harmlevi Elküldve Május19, 2010 Megoszt Elküldve Május19, 2010 Te vetted meg a tempomat szettet a vateráról ajándék (polccal a kesztyűtartóba)?:lol: ne mán arra vadásztam...:devlish: Egyébként a kiégett izzót jelzi a kilóméteróra is 1Nsp2 kiírással, ha jól tudom... Gratulálok a gyerkőchöz :lol: ! Sziasztok! Köszi a segítséget, sikerült megvennem egy kapcsoló+indexkar szettet, mert nincs gyárilag pedálkapcsoló az autómban, csak egy vakdugó a helyén. A "check control" alatt azt értem, hogy ha pl. kiég egy izzó, a BID-en megjelenik egy szöveges hibaüzenet. Tegnap lehúztam a jobb hátsó lámpa csatlakozóját, és ráadtam a gyújtást, majd felkapcsoltam a lámpát, de hibaüzenet nem jött, vidáman szólt tovább a rádió. Ezexerint nincs ilyen funkció a gépsasban, de ha jól olvastam, fel lehet programozni Tech2-vel (ha van REC modulom hátul. Na ezt is megnéztem, de nem tudom eldönteni, hogy van-e. Elég sok relé, csatlakozó stb. van a csomagtéri táblán, fogalmam sincs, melyik lehet/ne az). Majd a tempomat beszerelésnél rákérdezek. OFF: Egyébként a fórumba való belépésem dátuma nevezetes lesz számomra, hiszen aznap éjszaka megszületett a kislányom, így ezt a napot minden évben ünnepelni fogjuk :lol:. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HorsePower Elküldve Május19, 2010 Megoszt Elküldve Május19, 2010 Te vetted meg a tempomat szettet a vateráról ajándék (polccal a kesztyűtartóba)?:lol: ne mán arra vadásztam...:devlish: Egyébként a kiégett izzót jelzi a kilóméteróra is 1Nsp2 kiírással, ha jól tudom... Gratulálok a gyerkőchöz :lol: ! Na a tempomatos kart én is figyelgettem :lol: de láttam, hogy vagytok rá elegen ;) Szintén grat a lányodhoz hg001, meg persze a karhoz is! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Május20, 2010 Megoszt Elküldve Május20, 2010 Te vetted meg a tempomat szettet a vateráról ajándék (polccal a kesztyűtartóba)?:lol: ne mán arra vadásztam...:devlish: Egyébként a kiégett izzót jelzi a kilóméteróra is 1Nsp2 kiírással, ha jól tudom... Gratulálok a gyerkőchöz :lol: ! Vadásznod kell rá? Bemész bármelyik márkakereskedésbe, vagy Csergőhöz és megveszed 1600 ft-ért. Ja és várnod sem kell rá, mert adják polcról. 0112820 a cikkszáma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
harmlevi Elküldve Május20, 2010 Megoszt Elküldve Május20, 2010 1600 ft?:devlish::D:D:D akkor rohanok... (na jó, azért nem) De azt hittem, hogy 3500 ft-4000 ft újonnan, még a G astra fórumon olvastam, hogy mindenki bosszankodott, hogy nem adtak hozzá polcot és hogy most 3500 ft-ért vehetik meg... Majd még a kesztyűtartó hűtését szeretném megoldani, gondolom ahhoz az összekötő cső kell ami a pollenszűrő házáig vezet, plusz a végén a nyitó-záró műanyag Köszi szépen a (cikkszámot is)! Vadásznod kell rá? Bemész bármelyik márkakereskedésbe, vagy Csergőhöz és megveszed 1600 ft-ért. Ja és várnod sem kell rá, mert adják polcról. 0112820 a cikkszáma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hg001 Elküldve Május20, 2010 Megoszt Elküldve Május20, 2010 Sziasztok, köszönöm a gratulációkat. Természetesen az Astrával fogom hazahozni a kisasszonyt a kórházból. :lol: Igen, én "nyúltam le" a kart+kapcsolót+polcot :devlish: , ráadásul elég szerencsésen, mert a vaterás nick-ből kiderült, hogy ismerem az eladó srácot (szintén miskolci), előtúrtam a telefonszámát, felhívtam, így még a jutalékot is megfeleztük. A kesztyűtartó-hűtésnek szintén utánanézek, engem is érdekel. Kíváncsi leszek, hogy a tempomat visszajelző lámpája be van-e kötve a műszerfalra, bár gyanítom, hogy nem (mivel nincs gyári szerelésű pedálkapcsolóm). Ezt be lehet utólag kötni, illetve érdemes ezzel vesződni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
dremu Elküldve Május22, 2010 Megoszt Elküldve Május22, 2010 Sziasztok! Vettem egy astra H-t 2007-est 1.4 est ( Z14XEP) manuál klima! Ma ahogy bekapcsoltam ment ment egszercsak minta megnyomtam volna a kürtöt! Valami "dudált" majd 1 perc eltelik ujra, majd megint egy perc és ujra! Kiszálok hát a motortérből jön! DE CSAK HA A KLIMA BE van kapcsolva, ha kikapcsolom nincs ijen! Jaaa és megy a ventilátor, szakadatlan ha lepörög és azt hinném leál, aztán ujra elkezdi! Szóval nincs tapasztalatom klimával mi lehet a baj? Nincs gáz? vagy vmi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Május22, 2010 Megoszt Elküldve Május22, 2010 Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy hogyan oldható meg az, amikor kívülről bezárom az autót és le vannak engedve az ablakok, bezáráskor automatikusan felhuzza az ablakokat is? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Május22, 2010 Megoszt Elküldve Május22, 2010 Sziasztok! Vettem egy astra H-t 2007-est 1.4 est ( Z14XEP) manuál klima! Ma ahogy bekapcsoltam ment ment egszercsak minta megnyomtam volna a kürtöt! Valami "dudált" majd 1 perc eltelik ujra, majd megint egy perc és ujra! Kiszálok hát a motortérből jön! DE CSAK HA A KLIMA BE van kapcsolva, ha kikapcsolom nincs ijen! Jaaa és megy a ventilátor, szakadatlan ha lepörög és azt hinném leál, aztán ujra elkezdi! Szóval nincs tapasztalatom klimával mi lehet a baj? Nincs gáz? vagy vmi? Így van, nincs benne gáz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hg001 Elküldve Május22, 2010 Megoszt Elküldve Május22, 2010 Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy hogyan oldható meg az, amikor kívülről bezárom az autót és le vannak engedve az ablakok, bezáráskor automatikusan felhuzza az ablakokat is? Köszi No, ebben talán már én is tudok segíteni. Ha elöl-hátul elektromos ablakok vannak, akkor ez a funkció gyárilag megvan, beprogramozható. Ha csak elöl vannak el. ablakok, akkor venned kell egy ablakfelhúzó modult, és össze kell párosítani az ablakokkal és a központi zárral. Elvileg ezt bármelyik komolyabb autóvillamossági/riasztós cégnél meg tudják oldani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Május22, 2010 Megoszt Elküldve Május22, 2010 No, ebben talán már én is tudok segíteni. Ha elöl-hátul elektromos ablakok vannak, akkor ez a funkció gyárilag megvan, beprogramozható. Ha csak elöl vannak el. ablakok, akkor venned kell egy ablakfelhúzó modult, és össze kell párosítani az ablakokkal és a központi zárral. Elvileg ezt bármelyik komolyabb autóvillamossági/riasztós cégnél meg tudják oldani. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Május23, 2010 Megoszt Elküldve Május23, 2010 No, ebben talán már én is tudok segíteni. Ha elöl-hátul elektromos ablakok vannak, akkor ez a funkció gyárilag megvan, beprogramozható. Ha csak elöl vannak el. ablakok, akkor venned kell egy ablakfelhúzó modult, és össze kell párosítani az ablakokkal és a központi zárral. Elvileg ezt bármelyik komolyabb autóvillamossági/riasztós cégnél meg tudják oldani. Vagy marad a zárógomb folyamatos nyomva tartása, persze ha aktiválva van a funkció. Automata ablak le eresztés a nyitógomb folyamatos nyomásával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robee Elküldve Május23, 2010 Megoszt Elküldve Május23, 2010 Vagy marad a zárógomb folyamatos nyomva tartása, persze ha aktiválva van a funkció. Automata ablak le eresztés a nyitógomb folyamatos nyomásával. Nekem csak elől van elektr. ablak és ez e funkció nem működik hiába tartom nyomva a kulcson bármelyik gombot, és akkor nem is lehet csak úgy simán beprogramozni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz79 Elküldve Május23, 2010 Megoszt Elküldve Május23, 2010 Nekem csak elől van elektr. ablak és ez e funkció nem működik hiába tartom nyomva a kulcson bármelyik gombot, és akkor nem is lehet csak úgy simán beprogramozni? Ez engem is érdekelne! Nekem is csak elöl van elektromos ablak és nem működik. Fater Vectra C -jében is csak elöl, de neki működik. Valaki mintha az írta volna, hogy gyári riasztóval működik. Na nekem az van és mégsem megy.... Programmal ez megoldható? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Május23, 2010 Megoszt Elküldve Május23, 2010 Nekem csak elől van elektr. ablak és ez e funkció nem működik hiába tartom nyomva a kulcson bármelyik gombot, és akkor nem is lehet csak úgy simán beprogramozni? Ez engem is érdekelne! Nekem is csak elöl van elektromos ablak és nem működik. Fater Vectra C -jében is csak elöl, de neki működik. Valaki mintha az írta volna, hogy gyári riasztóval működik. Na nekem az van és mégsem megy.... Programmal ez megoldható? Nekem is csak elöl van elektromos ablak, de nincs gyári riasztóm. Amikor megvettem az autót nekem sem működött kulcsról a funkció. Programozni kellett, OP-COM vagy Tech2-vel (nekem OP-COM-mal csinálták) a REC modult. Azóta frankón működik a kulcs gombjainak hosszú nyomva tartásával az ablakok fel és lehúzása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Május23, 2010 Megoszt Elküldve Május23, 2010 Nekem is csak elöl van elektromos ablak, de nincs gyári riasztóm. Amikor megvettem az autót nekem sem működött kulcsról a funkció. Programozni kellett, OP-COM vagy Tech2-vel (nekem OP-COM-mal csinálták) a REC modult. Azóta frankón működik a kulcs gombjainak hosszú nyomva tartásával az ablakok fel és lehúzása. Ehhez a programozás dologhoz a TID kijelző is elég? Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Május23, 2010 Megoszt Elküldve Május23, 2010 Nekem is csak elöl van elektromos ablak, de nincs gyári riasztóm. Amikor megvettem az autót nekem sem működött kulcsról a funkció. Programozni kellett, OP-COM vagy Tech2-vel (nekem OP-COM-mal csinálták) a REC modult. Azóta frankón működik a kulcs gombjainak hosszú nyomva tartásával az ablakok fel és lehúzása. Még egy kérdés: Hogyan és mit kell nyomni ahhoz, hogy kiderüljön működik-e ez a dolog vagy nem? Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy neki csak úgy működik, ha a vezető oldali ajtót csukja be utoljára és utána nyom valamit hosszan. Tényleg van ilyen sorrendiség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Május23, 2010 Megoszt Elküldve Május23, 2010 Ehhez a programozás dologhoz a TID kijelző is elég? Nincs köze a TID, stb. kijelzőhöz. A Tech2 az opel gyári szervízműszere. Az OP-COM egy független pc-s fejlesztés egy illesztő interfésszel. Tehát a gyári műszeren vagy pc-n keresztül programozzák. És kell még az autó biztonsági kódja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Május23, 2010 Megoszt Elküldve Május23, 2010 Nincs köze a TID, stb. kijelzőhöz. A Tech2 az opel gyári szervízműszere. Az OP-COM egy független pc-s fejlesztés egy illesztő interfésszel. Tehát a gyári műszeren vagy pc-n keresztül programozzák. És kell még az autó biztonsági kódja. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Május23, 2010 Megoszt Elküldve Május23, 2010 Még egy kérdés: Hogyan és mit kell nyomni ahhoz, hogy kiderüljön működik-e ez a dolog vagy nem? Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy neki csak úgy működik, ha a vezető oldali ajtót csukja be utoljára és utána nyom valamit hosszan. Tényleg van ilyen sorrendiség? Soha sem foglalkoztam vele milyen sorrendben lettek becsukva az ajtók. Nem hiszem, hogy van jelentősége, de majd kipróbálom. A kocsikulcsodon van két gomb. az egyik a kocsi bezárásához, a másik a nyitáshoz. Nyitógombot hosszan nyomva kinyit a zár, majd mennek le az ablakok, a gombot a teljes nyitásig nyomva kell tartani, ha közben elengeded a lehúzás is megáll. A zárógomb ugyan így működik, ajtó bezár,gomb tovább nyomva tart, lehúzott ablak felmegy, itt is igaz, hogy csak addig megy amíg a gombot nyomod. Tehát félig lehúzott ablakkal is maradhat, figyelni kell, tényleg felhúzta e. De mivel a távirányító hatótávolsága korlátozott a művelet alatt a kocsi mellett kell hogy legyél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
makimano Elküldve Május23, 2010 Megoszt Elküldve Május23, 2010 Soha sem foglalkoztam vele milyen sorrendben lettek becsukva az ajtók. Nem hiszem, hogy van jelentősége, de majd kipróbálom. A kocsikulcsodon van két gomb. az egyik a kocsi bezárásához, a másik a nyitáshoz. Nyitógombot hosszan nyomva kinyit a zár, majd mennek le az ablakok, a gombot a teljes nyitásig nyomva kell tartani, ha közben elengeded a lehúzás is megáll. A zárógomb ugyan így működik, ajtó bezár,gomb tovább nyomva tart, lehúzott ablak felmegy, itt is igaz, hogy csak addig megy amíg a gombot nyomod. Tehát félig lehúzott ablakkal is maradhat, figyelni kell, tényleg felhúzta e. De mivel a távirányító hatótávolsága korlátozott a művelet alatt a kocsi mellett kell hogy legyél. Köszi, kipróbálom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz79 Elküldve Május24, 2010 Megoszt Elküldve Május24, 2010 Nekem is csak elöl van elektromos ablak, de nincs gyári riasztóm. Amikor megvettem az autót nekem sem működött kulcsról a funkció. Programozni kellett, OP-COM vagy Tech2-vel (nekem OP-COM-mal csinálták) a REC modult. Azóta frankón működik a kulcs gombjainak hosszú nyomva tartásával az ablakok fel és lehúzása. Köszi! Honnan tudhatom, hogy van-e benne REC modul? Úgy olvastam, hogy nem mindegyikbe építették be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyc Elküldve Május24, 2010 Megoszt Elküldve Május24, 2010 Köszi! Honnan tudhatom, hogy van-e benne REC modul? Úgy olvastam, hogy nem mindegyikbe építették be. Szerintem a Tiedben van, mert azt írtad, hogy gyári riasztós és annak a feltétele. Amúgy ha jól tudom (a többiek megerősítenek vagy megcáfolnak), akkor a haza kísérő fénynél (kulcs gyújtáskapcsolóból ki, bal első ajtó ki, fénykürt) ha a hátsó lámpákon a tolatólámpa is világít akkor van, ha nem világít akkor nincs REC modul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Május24, 2010 Megoszt Elküldve Május24, 2010 Köszi! Honnan tudhatom, hogy van-e benne REC modul? Úgy olvastam, hogy nem mindegyikbe építették be. Ha bekukkantasz a bal hátsó lámpádhoz a kárpit mögé és ha látsz egy egységet amibe biztosítékok, relék vannak és vezetékek mennek bele, akkor van REC modulod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz79 Elküldve Május24, 2010 Megoszt Elküldve Május24, 2010 Ha bekukkantasz a bal hátsó lámpádhoz a kárpit mögé és ha látsz egy egységet amibe biztosítékok, relék vannak és vezetékek mennek bele, akkor van REC modulod. Köszi! Ezek szerint van REC modulom, már csak a programozást kell megoldani. Ha minden jól megy megcsináltatom a CIM cserével együtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz79 Elküldve Május25, 2010 Megoszt Elküldve Május25, 2010 Köszi! Ezek szerint van REC modulom, már csak a programozást kell megoldani. Ha minden jól megy megcsináltatom a CIM cserével együtt. Sikerült! Felprogramozták ezt is :rolleyes: Sajnos a SpeedLock-ot nem lehetett, mert tiltva van. Egy kijelzőcsere GID-re vajon mennyibe fájhat? Azzal menne a Check Control is, nem a rendőrtől kellett volna megtudnom, hogy kiégett a féklámpám ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts