gabb Elküldve Január9, 2013 Megoszt Elküldve Január9, 2013 Ha az EGR-t ki akarom írni, akkor nekem tech2, vagy opcom kell? Hiába guglizom, ott azt találtam, hogy OPCOM-al nem lehet ki írni az EGR-t, a srác, aki meg ezeket árulja Ő pedig azt állítja, hogy a tech2 ez már elavult, és nekem opcom-on kell. Melyikre is lenne nekem szükségem? Ő csak azért írja, hogy ahhoz opcom kell, mert el akarja neked adni, de nem lehet kiírni vele. Neked egy olyan ember kell, aki letölti a motorvezérlőről a szoftvert, módosítja úgy, hogy ne legyen egr használat és ezt a módosított szoftvert visszatölti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandiee Elküldve Január9, 2013 Megoszt Elküldve Január9, 2013 No, akkor ez kilőve, talán majd a későbbiekben. Igazából még mindig szívok a szívósorral. Ha rögzítem a szívósorra a rudazatot, akkor valamiért egy idő után felvillan a check engine, és letilt 3000rpm-nél. Arra gondoltam, hogy esetleg közrejátszhat az, hogy 40.000km-el ezelőtt volt tisztítva az EGR(ha volt). Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Január9, 2013 Megoszt Elküldve Január9, 2013 Srácok! Ehhez a világításkapcsolóhoz, amin van AUTO állás milyen plusz érzékelő kell még, hogy működjön? http://www.ebay.com/itm/Fog-light-switch-Nebel-Lichtschalter-OPEL-ASTRA-H-GM-ZT-13100124-LK-04063000-/251196080953?pt=DE_Autoteile&hash=item3a7c740339 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január10, 2013 Megoszt Elküldve Január10, 2013 Srácok! Ehhez a világításkapcsolóhoz, amin van AUTO állás milyen plusz érzékelő kell még, hogy működjön? http://www.ebay.com/...=item3a7c740339 Esőérzékelő szenzor (kb. 20-30 ezer Ft) . De ahhoz olyan szélvédő is kell, ami felfogja az eső/fényérzékelőt, plusz a burkolat. Azt pedig össze kell hozni a kapcsolóval. Ha gyárilag benne a vezeték, akkor nem olyan nagy gond. Ráadásul, lehet, hogy a tükör is másmilyen ezeknél. Bár nem tudom utólag beépíthető e, hiszen a fényérzékelő egyben van az esőérzékelővel is. A fényérzékelő, ha bekapcsolja a világítást és úgy állítod be a menüben, megváltoztatja a CID színét éjszakaira. Szóval szerintem kissé macerás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kanyalaci Elküldve Január10, 2013 Megoszt Elküldve Január10, 2013 Sziasztok Legkondival kapcsolatos kerdesem lenne. Az dizel H Astraban a legkondival nem lehet melegiteni? Amig a motor nem melegszik be rendesen, addig gyenge a melegites, csak 10-15 km utan kezd megedni. Ha bekapcsolom a legkondit es melegre forditom a hoszabalyzot miert nem fuj meleget? Gyarilag nem tudja vagy valami kipurcant? Azert kerdezem mert egy ismerosom Daewo Cielo-ja ezt tudja, hideg motorral is rogton meleget fuj, ha bekapcsolja a legkondit. Koszi a valaszokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Scaevola Elküldve Január10, 2013 Megoszt Elküldve Január10, 2013 Sziasztok Legkondival kapcsolatos kerdesem lenne. Az dizel H Astraban a legkondival nem lehet melegiteni? Amig a motor nem melegszik be rendesen, addig gyenge a melegites, csak 10-15 km utan kezd megedni. Ha bekapcsolom a legkondit es melegre forditom a hoszabalyzot miert nem fuj meleget? Gyarilag nem tudja vagy valami kipurcant? Azert kerdezem mert egy ismerosom Daewo Cielo-ja ezt tudja, hideg motorral is rogton meleget fuj, ha bekapcsolja a legkondit. Koszi a valaszokat Szia! Úgy tudom, hogy amikor jelzést kapsz a fedélzeti procitól, hogy jeges útviszonyok lehetnek (3 °C alatt), akkor nem tudod sem a légkondit, sem a tempomatot használni... értsd: nem kapcsol be, hiába minden igyekezet. Aztán hogy 5 fok esetén azonnal meleget fújna-e... abban sem vagyok biztos. Ehhez - szvsz - fordítható munkamenetű legkondinak kellene lennie, mint pl. a lakások split klímái. Az enyém nem fúj meleget, csak a hűtővíz hőmérsékletének megfelelően. De... hátha rosszul tudom. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január10, 2013 Megoszt Elküldve Január10, 2013 az autóba a klíma nem tud fűteni :) a tempómat működik hidegben is :) a klíma eleve nem megy kb 4fok alatt ... csak akkor indul el ha már az utastérben kellően felmelegedett a hőcserélő meleg meg úgy tud lenni ,hogy van az autóba kiegészítő fűtés ,ami elektromos vagy gázolaj hajtású . ezek +7 fok alatt automatikusan kapcsolódnak be ,és 70fokos víznél ki. lehet hogy van a dévóba ilyen :) nekem a vekibe villany van ,és brutál gyorsan meleg van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Január10, 2013 Megoszt Elküldve Január10, 2013 Szia! Úgy tudom, hogy amikor jelzést kapsz a fedélzeti procitól, hogy jeges útviszonyok lehetnek (3 °C alatt), akkor nem tudod sem a légkondit, sem a tempomatot használni... értsd: nem kapcsol be, hiába minden igyekezet. Aztán hogy 5 fok esetén azonnal meleget fújna-e... abban sem vagyok biztos. Ehhez - szvsz - fordítható munkamenetű legkondinak kellene lennie, mint pl. a lakások split klímái. Az enyém nem fúj meleget, csak a hűtővíz hőmérsékletének megfelelően. De... hátha rosszul tudom. :) Tempomatnak nincs köze a külső hőmérséklethez, csak a sebességhez (30km/h fölött lehet aktiválni) és, hogy indítás után egyszer kell a féket használni. A klíma nem tud meleget fújni, azaz nem lehet fűteni vele, de nem is találkoztam még ilyen klímával. (ez lehet, hogy az én hibám) Skandináv országokban szoktak programozható állófűtést rakni az autókba, hogy reggelente meleg autóba üljön a gazda. Ennek is két változata van, az egyik ami az autó vízrendszerébe van bekötve, melegíti a vizet és ezáltal a motort is és a fűtőradiátoron keresztül melegíti az utasteret. A másik az egyszerűbb, meleg levegőt fúj az autóba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Scaevola Elküldve Január10, 2013 Megoszt Elküldve Január10, 2013 Tempomatnak nincs köze a külső hőmérséklethez Rosszul fogalmaztam. Amennyiben 3 °C alá esik a hőmérséklet, akkor az autó egy figyelmeztetést ír ki a kijelzőre... és ameddig azt nem nyugtázod, addig nem fogadja be a tempomat utasításait. így jól tudom-e? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Január10, 2013 Megoszt Elküldve Január10, 2013 Rosszul fogalmaztam. Amennyiben 3 °C alá esik a hőmérséklet, akkor az autó egy figyelmeztetést ír ki a kijelzőre... és ameddig azt nem nyugtázod, addig nem fogadja be a tempomat utasításait. így jól tudom-e? Nem, nem jól, csak a fékre lépés számít indítás után! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kanyalaci Elküldve Január11, 2013 Megoszt Elküldve Január11, 2013 Rosszul fogalmaztam. Amennyiben 3 °C alá esik a hőmérséklet, akkor az autó egy figyelmeztetést ír ki a kijelzőre... és ameddig azt nem nyugtázod, addig nem fogadja be a tempomat utasításait. így jól tudom-e? En ugy tudom, hogy a tempomat nem mukodik 30 km/h alatt, de nagyobb sebessegnel sem, amig egyszer nemk fekeztel.Ha csak elindulsz, hiaba nyomod a tempot, kell egyet fekezni Link to comment Megosztás: More sharing options...
kanyalaci Elküldve Január11, 2013 Megoszt Elküldve Január11, 2013 az autóba a klíma nem tud fűteni :) a tempómat működik hidegben is :) a klíma eleve nem megy kb 4fok alatt ... csak akkor indul el ha már az utastérben kellően felmelegedett a hőcserélő meleg meg úgy tud lenni ,hogy van az autóba kiegészítő fűtés ,ami elektromos vagy gázolaj hajtású . ezek +7 fok alatt automatikusan kapcsolódnak be ,és 70fokos víznél ki. lehet hogy van a dévóba ilyen :) nekem a vekibe villany van ,és brutál gyorsan meleg van :) Koszi. Hat a devoban bizony van ijen futes, gyari. Amugy neked mijen az a villanyos? Be van epitva, vagy kulso tartozek, szivargyujtorol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Január11, 2013 Megoszt Elküldve Január11, 2013 Sziasztok! Gyorsan kellene válasz! Olcsón hozzájuthatnék egy CD30 MP3 fejegységhez, ami csak ki lett véve, nem lett letanítva a kocsiról, de megvan hozzá a kód. Fel lehet-e így tanítani egy új helyre a kód ismeretében, vagy előbb "le kell tanítani"? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Január11, 2013 Megoszt Elküldve Január11, 2013 Sziasztok! Gyorsan kellene válasz! Olcsón hozzájuthatnék egy CD30 MP3 fejegységhez, ami csak ki lett véve, nem lett letanítva a kocsiról, de megvan hozzá a kód. Fel lehet-e így tanítani egy új helyre a kód ismeretében, vagy előbb "le kell tanítani"? Köszönöm! Le kell tanítani, a kód önmagában semmi! Letanítás nélkül is meg lehet oldani háromszoros áron, nem éri meg... Link to comment Megosztás: More sharing options...
okynoa Elküldve Január11, 2013 Megoszt Elküldve Január11, 2013 Le kell tanítani, a kód önmagában semmi! Letanítás nélkül is meg lehet oldani háromszoros áron, nem éri meg... Köszönöm szépen! Hál' Istennek akkor, hogy az utolsó 3 percben túllicitáltak. :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január11, 2013 Megoszt Elküldve Január11, 2013 Koszi. Hat a devoban bizony van ijen futes, gyari. Amugy neked mijen az a villanyos? Be van epitva, vagy kulso tartozek, szivargyujtorol? Gyári , valami bazi nagy villany kályha :) , valeo gyártmány , meg szerintem a generátorom is valami spéci lehet mert 155A-os létezik H Astra-ba is ilyen rendszer gyárilag a becsületes neve EHS Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január11, 2013 Megoszt Elküldve Január11, 2013 Gyári , valami bazi nagy villany kályha :) , valeo gyártmány , meg szerintem a generátorom is valami spéci lehet mert 155A-os létezik H Astra-ba is ilyen rendszer gyárilag a becsületes neve EHS , És mi lenne az a quickheat rendszer? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 , És mi lenne az a quickheat rendszer? ua csak a quicheat igaz az olajkályhás rendszerre is azaz takarhat elektromos és olajost is . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 ua csak a quicheat igaz az olajkályhás rendszerre is azaz takarhat elektromos és olajost is . Viszont honnan lehet tudni, hogy van ilyen az autóban vagy sem? Bár a kézikönyv dízelnél csak gázolajjal működőt írt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Barny007 Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 sziasztok!udv mindenkinek en meg ujj vagyok ezen az oldalon!segitseget szeretnek kerni! kicsereltem a rendszamtabla vilagitokat ledre es menet kozbe mikor megy az auto nem egnek! csak akkor eg mikor kinyitom az ajtokat a kozponti zarral! mi lehet az oka?segitsetek legyszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
kanyalaci Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 sziasztok!udv mindenkinek en meg ujj vagyok ezen az oldalon!segitseget szeretnek kerni! kicsereltem a rendszamtabla vilagitokat ledre es menet kozbe mikor megy az auto nem egnek! csak akkor eg mikor kinyitom az ajtokat a kozponti zarral! mi lehet az oka?segitsetek legyszi Szerintem valami koze van a feszultseghez, a LED ugyanis nagyon erzekeny a feszultsegre, pontos feszultseg kell neki. Valoszinu, ha beinditod a motort, nagyobb a feszultseg, mint ami kellene neki. En ugyanigy jartam egy csipogos hatramenet lampava. Beteszem, amikor nem megy a motor, akkor minden ok, vilagit, szepen pittyog, de ha a motort beinditom, akkor csak nyivakol idegesiton sipol, es a LED i9s csak neha vilagit. Mertem a feszultseget mindket esetben, es jaro motornal nagyobb volt, szerintem azert nem megy. Ha felkapcsoltam a vilagitast, visszaesett a feszultseg, 3-4 masodpercig ment, aztan nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 Viszont honnan lehet tudni, hogy van ilyen az autóban vagy sem? Bár a kézikönyv dízelnél csak gázolajjal működőt írt. dieselnél van egy kipuf neki a kb a kocsi közepén elektromosnál ....pfff nem is tudom ,talán a nagy áramerősségű generátor Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 sziasztok!udv mindenkinek en meg ujj vagyok ezen az oldalon!segitseget szeretnek kerni! kicsereltem a rendszamtabla vilagitokat ledre es menet kozbe mikor megy az auto nem egnek! csak akkor eg mikor kinyitom az ajtokat a kozponti zarral! mi lehet az oka?segitsetek legyszi Szia! A Can-bus rendszerű autókba nem lehet sima egyszerű ledeket rakni, mert a rendszer úgy érzékeli, hogy az izzó kiégett és letiltja... Can-bus LED kell neked, ha még mindig akarod, így rá is tudsz keresni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dingike1 Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 Sziasztok lenne valaki,aki jártas a ködfényszóró beépítésbe kellene egy-két kérdésem,nagyon megköszönném :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dingike1 Elküldve Január12, 2013 Megoszt Elküldve Január12, 2013 Érdekelne h gyárilag le van e vezetékelve a ködfényszóró kábele, akkor is ha a műszerfalon nincs kapcsolója??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts