Astra555 Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Felteszem itt is a kérdést, hátha itt előbb jön rá válasz: ECN 050074-es hibakódról nincs valakinek infója? Semmi problémát nem érzékelek az autón, csak folyton ezt dobálja ki. Mitől lehet ez? Nekem a Vectrával volt bajom, néha-néha ugrált a km óra mutatója menet közben. Letakarítottam a jeladókat (elég egyszerű művelet), utána jó lett. Vagy vezetékprobléma van (valahol megszakadt, vagy kidörzsölődött) Esetleg még gumiméret eltérés miatt is lehet. Ugyanaz a nyári mint a téli? Vagy kisebbet-nagyobbat használsz? Mert akkor nézni kell, hogy megfelel e a váltóméret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 1. Valóban így van. 2. Ez is. Érdemes lenne egy kicsit megtisztítani, mivel koszolódik a keréknél. 3. Elméletileg ECN 050074 ből jön a P0500 hibakód. Vagy Te másképp tudod? mint oly sok hibakódnál nem egy szöveg tartozik hozzá .. mint itt sem ;) mint lehet megtakarítani egy agyba beépített szenzornál? max a csatlakozót ;) Ha infóm nem csal akkor az a hibakód tipikus H astra probléma ... valami can -bus ütközés van valahol ... nekem a vekibe is van ilyen (valami U****) nem lehet mit kezdeni vele ... a gyári program azt írja rá hogy figyelmen kívül kell hagyni :) amíg megy az óra addig baj nincs :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Köszönöm mindenkinek. Az órával kapcsolatban semmilyen hibát nem vettem észre. Nyári/téli gumi váltó méretek. Nyári: 225/45R17, téli 195/65R15. Viszont pár hete volt fékcserém. Tárcsák, betétek komplett cseréje márkaszervízben. Azóta jelent meg ez a hibakód. Lehet hogy ekkor koszolódott össze a jeladó, vagy sérült meg a szigetelés. Legközelebb szólok, hogy nézzenek rá. Addig csak nem fog megállni alattam emiatt az autó! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Köszönöm mindenkinek. Az órával kapcsolatban semmilyen hibát nem vettem észre. Nyári/téli gumi váltó méretek. Nyári: 225/45R17, téli 195/65R15. Viszont pár hete volt fékcserém. Tárcsák, betétek komplett cseréje márkaszervízben. Azóta jelent meg ez a hibakód. Lehet hogy ekkor koszolódott össze a jeladó, vagy sérült meg a szigetelés. Legközelebb szólok, hogy nézzenek rá. Addig csak nem fog megállni alattam emiatt az autó! :) lehet hogy széthúzták a csatit ... és bacták befújni valami kontakt spray-el :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
boci86 Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Sziasztok! Valaki megtudná mondani hogy mitől lehet az hogy a belső világitásaim az autóba (z17dth) pulzálva világitanak,nem folyamatos fényel vilagit hanem mintha szaggatna! Előre is köszi a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 mint oly sok hibakódnál nem egy szöveg tartozik hozzá .. mint itt sem ;) mint lehet megtakarítani egy agyba beépített szenzornál? max a csatlakozót ;) Ha infóm nem csal akkor az a hibakód tipikus H astra probléma ... valami can -bus ütközés van valahol ... nekem a vekibe is van ilyen (valami U****) nem lehet mit kezdeni vele ... a gyári program azt írja rá hogy figyelmen kívül kell hagyni :) amíg megy az óra addig baj nincs :) Rosszul emlékeztem, nekem bal első ABS jeladót írt kiolvasáskor hibának. Azt megtakarítottam és utána jó lett az óra is. http://images.quebarato.com.br/T440x/sensor+abs+dianteiro+vectra+b__2B0497_2.jpg Ez volt az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nandiee Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Gondoltam segítek az újdonsült tudásommal(hibakód guglizás:D ). De ezekszerint nem olyan egyszerű, mint gondoltam. Bocs a hüülyeségért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Rosszul emlékeztem, nekem bal első ABS jeladót írt kiolvasáskor hibának. Azt megtakarítottam és utána jó lett az óra is. http://images.quebar...b__2B0497_2.jpg Ez volt az. :) igen onnan veszi jelet Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve December28, 2012 Megoszt Elküldve December28, 2012 Rosszul emlékeztem, nekem bal első ABS jeladót írt kiolvasáskor hibának. Azt megtakarítottam és utána jó lett az óra is. http://images.quebar...b__2B0497_2.jpg Ez volt az. Konkrétan mit takarítottál meg rajta? Kívlről a port, vagy a csatlakozást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December29, 2012 Megoszt Elküldve December29, 2012 Konkrétan mit takarítottál meg rajta? Kívlről a port, vagy a csatlakozást? A port (fékbetétről, meg a tárcsáról rátelepszik a finom por, egy idő után pedig nem működik tökéletesen. Horvátországból jöttünk haza és akkor kezdett a mutató kilengeni, meg néha jelzett az ABS lámpa. Féktisztító jó volt rá. Első próbának jó, ha megmarad, akkor más a gond. Mondjuk tudomásom szerint a Vectra B nem CAN BUS rendszerű, tehát valóban lehet, hogy a H Astrában valami ilyesmi ütközés van néha és nem kell foglalkozni vele. Máshol is írták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve December29, 2012 Megoszt Elküldve December29, 2012 A port (fékbetétről, meg a tárcsáról rátelepszik a finom por, egy idő után pedig nem működik tökéletesen. Horvátországból jöttünk haza és akkor kezdett a mutató kilengeni, meg néha jelzett az ABS lámpa. Féktisztító jó volt rá. Első próbának jó, ha megmarad, akkor más a gond. Mondjuk tudomásom szerint a Vectra B nem CAN BUS rendszerű, tehát valóban lehet, hogy a H Astrában valami ilyesmi ütközés van néha és nem kell foglalkozni vele. Máshol is írták. A H astrában az ABS jeladó együtt van a kerékcsapággyal, nem szétszedhető és nem cserélhető külön. A P0500 nálam is sokáig benne volt a hibatárolóba, de mostanában nem találkoztam vele. Nem kell vele foglalkozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve December29, 2012 Megoszt Elküldve December29, 2012 A H astrában az ABS jeladó együtt van a kerékcsapággyal, nem szétszedhető és nem cserélhető külön. A P0500 nálam is sokáig benne volt a hibatárolóba, de mostanában nem találkoztam vele. Nem kell vele foglalkozni. Megint tanultam valami újat. :icon1: Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve December29, 2012 Megoszt Elküldve December29, 2012 Sziasztok! Valaki megtudná mondani hogy mitől lehet az hogy a belső világitásaim az autóba (z17dth) pulzálva világitanak,nem folyamatos fényel vilagit hanem mintha szaggatna! Előre is köszi a válaszokat! Úgy emlékszem, hogy mielőtt meghalt a generátorom, előtte ugyan ezt csinálta. Szintén Z17DTH. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December29, 2012 Megoszt Elküldve December29, 2012 A H astrában az ABS jeladó együtt van a kerékcsapággyal, nem szétszedhető és nem cserélhető külön. A P0500 nálam is sokáig benne volt a hibatárolóba, de mostanában nem találkoztam vele. Nem kell vele foglalkozni. ezt mondom én is :) max annyit lehet tenni hogy csatit széthúz és befúj... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nyilas K Elküldve Január1, 2013 Megoszt Elküldve Január1, 2013 Üdv! Tudja valaki ,hogy a H astráknál melyik relé vezérli a hátsó ablak fütést? esteleg találok valahol elektromos rajzot, segédletet? elöre is kösziVálaszÖsszetett IdézésSzerkesztJelent Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január2, 2013 Megoszt Elküldve Január2, 2013 Akkucserénél mi az amit újra be kell állítani, programozni? Nekem a rádióm (CD 70 NAVI) valamiért ekkor sem kér kódot. A napi km-számláló és a BC adatai nullázódnak, azt tudom. Múltor, mikor szervizben levették a sarut, valamit magyaráztak, hogy az elektromos ablakokat le kell húzni és végállásban 3 másodpercig tartani kell a kapcsolót. Vagy valami ilyesmi, már annyira nem emlékszem... Mi van még? Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Január2, 2013 Megoszt Elküldve Január2, 2013 Akkucserénél mi az amit újra be kell állítani, programozni? Nekem a rádióm (CD 70 NAVI) valamiért ekkor sem kér kódot. A napi km-számláló és a BC adatai nullázódnak, azt tudom. Múltor, mikor szervizben levették a sarut, valamit magyaráztak, hogy az elektromos ablakokat le kell húzni és végállásban 3 másodpercig tartani kell a kapcsolót. Vagy valami ilyesmi, már annyira nem emlékszem... Mi van még? Ennyi, csak az ablak, meg a BC adatok elvesznek (érdekes, hogy az átlagfogyasztás nem nullázódik):)! Meg esetleg az óra, ha nincs bekapcsolva az automatikus szinkronizálás! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hg001 Elküldve Január2, 2013 Megoszt Elküldve Január2, 2013 Nekem a rádióm (CD 70 NAVI) valamiért ekkor sem kér kódot. A gyári rádiók nem kérnek kódot, hanem a központi kijelzőhöz vannak "hozzátanítva". Ha valaki másik autóban (másik kijelzővel) próbálja használni a rádiót, a kijelzőn egy felirat jelenik meg, a hangszórókból pedig egy ismétlődő (idegesítő) hangjelzés hallható. A csereberéhez először le kell tanítani a rádiót a kijelzőről, majd az új autóba szerelve ismét hozzátanítani az új kijelzőhöz. Sajnos ezt a lopásvédelmet is ki lehet játszani, de mivel forrasztgatással, programozással, stb. jár, nem sokan foglalkoznak vele, és nem is túl olcsó. Így az egyszerűbb gyári fejegységek viszonylag biztonságban vannak a tolvajoktól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január2, 2013 Megoszt Elküldve Január2, 2013 Köszönöm. Az akkumulátornak nem kéne lerögzítve lennie? Ami most van benne (szerintem már nem gyári) olyan mintha csak le lenne rakva a tálcára. Nem látok semmilyen rögzítést, megmozgatva csúszkál a tálcán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Scaevola Elküldve Január2, 2013 Megoszt Elküldve Január2, 2013 Köszönöm. Az akkumulátornak nem kéne lerögzítve lennie? Ami most van benne (szerintem már nem gyári) olyan mintha csak le lenne rakva a tálcára. Nem látok semmilyen rögzítést, megmozgatva csúszkál a tálcán. Ott lesz az... az akksi alsó peremébe kell, hogy kapaszkodjon mindkét oldalon egy-egy karom... csavarral rögzíthetô. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január2, 2013 Megoszt Elküldve Január2, 2013 Köszönöm. Az akkumulátornak nem kéne lerögzítve lennie? Ami most van benne (szerintem már nem gyári) olyan mintha csak le lenne rakva a tálcára. Nem látok semmilyen rögzítést, megmozgatva csúszkál a tálcán. Igen. Ha szemből állsz vele, akkor a bal oldalán lent középen kell, hogy hozzá legyen rögzítve a tálcához egy kisebb lemez egy 13-as fejű csavarral. biztonsági okokból, hogy ütközéskor ne tudjon elrepülni. Ráadásul burkolatnak is kellene körülötte lenni. Legalábbis nekem van. http://hasznaltauto.medija.hu/276/6471761_9.jpg?1357147200 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január2, 2013 Megoszt Elküldve Január2, 2013 Igen. Ha szemből állsz vele, akkor a bal oldalán lent középen kell, hogy hozzá legyen rögzítve a tálcához egy kisebb lemez egy 13-as fejű csavarral. biztonsági okokból, hogy ütközéskor ne tudjon elrepülni. Ráadásul burkolatnak is kellene körülötte lenni. Legalábbis nekem van. http://hasznaltauto.....jpg?1357147200 Hát nekem ott nincs semmi. :( Illetve egy lyukat látok a tálcán. Biztos ez volt a csavarnak a helye. Burkolatom meg abszolút nincs. Lehet az előző tulaj levette, eladta, elhagyta... :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január2, 2013 Megoszt Elküldve Január2, 2013 Lenne még egy kérdésem. :) A bixenon fényszóróm kanyarkövetős. A bal oldali nem mindig áll vissza pontosan középpozícióba és emiatt folyton villog a műszerfalon a kis sárga fényszóró ikon. Többen mondták, többek között szervizben is hibakódot kiolvasva, hogy "kanyarmodult" kell benne cserélni. Csergőéknél ilyen van: "A keresett elektronika a kormány elfordulását érzékeli, és ahhoz állítja a fényszóró szögét. (6235293K)" Erre az elektronikára mondják, hogy kanyarmodul, vagy magára a mechanikára, azaz az állítómotorra? Így is elég borsos ára van az alkatrésznek, potyára nem szeretném megvenni. Valaki tudna ebben segíteni nekem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra555 Elküldve Január2, 2013 Megoszt Elküldve Január2, 2013 Hát nekem ott nincs semmi. :( Illetve egy lyukat látok a tálcán. Biztos ez volt a csavarnak a helye. Burkolatom meg abszolút nincs. Lehet az előző tulaj levette, eladta, elhagyta... :( Igen, az lesz. Valahonnan szerválni kell egy lemezt és lerögzíteni. Balesetnél, ha esetleg elmozdul, akkor nagyobb az esély a törésre, és a sav még nagyobb kárt is okozhat. Szerintem ez pont ugyanolyan: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/karosszeria/egyeb/opel_astra_g_akkumulator_rogzito_lemez_1693019381.html Egyébként érdekes, mert a hasznaltauto.hu-n elég sok sérülésmentesnek mondottról néztem képet (benzines, dízel), de csak az 1.9-esnél láttam ilyen burkolatot, ott is csak egynél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cserenkov Elküldve Január2, 2013 Megoszt Elküldve Január2, 2013 Igen, ezt a lemezt néztem én is pont. Csak ez már tényleg arany árban van. Egy néhány grammos lemezért 2500Ft?! Inkább majd rábarkácsolok valami hasonlót a helyére. Kanyarmodulról valaki? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts