Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Én ugy tudom, hogy ablakfelhuzas taviranyitoval csak akkor mukodik, ha van REC modul a kocsiban.

Lasd a topik 2. hozzaszolasat!

Igazad van, túl korán írtam, ma megpróbáltam én is csatlakozni a REC modulhoz persze nem sikerült, szóval valószínű nincs bent.

Mondjuk engem jobban érdekelne a BC fogyasztás bekapcsolása a GID kijelzőn.

Megosztás:

Sziasztok!

Meg lehet valahogy oldani, hogy az autó bezárásakor az ablakok is bezáródjanak automatikusan?

Külön modullal, vagy valami más módon?

Nincs REC, csak a két első ablak elektromos.

Előre is köszi a javaslatokat.

Zoli

Szia.

Csak olyan lehetőség van(ha van REC modul) ha folyamatosan nyomod a távirányítót, akkor felhúzódik, ameddig nyomod.

Sajna olyan nincs gyárilag, hogy 1 gombnyomásra bezáródik, és felhúzza az ablakokat.

Nekem is jobban tetszene, ha így működne, de sajna nem így van...

Megosztás:

SZiasztok!

Valaki tudna abban segíteni, hogy hogyan kell szétszedni az első lámpát? Szilikonnal van összeragasztva vagy patentos? Még nem kaptam szét. Előtte inkább utána érdeklődöm.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Ragasztóval van összeragasztva.

Pont ezért kellett 200.000-ért másik lámpát vennem annak idején mert elvileg nem lehet roncsolásmentesen szétszedni. Több helyen érdeklődtem, voltam külön autólámpákra specializálódott műhelyben is és ott is ezt mondták. Ott már több Astra lámpát törtek szét és nem tudták elvállalni hogy szétszedik és utána össze is tudják majd rakni.

Aztán később lehet hogy pont itt olvastam vagy mástól hallottam, már nem tudom... hogy hőlégfúvóval óvatosan talán szét lehet ügyeskedni. De nem kísérleteztem vele.

Megosztás:

Ragasztóval van összeragasztva.

Pont ezért kellett 200.000-ért másik lámpát vennem annak idején mert elvileg nem lehet roncsolásmentesen szétszedni. Több helyen érdeklődtem, voltam külön autólámpákra specializálódott műhelyben is és ott is ezt mondták. Ott már több Astra lámpát törtek szét és nem tudták elvállalni hogy szétszedik és utána össze is tudják majd rakni.

Aztán később lehet hogy pont itt olvastam vagy mástól hallottam, már nem tudom... hogy hőlégfúvóval óvatosan talán szét lehet ügyeskedni. De nem kísérleteztem vele.

Én írtam, ezt a megoldást!

Szedtünk már szét Astra és Corsa lámpákat is!

Tényleg nagyon óvatosan kell és simán el lehet törni vagy repeszteni.

Összeragasztani is nagyon nehéz, hogy ne párásodjon be.

Tehát mindent összefoglalva meg lehet csinálni, de nem ajánlott :)

Megosztás:

Akkor Te voltál... :)

Ha már szóba jött, ma este csináltam egy videót a fényszóró működéséről. Akinek van kedve, nézze meg! :)

Nem volt még időm ma kocsit mosni, így kissé bogárnyomos a lámpa környéke és a fényviszonyok sem a legjobbak, tükröződik, elnézést! De a lényeg, talán látható:

Megosztás:

Akkor Te voltál... :)

Ha már szóba jött, ma este csináltam egy videót a fényszóró működéséről. Akinek van kedve, nézze meg! :)

Nem volt még időm ma kocsit mosni, így kissé bogárnyomos a lámpa környéke és a fényviszonyok sem a legjobbak, tükröződik, elnézést! De a lényeg, talán látható:

Nekem kell egy ilyen lámpaszett... Hol szoktál parkolni? :-)

Megosztás:

Érdeklődnék, hogy abban az esetben, ha nincs REC modul az autómban, viszont szeretnék bele tenni, mennyire bonyolult beépíteni?

Úgy tudom a csomagtér bal felén a kárpit mögött kellene lennie, nekem most csak egy kisebb tartó van pár biztosítékkal.

Megoldható az átszerelés, vagy nem ennyire egyszerű?

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok !

Olyan kérdésem lenne hogy 2006 os-astraba xenon fényszóró van és tompított állapotban sötétben ""szart"" se látni sima halogénes után mondom ezt...reflektorral mintha nappal lenne ,csak tompítottal mintha lekapcsolnák villanyt.. Csak nálam ilyen xenon??? vagy hozzá kell szokni ..?

válaszokat előre köszönöm!!

Megosztás:

Mitől lehet hogy ennyire rossz a tompított?

Egy előttem lévő rakott fel videót , de az enyém nem csinál ilyet amit övé.... én rárakom gyújtás nélkül tompítottat és kész .... ez nem mozog motor indítása után ez fix meg se mozdul...

Az én voltam. :)

Ha a tiéd nem kanyarkövetős, nem is fog mozogni!

Nem tudom, hogy mitől lehet hogy nincs elég fényerőd. Nálam a halogénhez képest fényár van, csak esőben világítja meg kevésbé jól az utat, azt már én is észrevettem.

Nem lehet hogy a xenon "izzóid" (gázkisülési csöveid) kezdik a végüket járni? Állítólag idővel csökken a fényerejük.

Megosztás:

Az én voltam. :)

Ha a tiéd nem kanyarkövetős, nem is fog mozogni!

Nem tudom, hogy mitől lehet hogy nincs elég fényerőd. Nálam a halogénhez képest fényár van, csak esőben világítja meg kevésbé jól az utat, azt már én is észrevettem.

Nem lehet hogy a xenon "izzóid" (gázkisülési csöveid) kezdik a végüket járni? Állítólag idővel csökken a fényerejük.

Ha az izzók járják a végüket az onnan is látszik, hogy a színe elkezd zöldes vagy lilás lenni. Ennyi idősen azért még nem feltétlen kéne, én az omegából anno 12 évesen a gyárit bányásztam ki.

A másik fontos dolog és lehetséges gond, hogy jól van-e beállítva. Attól, hogy automatikusan állítja még nem biztos, hogy jó pozíció van neki megtanítva!

Nincs olyan érzésed, hogy csak szimplán túl közelre vetít? Próbáld ki egy fal előtt, hogy mondjuk 10 méteren mennyit esik.

Szerk.: Ferencnek szól a válasz természetesen.

Módosítva : kisp113
Megosztás:

Az automata állítás nem tudja hol van a megfelelő szög, azt neked kell belőni az imbusszal. Utána arra képes hogy ezt tartsa a futómű hintázásátol függetlenül.

Ha világít és megnyomkodod az elejet lehet is látni a mocorgást, álló motornál hallani az allitomotorokat.

Omegámnál azok szerettek meghalni, illetve a futómű jeladoja is szétesős volt. Az astra hibákról nincs infóm.

• Like 1
Megosztás:

Sziasztok!
Ma reggel produkált egy hiba kódot az autóm ECN007072 beszívott levegő hőmérséklet jeladó hiba. Kivettem a helyéről és mérve tökéletesen funkciónál a csatlakozó is teljesen tiszta. Ki lett törölve a hibakód és vissza jött a következő indításnál az aksi sarut is levettem vagy 10 percre és a hiba megvan ugyan úgy.
Ha vennék bele egyet az megoldaná a problémát szerintetek? Valakinek volt már ilyen hiba?

Megosztás:

Sziasztok

A kovetkezo problemat eszleltem ma: ha kinyitom a bal hatso ajtot nem kapcsol fel a belso vilagitas, es nem jelzi a muszerfalban hogy ajto nyitva.. Mi lehet a hiba? A hangszoro mukodik

Hali.

Nekem Detto.

Sajna abban a gumigégecsőben el van szakadva egy vezeték, (vagy több) ami pont ezért felelős....

Lassan nekiállok megcsinálni én is....

Megosztás:

Hali.

Nekem Detto.

Sajna abban a gumigégecsőben el van szakadva egy vezeték, (vagy több) ami pont ezért felelős....

Lassan nekiállok megcsinálni én is....

Megerősíteni tudom. Igen abban a gégecsőben lévő vezetékek szakadnak el. Sajnos típushiba :-(

Nálunk úgy mutatkozott a hiba, hogy egyszer csak a központi zár a bal hátsó ajtót nem zárta. Megmozgattam a csövet, ami azt eredményezte, hogy a egyáltalán nem zárt, nem nyitott. Itt a fórumon kaptam a segítséget, hogy mi lehet a hiba. Mint kiderült az összes vezeték elszakadt. ...

Megosztás:

Sziasztok!

Egy érdekes jelenséggel szembesültem ma délután. Indítás után a homerseklet jelzés helyett egy "F" betű jelent meg (TID kijelző van az autóban). Ezzel együtt nem működtek az ablaktörlők, valamint az ablakmosó sem. :-o

Nagy szemekkel néztem, hogy most mi történt. Már éppen kiszállni készültem a biztosíték tábla ellenőrzésére, amikor a hőmérséklet jelző "magához tért". Kipróbáltam a törlőket és azok is újra működtek :-o

Találkozott már valaki ilyennel? Mi történhetett?

Megosztás:

Sziasztok!

Jobb hátsó ködlámpa izzó nem világított!
Kicseréltem az új sem, kipróbáltam más foglalatba világítanak, csak a ködlámpa izzó helyén nem, ez miért lehet?

Másik oldalt működik minden, jobb és bal oldalra külön biztosíték van?

(Olvastam valamit, hogy csak tartalékként van a lámpa testben jobb oldalon, de én úgy emlékszek hogy ez világított mindkét oldalon, de lehet én vagyok már hülye :D)

Módosítva : beny158
Megosztás:

Sziasztok!

Jobb hátsó ködlámpa izzó nem világított!

Kicseréltem az új sem, kipróbáltam más foglalatba világítanak, csak a ködlámpa izzó helyén nem, ez miért lehet?

Másik oldalt működik minden, jobb és bal oldalra külön biztosíték van?

(Olvastam valamit, hogy csak tartalékként van a lámpa testben jobb oldalon, de én úgy emlékszek hogy ez világított mindkét oldalon, de lehet én vagyok már hülye :D)

Szia!

Igaz nekem G Astrám van,de nálam úgy volt,hogy a gyári jobb oldali hátsó lámpámba a nem volt ködzárófény izzó,sőt még ki sem volt fúrva.

Lexus sötétitett-et vettem,abban már ki volt fúrva,izzó bele,és láss csodát MÚKODIK :) .

Tehát a vezetéket behúzták gyárilag.

F Astrámban nem volt kivezetékelve sem,utólag lett bevezetékezve.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.