódott. (gondolom a tartály alján található érzékelő adja a jelet a fedélzetinek,vagy valahol máshonnan küldi?) Mi lehet a probléma? :icon14: Találkozott valaki ilyen problémával?Mi lehet a megoldás? köszönöm a válaszokat Hali! Több megoldás is van: 1: szezor csere; 2: A szenzor csatlakozójában összekötöd a végeket egy darab dróttal, (és persze szigszalag, hogy ne jöjjön szét, és víz se menjen bele); itt egy kis tanulmány: http://web.t-online.hu/joaopinto/astra-h.htm 3: OP-COM-mal vagy Tech2-vel leprogramozni az ellenőrző elektronikát. Így nem írogat figyelmeztetést a hűtőfolyadékra, viszont semmire se. A külső lámpákat sem figyeli, ha kiégnek, stb. Valamit, valamiért.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandiee Elküldve Március27, 2013 Megoszt Elküldve Március27, 2013 Hali! Több megoldás is van: 1: szezor csere; 2: A szenzor csatlakozójában összekötöd a végeket egy darab dróttal, (és persze szigszalag, hogy ne jöjjön szét, és víz se menjen bele); itt egy kis tanulmány: http://web.t-online.hu/joaopinto/astra-h.htm 3: OP-COM-mal vagy Tech2-vel leprogramozni az ellenőrző elektronikát. Így nem írogat figyelmeztetést a hűtőfolyadékra, viszont semmire se. A külső lámpákat sem figyeli, ha kiégnek, stb. Valamit, valamiért.... Izzó kiégére szól a BC? Felkéne programoznom azt hiszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Hali! Nem a BC "szól" érte, de ugyanarra a kijelzőre küldi a hibát. Korábban csináltam egy doksit, miket ír ki a TEST MODE, abba egy példát is raktam be, na úgy jelzi, melyik izzó készült ki. Ami "szól", az az "ellenőrző elektronika", ha be van kapcsolva... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Izzó kiégére szól a BC? Felkéne programoznom azt hiszem.Igen, az ellenőrző elektronika, ahogy írja Maybal. De ott sem minden izzóra szól. Legalábbis nekem nemrég az egyik rendszámtábla világító égett ki és az elektronika nem jelezte.A hűtőfolyadék szintérzékelő viszont jelzett mikor kevés volt már a folyadék és ahogy álltam ki a kapun egy lejtős részen tolatva, folyton jelezte is a kijelzőn.Márkaszervizben rátöltöttek a folyadékra, de mondták, hogy figyeljem hogy most is jelez-e, mert már találkoztak hibás szintjelzővel.Cserére nekem is olyan 7-8 ezret mondtak. Szerintem nem egy vészes összeg. Én inkább ezt választanám, mint a rövidre zárást, leprogramozást.Szerencsére az enyémnek tényleg csak az alacsony folyadékszint volt a baja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Maybal Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Igen, az ellenőrző elektronika, ahogy írja Maybal. De ott sem minden izzóra szól. Legalábbis nekem nemrég az egyik rendszámtábla világító égett ki és az elektronika nem jelezte. Nem is fogja. Ha kicsit olvasgatnátok az autóhoz kapott leírást, nagyon sok mindent meg tudnátok belőle. Ott leírja a "nagy könyv", (önellenőrzés fejezet) : "Az önellenõrzés számos folyadékszintet, a távirányító elemét, a riasztóberendezést*, valamint a féklámpát és a lényegesebb külsõ lámpákat, illetve azok kábeleit és biztosítékait ellenõrzi. " A tapasztalatom az, hogy ezek a külső lámpák az első, ill. a hátsó búrákban lévő lámpákra vonatkozik. Az oldalsó index, rendszámtábla, de szerintem még a ködfényszóró sem tartozik ide. A belső világítást sem ellenőrzi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jumo Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Sziasztok! A kérdésem, amiben a segítségeteket kérném, a következő. Érdemes-e be szereltetnem az autómba a víz érzékelőket, azaz az érzékelős kiegyenlítő tartály cserét, kábelezést, hogy legyen valami, ami figyeli a hűtő vizet? Vagy annyira biztos az Astra H, hogy nem kell semmi műszer, információ a hűtővízről? Mi van, ha elfolyik a hűtővizem, hogy észre sem veszem, vagy is ha észre veszem, lehet, hogy már késő? Ez egy laikus kérdése! Szóval érdemes-e ráköltenem e célra 25 ezer forintot, amiért ezt meg csinálnák nekem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Sziasztok! A kérdésem, amiben a segítségeteket kérném, a következő. Érdemes-e be szereltetnem az autómba a víz érzékelőket, azaz az érzékelős kiegyenlítő tartály cserét, kábelezést, hogy legyen valami, ami figyeli a hűtő vizet? Vagy annyira biztos az Astra H, hogy nem kell semmi műszer, információ a hűtővízről? Mi van, ha elfolyik a hűtővizem, hogy észre sem veszem, vagy is ha észre veszem, lehet, hogy már késő? Ez egy laikus kérdése! Szóval érdemes-e ráköltenem e célra 25 ezer forintot, amiért ezt meg csinálnák nekem? ?? Nincs értelme! A hőfokot tudod ellenőrizni teszt módban... Settings gomb hosszan, pittyeg egyet, majd a bc gombot nyomogatva (kétsoros kijelző esetén a kijelzőalatti pötty közepű gombot) tudod megjeleníteni T: hőmérséklet vagy Grafikus kijelző esetén coolant: hőmérséklet).. Ha nem értesz valamit szólj:)! Milyen motor van a kocsidban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabela Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Hali! Több megoldás is van: 1: szezor csere; 2: A szenzor csatlakozójában összekötöd a végeket egy darab dróttal, (és persze szigszalag, hogy ne jöjjön szét, és víz se menjen bele); itt egy kis tanulmány: http://web.t-online.hu/joaopinto/astra-h.htm 3: OP-COM-mal vagy Tech2-vel leprogramozni az ellenőrző elektronikát. Így nem írogat figyelmeztetést a hűtőfolyadékra, viszont semmire se. A külső lámpákat sem figyeli, ha kiégnek, stb. Valamit, valamiért.... köszönöm az infót. :icon13: én is a szenzorra gondoltam,de a mai napon meglepett egy kicsit,mert hosszabb távot autózva megszűnt a figyelmeztetés-ezt nem tudom mire vélni :huh: -(egyszer jó-sokszor nem :icon14: ) én is inkább a jó megoldások híve vagyok :icon1: -gondolok itt a szenzor cserére-,nem nagyon preferálom a kókányolást(ideiglenes és "olcsó"megoldásnak megfelel a rövidzár). az "olcsó" megoldás nem mindig olcsó :D még egyszer köszönöm a hasznos infót 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabela Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Valószínűleg a szintérzékelő romlott el, általában a tisztítás nem segít, de érdemes megpróbálni. 7-8 eFt-os alkatrész. köszönöm az infót neked is, :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabela Elküldve Március28, 2013 Megoszt Elküldve Március28, 2013 Igen, az ellenőrző elektronika, ahogy írja Maybal. De ott sem minden izzóra szól. Legalábbis nekem nemrég az egyik rendszámtábla világító égett ki és az elektronika nem jelezte. A hűtőfolyadék szintérzékelő viszont jelzett mikor kevés volt már a folyadék és ahogy álltam ki a kapun egy lejtős részen tolatva, folyton jelezte is a kijelzőn. Márkaszervizben rátöltöttek a folyadékra, de mondták, hogy figyeljem hogy most is jelez-e, mert már találkoztak hibás szintjelzővel. Cserére nekem is olyan 7-8 ezret mondtak. Szerintem nem egy vészes összeg. Én inkább ezt választanám, mint a rövidre zárást, leprogramozást. Szerencsére az enyémnek tényleg csak az alacsony folyadékszint volt a baja. legelőször nekem is autópályán emelkedőnél írta.nem tudtam mit csináljak- :confused: (kicsit be voltam aggódva-néztem okosan :blink: ) mikor egyenesbe állt az autó akkor meg is szűnt a visszajelzés. pár kilométer megtétele után felnyitottam a motorháztetőt és láttam minden ok,azért töltöttem rá pár decit :icon1: és ez közel egy éve jelentkezett először- köszi a tanácsot neked is +mindenkinek köszi :icon13: :icon13: :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts