Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

1: szerintem kicsi a 60-as.

Szinte teljesen mindegy, mi van rairva, ahogy oregszik, ugyis megy lefele; nemreg irta itt valaki, hogy 20 alatti erteket mert, de attol a kocsi vidaman mukodott.

Ennek az erteknek akkor van csak jelentosege, ha hetekig all a kocsi, vagy sokat kell tekerni a startert inditaskor, vagy sok fogyaszto megy allo helyzetben, vagy alapjaraton araszolgatas kozben. Vagy ha az a kerdes, milyen messzire jutsz el halott generatorral :)

Normalis esetben eleg, ha az inditashoz szukseges aramot le tudja adni arra a par masodperce. Meg egy dizel starternek sem kell 200 Ampernel tobb, igy a legkisebb akkunal nagyobb barmi mar csak biztonsagi tartalek :)

Megosztás:

Sziasztok, megvettem a korábban linkelt Z13DTH caravant, úgyhogy most már legálisan vagyok itt :)

Az Y17DT-hez képest nem számottevően lomha, bár azt sem egy rakéta....

Rögtön lenne is kérdésem:

1. Az akku még gyári benne, azaz 5 éves GM akku, 60Ah-s. Mivel a G astrámban 70-es van és csak két éves, gondoltam kicserélem a kettőt. Azt gondolom, az újba 60 helyett 70-es az oké, abból nem lesz probléma (cáfoljatok meg, ha igen), de kérdés, hogy egy Y17DT-be nem karcsú-e a 60-as. Emlékeim szerint 65-össel vettem 2009-ben, én raktam bele a 70-eset, de mégis, ugye nem kicsi bele a 60-as?

2. Rádió kódot nem kaptam a kocsihoz (mittomén milyen gyári egység van benne, mp3 lejátszós CD-vel, azt tudom). Ígérte a tulaj, hogy borsos áron beszerzi az Opeltől, de addig is cserélhetem az akkut anélkül, hogy a rádió kérné a kódot? Állítólag ez nem kéri akkucserénél a kódot, ellentétben a G-vel, ami minden áramtalanítás után kérte. Ez igaz?

Ezenkívül mivel számolhatok áramkimaradás esetén, miket kell újra beállítani/programozni?

3. Bár nem elektromos téma, de akkor már itt kérdezek: a kocsihoz nincs pótkerék, csak defektjavító készlet. Ebben nem annyira bízom, mert ha széthasad a gumi valamiért arra tuti nem jó a készlet, csak kisebb lukakra. Mit ajánlotok, elég-e a mankókerék vagy vegyek teljes értékű pótkereket (élőben csak más autóján láttam mankókereket, elég hülyén néz ki, meg ugye lassan lehet csak menni). Erről van véleménye valakinek?

4. Persze hogy nem jó a G-s csomagtartó a H-ra, van valakinek tapasztalata utángyártott H-s caravan csomagtartóval? (gyárit nem akarok, ha nem muszáj)

Első körben ennyi, köszönöm a válaszokat előre is!

Szia!

Gratulálok, remélem jó döntés volt és hasznát veszitek. :icon1:

Akksiból nekem 70 Ah-s van az 1.9-ben. Bármikor hibátlanul indult a télen a legnagyobb hidegekben is. Ha nem úgy használod, hogy naponta többször indítasz és keveset mész akkor elméletileg jónak kell lennie. Egyébként úgyis észre fogod venni, hogy bírja e az adott használatot, érezni lehet, amikor már nem nagyon akarja az indítást, de még éppen jó.

Pótkereket szerezz be, főleg, ha a helye megvan gyárilag. Barátom példájából okulva ( Corsa D OPC Line 17"-os kerekek), akinek a barátnője egy vasúti átjárónál megfogott egy kisebb kátyút (sín-aszfalt találkozása). A felni sérült egy kis részen, a levegő meg szépen elment belőle pár km. alatt. Ott volt a kompresszor, meg a cucc, de nem ért semmit, szerezni kellett egy pótkereket, hogy tovább lehessen menni az autóval. Szóval nem kell oda vágásos defekt, elég egy kisebb kátyú, letört útszél, stb. (ezekből van itthon bőven, mint tudjuk) mondjuk vasárnap este vidéken és tuti hogy nem mész sehová. Az autómentő drága, annak esélye pedig, hogy találsz a közelben egy 4x100-as, vagy 5x110-es kereket jó gumival, elég kicsi.

Ja és a poén, hogy a Corsát a küszöb spoiler miatt krokodil emelővel is csak nehezen tudtuk felemelni, a gyári meg alá sem fért. :D

Megosztás:

ezt is megnézem :)

meg amit kértél .... csak jussak el odáig :)

Nagyon köszönöm előre is. Még mindig szívóágon vagyok a kihangosító+okostelefon kombinációval. Nem ide vág, de azt tudtad, hogy a motoros/memóriás üléses Vectrákba volt motoros állítású belső tükör? Leesett az állam, azt hittem az csak az S Merci privilégiuma...

Megosztás:

Nagyon köszönöm előre is. Még mindig szívóágon vagyok a kihangosító+okostelefon kombinációval. Nem ide vág, de azt tudtad, hogy a motoros/memóriás üléses Vectrákba volt motoros állítású belső tükör? Leesett az állam, azt hittem az csak az S Merci privilégiuma...

igen tudok róla :)

sajna ez nálam kimaradt :(

Megosztás:

Nem ide vág, de azt tudtad, hogy a motoros/memóriás üléses Vectrákba volt motoros állítású belső tükör? Leesett az állam, azt hittem az csak az S Merci privilégiuma...

Ha az ules beall a soforhoz, akkor logikus, hogy a tukrok is menjenek vele... En csak azt nem ertem, hogy pont a legdragabb autoknal lenne tipikus a valtott hasznalat? Vagy arrol van szo, hogy ket olcsobb helyett eppen csak ki tudjak izzadni azt az egy dragat, es amikor az egyik elviszi, a masik megy BKV-val :)

Megosztás:

A H astra felni, ha 5 csavaros, akkor 5x110-es kiosztású, ugye? Már csak a mankókerék miatt (is) kérdezem.

Igen. Bár szerintem vegyél egy normál kereket, azzal ugyanolyan sebességgel tudsz menni, és a távolság sem korlátozott. Egy nyaraláskor pl. szerintem macerás gumist keresni, főleg külföldön. Ha egyel kisebb a méret az sem baj. Ha pl. a nyári 16-os, a pótkerék meg 15-ös, az nem okoz akkora gondot, mintha mankókerék lenne rajta.

Figyelj a felni szélességére, meg az ET számra is.

Megosztás:

Igen. Bár szerintem vegyél egy normál kereket, azzal ugyanolyan sebességgel tudsz menni, és a távolság sem korlátozott. Egy nyaraláskor pl. szerintem macerás gumist keresni, főleg külföldön. Ha egyel kisebb a méret az sem baj. Ha pl. a nyári 16-os, a pótkerék meg 15-ös, az nem okoz akkora gondot, mintha mankókerék lenne rajta.

Figyelj a felni szélességére, meg az ET számra is.

ok, köszi, lehet, hogy akkor tényleg normál kerék lesz belőle.

Megosztás:

Annak van valami jelentősége, hogy ha gyújtás ráadás nélkül bekapcsolom az indexet, akkor néhányat csipog valami és folyamatosan világít az index visszajelzője?

Pótkerék ügyben én is teljes értékűt vennék. Nem kell feltétlenül vadonat újnak lennie. Elég ha találasz valami jobb állapotú használtat vaterán vagy racing-bazáron.

Megosztás:

Annak van valami jelentősége, hogy ha gyújtás ráadás nélkül bekapcsolom az indexet, akkor néhányat csipog valami és folyamatosan világít az index visszajelzője?

Igen. Úgy tudod kapcsolni a helyzetjelzőt jobb, vagy bal oldalra, attól függően, hogy az út melyik oldalán álltál meg. :icon1: Ha sokáig ott kell hagynod az autót sötét helyen az út szélén pl. műszaki hiba miatt, akkor jó ez a megoldás, mert csak fele annyit fogyaszt, mintha a sima helyzetjelzőt kapcsolnád be.

Régen a Wartburgokban is volt ilyen. :D

Megosztás:

Igen. Úgy tudod kapcsolni a helyzetjelzőt jobb, vagy bal oldalra, attól függően, hogy az út melyik oldalán álltál meg. :icon1: Ha sokáig ott kell hagynod az autót sötét helyen az út szélén pl. műszaki hiba miatt, akkor jó ez a megoldás, mert csak fele annyit fogyaszt, mintha a sima helyzetjelzőt kapcsolnád be.

Ezt mindegyik astra tudja? Anno én is próbálkoztam vele,de csak nem akarta... :D

Megosztás:

Jé, ezt nem is tudtam! Köszi. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Egy csöpp segítséget szeretnék kérni.

Nem nagyon akaródzik világítani a jobb első fényzóró, és nem tudom miért.

Először azt hittem, hogy megint kiégett az izzó, vettem egy újat, de az se műkszik.

Beraktam a bal oldalit, ami tutira jó, de az se akar megszólalni a jobb oldalon.

A bal oldali jó, a jobb oldali nem, de csak a városi. A helyzetjelző és az országúti működik.

Rámértem műszerrel a foglalatra és, a jó bal oldalon 20V-os tartományba 3,2 a rossz jobb oldalon 2,2-t mutatott a műszer.

Mi lehet a bibi?

Megosztás:

Halihó Mindenkinek!

Most vagyok itt először és olvasgatva az eddigi fórumokat látom vannak itt nagy tudósok, talán nekem is tudnak segíteni.

3 év használtan vettem egy külföldről behotott H Astra Caravant / Ecotec1,3/. Nem tudom hol volt az első üzembehelyezés, annyit tudok, hogy szalonos autó volt. Semmi baj vele, nagyon meg vagyok elégedve, kezdem megszeretni is. (A régi 14 éves G Astrámat, amit most a fiam hajt még azért jobban szeretem. :icon1:

Kék kérdésem lenne.

1. 3 soros board comp van benne, de csak külföldiül tud. Nem mintha problémát jelentene az angol kijelzés, de lehetne-e magyarra upgradelni?

2. Ez a nagyobb problémám: Gyári CD-s rádió van benne (tuner/CD/Aux) és mp3-ban nem írja minden szám címét. Nem tudok rájönni, hogy a lemezzel, vagy a rádióval van a baj.

Tegnap pl. egy lemezen 6 album, mind ugyanúgy címezve, IDtagolva. Az album címét kiírja, a számokből csak egy kettőt, ahogy kedve tartja, a többinél csak Yp és a cím első betűje.AZ hittem a cím hosszúsága miatt, de kiír egy szavas, vagy 4-5 szavas angol címet is (már amennyi kifér a sorba).

Mi lehet ennek az oka??? Hogyan lehetne megoldani?

Előre köszönöm: Puszin2

Megosztás:

Hali!

1: nem tud magyarul. Nem is fog, csak ha a programját magyarosítod. Macerás dolog. A programot tartalmazó chipet ki kell forrasztani, letölteni a progit, magyarosítani, visszatölteni, visszaforrasztani. Ha minden igaz, nagyjából ennyi. De a nálam okosabbak biztos kiegészítik, amit ide írtam. :)

http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=22542#!22542-7

2: igaz, nekem a GID kijelző van, de a CD gomb megnyomásával tudom változtatni, hogy mit írjon ki. A lejátszott szám "száma" PL:Track26 utána ugyanez csak a szám hosszát is kiírja, aztán lehet csak az albumot, az előadót, és a szám címét kérni. Szerintem a megírt számok ID tagjával lesz a baj.

Megosztás:

2. Ez a nagyobb problémám: Gyári CD-s rádió van benne (tuner/CD/Aux) és mp3-ban nem írja minden szám címét. Nem tudok rájönni, hogy a lemezzel, vagy a rádióval van a baj.

Tegnap pl. egy lemezen 6 album, mind ugyanúgy címezve, IDtagolva. Az album címét kiírja, a számokből csak egy kettőt, ahogy kedve tartja, a többinél csak Yp és a cím első betűje.AZ hittem a cím hosszúsága miatt, de kiír egy szavas, vagy 4-5 szavas angol címet is (már amennyi kifér a sorba).

Amikor még a gyári fej volt az autómban, akkor én is szívtam ezzel, lejegyzeteltem, hogy melyik számok címét tudta kiírni és melyiket nem.

Igazából semmi összefüggést nem találtam, értem ezalatt hogy ékezetes betűk vagy túl hosszú számcím, semmi.

egyébként át lehet állítani, hogy mit szeretnél, hogy kiírjon, én átállítottam sorszámokra inkább anno.

Megosztás:

Hello Maybal!

Köszi a választ. A magyarítás ugrik, ennyi vacakolást nem ér. Azt hittem, hogy pl. a diagnosztikai csatlakozón keresztül softwaresen lehet upgradelni.

A 2. probléma továbbra sem tiszta. Én is az ID tag-ra gyanakodtam, de ugyanazzal az ID beállítással (lehet ID3v1 vagy 3v2) ugyanazon albumon belül az egyik számot kiírja, a másikat nem.

Probáltam ID Tag nélkül, csak file névvel, semmi változás. A fene sem érti.

Ha van más ötleted, szívesen venném, addig köszönöm.

Puszin2

Megosztás:

Hello Rockford!

Ezt a nyomozást én is végig csináltam (lásd előbbi válaszom Maybal-nak), de semmire nem jutottam.

Hogyan lehet átállítani mit mutasson kijelző.

Köszi: Puszin2

Szia,

Valahogy a menüben kellett nyomkodni..sajna már nem emlékszem pontosan, jó ideje kicseréltem már.

(Érdemes egy hozzászólásban letudni több hozzászólásodat, mert így hamar eléred a csodálatos 5/24 óra lehetőséget.)

Megosztás:

Hali!

Lenne 1-2 kérdésem. A REC modult és a motortér biztosíték táblát átnézve azt tapasztaltam, hogy van olyan biztosíték, ami benn van a helyén, de nincs hozzá funkció. Pl.: a REC modulon a 13-as helyen(parkolás segítő) benn van egy 5A-os bizti, de nincs parkolás segítőm. :blink: ? a 17-es is furcsa, mert van benn bizti, de se esőérzékelő, se abroncs légnyomásmérő nincs benne, és a belső tükör is csak a sima. Az elektromosan behajtható külső tükörről sem tudok, de a bizti benn a helyén (26). És még sorolhatnám....Ilyenkor mi van? Gondolom nem pót-biztinek rakták bele....

A REC-nél találtam egy csatit. Hova való? Tudja valaki? Bekarikáztam...

P1140828-2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.