koco Elküldve Május2, 2011 Elküldve Május2, 2011 Szia! Az autódban van egy gyári telefonkihangosító. Ez lehet UHP2 vagy UHP4. Az UHP4 már bluetooth-os. A képen pedig egy alap dokkoló látszik. Erre lehet rápattintani a telefonodnak megfelelő tartót (szintén Opelnél beszerzendő). Így ha telefont cserélsz, akkor csak ezt a tartót kell cserélned. Ennél frissebb megoldás a bluetooth-os. Én nemrég vettem egy UHP4-et mikrofonnal, és viszonylag könnyen be tudtam szerelni. Ezt ugye a kormányról és a rádióról is tudod vezérelni, és a kijelzőre írja az infókat. Meg kéne nézetni Tech2-vel vagy opcom-mal hogy mi van benne. Lehet, hogy csak a bluetooth-ot kell aktíválni a műszerrel. Bár az AUX-os rádiók azt hiszem a 2007-es évjárattól léteznek, és akkor már nem szerelték az UHP2-ket. De ez nem biztos. Szerintem a CD50 már nem annyira kényelmes, ahhoz kell egy autós (SIM)kártyát is venni. Üdv: Laci ben_o írta: Sziasztok! Szerintem eljutottam egy képig. Ide töltöttem fel. http://kepfeltoltes.hu/view/110429/telefon...ltoltes.hu_.jpg Köszönöm a segítségeteket! Üdv ben_o
ben_o Elküldve Május2, 2011 Elküldve Május2, 2011 koco írta: Szia! Az autódban van egy gyári telefonkihangosító. Ez lehet UHP2 vagy UHP4. Az UHP4 már bluetooth-os.......... Üdv: Laci Tisztelt Laci! Köszönöm válaszod kérdésemre. Összegezve hogy jól értem-e: Megnézetem, ha UHP4-es akkor aktiváltatom a BT-t és kész, ha nem akkor dokkoló vagy UHP4 vétel. Gugliba irtam az UHP4-et nem nagy eredményt hozott, mi az? nem vagyok a témában. Ezt szerelőm aki számítógéppel olvassa a hibakódokat meg tudja csinálni vagy spec szaki kell? Köszönettel ben_o
koco Elküldve Május3, 2011 Elküldve Május3, 2011 Szia! Igen, jól értetted, bár lehet venni más gyártó kihangosítóját is (Nokia, SonyEricsson, Parrot, stb.). Ezekkel nekem csak az a gondom, hogy egy gombot, meg némelyiknél még egy kijelzőt is el kell helyezni az autóban. Ráadásul neked be van már vezetékelve az autó. Az UHP4 a kihangosító egység neve/típusa az Opelnél. UHP4 az ebay-en Ha jól emlékszem, akkor opcom-mal is ki lehet olvasni a típusát, Tech2-vel pedig még frissíteni is lehet a szoftverét (hogy az újabb telefonokkal is tudja az összes funkciót). Ha van még kérdés, jöhet! Üdv: Laci ben_o írta: Tisztelt Laci! Köszönöm válaszod kérdésemre. Összegezve hogy jól értem-e: Megnézetem, ha UHP4-es akkor aktiváltatom a BT-t és kész, ha nem akkor dokkoló vagy UHP4 vétel. Gugliba irtam az UHP4-et nem nagy eredményt hozott, mi az? nem vagyok a témában. Ezt szerelőm aki számítógéppel olvassa a hibakódokat meg tudja csinálni vagy spec szaki kell? Köszönettel ben_o
csaba66 Elküldve Május3, 2011 Elküldve Május3, 2011 koco írta: Ha jól emlékszem, akkor opcom-mal is ki lehet olvasni a típusát, Szerintem sok kiolvasnivalo nincs, mert ha csatlakozo van, akkor nem UHP4... De ellenprobat is lehet tenni, azaz ha UHP4 lenne, akkor kene latni bluetoothon.
koco Elküldve Május3, 2011 Elküldve Május3, 2011 Kedves ben_o! Úgyis belejöttél a képfeltöltésbe, légyszi készíts egy-két képet a kijelzőről, telefon módban.
ben_o Elküldve Május3, 2011 Elküldve Május3, 2011 koco írta: Szia! Igen, jól értetted, bár lehet........... Üdv: Laci Tisztelt Laci! Leveled olvasása után a régi mondást követtem " ha nem sikerül, olvasd el a kezelési utmutatót". Letöltöttem a netről beültem a kocsiba és bűvészkedtem. http://www.opel.hu/content/dam/Opel/Europe...VI_2587-4_H.pdf ÍGY MÁR A DOKKOLÓ NEM SZÁMÍT. Sikerült a BT kapcsolatot feléleszteni!!!! Hurá. Remélem a megvenni kívánt készüléket felismeri, mert a kicsi feleségem Samsung BT-át felismerte MŰKÖDIK! A képet azért megcsináltam: http://kepfeltoltes.hu/view/110503/P802012...ltoltes.hu_.jpg Egy kérdésem azért lenne: A kijelzőt ha színesre cserélem akkor térkép is lessz a kijelzőn a navinál nem csak nyilak, vagy az csak a DVD90-nél van? És tudtok e beszerzési forrást elfogatható áron? Köszönöm a segítségeteket! ben_o
vans Elküldve Május3, 2011 Elküldve Május3, 2011 ben_o írta: Tisztelt Laci! Leveled olvasása után a régi mondást követtem " ha nem sikerül, olvasd el a kezelési utmutatót". Letöltöttem a netről beültem a kocsiba és bűvészkedtem. http://www.opel.hu/content/dam/Opel/Europe...VI_2587-4_H.pdf ÍGY MÁR A DOKKOLÓ NEM SZÁMÍT. Sikerült a BT kapcsolatot feléleszteni!!!! Hurá. Remélem a megvenni kívánt készüléket felismeri, mert a kicsi feleségem Samsung BT-át felismerte MŰKÖDIK! A képet azért megcsináltam: http://kepfeltoltes.hu/view/110503/P802012...ltoltes.hu_.jpg Egy kérdésem azért lenne: A kijelzőt ha színesre cserélem akkor térkép is lessz a kijelzőn a navinál nem csak nyilak, vagy az csak a DVD90-nél van? És tudtok e beszerzési forrást elfogatható áron? Köszönöm a segítségeteket! ben_o Egy színes kijelző(CID) kb 80-100ezer, szóval nagyon drága és szerintem nem ér annyit! De te tudod... :D
hg001 Elküldve Május3, 2011 Elküldve Május3, 2011 vans írta: Egy színes kijelző(CID) kb 80-100ezer, szóval nagyon drága és szerintem nem ér annyit! De te tudod... :D ... plusz kell hozzá egy színes kijelző kábel, ami további ~20e Ft. :D Viszont CID kijelzővel látható lesz a gyári navi térképe CD70 esetén is. Íme egy hazai beszerzési forrás, jó sok képpel: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1454647455.html
Tomi28 Elküldve Május3, 2011 Elküldve Május3, 2011 ben_o írta: Tisztelt Laci! Leveled olvasása után a régi mondást követtem " ha nem sikerül, olvasd el a kezelési utmutatót". Letöltöttem a netről beültem a kocsiba és bűvészkedtem. http://www.opel.hu/content/dam/Opel/Europe...VI_2587-4_H.pdf ÍGY MÁR A DOKKOLÓ NEM SZÁMÍT. Sikerült a BT kapcsolatot feléleszteni!!!! Hurá. Remélem a megvenni kívánt készüléket felismeri, mert a kicsi feleségem Samsung BT-át felismerte MŰKÖDIK! A képet azért megcsináltam: http://kepfeltoltes.hu/view/110503/P802012...ltoltes.hu_.jpg Egy kérdésem azért lenne: A kijelzőt ha színesre cserélem akkor térkép is lessz a kijelzőn a navinál nem csak nyilak, vagy az csak a DVD90-nél van? És tudtok e beszerzési forrást elfogatható áron? Köszönöm a segítségeteket! ben_o Hello! DVD90-nel rendelkezem de a kijelzőn nekem csak a 3 fül van, hiányzik a telefonos... Elolvastam a használati útmutatót de ott sem találok róla semmi infót, hogy be lehetne-e külön kapcsolni. Nem lenne rossz ha valahogy elő lehetne varázsolni a Bluetooth-ot rajta. Szerintetek van rá esély, vagy ha nincs a kijelzőn alapból akkor bukta? Előre is köszönöm a válaszokat.
csaba66 Elküldve Május4, 2011 Elküldve Május4, 2011 Tomi28 írta: Hello! DVD90-nel rendelkezem de a kijelzőn nekem csak a 3 fül van, hiányzik a telefonos... Elolvastam a használati útmutatót de ott sem találok róla semmi infót, hogy be lehetne-e külön kapcsolni. Nem lenne rossz ha valahogy elő lehetne varázsolni a Bluetooth-ot rajta. Szerintetek van rá esély, vagy ha nincs a kijelzőn alapból akkor bukta? Előre is köszönöm a válaszokat. A kijelzon elo lehet varazsolni, de mukodni csak akkor fog, ha egy UHP4 modult is beraksz.
koco Elküldve Május4, 2011 Elküldve Május4, 2011 Sziasztok! Gratulálok! Opel szervízben Tech2-vel frissíthető az UHP4 szoftvere. Ezzel csak a kompatibilis telefonok köre bővül és ha eddig nem volt, akkor lesz egy szűrő opció a telefonkönyv résznél. Színes kijelzőt a német ebay-en kellene még megnézni, olyan 230-250 eur között ki lehet fogni egy-egy darabot, a szállítás általában 17-20 eur. Ennek is leválasztottnak kell lennie, és ha már áldozol rá, akkor háromsorosat kellene nézni (BN kód van a hátulján). Az RGB kábel valóban 20-24 eFt, és kell még egy kijelző keret, 4 eFt. A mutatvány így 100 eFt-ból jönne ki, a GID-et 25-30 eFt körül lehet eladni. A színes kijelző egyébként nagyon feldobja az autó belső hangulatát. Kapcsolódó megjegyzésem: nekem a GID mindig éjjel módban volt, mert a nappali mód nagyon zavart. A CID viszont nagyon kellemes nappali módban, és napsütésben az éjjeli mód kevésbé jól látható. De ha elhagyott a lakott területet fel kell kapcsolni a lámpát, amitől átvált éjjeli módba. Ha mindig nappaliban hagyod, akkor meg este lesz zavaró a fénye. Az autómban automata világítás van, ehhez még bekapcsoltam a nappali menetfény funkciót (5-ös verziót). Így világosban világít a tompított fény (első helyzetjelző nélkül), a hátsó helyzetjelző 70 %-on, és a műszerfal-középkonzol világítás kikapcsolt, CID nappali módban. Sötétedésre bekapcsol a rendes világítás, és a műszerfal-kozépkonzol is világít, A CID átvált éjjelire. A CD70 és DVD90 a térkép meghajtóban különbözik (illetve a DVD lemezen van még bővített turisztikai információ is), a kezelése, funkciói, kijelzése megegyezik. Tomi28! A kihangosítást egy külön egység végzi, független a rádiótól. A canbus-on keresztül kommunikálnak egymással az eszközök, ezért látod az egység közlendőit a kijelzőn, és ezért tudod irányítani a kormányról, vagy a rádióról. Ha csak három fül van a kijelzőn, akkor nincs benne a kihangosító. Az UHP4-et szintén a német ebay-en kellene megnézni, 110-140 eur az ára (mikrofonnal együtt), plusz szállítás kb.: 15 eur. Kell még hozzá csatlakozó és némi vezeték. Utána már csak be kell dobni. :D Ha bent van a cucc, akkor kell aktiválni a kijelzőben, és még egy csomó helyen felprogramozni a jelenlétét. Üdv: Laci
ben_o Elküldve Május4, 2011 Elküldve Május4, 2011 Sziasztok! Nagyon hasznos a forum, mindenkinek köszönöm a segítséget! A Navival többet nem foglalkozom, használom így és kész! Kérdés: Van értelme motorvezérlő szoftver frissítésnek egy 2008.05 havi astrának? Üdv:Ben_o
Tomi28 Elküldve Május5, 2011 Elküldve Május5, 2011 koco írta: Sziasztok! Gratulálok! Opel szervízben Tech2-vel frissíthető az UHP4 szoftvere. Ezzel csak a kompatibilis telefonok köre bővül és ha eddig nem volt, akkor lesz egy szűrő opció a telefonkönyv résznél. Színes kijelzőt a német ebay-en kellene még megnézni, olyan 230-250 eur között ki lehet fogni egy-egy darabot, a szállítás általában 17-20 eur. Ennek is leválasztottnak kell lennie, és ha már áldozol rá, akkor háromsorosat kellene nézni (BN kód van a hátulján). Az RGB kábel valóban 20-24 eFt, és kell még egy kijelző keret, 4 eFt. A mutatvány így 100 eFt-ból jönne ki, a GID-et 25-30 eFt körül lehet eladni. A színes kijelző egyébként nagyon feldobja az autó belső hangulatát. Kapcsolódó megjegyzésem: nekem a GID mindig éjjel módban volt, mert a nappali mód nagyon zavart. A CID viszont nagyon kellemes nappali módban, és napsütésben az éjjeli mód kevésbé jól látható. De ha elhagyott a lakott területet fel kell kapcsolni a lámpát, amitől átvált éjjeli módba. Ha mindig nappaliban hagyod, akkor meg este lesz zavaró a fénye. Az autómban automata világítás van, ehhez még bekapcsoltam a nappali menetfény funkciót (5-ös verziót). Így világosban világít a tompított fény (első helyzetjelző nélkül), a hátsó helyzetjelző 70 %-on, és a műszerfal-középkonzol világítás kikapcsolt, CID nappali módban. Sötétedésre bekapcsol a rendes világítás, és a műszerfal-kozépkonzol is világít, A CID átvált éjjelire. A CD70 és DVD90 a térkép meghajtóban különbözik (illetve a DVD lemezen van még bővített turisztikai információ is), a kezelése, funkciói, kijelzése megegyezik. Tomi28! A kihangosítást egy külön egység végzi, független a rádiótól. A canbus-on keresztül kommunikálnak egymással az eszközök, ezért látod az egység közlendőit a kijelzőn, és ezért tudod irányítani a kormányról, vagy a rádióról. Ha csak három fül van a kijelzőn, akkor nincs benne a kihangosító. Az UHP4-et szintén a német ebay-en kellene megnézni, 110-140 eur az ára (mikrofonnal együtt), plusz szállítás kb.: 15 eur. Kell még hozzá csatlakozó és némi vezeték. Utána már csak be kell dobni. :D Ha bent van a cucc, akkor kell aktiválni a kijelzőben, és még egy csomó helyen felprogramozni a jelenlétét. Üdv: Laci Kösy az infót, hát akkor jó lesz nekem anélkül is, fölösbe nem akarok ennyi pénzt beleölni. Még1szer kösy!
vans Elküldve Május10, 2011 Elküldve Május10, 2011 Sziasztok! Valaki tudja mit jelentenek a következő hibakódok: ECN 161450, ECN 141650 Ezek már 3 hónapja mindig előjönnek és mindig elviszem kitöröltetni és nem tudják mitől jön vissza...és minden hónapban 6ezer forintomba kerül! Már jó lenne a végére járni ennek a dolognak!
makimano Elküldve Május10, 2011 Elküldve Május10, 2011 vans írta: Sziasztok! Valaki tudja mit jelentenek a következő hibakódok: ECN 161450, ECN 141650 Ezek már 3 hónapja mindig előjönnek és mindig elviszem kitöröltetni és nem tudják mitől jön vissza...és minden hónapban 6ezer forintomba kerül! Már jó lenne a végére járni ennek a dolognak! Szia! Én a (ECN161450) kulcs és az indításgátló közötti kommunikáció problémára tippelek.
vans Elküldve Május10, 2011 Elküldve Május10, 2011 makimano írta: Szia! Én a (ECN161450) kulcs és az indításgátló közötti kommunikáció problémára tippelek. Én is erre jutottam, mert néha nem indul el az autó csak villog a szervizlámpa...meg múltkor ki se tudtam nyitni! Lehet ráférne egy CIM modul csere?? Vagy van más megoldás? De mikor kiíratom a hibát, akkor miért csak egy hónap múlva jelentkezik újra?
vans Elküldve Május10, 2011 Elküldve Május10, 2011 makimano írta: Szia! Én a (ECN161450) kulcs és az indításgátló közötti kommunikáció problémára tippelek. Én is erre jutottam, mert néha nem indul el az autó csak villog a szervizlámpa...meg múltkor ki se tudtam nyitni! Lehet ráférne egy CIM modul csere?? Vagy van más megoldás? De mikor kiíratom a hibát, akkor miért csak egy hónap múlva jelentkezik újra?
makimano Elküldve Május10, 2011 Elküldve Május10, 2011 vans írta: Én is erre jutottam, mert néha nem indul el az autó csak villog a szervizlámpa...meg múltkor ki se tudtam nyitni! Lehet ráférne egy CIM modul csere?? Vagy van más megoldás? De mikor kiíratom a hibát, akkor miért csak egy hónap múlva jelentkezik újra? Sajna többet nem tudok róla, de talán van itt sokkal okosabb fórumozó, aki többet tud segíteni.
Robee Elküldve Május11, 2011 Elküldve Május11, 2011 vans írta: Sziasztok! Valaki tudja mit jelentenek a következő hibakódok: ECN 161450, ECN 141650 Ezek már 3 hónapja mindig előjönnek és mindig elviszem kitöröltetni és nem tudják mitől jön vissza...és minden hónapban 6ezer forintomba kerül! Már jó lenne a végére járni ennek a dolognak! En ezt találtam róla P1416 Port Air Circuit Malfunction/ (AIR) System Bank 2 P1614 SBDS Interactive Codes -P1614 Rossz transzponder immobilizer kulcs B-006
krisztus Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 vans írta: Sziasztok! Valaki tudja mit jelentenek a következő hibakódok: ECN 161450, ECN 141650 Ezek már 3 hónapja mindig előjönnek és mindig elviszem kitöröltetni és nem tudják mitől jön vissza...és minden hónapban 6ezer forintomba kerül! Már jó lenne a végére járni ennek a dolognak! nekem is volt valami ilyesmi hibakód,előtte sikeresen leejtettem 2szer a kulcsomat.amiatt lehet hogy megbolondulhat az immo. és 3800ba fájt 1szer asszem nekem a 161...es volt meg még valami
vans Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 Ma vittem be a szervizbe, ott is kellet hagynom holnapig! Telefonon azt mondták, hogy CIM modul cserére van szükség(ami nem hangzik túl jól)! Már anyagilag sem... :D Ha kicserélik a CIM modult, akkor a kulcsokat is cserélni kell?? Mert az plusz költségeket vonna maga után!
gabb Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 vans írta: Ma vittem be a szervizbe, ott is kellet hagynom holnapig! Telefonon azt mondták, hogy CIM modul cserére van szükség(ami nem hangzik túl jól)! Már anyagilag sem... :D Ha kicserélik a CIM modult, akkor a kulcsokat is cserélni kell?? Mert az plusz költségeket vonna maga után! Kulcsot nem fognak cserélni!
fetike89 Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 vans írta: Ma vittem be a szervizbe, ott is kellet hagynom holnapig! Telefonon azt mondták, hogy CIM modul cserére van szükség(ami nem hangzik túl jól)! Már anyagilag sem... :D Ha kicserélik a CIM modult, akkor a kulcsokat is cserélni kell?? Mert az plusz költségeket vonna maga után! Szia! Szerintem majdnem mindegyik H Astránál lehetne CIM modult cserélni :D Majd írd meg, hogy mennyibe került, mert nekem kb 1 éve még 130 ezret mondtak! Üdv
vans Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 Az megnyugtató, hogy nem kell a kulcsokat is cserélni! 130ezer az kicsit sok szerintem, nekem a töredékéért cserélik.... Ha most cserélik mi garantálja, hogy nem lesz vele gond megint???
harmlevi Elküldve Május12, 2011 Elküldve Május12, 2011 vans írta: Az megnyugtató, hogy nem kell a kulcsokat is cserélni! 130ezer az kicsit sok szerintem, nekem a töredékéért cserélik.... Ha most cserélik mi garantálja, hogy nem lesz vele gond megint??? 2 évig a garancia, utána meg az isteni gondviselés:))
Recommended Posts