csaba66 Elküldve Július20, 2019 Megoszt Elküldve Július20, 2019 37 perce, Pali982 írta: Tudna valaki nekem segíteni? Hová tartozik ez a vezeték? Z16XEP motorról van szó. https://drive.google.com/open?id=1tqGW8SoVDkYO7vDVlbL_r9su9bDzaiQ5 https://drive.google.com/open?id=1Caav0SGer-wJqUZoKsve-Fae8NZNX4ds Minden csati le lett húzva hengerfejezés előtt, már összeraktam és minden csatlakozó a helyén kivéve ezt az egyet. Egyeres vezeték, egypólusó csatlakozóval. Elinditottad? Reklamal valamiert? Jo esetben megmondja, mi nem jo, vagy kiderul hasznalat kozben. Ha nem, akkor nem is kell bekotni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Július20, 2019 Megoszt Elküldve Július20, 2019 Este végeztem az összerakással, most lesz beindítva, majd kiderül. Nincs valami elérhető kábelkorbács rajz a neten hozzá? Ilyesmi megoldásra gondoltam. Emlékszem hogy lehúztam szétszedéskor valahonnan,de totál kiesett hogy honnan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július20, 2019 Megoszt Elküldve Július20, 2019 25 perce, Pali982 írta: Este végeztem az összerakással, most lesz beindítva, majd kiderül. Nincs valami elérhető kábelkorbács rajz a neten hozzá? Ilyesmi megoldásra gondoltam. Emlékszem hogy lehúztam szétszedéskor valahonnan,de totál kiesett hogy honnan. A korbacsokrol nem hiszem, hogy lenne nyilvanos rajz, csak kapcsolasi rajzok vannak, bar neten elerhetot abbol sem nem tudok. Keress a kozeledben egy elado, azonos evjaratu es motoru autot, abban nezd meg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Július20, 2019 Megoszt Elküldve Július20, 2019 5 órája, csaba66 írta: A korbacsokrol nem hiszem, hogy lenne nyilvanos rajz, csak kapcsolasi rajzok vannak, bar neten elerhetot abbol sem nem tudok. Keress a kozeledben egy elado, azonos evjaratu es motoru autot, abban nezd meg Az lesz, erre jutottam én is. Autodata sem jó ilyen csatlakozó keresésre. Más kérdés: Gyárilag a Z16XEP-s széria úgy jött ki állítólag, hogy klíma bekapcsolása nélkül nem indul el a hűtőventillátor a korai példányoknál ha túlmelegszik a motor. Eddig ezt nem teszteltem, mert nem volt gond a motorral,de most próbaúton mire visszaértem forrt a víz és nem indult a ventillátor. Ez az opció kapcsolható opcom-ban?Ha igen,hol? Klímát bekapcsolva rögtön indult a hűtőventillátor és abbahagyta a víz is a forrást a tartályban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Július21, 2019 Megoszt Elküldve Július21, 2019 22 órája, Pali982 írta: Az lesz, erre jutottam én is. Autodata sem jó ilyen csatlakozó keresésre. Más kérdés: Gyárilag a Z16XEP-s széria úgy jött ki állítólag, hogy klíma bekapcsolása nélkül nem indul el a hűtőventillátor a korai példányoknál ha túlmelegszik a motor. Eddig ezt nem teszteltem, mert nem volt gond a motorral,de most próbaúton mire visszaértem forrt a víz és nem indult a ventillátor. Ez az opció kapcsolható opcom-ban?Ha igen,hol? Klímát bekapcsolva rögtön indult a hűtőventillátor és abbahagyta a víz is a forrást a tartályban. Segítettem magamon, mint mindíg: https://drive.google.com/file/d/1XUxfaM4S07uSR-nSkuhUqw116No9onAD/view?usp=drivesdk forrás: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Július22, 2019 Megoszt Elküldve Július22, 2019 (edited) Sziasztok! Ez mi lehet ez? Felújított csere twinport szívósort kaptam ötvenezerért,a szakember elutasította hogy a saját potméteremet megtartsam és rászereljük a felújított cseredarabra. A szívósor potmétere okozhatja ezt a hibát(P1112-06), vagy valami másról lehet szó? A másik kód is homály. Módosítva Július22, 2019 : Pali982 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július23, 2019 Megoszt Elküldve Július23, 2019 13 órája, Pali982 írta: Sziasztok! Ez mi lehet ez? Felújított csere twinport szívósort kaptam ötvenezerért,a szakember elutasította hogy a saját potméteremet megtartsam és rászereljük a felújított cseredarabra. A szívósor potmétere okozhatja ezt a hibát(P1112-06), vagy valami másról lehet szó? A másik kód is homály. Lehet, hogy pont erre a szolenoidra menne az a kabel, amit nem tudtal hova kotni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Július23, 2019 Megoszt Elküldve Július23, 2019 5 órája, csaba66 írta: Lehet, hogy pont erre a szolenoidra menne az a kabel, amit nem tudtal hova kotni Nem,az be van kötve. Amit még most sem tudok honnan hiányzik,az egy egyeres vezeték. Ez egy újabb hiba lesz. Megkeresem a vezeték helyét és ha marad ez a két hibakód,akkor gyia a szakihoz vissza,ugyanis 1 év jótállást vállalt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július23, 2019 Megoszt Elküldve Július23, 2019 14 perce, Pali982 írta: Nem,az be van kötve. Amit még most sem tudok honnan hiányzik,az egy egyeres vezeték. Ez egy újabb hiba lesz. Megkeresem a vezeték helyét és ha marad ez a két hibakód,akkor gyia a szakihoz vissza,ugyanis 1 év jótállást vállalt. Erre az egy eresre gondoltam A twinport rejtelmeit nem latom at, de valami deaktivalo szolenoidrol mesel, amihez pont eleg egy er, ha a testet megkapja a fem hazan at. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Július23, 2019 Megoszt Elküldve Július23, 2019 Sziasztok, Astra H 1,8 benzinben időnként felgyullad aladdin sárga lámpája. Olaj felső nívón, mégis a jeladó hibát jelez. Hol van a jeladó, benne a karterban? Vagy kintről szerelhető? Vagy a cseréje előtt lenne valmai trükk, amivel orvosolható a hiba? üdv a. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július27, 2019 Megoszt Elküldve Július27, 2019 4 perce, Wykk24 írta: Sziasztok. Miért világít menet közben a légzsák visszajelző? Mert hibat eszlel a legzsak vezerlo. Ki kell olvasni a hibakodot OpCommal, abbol jo esellyel az is kiderul, mi a konkret hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Július27, 2019 Megoszt Elküldve Július27, 2019 On 2019. 07. 23. at 13:59, csaba66 írta: Erre az egy eresre gondoltam A twinport rejtelmeit nem latom at, de valami deaktivalo szolenoidrol mesel, amihez pont eleg egy er, ha a testet megkapja a fem hazan at. Meglett a hibakód oka és a "fölösleges" kábelcsati helye is. A twinport szeleptömb rudazatának mozgató motorjára nem dugtam vissza a csatlakozóját. Csatlakoztatás után a fenti két hibakód el is tűnt. Az "árva" kábelcsati pedig nem volt sehol, az a hengerfej jobb oldalán lévő kábelek közé lehetett begyűrve, ugyanis egy szerelő szerint az egy, a gyujtótrafó-sor egyik csavarja alól hiányzó zavarszűrő kondenzátor kábele. Ráadásul oxidos a csatlakozó érintkezője. Ezzel kiderült az is, miért zúg a rádióm. Már csak ilyen zavarszűrő kondit kell szereznem. Újonnan ~5000 Ft +posta, de vaterán láttam ~1100Ft + postáért,csak pont szabadságon vannak aug. 9-ig. Amúgy szuper lett az autó, már 350 km-t belecsavartam mióta elkészült a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pali982 Elküldve Július27, 2019 Megoszt Elküldve Július27, 2019 (edited) On 2019. 07. 23. at 17:03, szokola írta: Sziasztok, Astra H 1,8 benzinben időnként felgyullad aladdin sárga lámpája. Olaj felső nívón, mégis a jeladó hibát jelez. Hol van a jeladó, benne a karterban? Vagy kintről szerelhető? Vagy a cseréje előtt lenne valmai trükk, amivel orvosolható a hiba? üdv a. Szia! Ez alapján a kép alapján a teknőben van. Az 1.6-os motornál ugyanez a szintjelző és abban is a teknőben van. Ha kiszereled, a teknő oldalán lévő elektromos csatlakozó "O" gyűrújét is cseréld ki, mert ott szivároghat az olaj. Csapágyboltban kb. max 50Ft. http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/07/27/557s_l500.jpg A képen a mikrofon formájú hengeres fekete alkatrész a szintmérő. Módosítva Július27, 2019 : Pali982 Link to comment Megosztás: More sharing options...
andriboy Elküldve Július28, 2019 Megoszt Elküldve Július28, 2019 op commal rálehet nézni az injektorokra? 1,7 ccdti z17dth motor. 2004év Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július29, 2019 Megoszt Elküldve Július29, 2019 14 órája, andriboy írta: op commal rálehet nézni az injektorokra? 1,7 ccdti z17dth motor. 2004év Szemmel is ra lehet nezni Az a kerdes, mit szeretnel tudni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
andriboy Elküldve Július29, 2019 Megoszt Elküldve Július29, 2019 Hibás befecskendezésre gondoltam. Van -e eltérés közöttük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Július30, 2019 Megoszt Elküldve Július30, 2019 7 órája, andriboy írta: Hibás befecskendezésre gondoltam. Van -e eltérés közöttük. Azt kiirja, hogy a vezerlo mennyi uzemanyagot gondol atkuldeni az egyes injektorokon, de hogy tenylegesen mennyi jut be, az csak egy ilyen visszafolyas meressel deritheto ki: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolti25 Elküldve Július30, 2019 Megoszt Elküldve Július30, 2019 Kedves Mindenki! Sajnálatos módon (áron alul) megváltam 2006-os autócskámtól. KIA Ceed-et vettem helyette. A 4 keréken kívül szinte semmilyen hasonlóság nincs a két autó között :) de pont ezt akartam. Ezúton köszönöm mindenkinek a segítségét, akik segítettek abban, hogy a legjobb megoldást találjam a problémáimra (kiemelve CSABA66-nak szakértői tudását). KIA-ban sajnos még nem találtam ilyen kiváló segítőkész, pörgő és szaktudással rendelkező fórumot mint ez. De még reménykedem... Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Deko Elküldve Augusztus2, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2019 Sziasztok! Mi sípol az autóba,ha kinyitom az ajtót! Ha beülök egy idő után abbahagyj de,ha rá adom a gyújtást újra elkezdi. És menet közben is csinálja. Ez nem vmi visszajelzö nem világít semmi a müszerfalon! Régen is csinálta,de ritkábban! 16xep Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisapa63 Elküldve Augusztus4, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2019 Sziasztok! Van egy 2008-as Astra H típusú autóm. A műszerfalon világít az a lámpa ami az övfeszítő és a légzsák hibáját jelzi ki. Nekem van egy bluetooth-os diagnosztikai kütyüm ami semmi hibát nem mutat ezért törölni sem tudom. Mi lehet a probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba66 Elküldve Augusztus4, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2019 4 órája, kisapa63 írta: Sziasztok! Van egy 2008-as Astra H típusú autóm. A műszerfalon világít az a lámpa ami az övfeszítő és a légzsák hibáját jelzi ki. Nekem van egy bluetooth-os diagnosztikai kütyüm ami semmi hibát nem mutat ezért törölni sem tudom. Mi lehet a probléma? Par uzenettel feljebb volt egy pont ugyanilyen... Az altalanos diagnosztikai kutyuk ilyesmire nem jok, OpCom kell, es torolni sem lesz eleg, hanem javitani kell a hibat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisapa63 Elküldve Augusztus4, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2019 Köszönöm a választ terveztem elvinni egy villamossági szerelőhöz. Holnap be is jelentkezek hátha rövid időn belül rátudnának nézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocko Elküldve Augusztus10, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2019 Sziasztok, szeretnek elektromosan sotetedo tukrot szerelni az Astramba, hogy kell bekotni ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Augusztus12, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2019 Szia! Alap kiépítésben elég egy gyújtás pozitív és test (piros és fekete szál). A maradék két szálat ha be akarod kötni, akkor tolatólámpa jel (fehér) és belső világítás test (szürke) vezetékre kell kötni, de bekötés előtt gondosan tanulmányozd át a kapcsolási rajzot. Ez utóbbi kettő hatására egyébként kikapcsol a tompítás, de ezek nélkül is üzemel a tükör és hangulat világítása. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisapa63 Elküldve Augusztus17, 2019 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2019 Sziasztok! Valami megoldást keresek a navigáció és a telefon kihangosítás problémámra. Jelenleg már kicseréltem a gyári CD30-as rádiót amihez ha jól tudom GID kijelző van beszerelve.Olvasgattam és találtam egy olyan lehetőséget, hogy lehetne tenni bele egy CD70-et vagy esetleg DVD90-et. Ahol találtam ott azt mondta az eladó, hogy a GID kijelzővel nem lesz térképem csak nyilak. A kérdésem ki lehet-e cserélni a kijelzőt is a CID típusra. Az autó egyébként egy 2007-es Astra h. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts