csaba66 Elküldve Július3, 2020 Megoszt Elküldve Július3, 2020 7 órája, József75 írta: 2010. decemberi Astra-H típusnál az alábbi hibát tapasztalom. A tempomat és a hátsó ablaktörlő nem működik. Ez szintén CIM hiba vagy valami más? A tempomat csak a motor inditasat koveto elso fekezes utan mukodik. Ha ekkor sem, az lehet akar a CIM hibaja is, bar annak nem ezek a tipikus tunetei. Egy atforrasztas proba azert nem art: http://opelmuhely.com/leiras-reszletei/193/cim_modul_javitas Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Július5, 2020 Megoszt Elküldve Július5, 2020 On 2020. 06. 28. at 15:30, koco írta: Szia! Azt tapasztaltam, hogy a hátsó DRL csak akkor működik, ha az első aktív. Hasonló okból kerestem én is a megoldást: elöl Osram menetfény szabályosan bekötve, de hátul jó lenne a helyzetjelző vagy annak 70%-os fényereje (verzió 5). Nem sikerült megoldanom. Köszi, akkor ilyen verzió nem létezik komolyabb elektronikai beavatkozás nélkül.Pl, hogy a menetfényt a tompítottra kötni, de oda is kell valami okosság, hogy a CAN nem bolonduljon be (nálam most a helyzetjelző helyén egy ellenállásköteg van és erre van a menetfény kötve). Így akkor lehetne az 5-ös verziót aktiválni. Habár nekem dereng erről valami, hogy ezt csak automatás fényszórókapcsolóval lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peter80 Elküldve Július6, 2020 Megoszt Elküldve Július6, 2020 Sziasztok! Tud vki egy megbízható Opel szervízt, ahol a CIM modult rendben teszik csere helyett? Duda nincs felkapcsolt fényszórók mellett, illetve ha nem égnek, akkor hol volt hol nem. Most már inkább nincs.. Gondolom ez nem biztosíték hiba. Láttam h elég pepecs dolog forrasztani, amit kell s inkább nem szenvednek vele. A csere viszont 180k akárhogy nézem. Astra H Zexp 1.4 2007 Köszi a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kakesz11 Elküldve Július7, 2020 Megoszt Elküldve Július7, 2020 On 2020. 06. 22. at 19:51, toto001 írta: Sziasztok! Vezérműtengely jeladó problémám lenne (P0365) astra h gtc 1.6 xer, de már totál össze vagyok zavarodva. Mond mindenki mindent. Annyit vettem észre hogy néha elmegy a kocsi ereje kb mintha csak 3 henger menne. Opel márkaszervizben lett diagnosztizálva a hiba ahol így mondták (valószínű a tömítőgyűrű van elrohadva és mozog a szenzor mert ők még sosem hallottak olyanról hogy ez tönkremehet, egyszer ad jelet egyszer nem....), ehhez le kell venni a szelepfedelet stb...stb... közben kiderült hogy semmi köze a szelepfedéllevételhez mert a jobb oldalon(okoskerékkel ellentétes oldalon) kívül elhelyezkedő nem is egy hanem 2 db szenzorról van szó... ennyit a hivatalos opelszervizről, a gyűrű persze hibátlan volt benne, így nincs mozgása amiből kifolyólag hibás jelet adhatna... azt nem értem viszont hogy, ha valami teljesen tönkremegy(ebből kifolyólag nem ad jelet) akkor egyik pillanatban, hogy lehet erős az autó, másik pillanatban gyenge... a szerelő azzal magyarázta hogy valószínű csak az egyik rossz.... de nem értem ha az egyik rossz hogy lehet egyszer tökéletes az autó egyszer meg gyenge... 2-t nem akarok cserélni blinkre, lehet az sem oldaná meg... volt valakinek ilyennel tapasztalata már? Köszi a válaszokat! Szia! Nekem érintkezési hibája volt a vezérműtengely jeladó szenzornak, csatlakozó szétszed, kontaktspré, megoldotta azt hogy a jeladó néha kiesett mint neked, és akkor erőtlen volt az autó. Előfordulhat még, hogy a kábel öregedett el, ami a szenzorhoz megy, vagy maga a szenzor elromlott. Sajnos nincs külön hibakód a két szenzorra, így nem tudni melyik szenzor ment tönkre a hibakód alapján, de a szerencse az a történetben, hogy a két szenzor tökéletesen megegyezik. Szóval ha kiszűrted az érintjezési és kábelhibát, és csak a szenzor marad hibának, akkor cseréld előbb az egyiket aztán ha nemjavul rakd vissza az eredetit az újat meg tedd a másik helyére. Az autó pedig azért gyenge vezérműtengely jeladó szenzor hibánál szerintem, mert a motor nincs tisztában a vezérműtengely és ezáltal a szelepek pozíciójával, ezért a változó szelepvezérlést nem működteti, ami nélkül elég kiherélt hangja és ereje van neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Július19, 2020 Megoszt Elküldve Július19, 2020 Sziasztok! Kicsit hülye kérdés, de....Internetről rendelnék egy CDC 40 Operát. Még nem kérdeztem utána, de nagy valószínűséggel nincs kódja, csak le van választva az autóról. Azt tudom, hogy az Opel térítés ellenében ad hozzá kódot. A kérdésem, hogy igazolnom kell-e ehhez a fejegység származását, vagy nem kérdeznek, nem néznek, fizetek, kapom a kódot azt ennyi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Július19, 2020 Megoszt Elküldve Július19, 2020 54 perce, TomH írta: Sziasztok! Kicsit hülye kérdés, de....Internetről rendelnék egy CDC 40 Operát. Még nem kérdeztem utána, de nagy valószínűséggel nincs kódja, csak le van választva az autóról. Azt tudom, hogy az Opel térítés ellenében ad hozzá kódot. A kérdésem, hogy igazolnom kell-e ehhez a fejegység származását, vagy nem kérdeznek, nem néznek, fizetek, kapom a kódot azt ennyi? Amennyiben letanított állapotban érkezik,akkor onnan kezdve a Te autód Carpass kódja a lényeg,hogy meglegyen.Mivel a saját autód CanBus rendszeréhez lesz párosítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Július19, 2020 Megoszt Elküldve Július19, 2020 10 órája, rotel írta: Amennyiben letanított állapotban érkezik,akkor onnan kezdve a Te autód Carpass kódja a lényeg,hogy meglegyen.Mivel a saját autód CanBus rendszeréhez lesz párosítva. Köszi, akkor rendelem is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Július24, 2020 Megoszt Elküldve Július24, 2020 (edited) Sziasztok, Megrendeltem a rádiót. Kaptam hozzá kódót is. De valami nem okés. Letanítom az enyémet. Szépen váltogatja egymást a radio safe, display safe felirat. Volt beep, programming successfully meg minden. Habár ez utóbbi nem igaz, mert pár próbálkozásnál azt írta az OPCOM, hogy hogy programming failed, de sikerült az eredeti rádiót le és feltársítani. Szóval, eredeti rádió le, új be éssss...hiába írom be az én kódómat (a rádió elvileg leválasztva jött), marad a displya safe. illetva programming failed. Próbáltam, hogy a rádióhoz kapott kóddal társítani, leválasztani, aztán az én kódómmal újra fel, de semmi. A rádió amúgy szól, látja za OPCOM is. Update: Lehetséges, hogy a CD váltó nem működik, mert nincsenek összepárosítva a dolgok? Látom az előző tulaj CD gyűjteményét, amikor először áramot kap kattan a CD része, de azon kívül semmi. Illetve a cd váltónál valami hibát ír ki az Op COM. B1245-61 CD Changer Loading sledge Malfunktion. Ha valaki ismeri. Update 2: CD valto javitva, mukszik, tarsitas tovabbra is megoldatlan.2 kulon markaszerviz 3 kulonfelet mond :P Módosítva Július28, 2020 : TomH Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Július31, 2020 Megoszt Elküldve Július31, 2020 Sziasztok, van köztünk, aki egy CDC 40-es EEPROM-ját megtudná nézni? Vettem egy ilyen rádiót és az Opelnél nem tudják felprogramozni, mert nem fogadja el a kódját. Amúgy a rádió hibátlanul működne. Tolna, Baranya, Fejér, Budapest, Nyugat Bács-Kiskun vonalon tudnék mozogni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július31, 2020 Megoszt Elküldve Július31, 2020 1 óra, TomH írta: Sziasztok, van köztünk, aki egy CDC 40-es EEPROM-ját megtudná nézni? Vettem egy ilyen rádiót és az Opelnél nem tudják felprogramozni, mert nem fogadja el a kódját. Amúgy a rádió hibátlanul működne. Tolna, Baranya, Fejér, Budapest, Nyugat Bács-Kiskun vonalon tudnék mozogni. A radiohoz kapott kod fabol vaskarika, ugyanis az annak az autonak a kodja, amiben eredetileg volt, mashol semmire sem jo. Ezek szerint nem letanitva kaptad, ugyhogy en elovennem az eladot ezzel kapcsolatban. Az EEPROM atirasa elvileg jarhato ut, de valoszinuleg ki kell hozza forrasztani, es kell egy szuz radiorol keszult mentes, szoval eleg nagy macera. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rotel Elküldve Július31, 2020 Megoszt Elküldve Július31, 2020 5 órája, TomH írta: Sziasztok, van köztünk, aki egy CDC 40-es EEPROM-ját megtudná nézni? Vettem egy ilyen rádiót és az Opelnél nem tudják felprogramozni, mert nem fogadja el a kódját. Amúgy a rádió hibátlanul működne. Tolna, Baranya, Fejér, Budapest, Nyugat Bács-Kiskun vonalon tudnék mozogni. Keresd Budapesten Somlyai Attilát,ő megoldja a gondodat.Elméletileg itt is jelen lévő tag Somi néven.A FB-on is megtalálható Opel-os csoportokban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Július31, 2020 Megoszt Elküldve Július31, 2020 6 órája, csaba66 írta: A radiohoz kapott kod fabol vaskarika, ugyanis az annak az autonak a kodja, amiben eredetileg volt, mashol semmire sem jo. Ezek szerint nem letanitva kaptad, ugyhogy en elovennem az eladot ezzel kapcsolatban. Az EEPROM atirasa elvileg jarhato ut, de valoszinuleg ki kell hozza forrasztani, es kell egy szuz radiorol keszult mentes, szoval eleg nagy macera. Szia, köszi már írtam neki. Ő állítja, hogy Opel szakszervízben lett letanítva és nála minden okés volt. Ahol ma voltam feltanítás miatt, ott azt mondták, hogy nagy valószínűséggel az EEPROM sérült. De gondolom én...Kis naív...Hogy akkor abszolút nem működne a rádió. Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Július31, 2020 Megoszt Elküldve Július31, 2020 2 órája, rotel írta: Keresd Budapesten Somlyai Attilát,ő megoldja a gondodat.Elméletileg itt is jelen lévő tag Somi néven.A FB-on is megtalálható Opel-os csoportokban. Köszi, keresem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Augusztus1, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2020 7 órája, TomH írta: Szia, köszi már írtam neki. Ő állítja, hogy Opel szakszervízben lett letanítva és nála minden okés volt. Ahol ma voltam feltanítás miatt, ott azt mondták, hogy nagy valószínűséggel az EEPROM sérült. De gondolom én...Kis naív...Hogy akkor abszolút nem működne a rádió. Az EEPROM-ban csak a valtozo, de tapfeszultseg nelkul is megorzendo adatok vannak, mint pl. az elmentett adok listaja es a lopasvedelemmel kapcsolatos informaciok, tehat eppen mukodhet serult EEPROM mellett is. Persze sokkal valoszinubb, hogy nem tanitottak le, vagy ha igen, akkor nem jol, es nem ellenoriztek, hogy sikeres volt-e a muvelet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kispotter Elküldve Augusztus4, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2020 (edited) Sziasztok! Valaki cserélt már xenon izzót h astrában? Semmit nem találok róla neten se youtubon. Átépítés Halogénról xenonra van ezer, de sima izzó csere semmi. Lökhárító le lámpa ki történet? Valamint ha nincs bent a kulcs és kinyitom valamelyik ajtót világít a kis piktogram a műszerfalon. Viszont kb fél perc múlva el is alszik hiába marad nyitva. Ez normális működés? Csak energiát spórol? Ilyenkor ha újabb ajtó nyílik ki megint világít egy fél percre. Ha benne a kulcs akkor égve marad tovább míg nyitva van de adott idő után így is elalszik. Ha a bal hátsó ajtóm nyitásra nem jelez, valamint a belső villany sem kapcsol be a zárba az érzékelő lehetludas vagy eltört a kábel? Egyébként működik minden nyílik záródik, ablakok is mennek fel, le hangszóró is szól. Köszi előre is! Módosítva Augusztus4, 2020 : Kispotter Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Augusztus4, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2020 (edited) On 2020. 07. 31. at 23:28, TomH írta: Köszi, keresem. Módosítva Augusztus4, 2020 : TomH Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomH Elküldve Augusztus4, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2020 On 2020. 07. 31. at 21:00, rotel írta: Keresd Budapesten Somlyai Attilát,ő megoldja a gondodat.Elméletileg itt is jelen lévő tag Somi néven.A FB-on is megtalálható Opel-os csoportokban. Voltam nála, nem kellett EEPROMOT bűvölni, simán fel tudta tanítani. Nem tudom az Opel szervíznek miért nem ment... Köszi mégegyszer. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Miklós90 Elküldve Augusztus4, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2020 (edited) Sziasztok nem tudna valaki nekem segíteni beindítom az autót 10 mp-ig van szervóm és utána nincs .Halkan leáll mint mozgatom a kormányt.opel astra h 1.6 2004 Módosítva Augusztus4, 2020 : Miklós90 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Augusztus8, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2020 (edited) Sziasztok! Astra H 1.6 XEP motoros 5 ajtós, klímás autómba cserélnék hűtőventillátor előtétellenállást. A hengeres, zöld színű kerámia bevonatos típus való bele,csak nem tudom hol kapok ilyet,hogy keressem? opeleseknek.hu-n 30-45 eFt-ért láttam, az gondolom csak vicc, ugye? Négy pólusú csatira emlékszek amikor széthúztam, de már nem vennék rá métrget. Pontos típust(oem számot) tudna valaki írni nekem? Esetleg linket a vásárláshoz? Köszi szépen! Pali Módosítva Augusztus8, 2020 : Pali982 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Augusztus8, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2020 54 perce, Pali982 írta: Sziasztok! Astra H 1.6 XEP motoros 5 ajtós, klímás autómba cserélnék hűtőventillátor előtétellenállást. A hengeres, zöld színű kerámia bevonatos típus való bele,csak nem tudom hol kapok ilyet,hogy keressem? opeleseknek.hu-n 30-45 eFt-ért láttam, az gondolom csak vicc, ugye? Négy pólusú csatira emlékszek amikor széthúztam, de már nem vennék rá métrget. Pontos típust(oem számot) tudna valaki írni nekem? Esetleg linket a vásárláshoz? Köszi szépen! Pali Gyari alkatreszkent nincs kulon ellenallas, csak komplett ventilator: https://opel.7zap.com/en/car/a04/f/0/31-1/ Kerdes, melyik kell ezek kozul; lehet, hogy olcsobb egyben, mint csak az ellenallas: https://zsu.hu/termeklap/vkp_825_0023_ih Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Augusztus8, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2020 5 órája, csaba66 írta: Gyari alkatreszkent nincs kulon ellenallas, csak komplett ventilator: https://opel.7zap.com/en/car/a04/f/0/31-1/ Kerdes, melyik kell ezek kozul; lehet, hogy olcsobb egyben, mint csak az ellenallas: https://zsu.hu/termeklap/vkp_825_0023_ih Köszönöm, erre nem is gondoltam. Akkor ezért nem nagyon találok ellenállást. Kicsit még keresgélek és agyalok a dolgon. Amúgy ilyen kellene: https://opeleseknek.hu/opel-hutoventilator-hutomotor-ellenallas-klimaval-szereltekhez-z14xep-z16xep-14-16-benzin-1341721-1341721600-aftermarket Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Augusztus8, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2020 1 órával ezelőtt, Pali982 írta: Köszönöm, erre nem is gondoltam. Akkor ezért nem nagyon találok ellenállást. Kicsit még keresgélek és agyalok a dolgon. Amúgy ilyen kellene: https://opeleseknek.hu/opel-hutoventilator-hutomotor-ellenallas-klimaval-szereltekhez-z14xep-z16xep-14-16-benzin-1341721-1341721600-aftermarket Elég ha ellenállást veszel ha egyébként jó a venti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Augusztus8, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2020 1 órával ezelőtt, kingblue írta: Elég ha ellenállást veszel ha egyébként jó a venti. Ok, de hol kapok emberi áron? Ez a kérdés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Augusztus8, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2020 47 perce, Pali982 írta: Ok, de hol kapok emberi áron? Ez a kérdés. Corsahoz van gyari cikkszam es valasztek is: https://zsu.hu/termeklap/208844_top_sz , persze ennek az erteke es a csatlakozoja is mas. Amugy csak egy sima huzalellenallas, egy kis erzekkel meg lehet barkacsolni, akar a szakadas megszuntetesevel, akar a huzal teljes cserejevel. Nyilvan korultekintoen kell eljarni, hogy jok legyenek a kotesek es zarlat se johessen letre, de elvileg nem egy nagy kaland. Meg az ertekek is ra vannak irva: 0.69, 0.3 es 0.09 Ohm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Augusztus8, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2020 56 perce, Pali982 írta: Ok, de hol kapok emberi áron? Ez a kérdés. Én a Red-Koala-nál vettem 4 éve olyan 25-körül.Akkor annyi volt .Sok választás nem volt .Lehet azóta már több helyen is van nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts