Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok!

2 hete lettem tulajdonosa egy 2006-os kombi 1.8-as (Z18XE) gépállatnak. Becsülettel végig olvastam a topic mind a 135 oldalát. Lenne 1-2 kérdésem amit feltennék.

1. Van BP-en TECH2-vel felszerelt megbízható mester?

2. A kocsiban van hátsó modul, BC BID-del, működik a haza kísérőfény, az ablakzárás kulcsról, van tempomat ezenkívül van más amit lehet aktiválni a mágikus TECH2 vagy OP-COM ketyerékkel?

3. A kocsi gyárilag Xenon-os de csak a tompított, ez esetben gondolom kanyarkövetést nem tud.

4. Ami hiányzik az a bluetooth a telefonhoz, ezt ha jól értem akkor a hardver megvételével lehet orvosolni.

5. Ha jól értem a nappali fényhez (DLR) nem kel la világítás kapcsolót átalakítani ugye?

6. Esetleg esőérzékelős ablaktörlőt szerintetek meg lehet oldani utólag?

Megosztás:

Legegyszerűbben talán úgy hogy egy fal elé állsz és a fényszóróval rávilágítasz. Álló helyzetben tekered a kormányt és nézed, hogy hova világít. Ha kanyarkövetős, akkor látod, hogy picit változik a megvilágított terület helye.

Hmm, és működik kanyarkövetős. Ez egy remek hír!

Megosztás:

2. A kocsiban van hátsó modul, BC BID-del, működik a haza kísérőfény, az ablakzárás kulcsról, van tempomat ezenkívül van más amit lehet aktiválni a mágikus TECH2 vagy OP-COM ketyerékkel?

Fel lehet programozni a SpeedLock-ot (12 km/h-ás sebesség felett a központi zár automatikusan lezár).

Programozás után a központi zár műszerfali gombját hosszan nyomva lehet aktiválni/kikapcsolni.

Megosztás:

Pl: Nokia ck-7w, ck-15w, stb

Szia!

A fórumban azt olvastam a gyári rádió is felokosítható Bluetooth adapterrel némi plusz pénzért. Ha lehet azt próbálnám először, ahhoz nem kell megfúrni a műszerfalat kezelhető a multikormányról is. Erről van esetleg infód? Illetve nagyon kellene egy TECH2-höz értő villamosságis kontakt is, aki megbízható.

Megosztás:

Tudtommal a gyári kihangosítóhoz (UHP4) GID vagy CID kell. Ebay-en lehet kapni komplett készletet, ami tartalmazza az UHP-t, mikrofont, és egy házilag gyártott quadlock-os kábelköteget. Innentől beszerelni nem különösebben bonyolult (főleg ha megvan hozzá a gyári tartó, kb.: 1500 Ft), 2-3 óra alatt megvan. Utána opcom-mal a nagyja tanítást el lehet végezni (car pass kell hozzá), de a kijelző kód indexét csak Tech2-vel lehet átállítani, illetve az UHP szoftvere frissíthető, ezt is csak márkaszervízben lehet, ez 5-10 eFt körül lehet. A készlet ára 180-250 euró között szokott mozogni, plusz 15-20 euró szállítási költség, illetve szokott lenni csak UHP4+mikrofon, azok 100-120 körül megállnak, de akkor még a kábelköteget el kell készíteni.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

A nappali világításhoz tettem fel az Astra H fórumba, valahová, valamikor leírást, keress rá. Ha nagyon nincs meg, akkor elküldöm email-ben.

Üdv: Laci

Megosztás:

Tudtommal a gyári kihangosítóhoz (UHP4) GID vagy CID kell. Ebay-en lehet kapni komplett készletet, ami tartalmazza az UHP-t, mikrofont, és egy házilag gyártott quadlock-os kábelköteget. Innentől beszerelni nem különösebben bonyolult (főleg ha megvan hozzá a gyári tartó, kb.: 1500 Ft), 2-3 óra alatt megvan. Utána opcom-mal a nagyja tanítást el lehet végezni (car pass kell hozzá), de a kijelző kód indexét csak Tech2-vel lehet átállítani, illetve az UHP szoftvere frissíthető, ezt is csak márkaszervízben lehet, ez 5-10 eFt körül lehet. A készlet ára 180-250 euró között szokott mozogni, plusz 15-20 euró szállítási költség, illetve szokott lenni csak UHP4+mikrofon, azok 100-120 körül megállnak, de akkor még a kábelköteget el kell készíteni.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

A nappali világításhoz tettem fel az Astra H fórumba, valahová, valamikor leírást, keress rá. Ha nagyon nincs meg, akkor elküldöm email-ben.

Szia!

A GID megvan de sajna ebay-n nem hemzseg az UHP 4 :( A gyári tartó akkor is kell ha bluetooth-al használnám a telót?

Igen a nappali megvilágításos táblázat megvan köszönöm. Jól sejtem, hogy a gyári xenon szetthez leginkább az 1-es és az 5-ös variáció illik?

Akkor TECH2 csak márkaszervízben van? Magánkézben senkinél, jól gondolom?

Megosztás:

Szia!

Az én Nokiámhoz nem kellett semmit fúrni-faragni. Szépen ki van/el van vezetve minden vezeték, nem zavaró. Pesti kontaktot nem ismerek. Ha erre jársz (Veszprém), OP-COM-ban tudok segíteni (felprogramozás).

Üdv,

P1100905_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Szia!

Sajna ritkán járok Veszprém magasságában, pedig szép környék. Nem néz ki rosszul a beépítés tényleg.

Megosztás:

Sziasztok!

Tud valaki segíteni a gyári ülésfűtés bekötésében ? A támlában lévő fűtőszálat (modult) kellene cserélnem, de a "kárpitos" nem tudja bekötni, mert nem tudja melyik vezetéken mi van. Azt mondta valószínű nem csak (+ - 12 V) két vezeték megy a támlába.

Megosztás:

Szia!

A GID megvan de sajna ebay-n nem hemzseg az UHP 4 :( A gyári tartó akkor is kell ha bluetooth-al használnám a telót?

Igen a nappali megvilágításos táblázat megvan köszönöm. Jól sejtem, hogy a gyári xenon szetthez leginkább az 1-es és az 5-ös variáció illik?

Akkor TECH2 csak márkaszervízben van? Magánkézben senkinél, jól gondolom?

Hát most ránéztem, és döbbenet, hogy komplett szett egyáltalán nincs, új vagy nem túl régi is csak pár darab. A saját autómba magam készítettem a kábelköteget a kihangosítóhoz, quadlock nélkül, mert abból kihúztam a megfelelő csatlakozókat, és helyére a saját "gyártásúakat" tettem. A saját gyártás azt jelenti, hogy bontóból vettem valamilyen műszerfali kábelköteget, szétbontottam, és abból építettem fel azt ami nekem kellett. Szerencsémre sikerült olyan csatlakozót is venni, ami pontosan illeszkedik az UHP-ba. A lényeg, hogy meg lehet oldani, a dokumentációim megvannak, ha majd oda kerülne a sor, hogy belefogsz. A tartó alatt az UHP egység tartóját értettem, nem pedig a telefontartót. Elnézést a félreérhetőség miatt. A telefontartóra pedig nincs szükség, bluetooth-szal használva. Az Opel oldalán valahol van fent egy kompatibilitási táblázat, melyik telefonnal milyen funkciók működnek, illetve felhasználóktól milyen visszajelzést kaptak.

Ha az UHP4 mellett döntesz, akkor számíthatsz a segítségemre (főleg elméletben, de szükség esetén szerelésben is).

A gyári xenon-hoz én az 5-öst javasolnám (ez könnyen ki-be kapcsolható a világításkapcsolóval, csökkenti a hátsó helyzetjelző fényét, elöl be sem kapcsolja, és a műszerfali világítást sem változtatja meg).

Megosztás:

Sziasztok!

Kicsit pontosítani szeretném tudományaimat, hogy mi is kell pontosan egy működőképes tempomathoz 1.4-es Astra H. Erre alkalmas index kar, kuplung kapcsoló rátanítás OP-COM vagy TECH2 és működik is?

Üdv.: Peti

Szia!

Igen, ennyi ha ki van építve a vezeték neki!

Ha nincs, akkor természetesen az is kell!

Megosztás:

Sziasztok!

Kicsit pontosítani szeretném tudományaimat, hogy mi is kell pontosan egy működőképes tempomathoz 1.4-es Astra H. Erre alkalmas index kar, kuplung kapcsoló rátanítás OP-COM vagy TECH2 és működik is?

Szia!

Ha minden ideális, akkor igen. Ha nem, akkor még plusz egy vezetékezés. ;)

Üdv,

Megosztás:

Vezetékezés miből áll? Mit hova?

Szia!

Mivel az én autómban minden benne volt, mármint minden elő volt készítve, (a vezetékezés meg volt csinálva a kuplungkapcsolóhoz), így csak a kart kellett kicserélni, berakni a kuplungkapcsolót, és felprogramozni a tempomatot. Korábban is foglalkoztunk itt a tempomat beszerelésével, akkor írta valaki, hogy vezetékezni is kellhet. De hogy ez a kuplungkapcsoló vagy a tempomatkar vezetékezését jelenti, azt nem tudom.

Üdv,

Ha jól gondolom, akkor csak a kuplunghoz kell vezetékezni, mert a kart csak cserélni kell. Ha a kuplung pedál fölött megtalálod a kis csatlakozót(kép), akkor biztos nem kell vezetékezni.

F_nyk_p0370_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.