Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektronikák, elektromos kérdések

uhuhu

Recommended Posts

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?

Az a problémám, hogy van egy balesetes 2005-ös H Astrám, amit életre akarok kelteni. Jelenleg ott tartok, hogy mehetne vizsgára, ha nem világítana a légzsák! Opcommal próbáltam, de nekem úgy tünik SWCAN-on keresztűl nem akar kommunikálni (UEC, REC IPC, ECU, SDM) modulokkal. Amikok SWCAN-ra váltana elkezd zúgni a kormány szervó.

Nem értem! Amúgy rendesen indúl a gép.

Remélem tud valaki segíteni, mertengem már kiidegelt. 

Előre is köszi a segítséget.

Megosztás:

10 perce, Des Papito írta:

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?

Az a problémám, hogy van egy balesetes 2005-ös H Astrám, amit életre akarok kelteni. Jelenleg ott tartok, hogy mehetne vizsgára, ha nem világítana a légzsák! Opcommal próbáltam, de nekem úgy tünik SWCAN-on keresztűl nem akar kommunikálni (UEC, REC IPC, ECU, SDM) modulokkal. Amikok SWCAN-ra váltana elkezd zúgni a kormány szervó.

Nem értem! Amúgy rendesen indúl a gép.

Remélem tud valaki segíteni, mertengem már kiidegelt. 

Előre is köszi a segítséget.

Probald egy masik OpCommal... Ha a muszerek rendben mukodnek, akkor az SWCAN rendben van, de ha pl. az OpComban egy adott rele rossz, akkor nem tud rendesen kommunikalni ezen a buszon.

Megosztás:

16 perce, csaba66 írta:

Probald egy masik OpCommal... Ha a muszerek rendben mukodnek, akkor az SWCAN rendben van, de ha pl. az OpComban egy adott rele rossz, akkor nem tud rendesen kommunikalni ezen a buszon.

Próbáltuk. De ami méginkább aggaszt, az az, hogy a kormányszervó miért pörög a diagnosztika alatt?

Megosztás:

8 órája, Des Papito írta:

Próbáltuk. De ami méginkább aggaszt, az az, hogy a kormányszervó miért pörög a diagnosztika alatt?

Jo kerdes... A szervo a HS CAN buszon van, es onnan a CIM modul az atjaro a SW CAN fele. Ha nem az OpCom a hunyo, akkor a CIM a kovetkezo. Nem ilyen hibat szokott produkalni, de eloszor szerintem erdemes atforrasztani:

http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/193/cim_modul_javitas

Ha nem segit, akkor csere...

Megosztás:

11 órája, csaba66 írta:

Jo kerdes... A szervo a HS CAN buszon van, es onnan a CIM modul az atjaro a SW CAN fele. Ha nem az OpCom a hunyo, akkor a CIM a kovetkezo. Nem ilyen hibat szokott produkalni, de eloszor szerintem erdemes atforrasztani:

http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/193/cim_modul_javitas

Ha nem segit, akkor csere...

Esetleg a kábelkötegben sérűlt kábel nem okozhatja? Vagy rosszúl bekötött kábel?

Mondjuk akkor pörög a szervó, mikor SWCAN-on akar olvasni. Van Mikor egész alacsony fordulatszámról pörög fel!

Megosztás:

49 perce, Des Papito írta:

Esetleg a kábelkötegben sérűlt kábel nem okozhatja? Vagy rosszúl bekötött kábel?

Mondjuk akkor pörög a szervó, mikor SWCAN-on akar olvasni. Van Mikor egész alacsony fordulatszámról pörög fel!

A SWCAN sebessege is mas, mint a HSCAN-e, tehat hiaba lenne rosszul kotve egy kabel, nem tud ertelmezheto utasitas atjutni a ketto kozott. Ha az OpCom jol mukodik, akkor nem marad mas, mint a SWCAN - HSCAN atjaro, azaz a CIM.

Elvileg meg lehetne probalni az OpCom-ot nem a diagnosztikai csatlakozo, hanem a legzsak vezerlo SWCAN labara kotni, de azt hiszem, az nem mukodne, mert elsokent a CIM-et keresi, es ha nem talalja, nem is megy tovabb. 

Megosztás:

On 2021. 03. 29. at 20:19, csaba66 írta:

A SWCAN sebessege is mas, mint a HSCAN-e, tehat hiaba lenne rosszul kotve egy kabel, nem tud ertelmezheto utasitas atjutni a ketto kozott. Ha az OpCom jol mukodik, akkor nem marad mas, mint a SWCAN - HSCAN atjaro, azaz a CIM.

Elvileg meg lehetne probalni az OpCom-ot nem a diagnosztikai csatlakozo, hanem a legzsak vezerlo SWCAN labara kotni, de azt hiszem, az nem mukodne, mert elsokent a CIM-et keresi, es ha nem talalja, nem is megy tovabb. 

Szóval azóta próbáltam másik CIM-mel de ugyanazt csinálja! Pörög a szervó! De csak diagnosztikánál, SWCAN csatorna használatánál. Teljesen tanácstalan vagyok!

Megosztás:

2 órája, Des Papito írta:

Szóval azóta próbáltam másik CIM-mel de ugyanazt csinálja! Pörög a szervó! De csak diagnosztikánál, SWCAN csatorna használatánál. Teljesen tanácstalan vagyok!

A kilistazott modulok kozott latja a CIM-et az OpCom? Es a tobbi HSCAN modult? 

Ha igen, akkor marad az, hogy a SWCAN vezetekkel nem stimmel valami, probald kimerni a diagnosztikai csatlakozo es a CIM kozott. De ha van kulon CIM-ed, akkor tapot raadva, es a ket CAN buszt bekotve kene lassa az OpCom.

Megosztás:

2 órája, csaba66 írta:

A kilistazott modulok kozott latja a CIM-et az OpCom? Es a tobbi HSCAN modult? 

Ha igen, akkor marad az, hogy a SWCAN vezetekkel nem stimmel valami, probald kimerni a diagnosztikai csatlakozo es a CIM kozott. De ha van kulon CIM-ed, akkor tapot raadva, es a ket CAN buszt bekotve kene lassa az OpCom.

A HSCAN mindent lát.
A diagnosztikai csatlakozón a 6-os(zöld) és 14-es(fehér) és a CIM csati között meg van a kapcsolat.

Módosítva : Des Papito
Megosztás:

6 órája, Des Papito írta:

Opcom-hoz honnan tudok FW-t, file-okat letölteni? Keres valami opcom.ept-t

A legjobban akkor jarsz, ha a vele adott CD-rol telepited ujra, mert kutyubol es sw-bol is van tobb valtozat. A weben keringenek a klonokat fw felulirassal agyonvago sw verziok is.

Megosztás:

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

G astra 2006-os. Hibajelenségem az, hogy amikor bekapcsolom a helyzetjelzőt vagy a tompított fényszórót elalszik az óra/dátum/hőmérséklet kijelző panel és a műszerfalon a kilométerszámláló digitális panel. Ha lekapcsolom a világítást újra van idő/dátum/hőmérséklet és kilométer....

Egy hete azt tapasztaltam még, hogy a légkondi kb 10 perc után automatikusan kikapcsol. A középkonzol égői sajna már évek óta nem világítanak (időnként felvillan egy kis időre, de ennyi).

Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm az infókat.

Módosítva : woody2
Megosztás:

• 2 weeks later...
2 órája, kobraCode írta:

Sziasztok!

Egyik ismerősőm H7 fényszóró izzó foglalatot keres. Tudnátok segíteni hol tudna venni? Köszi.

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=520N_vtelen.jpg

Milyen autó? https://autobudafok.hu/opel-astra-g-fenyszoro-izzo-foglalat-oe-9118046-1226084-13379?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

Megosztás:

18 órája, csaba66 írta:

Es ha univerzalis, akkor nem megy at rajta az aram? :)

Ha pont olyan kell, akkor bonto, de ott sem garantalt, mert modosulhatott az evek soran...

Az áram biztos hogy átmegy rajta, de az ismerősőm elsősorban olyat szeretne mint a gyári :-)

De sajna sehol nem találtunk eddig, unix, bárdi, cromax, stb, neten sehol semmi. Lehet a bontó marad.

Megosztás:

Sziasztok!

Találkozott már valaki azzal a hibajelenséggel, hogy fogja magát az egyik (jobb) első fényszóró és semelyik égője se működjön? Se index, se parkoló, se távolsági se semmi... Úgy tudom biztosítéka nincs, tehát valahol máshol kell lennie a bajnak. Esetleg van ötlet?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.